Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Силикагел или нещо друго?

Featured Replies

Ракията има дъх на загоряло. Във форумите препоръчват силикагел, други активен въглен, трети анасон. Някой да има опит, да сподели! Моля! 

преди 9 минути, P!NK написа:

Ракията има дъх на загоряло. Във форумите препоръчват силикагел, други активен въглен, трети анасон. Някой да има опит, да сподели! Моля! 

За съжаление, този проблем е доста неприятен. Силикагел-а е почти неефективен в случая с ракийката. Моето решение е с активен въглен (за филтрацията) и сода за хляб и вода. Естествено, след това преваряване в казана. Е, има фиеа, ама....няма как :) 

Приблизителни пропорции - 200 гр. въглен (натрошен на ситно) с 1 пакетче сода за 1л вода. Това за окло 4-5 йила райийка

преди 42 минути, NewRedDragon написа:

За съжаление, този проблем е доста неприятен. Силикагел-а е почти неефективен в случая с ракийката. Моето решение е с активен въглен (за филтрацията) и сода за хляб и вода. Естествено, след това преваряване в казана. Е, има фиеа, ама....няма как :) 

Приблизителни пропорции - 200 гр. въглен (натрошен на ситно) с 1 пакетче сода за 1л вода. Това за окло 4-5 йила райийка

Благодаря! Ще опитаме. Тати е болен. :( 
пп: Много ти е малък казаня бре! :giggle1: Какви са тия микро-пропорции?! 

преди 2 минути, P!NK написа:

Благодаря! Ще опитаме. Тати е болен. :( 
пп: Много ти е малък казаня бре! :giggle1: Какви са тия микро-пропорции?! 

По лесно се смята на 5 кила :) И нещо много важно: При преварката, след като добавиш "химията", добавяш вода, докато микса стане 35-38 алк. градуса, че иначе.......бум. Мериш със спиртомера, задължително - заради въглена, форму;ата A*B=C*D не важи

преди 6 минути, bulljo написа:

Малък, ама го зарежда често.

Имам и 120 литров, ама за "бутикови" елексири ползвам това:

kazan.jpg.7e3d65a0fb571978f2c9ff2082a593b0.jpg

преди 7 минути, NewRedDragon написа:

И нещо много важно: При преварката, след като добавиш "химията", добавяш вода, докато микса стане 35-38 алк. градуса, че иначе.......бум. Мериш със спиртомера, задължително - заради въглена, форму;ата A*B=C*D не важи

Ок. Това е важно! Не искаме сърдития, да стане и "болен". Пупу ... 

преди 13 минути, NewRedDragon написа:

Имам и 120 литров, ама за "бутикови" елексири ползвам това:

Ами те бутиковите еликсири са интересни.

преди 1 минута, P!NK написа:

Ок. Това е важно! Не искаме сърдития, да стане и "болен". Пупу ... 

Имах впредвид, физически "бум" - Чернобилски :) Налягането на алк пари става огромно, а водата не пречи - тя се изпарява далечч, след въглеводородните смеси

преди 1 минута, NewRedDragon написа:

Имах впредвид, физически "бум" - Чернобилски :) Налягането на алк пари става огромно, а водата не пречи - тя се изпарява далечч, след въглеводородните смеси

Е физически де! Тати нали ще е около "бум-а"? 

преди 4 минути, bulljo написа:

Ами те бутиковите еликсири са интересни.

Мдааа. Примерно смокиня с акациев мед и съкъз - уникално! Ама от 25 литровото казнче излиза 2 кила - около 60 алк градуса :) 

преди 2 минути, NewRedDragon написа:

Мдааа. Примерно смокиня с акациев мед и съкъз - уникално! Ама от 25 литровото казнче излиза 2 кила - около 60 алк градуса :) 

Неговото беше дюля и още нещо. За първи път дюлева и сега болен и сърдит. :giggle1:

преди 2 минути, P!NK написа:

Неговото беше дюля и още нещо. За първи път дюлева и сега болен и сърдит. :giggle1:

Дюлята е много твърда и пулп-а е бил много гъст - затова и е загоряла на дъното. В такива случаи се прави "вкладна кошница" за казана, така, че около стените и дъното да има само течна фаза от материала

Ааааа и семките и дръжките на дюлята (както костилките на сливите) се махат от материала.....

преди 11 минути, Христофор_първи написа:

Ох колко сме загрижени за Тати…..  А Тати  знае ли, че разваляш семейства и излизаш с обвързани мъже баща на три деца. Сигурно, ако разбере ще приключи курса ала минут. Сега разбирам що ти е избягал шопара, опитал се е да те ремонтира човека не е успял и си е плюл на петите.

Само не разбрах, какво общо има това с темата? И какво те интересува теб, кой, къде и с кого ходи?

преди 1 час, Христофор_първи написа:

Ох колко сме загрижени за Тати…..  А Тати  знае ли, че разваляш семейства и излизаш с обвързани мъже баща на три деца. Сигурно, ако разбере ще приключи курса ала минут. Сега разбирам що ти е избягал шопара, опитал се е да те ремонтира човека не е успял и си е плюл на петите.

Я многознайко ти, я кажи сега тук пред целия форум, чие семейство съм развалила? И кой е тоя баща на три деца?
Верно, некакъв бес те прихваща периодично! Патологичен случай ще излезеш! 

преди 1 минута, P!NK написа:

Верно, некакъв бес те прихваща периодично!

Това не е "бес". Това е естествено избиване на чивия, чрез външна форма, поради остра липса на вътрешна уравновесеност

:) 

преди 1 час, NewRedDragon написа:

И какво те интересува теб, кой, къде и с кого ходи?

Как иначе ще покаже, колко е кисело гроздето! :D

преди 1 минута, NewRedDragon написа:

Остави.....от кисело грозде, ракия не става :) 

Е той е Графа, няма му казваме сега какво да пие! :D

преди 12 минути, Христофор_първи написа:

Васил нали се похвали с трето дето? Нали си хойкате като ,,приятели,, вероятно с превилегии по почивки. Иначе как ще знае колко са ти приятни формите?  Сърди се на Васил той те издаде. Виж какъв ,,мъж,, е? Женски полов орган е той, една тайна не може да пази, ка моли жена:DСега той ще се прибере при жена си и децата си, а ти имаш вероятноста да изгубиш уважението на баща си. Щото никой не иска дъщеря лека жена.

:lol6:Да ти се чуди човек, к'ви интерпретации правиш. Щипнеш малко инфо оттук, малко оттам, прекараш ги през твоята си призма, поомешаш ги тотално и става егати сценария. Седни напиши един роман, поне някой лев ще изкараш! 

И къде викаш се прибира Васил? 

преди 22 часа, P!NK написа:

:lol6:Да ти се чуди човек, к'ви интерпретации правиш. Щипнеш малко инфо оттук, малко оттам, прекараш ги през твоята си призма, поомешаш ги тотално и става егати сценария. Седни напиши един роман, поне някой лев ще изкараш! 

И къде викаш се прибира Васил? 

Аз пари съм изкарал, то само бялата ми техниката у нас, струва толкова, колкото ти през живота си едва ли ще видиш на куп. Ще си играйкат играйкат с теб по бунгалата, после ще се пребират при семействата си, а ти ще има сама да ремонтираш старите перални да има с какво да се изпереш до откат.:lol6:

Охоо, започнал си вече романа! Продължавай! Свикнал си със самотата, няма да ти я нарушавам! 

преди 14 часа, Христофор_първи написа:

Аз пари съм изкарал, то само бялата ми техниката у нас, струва толкова, колкото ти през живота си едва ли ще видиш на куп. Ще си играйкат играйкат с теб по бунгалата, после ще се пребират при семействата си, а ти ще има сама да ремонтираш старите перални да има с какво да се изпереш до откат.:lol6:

Цитат

Васил нали се похвали с трето дето?

Кога Васил се похвали че е станал баща?

Попитаха те кое семейство е развалила Мери,и при коя жена се прибирам аз?

Отговаряй ве,неадекватен лъжлив наркоман!

преди 7 часа, Вaсил написа:

Кога Васил се похвали че е станал баща?

преди 5 часа, цър-вул написа:

А, спри са, ве! Сбра ли хандбален отбор? Ся работи за футболен!

Нарочно го обърквате и ще му секнете музата сега. Пролет иде, всичко се пробужда!

на 1.03.2022 г. в 18:43, P!NK написа:

Свикнал си със самотата, няма да ти я нарушавам! 

Знаеш ли, каква е разликата между мен и между теб? Че аз нямам проблеми със самотата, което автоматично ме лишава от компанията на боклуци. Ти обаче, имаш проблеми със самотата и до края на живота ти ще бъдеш принудена да бъдеш в компанията на боклуци.

преди 12 часа, Вaсил написа:

Отговаряй ве,неадекватен лъжлив наркоман!

Наркомана вика ,,Дръжте наркомана,,:lol6:

Май забрави като ми се хвалеше на лични, колко ти харесала тревата като си бил на ,,турне,, в Нидерландия:lol6:

Васчо, сега обаче на село при баба ти, май ти пробутват боклук, и те избива на халюцинации, и ако не вземеш мерки може да ти предложат работа към сайта на Корилово:lol6:

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.