Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с нова конфигурация

Featured Replies

Здравейте! Направих си нова компютърна конфигурация и след доста чакане получих всички части. След сглобяването на машинката се оказа, че имам проблем и нямам идея какво да направя за да го отстраня. EZdebug led-ове CPU и DRAM премигват и компютъра не POST-ва. От три дни гледам по форуми, сайтове, youtube и тн., но никъде не открих решение на проблема ми. Открих много идеи за troubleshooting, но нито една не свърши работа. Пробвах следното: разглобих всичко до съставни части, свалих процесора за да проверя за огънати PIN-ове, пробвах смяна на RAM-та по всички слотове, пробвах без всякакви периферни устройства(изключих излишните бутони,USB-та, аудио жакове към кутията, без видеокарта), пробвах CMOS ресет. Горещо моля за помощ, преди да ми е окапала косата от нерви.

Как някой би могъл да ти помогне като изобщо не си написал каква е конфигурацията: дъно, процесор, рам, видео ако има  и т.н.

преди 13 минути, ined написа:

Как някой би могъл да ти помогне като изобщо не си написал каква е конфигурацията: дъно, процесор, рам, видео ако има  и т.н.

Прав си. 

Дъно: Gigabyte AORUS ELITE AX Z690

Памет: Kingston FURY Beast DDR5 16GB 5200MHz

Процесор: Intel Core I7-12700K

Охлаждането на процесора е Noctua NH-D15

Захранване: Gigabyte P1000GM

Може да пробваш да флашнеш BIOS-a с последния, ако и с него не тръгне го пращай по гаранция, че не работи.

От едно място ли са купувани частите, щото може да не тръгва и от несъвместимост с паметта.

преди 1 минута, ined написа:

Може да пробваш да флашнеш BIOS-a с последния, ако и с него не тръгне го пращай по гаранция, че не работи.

От едно място ли са купувани частите, щото може да не тръгва и от несъвместимост с паметта.

От едно място са купувани частите, но online. Предполагам дори да бяха видяли или знаели за някаква несъвместимост нямаше да ме информират.

Флашване на BIOS-а още не съм пробвал. Търсех да намеря информация някъде за конкретната грешка преди да го пробвам.

преди 1 час, Mr. ?? написа:

Имаш ли сторидж устройството: SSD (M.2, SATA), или HDD?

Защото не го виждам в списъка с компоненти.

Samsung 970 EVO PLUS NVME M2.SSD

преди 1 час, rumen1969 написа:

на кой слот сложи паметта 

image.png.7d92480db9dce39a65df1b0539ece48e.png

Първоначално го сложих както е описано в указанието на дъното в слот A2. След като започнах да troubleshoot-вам го премествах на всички други слотове. Плочката ми е само 1 от 16gb.

Нормално да няма картина ! До колкото разбирам сте със стара видеокарта :computer8:или по-скоро не работи! Пробвайте с вградената.

Помислих от начало , че сте с KF процесор!

преди 1 час, E.Zolla написа:

Samsung 970 EVO PLUS NVME M2.SSD

Първоначално го сложих както е описано в указанието на дъното в слот A2. След като започнах да troubleshoot-вам го премествах на всички други слотове. Плочката ми е само 1 от 16gb.

Колега на Гига и Z690 флашването на биос е направо задължително. Никой друг производител не омаза толкоз платки за новите интели. Ако не те оправят тука може да питаш в хардуербг….. пардон АМДбг.ком

PS Не знам кой разбирач те е съветвал за гърмящта серия захранвания на Гигабайт но аз в него бих търсил вината или в дъното.

https://www.reddit.com/r/gigabytegaming/comments/ryt881/z690_aorus_pro_wont_boot_cpu_light_on/

преди 1 час, Banesc написа:

най- вероятно повредена рам

( поставена от не квалифицирано лице)

Дрън дрън……..

..та пляс

Готов съм му платя паметта ако тая глупост излезе верна. Ма ко е дъно ти плащаш навит?

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.