Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Какъв велосипед да си взема и откъде ?

Featured Replies

Здравейте, реших да започна да карам велосипед и започнах да се интересувам от цените и категориите. Планирам да го карам най-вече в града. Живея в София и ще го използвам много. Търся си велосипед за около 600-700 лева. Ако имате опит с това и можете да ми предложите колело ще Ви бъда благодарен.

Теглото не е толкова важно, колкото ръстът - калкулатор
При велосипедите е като при компютрите - никога готов.
Най-добрият избор е сглобен от избрани компоненти велосипед. 

преди 6 минути, цър-вул написа:

Теглото не е толкова важно

Точно то е най-важно. Ако е с наднормено тегло до степен затлъстяване, колелото няма да реши проблема.

преди 21 минути, Joss Bomon написа:

Точно то е най-важно.

Казва се "според мен..."
'що ли никъде в литературата и специализираните сайтове критерият ри избор на рамка не е теглото, а ръстът...

преди 23 минути, Joss Bomon написа:

Ако

цапа и мирише...

преди 23 минути, Joss Bomon написа:

Ако е с наднормено тегло до степен затлъстяване, колелото няма да реши проблема.

Да ляга и да мре, да?

преди 6 минути, цър-вул написа:

Казва се "според мен..."
'що ли никъде в литературата и специализираните сайтове критерият ри избор на рамка не е теглото, а ръстът...

Пропорциите са на втори етап, след като се направи преценката, дали изобщо трябва да се качва на колело. Здравословния статус /който включва и теглото/, е първото нещо, което трябва да се знае. След това са мерките и сметките... СПОРЕД МЕН.

С тези килограми, вейка си брат. Минаваш спокойно за тротинетка! Ще те глътне като топъл хляб и ще се рееш като маймунка на лиана, в безтегловност... и ще се мяташ на прескоци през всякакви премеждия като бордюри и дупки без да те осети някой и без да има някаква отзвук за самата тротинетка, защото придвижването е все едно, че нищо не се вози на нея. Общо взето си малък акробат и единствено вятъра може да те събори. С това тегло компенсираш много загуби и е грях да не се възползваш с тази ултра минималистичната маса, защото подхвърлянето и придвижването са играчки за теб и имаш физиката като на голямо животно с малка глава, а именно - гепарда. Той лети и не усеща. Ти също не си никакъв проблем на тротинетката, тя сама се движи, защото се счита, че никой няма върху нея. Виж аз примерно съм 1.83 а пък тежа 115 кг. Бях 105 когато преди 10 години си купих велосипед. Смятах, че съм с критична маса тогава. Но сега от 5 години съм закотвил на 115 и се притеснявам истински за колелото, защото го дават да работи на 120 кг. Нещо тия 5 кг. ми се виждат фатални. А е голямо колело с рамата. Моят съвет е да се откажеш от този вид превоз или да се откажеш от този спорт. Нагледал съм се на премазани хора и такива, които стават инвалиди, защото рано или късно се сблъскват или по-точно казано се срещат с дрогирани водачи. Никога не си сигурен за утрешния ден и сам се предлагаш да те направят на кайма. Инцидентите с коли са ти вързани, гарантирам ти че няма да се отървеш. Защото и моята хроника на пътни инциденти е богата. Освен това от велосипед не се отслабва ефикасно. Може да те заболят краката да станеш по-нетрудоспособен, тоест да се чувстваш пребит и да ти падне либидото за правене на деца, ако плануваш такива, понеже седалката ще ти се набива между краката, прочети  някаква литература за това, колко е вредна седалката, каквато и да е тя. За малко минути, примерно 15 - не спортуваш. За много минути, примерно 2 часа си вредиш. От мен толкова за сега, не ми се пише безцелно... ;)

Като чета рекламата по- горе се питам - къде спахме толкова поколения по дяволите, та сме изпуснали причиняването на болка и изкривяванията от карането на балканчета. (то други нямаше) Отделно, че при този трафик в София си е баш екстремно преживяване да пътуваш с колело. Но предвид, че в една съседна тема на никой не му включва инстинкта за самосъхранение, та ми се чудят на питанката "наистина ли ще тръгнеш с рикша по междуградски път", то едвали огромната вероятност от неприятен инцидент е някакъв проблем.

Само хора от село, тоест селяни, могат да пожелаят на някого да си вземе колело и да върти педалите на пътя!

• Автор

Толкова безсмислено мнение не съм чел.  183см 115 кг сигурно ще ми е по лесно да те презскоча от колкото да те заобиколя. Не знам откъде си намерил колело, което да успее да те качи сигурно е правено по поръчка. Тотален дебил си честно.

преди 8 часа, Клонинга написа:

Само хора от село, тоест селяни, могат да пожелаят на някого да си вземе колело и да върти педалите на пътя!

На запад министрите сигурно са селяни като ходят на работа с вулуцупеди.

преди 9 часа, Coco1 написа:

Сергеев си взе първа ръка кооло и си го качи на джипката 

щото е алфа мъжкар

и аз искам някой ден да стана като него

и всички жени с джуки и ци ци да се въртят около мен и да си дърпат косите 

преди 18 часа, Filqka1 написа:

Толкова безсмислено мнение не съм чел.  183см 115 кг сигурно ще ми е по лесно да те презскоча от колкото да те заобиколя. Не знам откъде си намерил колело, което да успее да те качи сигурно е правено по поръчка. Тотален дебил си честно.

Как така не намери смисъла? Ти се мяташ пъргаво като куха дъска, а аз като здраво желязо. Ти си като врабче, аз като тюфлек. Макар въобще да не ми личи! Така че колелото не е поръчка, а фабрично производство, голямо е като бегач, подхожда ми. :)  Затова ти препоръчвам тротинетка, защото ще те издържи на всеки баир и на всеки километър, защото на нея не се вози нищо. ;) Често се взирам в тези камикадзета и откривам тази зависимост. Просто услугата е по-добра, когато на тротинетката няма маса. А ако се блъснеш при злополука, то все едно котака се е претъркулил на земята и става отново да бяга. Дори да се возиш в автомобил колата да катастрофира, ти оцеляваш. С две думи - вие сте безсмъртни птици, липсата на маса ви спасява. И това по физиологичен ред е истина. Не говоря глупости. Разсъждавам просто.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.