Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Как и кога взехте шофьорската книжка категория ,,Б,,

Featured Replies

Привет форум. Интересно ще е да споделим как и кога станахме шофьори или както викаме по нашио краи ,,ШОфери,, Всъщност това беше най-голямата ми мечта. Аз законово станах, когато бях на 30г.в кралство Нидерландия. Един път ме скъсаха на теорията и три пъти на практиката. Всъщност първия ми инструктур беше някакъв див селянин голям нервак, аз с такива не мога да общувам, защото аз самият съм буре с барут, и става сблъсък между планета и метеорид. След като ме скъсаха и третия път, много ми бяха потънали гемиите, и по съвет на познат смених инструктура, с такъв, който беше много спокоен и балансиран човек и голям харабия от сякъде. Учебната кола беше Alfa Romeo 156 1.9 jtd. цвят антрацид. Школата се казваше ,,Alfa,, и шефът беше заклет ,,Алфаджия,, И дойде заведения ден, четвърти път на практика. Изпита започна от тоя ресторант пред, който съм и в момента. Трая около 50 мин. Градско, извънградско и паркиране. И пребирам е се в ресторанта, сядаме на масата и изпитващия ми изръкопляска и каза:  ,,Браво мойто момче, без нито една наказателна точка,, От тогава тоя ресторант за мен е много сантиментален и символ за успеха. Обичам да идвам тук когато ми предстои да взимам важни решения винаги сам, и да си обмислям нещата.Година и половина след като взех книжка си купих Alfa Romeo 156 черен металик само , че бензиново редне. И следващата ми кола пак ще е Алфа. Сега го засичам понякога инатруктура в града, направил е сериозен ъпгрейд към ,,Джулия,, :)

7D2A9792-EF6A-4ADA-AC2E-C17CD002410A.jpeg

преди 16 минути, Христофор_първи написа:

Привет форум. Интересно ще е да споделим как и кога станахме шофьори или както викаме по нашио краи ,,ШОфери,, Всъщност това беше най-голямата ми мечта. Аз законово станах, когато бях на 30г.в кралство Нидерландия. Един път ме скъсаха на теорията и три пъти на практиката. Всъщност първия ми инструктур беше някакъв див селянин голям нервак, аз с такива не мога да общувам, защото аз самият съм буре с барут, и става сблъсък между планета и метеорид. След като ме скъсаха и третия път, много ми бяха потънали гемиите, и по съвет на познат смених инструктура, с такъв, който беше много спокоен и балансиран човек и голям харабия от сякъде. Учебната кола беше Alfa Romeo 156 1.9 jtd. цвят антрацид. Школата се казваше ,,Alfa,, и шефът беше заклет ,,Алфаджия,, И дойде заведения ден, четвърти път на практика. Изпита започна от тоя ресторант пред, който съм и в момента. Трая около 50 мин. Градско, извънградско и паркиране. И пребирам е се в ресторанта, сядаме на масата и изпитващия ми изръкопляска и каза:  ,,Браво мойто момче, без нито една наказателна точка,, От тогава тоя ресторант за мен е много сантиментален и символ за успеха. Обичам да идвам тук когато ми предстои да взимам важни решения винаги сам, и да си обмислям нещата.Година и половина след като взех книжка си купих Alfa Romeo 156 черен металик само , че бензиново редне. И следващата ми кола пак ще е Алфа. Сега го засичам понякога инатруктура в града, направил е сериозен ъпгрейд към ,,Джулия,, :)

7D2A9792-EF6A-4ADA-AC2E-C17CD002410A.jpeg

OIP.t192sNuCPI4xOxhPRMWN0QAAAA.jpg

Баси тъпата тема!

преди 10 минути, jhoro написа:

Баси тъпата тема!

А, кой те кара да я четеш? Или те напънаха  пак тежките комплекси?

преди 28 минути, Христофор_първи написа:

А, кой те кара да я четеш? Или те напънаха  пак тежките комплекси?

Само казвам - какво мисля. Не може ли?

От гимназията ми дадоха подарък шофьорска книжка категория Ц на 18 годишна възраст.
Комунистите бяха решили, че им трябват шофьорчета за казармата.
А 1991г я дадох в белгийската полиция и ми дадоха пък белгийска шофьорска книжка.
Мечти за ламарини нямам никакви. Дачията си ми върши работа.

преди 1 час, jhoro написа:

Само казвам - какво мисля. Не може ли?

Мислите си ги изказвай само на ум.

Хм ... то аз не помня от кога започнах да стигам педалите, но по-късно осъзнах, че не книжата ме правят шофьор. 

Само разбрах, че за верижни не се изискват категории, защото извън пътя няма КАТ, а са по-удобни от колесните. :) 

Та, категория "В" много по-късно ми се наложи да вадя документ, за да мога да ползвам автомобили със задвижване 2х4 ... които били под наблюдението на КАТ и те тъка ... да няма забавяне със срещата с въпросния контролен орган. :) 

Запомнете го: По-хубаво нещо от служебен автомобил в специален режим няма!!! -> Никой не те контролира и дори КАТ ти помага, за да не ти се пречкат някакви аматьори по пътя. :) 

Ами то...аз преди 20 години я зех с повечко пари. Ама поне не губих време с курсове, курмуване и други време губещи неща. То добре, че брат ми беше навремето дистрибутор и имаше доста пари, че да ми даде.

преди 3 часа, Петър Ангелов написа:

Ами то...аз преди 20 години я зех с повечко пари. Ама поне не губих време с курсове, курмуване и други време губещи неща. То добре, че брат ми беше навремето дистрибутор и имаше доста пари, че да ми даде.

И аз познавам един къде даде 7000 евро да си купи испанска книжка. Няма да ти казвам колко пъти като сме пътували е влизал в насрещното. Пълно камикадзе на пътя. А сега има проблем, че трябва да си я удължи обаче ония хора от онова време ги няма и ще яде тоягата, защото му се режат краката без книжка. А курсовете въобще не са безмислени. Освен, че нямам тия проблеми на хората с купените книжки, доста неща и научих на тези курсове, което ми осигурява безопасност на пътя.

преди 12 часа, Петър Ангелов написа:

Абе нищо не ти е дал брат ти, ти просто си отворил входа за изпитващите те и така е станала работата. Па нас се опитваш да ни будалкаш тука.

Абе нищо не ти е дал брат ти, ти просто си отворил входа за изпитващите те и така е станала работата. Па нас се опитваш да ни будалкаш тука.
Мисля, че правиш една кардинална грешка - между вход и Вход има огромна разлика. За входа, за който говориш ти - ми той е отворен нон-стоп. Иначе няма как да си влизам в кооперацията...

Sent from my VOG-L29 using Tapatalk

преди 2 часа, Петър Ангелов написа:

Мисля, че правиш една кардинална грешка - между вход и Вход има огромна разлика. 

Е не ги разбирам вашите входове кой какъв бил точно, ти си специалиста по тази терминология.

Ти не се усещаш че се издаваш , че имаш проблеми с пространствената ориентация ( 3D ) което е характерно обикновено за жените и за другите на които мозъкът им е ... леко женчовски.
Издал си се вече преди години и за депресията, която си е чисто женски кеф и привилегия.
Издал си се по разни теми за отношението ти към хората с Вход.
Та така, като се съберат парченцата от пъзела и се подредят правилно и картинката почва леко по леко да се изяснява.

Що ти трябваше да ни се похвалиш, че са те късали яко на кормуване ?
Ама то отвътре си ти идва нещо, напира пустия му coming out и това си е.
Ти нали си го призна вече, хайде успокой се.

преди 1 минута, Белгиеца написа:

Е не ги разбирам вашите входове кой какъв бил точно, ти си специалиста по тази терминология.

Ти не се усещаш че се издаваш , че имаш проблеми с пространствената ориентация ( 3D )което е характерно обикновено за жените и за другите на които мозъкът им е ... леко женчовски.
Издал си се вече преди години и депресията, която си е чисто женски кеф и привилегия.
Издал си се по разни теми за отношението ти към хората с Вход.
Та така, като се съберат парченцата от пъзела и се подредят правилно и картинката почва леко по леко да се изяснява.

Що ти трябваше да ни се похвалиш, че са те късали яко на кормуване ?
Ама то отвътре си ти идва нещо, напира пустия му coming out и това си е.
Ти нали си го призна вече, хайде успокой се.

Не знам какво ти се изяснява...Но аз повечето неща които ги приказвам тук са далеч от истината. По-ми е важно (за душата и сърцето) да троля - това вече ми е в кръвта. Ама щом е почнало да ти се изяснява, да не ти развалям рахата. Кажи какво още не е се изяснило, че да внеса яснота (изнесена през Входа). А аз на кУрмуване не съм стъпвал въобще - отвори се възможност (и пари) да си купя документите и...си ги купих. Защо да ходя на кУрмуване?!

преди 37 минути, Петър Ангелов написа:

Защо да ходя на кУрмуване?!

Защото ще утрепеш утре някой. Всички мангали и хора с ограничено айкю в България си накупиха книжки. То шофирлъка хич не е пристигна работа, колкото да го подценяват някои. За това като не ти се отдава гониш маршрутките като бай Васил и те това е.

току-що, Христофор_първи написа:

Защото ще утрепеш утре някой. Всички мангали и хора с ограничено айкю в България си накупиха книжки. То шофирлъка хич не е пристигна работа, колкото да го подценяват някои. За това като не ти се отдава гониш маршрутките като бай Васил и те това е.

Брей, недей тъй да генерализираш. Аз за 20 години (от как съм я купил книжката) нямам 1 (едно) провинение на пътя! Да не говорим, че куките не са ме спирали за проверка от сигурно 8-9 години, та са ми залипсвали. От 10 години имам и златен талон.

Знам че не е за тук но да попитам 

Здравейте на всички, на 21.02.2022 г. отидох в КАТ Ловеч да си пусна документите за издаване на шофьорска книжка.
Попълних документите и жената ме попита каква поръчка искам отговорих бърза (10 дни) Платих сумата за бързата поръчка 50 лв. и 7 лв. такса Дадох и бележката че съм платил
и тя ми даде талон, но на гърба на талона пише датата на получаване на 21.03.2022 г., тоез един месец
По-късно го видях намерих телефона на КАТ Ловеч в нета, звънях няколко пъти, но никой не ми вдигна, та въпроса ми е следния
след като платих бърза поръчка мога ли да отида на 4 март защото тогава стават 11 дни
и да си взема книжката? 

Първата машина, която подкарах самостоятелно бе танк Т-34. Инструкторът ме попита, дали имам права и честно му отговорих, че не притежавам. Това е динозавър. Тесно като в гъз и в ръцете трябва да си като гладиатор. Съветските танкове са с три съединителя. Инструкторът ми подсказа при превключване на скорост към двете ръца, да прилагам усилие с свободен крак. Според програмата овладях танк Т-54 и Т-55. Никаква разлика, но с една идея по-лек, но без мускули не става да го подкараш. Последва танк Т-62. Това е ролс-ройс. Преминах от запорожец на москвич. Финалът бе танк Т-72. Хидравлика и вече не ръгах като Дан Колов. На асфалт вдигах адските 70км/ч. Караш и нищо не виждаш, и да се шибнеш в нещо може и да не разбереш. И така станах офицер-тракторист. Показното по филмите е пълен ташак. Минаха три години и си купих червения лебед. Чист нов. Две години го карах без права. Един ден се записах на 14-дневен курс и придобих официално право на управление на МПС.

Дойде момент и замениха свидетелството за управление на МПС на пластмасова карта. Настъпи 2004г и ритуално бих дузпата на Якоруда. В новите земи пресдадох правата на оторизиран мошенник. Направи ми забележка, че карам много хулигански и застрашително, и да съм взел още няколко опреснителни часове при него. Теглих му сектирите и се явих на изпит пред куките. Получих зачот и се оказах с две книжки. В Чили нося и двете, но показвам новата. В Чили не спират с "слънчогледа", а махат с кръстосани ръце като за пилот на самолет. Истината е, че в Чили пътищата са платени и на всеки 30км стои бариера. Плащаш 7$ и вперед до следващата бариера. Тази картина разрежда магистралите, защото индианците икономисват през разни комбайнерски дороги и логично, че вместо с разрешени 120км/ч газираш като джигит. И редовно ме спират - буенос диас кавалерос и там документите. И тук им връчвам новата и мат. Въпрос, откъде си, що за надписи, що за букви. Как откъде? От Кабул, така пишат там хората, с замах. Хей на, тоз' пикчер моята физиономия ли е? Хайде с здраве и карай по-внимателно. Ни рушвети, ни почерпки, ни подаръци за рождения ден. Учтиви и любезни куки към чужденеца, защото чилийците са нещо като плоската земя. За тях глобуса започва от Мексико и свършва в Испания, нататъка един праз кой къде се намира.

И остана болката. Българската пластмаса е с изтекъл срок някъде от  2015г. Ако един ден изригна в Якоруда какво ме чака на пътя. Ще мога ли да карам с башибозушката карта? Глоби някакви, такси за просрочени, най-малко да ме пращат по опреснителни курсове.

Благодаря за вниманието!

преди 25 минути, Profruit написа:

И остана болката. Българската пластмаса е с изтекъл срок някъде от  2015г. Ако един ден изригна в Якоруда какво ме чака на пътя. Ще мога ли да карам с башибозушката карта? Глоби някакви, такси за просрочени, най-малко да ме пращат по опреснителни курсове.

Благодаря за вниманието!

По този въпрос! Изтеклия срок няма значение, ако не я ползваш! Отиваш в КАТ и срещу скромна сума ти издават чисто нова.

Обаче спрат ли те на пътя с тази - става лошо.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.