Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Изгорял пиксел?

Featured Replies

Здравейте,
Забелязах малка точка на панела, като казвам малка, вежда се само когато се доближиш на около 20-30 см от екрана и то ако я знаеш къде е.
Въпросът ми е, това изгорял пиксел ли е? Ако - да, това ще повредили по някакъв начин останалата част от панела?
Мога да върна телевизора, но ако няма да навреди на останалата част от панела, честна казано не ми се връща, защото както вече споменах, вижда се само от непосредствена близост на светъл фон.

Ето снимка направена от 20 см. а, втората е зумната

20220301-235925.jpg

image.png

• Автор
преди 8 минути, ined написа:

Ида ти се връща няма да ти го признаят за гаранционен проблем

Купуван е онлайн, мога да го върна до 14 дни, без да изтъквам причина. Но, ако е само това, което се вижда, без се увреди повече, не мисля да го връщам.

• Автор
преди 17 минути, цър-вул написа:

Може да се пробва следното - при изкл. уред с мека тъкан да се притисне точката и така притисната да се включи уредът.

Пробвах, нищо не се променя.

Някакъв дефект на матрицата е това, може и да е прашинка, попаднала между компонентите на панела. Няма да стане по-зле, въпреки че винаги може да изгори и пиксел, от това никой не е застрахован, но аз бих го върнал. Ако става въпрос за някой много бюджетен телевизор/монитор, не е изключено да има подобни дефекти и в други бройки.

Ако имаш изгорял/заседнал пиксел, това нещо ще е черно или ще свети с някакъв цвят.

• Автор
преди 11 минути, Raze написа:

Някакъв дефект на матрицата е това, може и да е прашинка, попаднала между компонентите на панела. Няма да стане по-зле, въпреки че винаги може да изгори и пиксел, от това никой не е застрахован, но аз бих го върнал. Ако става въпрос за някой много бюджетен телевизор/монитор, не е изключено да има подобни дефекти и в други бройки.

Ако имаш изгорял/заседнал пиксел, това нещо ще е черно или ще свети с някакъв цвят.

Телевизорът не е евтин - 65QN95A. Не свети, изглажда по един и същ начин и се вижда само на светъл фон от много близо.

Честно казано, върни го и си вземи някой по-хубав. За тези пари, че и по-евтино, има много по-добри OLED модели на Sony и LG.

• Автор
преди 6 минути, Raze написа:

Честно казано, върни го и си вземи някой по-хубав. За тези пари, че и по-евтино, има много по-добри OLED модели на Sony и LG.

ОЛЕД-а С1, го върнах преди десетина дни. Светло ми е помещението, картината е тъмна, а панела отразява всичко около него. Поне на този етап, не искам ОЛЕД.
Конкретният Самсунг е с нова технология - минилед, няма цъфтеж, картината е брилянтна с уникално черно, нямащо нищо общо с предходните Кюледове.
Затова не ми се занимава пак с опаковане, връщане и тн...

• Автор
преди 5 минути, цър-вул написа:

Вижда се, че не е изгорял... Щом свети в някакъв сив нюас. А на дюс черна картина как се вижда? 

На черен фон не се вижда, само на светъл и то когато пусна тестовите файлове. Когато в режим ТВ, понеже е много малко не мога да го открия. Това е по-детайлна снимка на същият участък. Изглежда, че светят всички пиксели в тази зона?

2.png

преди 3 часа, hdbox написа:

Купуван е онлайн, мога да го върна до 14 дни, без да изтъквам причина.

Това е по ЗЗП и няма нищо общо с гаранцията!

• Автор
преди 43 минути, jhoro написа:

Това е по ЗЗП и няма нищо общо с гаранцията!

Знам. Но, ако сега реша го връщам, без обяснение. Както вече споменах по-горе, скоро върнах едно LG. Въпросът е, дали си заслужава пак да демонтирам и опаковам ТВ-то, заради подобно нещо?

преди 19 минути, hdbox написа:

Знам. Но, ако сега реша го връщам, без обяснение. Както вече споменах по-горе, скоро върнах едно LG. Въпросът е, дали си заслужава пак да демонтирам и опаковам ТВ-то, заради подобно нещо?

Не!

Още повече - картината те кефи.

• Автор
преди 3 минути, jhoro написа:

Не!

Още повече - картината те кефи.

Да, всичко останало е брилянтно. А, подсветката на матрицата е супер равномерна, нещо което много рядко се случва. Знам, че мога да го върна, знам, че ще взема друг, чиято подсветка няма да е като тази и вероятно ще ме дразни повече. На практика, това сега не го виждам, ако не пусна тестов бял фон и не отида до него. Всъщност, трябваха два дни за да го видя, въпреки, че през тези два дни, пусках тестове и го оглеждах буквално с часове.

преди 1 минута, hdbox написа:

Да, всичко останало е брилянтно. А, подсветката на матрицата е супер равномерна, нещо което много рядко се случва. Знам, че мога да го върна, знам, че ще взема друг, чиято подсветка няма да е като тази и вероятно ще ме дразни повече. На практика, това сега не го виждам, ако не пусна тестов бял фон и не отида до него. Всъщност, трябваха два дни за да го видя, въпреки, че през тези два дни, пусках тестове и го оглеждах буквално с часове.

Твоето е диагноза - от какъв зор ще ходиш „до него“ - на 65 инчов телевизор???

• Автор
преди 3 минути, jhoro написа:

Твоето е диагноза - от какъв зор ще ходиш „до него“ - на 65 инчов телевизор???

Да търся кусури. На вторият ден - успях 😁

преди 28 минути, hdbox написа:

Да търся кусури. На вторият ден - успях 😁

Изпраскай го с бухалката и си готов!

преди 1 час, hdbox написа:

подсветката на матрицата е супер равномерна, нещо което много рядко се случва

Постарали са се, все пак цената на телевизора е почти двойна на стандартните телевизори среден клас с подобен размер. Само дето са си оставили ръцете с тази тъмна точка, но никой не е застрахован от дефекти. Връщай го и това е, все пак не е телевизор от 1000 лв. да го прежалиш (въпреки че аз и по-евтин бих върнал, ако има подобен проблем).

QLED срещу OLED – каква е разликата между тези две технологии | Digital.bg

• Автор
преди 1 час, Raze написа:

Постарали са се, все пак цената на телевизора е почти двойна на стандартните телевизори среден клас с подобен размер. Само дето са си оставили ръцете с тази тъмна точка, но никой не е застрахован от дефекти. Връщай го и това е, все пак не е телевизор от 1000 лв. да го прежалиш (въпреки че аз и по-евтин бих върнал, ако има подобен проблем).

QLED срещу OLED – каква е разликата между тези две технологии | Digital.bg

Разликата между двете технологии ми е ясна. ОЛЕД-а не е за мен, макар, че това ми беше първият избор (върнах С1 към търговеца, само преди десетина дни). Холът ме е с 4 големи прозореца на двете стени и на практика, виждам себе си, отразен в дисплея вместо ТВ-съдъжанието.
Освен това, статия по-горе и писана, когато все още QLED-да, не имал минилед панел. А, разликата е съществена. Другият ми телевизор е също флагман на Самсунг от преди 2 години, но картина няма нищо общо с настоящият модел.
Относно точката на конкретната бройка, днес го гледа мой познат, работещ като консултант в една от популярните вериги за техника. Не знае какво е, но мисли, че е малко вероятно да е пиксел. Между другото, докато не му показах къде е, той ни го видя... все пак на мен ми отне два дни да го намеря 😁
Та, според него, ако го връщам, трябва да стане сега в 14 дневният прозорец, защото после ако търся гаранционно обслужване са подобно нещо, няма да приемат рекламацията.

преди 2 часа, hdbox написа:

Разликата между двете технологии ми е ясна. ОЛЕД-а не е за мен, макар, че това ми беше първият избор (върнах С1 към търговеца, само преди десетина дни). Холът ме е с 4 големи прозореца на двете стени и на практика, виждам себе си, отразен в дисплея вместо ТВ-съдъжанието.
Освен това, статия по-горе и писана, когато все още QLED-да, не имал минилед панел. А, разликата е съществена. Другият ми телевизор е също флагман на Самсунг от преди 2 години, но картина няма нищо общо с настоящият модел.
Относно точката на конкретната бройка, днес го гледа мой познат, работещ като консултант в една от популярните вериги за техника. Не знае какво е, но мисли, че е малко вероятно да е пиксел. Между другото, докато не му показах къде е, той ни го видя... все пак на мен ми отне два дни да го намеря 😁
Та, според него, ако го връщам, трябва да стане сега в 14 дневният прозорец, защото после ако търся гаранционно обслужване са подобно нещо, няма да приемат рекламацията.

Като връщаш телевизора - мини през банката и си върни картата (дебитна или кредитна).

Пич - ти си за връзване! 3600 за телевизор!!! Флагман бил - голяма работа!

• Автор
преди 17 минути, jhoro написа:

Като връщаш телевизора - мини през банката и си върни картата (дебитна или кредитна).

Пич - ти си за връзване! 3600 за телевизор!!! Флагман бил - голяма работа!

Засега, не мисля да го връщам.
Ти какво предлагаш за тия пари (3300)? Само да не е оГлед, щото ги видях и тях...

преди 9 минути, hdbox написа:

Ти какво предлагаш за тия пари (3300)? Само да не е оГлед, щото ги видях и тях...

За тия пари ... ще си обзаведа цялата къща наново!

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.