Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Временно стопиране на драйвера на графичен таблет One by Wacom

Featured Replies

Здравейте,

Инсталирах таблет One by Wacom на един по-стар компютър с Windows 7 (32 bit). Таблетът работи и всичко е О.К. в това отношение.

Но, той няма да се използва постоянно, обикновено дори няма да се използва - няма въобще да е свързан към компютъра.

За съжаление, независимо дали има или не свързан таблет, в Task Manager-а няколко процеса, свързани с Wacom, си вървят и използват памет, която не е за пренебрегване. Принципно, това не ми харесва.

Опитах се да спра стартирането на тези процеси при пускане на компютъра, но засега без успех.

Имате ли идея как може да се активират само когато съм свързал таблета и, примерно, стартирам приложението на Wacom?

question.png

От Wacom:

Цитат

When you have the Wacom Desktop Center open, go to the File menu in the top left and disable 'start automatically'. Then it should not be started automatically anymore (if it still comes up, use the 6.3.15 driver, some drivers had the option, but it had no effect.)

Хайде стига, като почнете да се превземате....паметта е за да се ползва, а windows кешира неща, които не се ползват, когато не му достига памет! Тези неща ти заемат 0 CPU и като гледам общо 1.346 мегабайта памет, което е абсолютно нищо! Освен това имаш 49% свободна памет. Разбирам това да ти 'яде' поне 1/5 от паметта, че да му обръщаш внимание, но в случая е пренебрежимо малко. Евентуално може да ги видиш тези процеси в startup или в services дали не може да се спрат, но имай в предвид, че всеки път, когато искаш да ползваш въпросния таблет, ще трябва да ги знаеш и да ги пускаш ръчно или да рестартираш системата за да тръгнат. Не мисля, че изобщо си заслужава усилия и време да се занимаваш.

Или използвай autoruns, пусни търсене и където видиш Wacom*.exe - просто махни отпред отметката.
Когато ти трябва - сложи отметките и рестартирай машината.

преди 2 часа, Sargon III написа:

Здравейте,

Инсталирах таблет One by Wacom на един по-стар компютър с Windows 7 (32 bit). Таблетът работи и всичко е О.К. в това отношение.

Но, той няма да се използва постоянно, обикновено дори няма да се използва - няма въобще да е свързан към компютъра.

За съжаление, независимо дали има или не свързан таблет, в Task Manager-а няколко процеса, свързани с Wacom, си вървят и използват памет, която не е за пренебрегване. Принципно, това не ми харесва.

Опитах се да спра стартирането на тези процеси при пускане на компютъра, но засега без успех.

Имате ли идея как може да се активират само когато съм свързал таблета и, примерно, стартирам приложението на Wacom?

question.png

Като чукнеш на процеса да го избереш чукни с десен бутон на него и избери последната опция най отдолу която ти пише отиди на услуга и от там го спри ако въобще се появява в услугите този процес. Или намери услугата му в сервизите като избереш старт менюто и на компютър чукнеш с десен бутон и избереш управление. Ако имаш недостиг на памет можеш да използваш примерно това приложение аз поне съм довoлен от него засега https://www.henrypp.org/product/memreduct

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.