Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Хранителна дабавка за подпомагане на умствена дейност

Featured Replies

Здравейте.

Може ли да ми препоръчате хранителна дабавка за подпомагане на умствена дейност. (без гинко билоба)

Имам много да уча, но нещо не ми се получава

Благодаря.

преди 5 минути, П.Петров написа:

Здравейте.

Може ли да ми препоръчате хранителна дабавка за подпомагане на умствена дейност. (без гинко билоба)

Благодаря.

те всички са на тази основа

• Автор
преди 8 минути, Без умствен капацитет написа:

те всички са на тази основа

не са всички

Примерно

https://www.pharmalife.bg/memostor-podpomaga-mozchnata-dejnost-i-pamet-30-kapsuli-memostore

или

https://vitashop.bg/probiotici-natures-aid/340-pro-cognitiv-probiotichen-kompleks-s-vitamini-za-po-dobra-umstvena-dejnost.html

или

https://sopharmacy.bg/bg/product/000000000010002365

Обаче мен ми трябва съвети от хора ползвали нещо и са доволни.

Благодаря

преди 23 минути, П.Петров написа:

Здравейте.

Благодаря.

Няма такива. Можеш да ядеш орехи и риба. Те са полезни за мозъка, но ако имаш някакъв здравословен проблем трябва да се консултираш с лекар.

Ти ако не искаш да научиш това, което се опитваш да учиш и 100 вида добавки няма да ти помогнат! Сядаш, четеш и се упражняваш, друг начин няма.

• Автор
току-що, Raze написа:

Ти ако не искаш да научиш това, което се опитваш да учиш и 100 вида добавки няма да ти помогнат! Сядаш, четеш и се упражняваш, друг начин няма.

да, чета доста, обаче нещо прогреса със запаметяването ми е слаб. Не съм мързелив, ако това питаш :)

преди 1 минута, П.Петров написа:

да, чета доста, обаче нещо прогреса със запаметяването ми е слаб. Не съм мързелив, ако това питаш :)

Мозъкът е направен за да мисли,  не да помни. Всичко ти е наред.

Аз като искам да науча нещо независимо какво е чета за конкретното нещо което ме интересува най много 1 път. През това време докато си чета си пия биричка и си зяпам на някъде си. Някога като ученик си спомням една даскалица ми писа единица и аз я питам. Абе госпожо що единица сте ми писали, и тя ми вика ами аз като преподавах урока Владимире ти зяпаш през прозореца как се ярат врабците.

преди 46 минути, П.Петров написа:

да, чета доста, обаче нещо прогреса със запаметяването ми е слаб.

Това е пост - Ковид синдром. Единственото лекарство е...времето. :D

преди 36 минути, vlado1985 написа:

Някога като ученик си спомням една даскалица ми писа единица...

Аз бих ти писал една кръгла нула...карай да върви...

преди 8 часа, П.Петров написа:

да, чета доста, обаче нещо прогреса със запаметяването ми е слаб.

с четене не става и писане в тетрадките

трябва  практика 

и желание

и определени връзки в мозъка а се предразположат

с трениране на наученото 

• Автор
току-що, N1K17Y написа:

За разлика от "добавките" каквото и да значи, това поне действа :D 

ами използвай си го ти, не го предлагай на хората, капут

на 27.02.2022 г. в 5:18, Христофор_първи написа:

Много студенти преди изпити дърпат бяло.  Доказано е, че бялото доста засилва мисловната дейност.

Нали, седиш и усилено мислиш, по някое време усещаш, че само седиш.

Преди около две седмици си поръчах омега 3 специално предназначена за мозъка от един онлайн магазин. За момента се чувствам добре и съм доволна, но ще видим как ще продължи. 

• 3 седмици по-късно...
на 4.03.2022 г. в 15:25, Александра75 написа:

Преди около две седмици си поръчах омега 3 специално предназначена за мозъка от един онлайн магазин. За момента се чувствам добре и съм доволна, но ще видим как ще продължи. 

намери си добавка с ленено семе - то е много полезно за мозъка. Пил съм го като студент на капсули - добавка. Ама не си помня как беше името. Дори да не е добавка - лененото семе не е и скъпо. Лесно се намира на пазара. Съдържа омега

цитат: ,,

- ленено семе за здрав мозък и имунна система

Богатото на алфа-линоленова киселина (ALA) ленено семе, играе важна роля за здравето на мозъка и нервните тъкани. Недостигът на този вид омега-3 мастна киселина може да предизвика редица мозъчни дисфункции, особено при кърмачетата. Проучвания твърдят, че приемът на ленено семе от кърмачки обуславя инелектуалните способности на рожбите им, тъй като полезните свойства на ALA се предават чрез кърмата. Разбира се приемът при кърмещи жени трябва да е изключително балансиран и не трябва да се прекалява. Протеинът в лененото семе и по специално съставката му глутамин доказано намалява инфекциите и подкрепя имунната система чрез противовъзпалителното си действие. Лененото семе е особено подходящо и за жени в менопауза, тъй като ограничава някои от най-често срещаните симптоми по време на този период.''

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.