Премини към съдържанието

Sargon III

Потребител
 • Публикации

  53
 • Регистрация

 • Последно онлайн

Всичко публикувано от Sargon III

 1. Здравейте, Отдавна имам следния проблем, който все повече ме дразни. Браузърът ми отваря, макар и рядко, някои страници преведени на български, без да съм изявявал подобно желание (при което, преводът не е много добър). Не знам, дали това е само при Mozilla Firefox, ползвам Chrome на смартфона и не съм забелязал подобно нещо с него. Има ли някаква настройка да се отварят страниците непреведени?
 2. С коя по-точно, нямам опит с манипулиране на видео? Работя и с двете програми, правил съм най-различни неща. Но, ще ми отнеме много време, а то не е в голямо количество. Освен това, резултатът няма да е така обучителен както видеото, колкото и да разчупя една презентация.
 3. Здравейте, Във връзка с настоящата ситуация е необходимо да се извършва дистанционно обучение в моето ВУЗ. Никой няма точна идея как да стане, но подразрбрах, че не се планира видеоконферентна връзка - било много сложно да се направи. Имам идея да решавам задачите на бяла дъска, напр. формат A3 или A2, като заснемам процеса с камера. В общи линии - да правя това, което върша по време на реалните упражнения. Там оставям студентите сами да избират задача от ръководството, която да решаваме, тук просто ще реша 5-6 задачи от всяка тема - смятам, че стигат. Ще съпровождам решаването със с
 4. Здравейте, За последно правех интернет страници преди 18 години и оттогава са настъпили известни промени. При това тези страници бяха съвсем любителски - за лично удоволствие. Сега ми се налага да направя една елементарна любителска страница, но все пак искам да се постарая. Може ли да ми препоръчате някоя скоро излязла книга, където за начинаещи се обяснява как се правят уеб страници?
 5. Знам, че е възможно, но как най-лесно може да се направи от аматьор?
 6. И аз така си мислех. Значи, нямам нужда от него, щом просто искам да си записвам каквото ми е потребно? Смятам да записвам най-вече филми.
 7. Здравейте! Купих си от eMAG външен хард диск - SEAGATE, 2 TB. Всичко е наред, компютърът го разпозна и т. н. Само че, на него има изпълним файл, който се чудя дали да стартирам. За какво служи и да го активирам ли? Пращам изображение по-долу:
 8. Инсталирах го, тръгна, пробвах го малко, но тепърва ще видя как ще работи за реалните ми нужди. Благодаря! Отдолу, обаче, има избор на различни търсачки/портали, които явно се използват за превода. В този смисъл, щом съм избрал Google, не знам дали мога да разчитам на нещо повече от самия Google преводач... Само да попитам, ще иска ли някакъв код след време? Сега всичко е o.k., но това може да се промени...
 9. От английски на български и обратно.
 10. Преди 1-2 години ползвах успешно Google Преводач когато съставях дълги текстове на английски. Не, че не знам този варварски език, но си беше едно удобство. Въвеждах един абзац и той ми отчиташе допуснати грешки. Или пък, променях това-онова и забелязвах как точно рефлектира върху превода. С времето забелязах, че работи все по-лошо, но все пак - вършеше някаква работа. Сега отново реших да го използвам и смятам, че напълно е деградирал. Като въведа един абзац на английски, напр. 5-6 изречения, го превежда и то доста добре. Но, този абзац не е написан добре. Вътре има грешки, дори умишлено
 11. Имам малко глупав въпрос, но ще го задам. Ползвам Mozilla Firefox, който се ъпдейтва автоматично и нямам проблеми. Преди години бях инсталирал един add-on: Video DownloadHelper за да свалям филмчета, но след това го махнах (от една страна свалих каквото ми трябваше, от друга помня, че не бях много доволен за нещо). Както и да е, сега ми се налага пак да сваля няколко филмчета от YouTube, виждам, че има различни add-on-и, които може да ми свършат някаква работа. Чета и разнопосочни отзиви за тях. Не ми е толкова спешно, вие какво ще ми препоръчате?
 12. Имам проблем със записването на страници. При някои страници ми дава грешка - "Failed", до стрелката (сочеща надолу) се появява отдясно оранжева точка. При проверка се оказва, че е свалена само директорията с файлове към страницата. След като натисна завъртяната стрелка - "Retry Download", се сваля и .htm (.html) файла и всичко приключва нормално. Не се случва винаги, при някои страници записът преминава гладко. Питах за този проблем, който имат и други потребители, в специализиран форум: https://support.mozilla.org/en-US/questions/1164687 Засега явно няма някакво решение, знаете ли
 13. Аз ползвам само един addon, който ме спасява от излишни реклами, особено на пощата: Adblock Plus. Ще мога ли да го ползвам след този предстоящ ъпдейт?
 14. За щастие, хладилникът наистина е просто устроен (в последните години вече слагат програмируеми контролери дори в тостери). Компресорът по-скоро не тръгва. При подаване на напрежение се чува шум, но защитата му сработва след 6-7 секунди. Вероятно е блокирал, звукът не е обичаен за дейтващ компресор. Има нищожна вероятност защитата да не е изправна и да изключва без нужда. Това лесно ще проверя, просто ми трябваше уред, който да мери по-голям променлив ток. При 160 W токът при работещ компресор не е голям, трябва да е ок. 0,73 A. Ако е чувствително повече, значи наистина компресорът се е прецак
 15. Ще се радвам, ако не е от умните (не съм го разгледал все още). Още повече ще се радвам, ако не е компресорът.
 16. На село имам един хладилник Siemens KS-24V02/04, който просто е спрял и не работи. Ще се опитам да го ремонтирам, но ще ми бъде по-лесно, ако разполагам със схема. Някой разполога ли с подобна?
 17. Защо не се насочиш към ТУ-София, филиал Пловдив? Там, според мен, се изучава доста сериозно програмирането. Преподавах неотдавна на първокурсници от КСТ (Компютърни системи и технологии) дисциплина, която не е пряко свързана с тяхната специалност. Забелазах, че им бяха възложили доволно сложни задачи за съставяне на алгоритми, особено за първокурсници. Не коментирам крайното качество на обучението в двете ВУЗ, но е обществена тайна, че ПУ е "печатница за дипломи". За ТУ пък се твърди, че ученето е много трудно и малко встрани от практиката. Но, поне ще получиш инженерна титла, което може да ти
 18. Работя с основен 8-часов трудов договор. Отделно работя по втори 4-часов трудов договор. Периодично извършвам услуги с граждански договори. Имам регистрация с ПИК в НАП, където подавам данъчна декларация в електронен вид. Оказа се, че със същия ПИК мога да влизам в сайта на НОИ и реших да разгледам услугите, които се предоставят. В раздел "Справка за социално осигуряване - актуално състояние" са отразени всичките ми трудови взаимоотношения, които споменах в началото - месец за месец. Реших, макар че ми е рано, да влезна в раздел "Изчисляване на прогнозна пенсия". Там има графа "
 19. Ами, защото аз чета обстойно нещата след свалянето им на компютъра, когато вече си ползвам Foxit Reader. В Интернет само преценям дали си струва да ги свалям или пък извличам нужната ми информация от определн пасаж в тях. Вече, за обстоен преглед и прочитане, вкл. и слагане на отметки, свалям файловете на компютъра. До скоро нямах проблем с този начин на работа. Сега се проявява основно при отварянето на книги, на големи файлове. Преди, по време на отварянето, си ползвах браузъра, докато изчаквах.
 20. Не, ползвам Foxit Reader само за свалени вече файлове. Браузърт отваря прозорец, на който пише PDF.js, мисля, че това е вградено в Mozilla приложение за отваряне на .pdf. След като отворя подобен файл и го запиша на компютъра - чак тогава използвам Foxit Reader. Така че, предполагам, че последният няма отношение към проблема.
 21. Здравейте, От известно време имам проблем с Mozilla и мисля, че той се случи след поредния ъпдейт на този продукт. Днес също се ъпдейтна, но проблемът си остана. Когато от някакъв сайт влезна в хипервръзка за отваряне на .pdf, това отваряне си започва както и преди, обикновено в отделен прозорец. Но, ако се отваря някакво списание с много страници или връзката към файла не е добра, това отнема известно време, което също е нормално. През този период от време вече отворените прозорци на Mozilla не са активни, в смисъл, че линковете в тях не работят, може да разглеждаш само това, което
 22. Съседът на село почина, мир на праха му. Наложи се да влезна в неговия двор и ето какво видях: Такава е ситуацията с общия ни зид. Не знаех за тези дървета (храсти) по-рано, вече са доста пораснали. Разбира се, мога да ги отрежа максимално близко до зида. Какво, обаче, следва после? Може би трябва да ги полея с нещо подобно на киселина или сол? Как се решава такъв проблем?
 23. Смешно ви е на вас, но аз съм изключително потентен и това е едно от малкото неща, с които мога да се похваля. Хапчетата влияят, установих го и ги спрях. Постепенно се възстановявам. В листовките и на двете пише, че могат да имат подобен рядко срещан страничен ефект. Освен това, кръвното ми не е толкова високо, ок. 150 на 110, често пъти и по-ниско. Ще намеря и други начини да го понижа. Благодаря на отзовалите се.
 24. Здравейте, Наскоро ми отриха лека хипертония и ми изписаха хапчета: сутрин 2,5 мг Бравилол и вечер 5 мг Нолипрел. Вече закупих хапчетата и смятах да започна лечение, но един приятел ми каза, че подобни илачи намаляват потентността. Той няма медицинско образование, но се интересува от здравни проблеми. Аз, от своя страна, въобще нямам интереси в тази област, в листовките нищо не пише за подобен ефект и сега се чудя има ли такова негативно влияние върху потентността. Какво мислите по въпроса?
 25. От години ползвам Mozilla и съм много доволен. От известно време, обаче, се появи един проблем. Някакви рекламни сайтове успяват да се "закачат" към него (прилагам изображение). В крайна сметка успявам да ги изчистя, но с цената на изгубени ок. 20-ина минути (чистене на регистри, рефрешване на браузъра, възстановяване на настройки и т. н.). Има ли някакъв add-on или нещо подобно, което да не допуска подобни случаи?
 • Разглеждащи това в момента   0 потребители

  Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

×
×
 • Добави ново...

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите Условия за ползване