Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 11 ТРМ Vs zamunda

Featured Replies

Здравейте , може би има много писано по темата.

Имам няколко въпроса който искам да задам,  поради  неграмотността ми в тази област.

Ползвам машина:

AMD  ryzen 5 3600G up to 4.4 Ghz  

32 Gb Ram  DDR4 3200 Mhz

SSD 120 GB  za OC

RTX 2060 

Искам да премина към Windows 11  заради: ( ми не знам  май просто така ).
Kак би се държал компа ?  Ще има проблеми с производителността породени от компонентите ?
Ще има ли проблем при инсталиране на игри от ISO  Filе  ( замундски) породени от ТРМ ?

Изтегли си windows 11 директно от Microsoft: Download Windows 11 (microsoft.com)

С инструмента им го записваш на USB и инсталираш, също и би трябвало да можеш да надградиш, ако си с windows 10. TPM си го активирай в BIOS, процесора ти се поддържа.

преди 43 минути, georgivelikov написа:

Kак би се държал компа ?  Ще има проблеми с производителността породени от компонентите ?

вероятно производителността ще се вдигне незначително
поне при мен беше така, до като не се бъгна от последния ъпдейт

Положителна разлика с 10 не съв забелязал да има.

Отрицателните са, че някои неща в контролния панел са или махнати или преместени, не можеш да завлачваш файлове в папки и програми ако са минимизирани и папките нямат преглед(превю) с други думи не можеш да видиш какво има в папката ако тя е затворена(Което за мен е огромно неудобство).

преди 4 минути, Bubbles написа:

Отрицателната е,

отрицателнитЕ
тъй де, много са, но се надявам с времето нещата да се изгладят, за да се метна и аз тоз клон кът другите маймунки

преди 15 минути, дръндю написа:

отрицателнитЕ
тъй де, много са, но се надявам с времето нещата да се изгладят, за да се метна и аз тоз клон кът другите маймунки

Въй.
Оправено.

преди 2 минути, Bubbles написа:

Въй.
Оправено.

да оправят се нещата до следащия ъпдейт

преди 1 час, дръндю написа:

да оправят се нещата до следащия ъпдейт

На коя страница в тази тема си прочел, че след като мине новото обновяване нещо се е  ''счупило'', освн в твоите постове.  Прати си диска на МИКРОСОФТ, поне те да се опитат да го преформатират защото по твоите думи на него си почнал с   DOS 3.0 и всичко останало до този момент като операционни системи.

Според  М$ проблема е във fTPM на AMD и препоръчват да се остане на 10-ка или да се сложи на дъното хардуерен TPM

преди 2 часа, Kolev72 написа:

На коя страница в тази тема си прочел, че след като мине новото обновяване нещо се е  ''счупило'', освн в твоите постове.  Прати си диска на МИКРОСОФТ, поне те да се опитат да го преформатират защото по твоите думи на него си почнал с   DOS 3.0 и всичко останало до този момент като операционни системи.

tumblr_inline_mo1b0xRopQ1qz4rgp.gif.1172cca61e20089e5e8b5282a2a1121b.gif

• Автор

Аз понеже съм откровен  ще си призная 

активирах ТРМ през биос 

но съм  с кракнат Windows  ми излиза  това не разбирам защо :)   

моля за помощ .

• Автор

Отново изписва че Windows не намира подходящи системни изисквания за Update  към Windows 11

преди 23 часа, дръндю написа:

много са

tumblr_inline_mo1b0xRopQ1qz4rgp.gif
Чаак, пък! Я спомени някое отрицателно. Само не казвай, че впечатленията ти са от скалпираната версия.

преди 19 часа, ined написа:

Според  М$ проблема е във fTPM на AMD и препоръчват да се остане на 10-ка или да се сложи на дъното хардуерен TPM

Инфо от миналата година. Това го коригираха.

преди 1 час, georgivelikov написа:

Отново изписва че Windows не намира подходящи системни изисквания за Update  към Windows 11

Покажи картинка

преди 3 часа, georgivelikov написа:

Включен ли е TPM 2.0 в BIOS?

преди 3 часа, цър-вул написа:

Само не казвай, че впечатленията ти са от скалпираната версия.

това прилича ли на скалпирана версия?
1620750336_(3).jpg.a620894b2f282f161e5c796da7499939.jpg

преди 4 минути, дръндю написа:

това прилича ли на скалпирана версия?

Що са прайш на ощипана мома? Кой до вчера говореше за Феникс Win?

преди 3 минути, цър-вул написа:

Що са прайш на ощипана мома? Кой до вчера говореше за Феникс Win?

ония беха експериментални и не става въпрос за тях в тази тема
но както и да е, теб съм те признал и на 100% съм сигурен, че при теб няма проблеми

• Автор

Здравейте,  благодаря за инфото от всички. Активирах Трм , secure Boost  през биос, 

Изглежда след няколко рестарта получих известие че компютърът е подходящ за Windows 11.
Но все още не ми позволява да го UPDATE. 

image.png.a7eae447208f0be0e9ac78411fd067e2.png

Как да постъпя.

Да, ще чакаш докато ти каже, че може да го обновиш. Ако искаш ръчно - в сайта на микромеките има инструмент, с него може да обновиш и без да чакаш. Препоръчвам ти да направиш архив на системния дял или диск, с цел ако не ти хареса windows 11 да може да се върнеш обратно на 10, въпреки че би трябвало да можеш и през самия windows да го направиш това, май до 2 седмици. Ако имаш важна информация си я прехвърли на друго място, понеже всичко може да се случи по време на ъпгрейда. То и реално важна информация не би трябвало да я имаш само на 1 носител.

• Автор
преди 15 минути, Raze написа:

Да, ще чакаш докато ти каже, че може да го обновиш. Ако искаш ръчно - в сайта на микромеките има инструмент, с него може да обновиш и без да чакаш. Препоръчвам ти да направиш архив на системния дял или диск, с цел ако не ти хареса windows 11 да може да се върнеш обратно на 10, въпреки че би трябвало да можеш и през самия windows да го направиш това, май до 2 седмици. Ако имаш важна информация си я прехвърли на друго място, понеже всичко може да се случи по време на ъпгрейда. То и реално важна информация не би трябвало да я имаш само на 1 носител.

Благодаря за съвета , ще изчакам за сега,  ако ползвам тоол-а няма дамога да върна стария.

Ако изчакам Update  ще мога да възтановя WIn10,  благодаря за инфото. Смятам че проблема ми е вече решен.

Няма разлика дали ще го обновиш през windows update или ръчно с инструмента, стига да не правиш чиста инсталация. Май не разбра за кой инструмент ти говоря?

Download Windows 11 (microsoft.com)

теглиш Windows 11 Installation Assistant.

Затова ти казах, че най-сигурно е имидж на диска/дяла и после връщаш всичко както си е било. Аз това го направих с AOMEI Backupper.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.