Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Wifi камера без интернет

Featured Replies

ЗДравейте,

гледам в алито малки  като размери wifi камери, които нямат лан порт.

Питането е дали мога да ползвам на място без интернет?

Т.е да се сложи рутер, който излъчва wifi, камерата да се свърже

към него и вече на lan или wan порта да закача лаптоп и да

наблюдавам на живо камерата.

В крайна сметка може и да се опита рутера да е по средата

на разстоянието ако е нужно лаптопа да се закачи и той

безжично...

Няма да стане без интернет.Камерата се свързва чрез wifi към интернет и се настройва. После при работа,качва данните на сървър,пак по интернет,от където ти получаваш достъп за наблюдението.

• Автор
преди 15 минути, Димитър 59 написа:

Няма да стане без интернет.Камерата се свързва чрез wifi към интернет и се настройва. После при работа,качва данните на сървър,пак по интернет,от където ти получаваш достъп за наблюдението.

Ако подсигуря интернет, поне докато минат настройките и после го няма?

От web интерфейса на рутера мога да й видя мак адреса и да кажа на

рутера винаги на този мак да дава дадено ип и след това

през интернет експлорер я отварям по ип????

преди 31 минути, _HAKERA_ написа:

Ако подсигуря интернет, поне докато минат настройките и после го няма?

От web интерфейса на рутера мога да й видя мак адреса и да кажа на

рутера винаги на този мак да дава дадено ип и след това

през интернет експлорер я отварям по ип????

Отговорих ти на сляпо,как става по принцип,без да знам модел или да съм видял упътването и възможностите на камерата.Затова оня всезнайко ми е „лайкнал“ смях горе...Така,че питай него.Да видим неговия боб,по добре ли ще покаже...  П.П всезнайкото си е махнал „лайка“.Сега да ти отговоря на тези въпроси.Не можеш само с настройки на рутер,да накараш никоя евтина камера,да се покаже просто така в компютър.Нужно е да се зададат специфични настройки в самата камера,но на евтините модели,тази възможност я няма.А гледането на компютър,пък иска специфична програма,която не работи с всеки модел камера.

преди 1 час, _HAKERA_ написа:

ЗДравейте,

гледам в алито малки  като размери wifi камери, които нямат лан порт.

Питането е дали мога да ползвам на място без интернет?

Т.е да се сложи рутер, който излъчва wifi, камерата да се свърже

към него и вече на lan или wan порта да закача лаптоп и да

наблюдавам на живо камерата.

В крайна сметка може и да се опита рутера да е по средата

на разстоянието ако е нужно лаптопа да се закачи и той

безжично...

Що за въпрос задаваш? Поне модел да беше написал на камерата!

• Автор
преди 1 час, Димитър 59 написа:

Отговорих ти на сляпо,как става по принцип,без да знам модел или да съм видял упътването и възможностите на камерата.Затова оня всезнайко ми е „лайкнал“ смях горе...Така,че питай него.Да видим неговия боб,по добре ли ще покаже...  П.П всезнайкото си е махнал „лайка“.Сега да ти отговоря на тези въпроси.Не можеш само с настройки на рутер,да накараш никоя евтина камера,да се покаже просто така в компютър.Нужно е да се зададат специфични настройки в самата камера,но на евтините модели,тази възможност я няма.А гледането на компютър,пък иска специфична програма,която не работи с всеки модел камера.

не би ли следвало да е ип, порт, потребителско име и парола?!?!?

преди 8 минути, Kolev72 написа:

Що за въпрос задаваш? Поне модел да беше написал на камерата!

няма модел. Те и жълтурите не знаят какво продават

https://www.aliexpress.com/item/1005003772215593.html

ето тази. За 10лв - толкова :)

по принцип на една от снимките е показана директна връзка към телефон през Wifi.

Това някак през рутера с лаптоп няма ли да го постигна?

Няма да има смартфон, а само лаптоп....

"Снимките" са колажи, не са реални. Този тип камери разчитат изцяло на облачна услуга и няма да стане директно през WiFi. Камерата е страхотен боклук, между другото.

Можеш да се опиташ да mirror-неш безжичния интерфейс и да видиш с Wireshark какво прави камерата. С повече късмет, може и да хванеш декриптирани (или слабо криптирани) потребител и парола. Но тъй като камерката няма уеб-сървър, тези неща няма да са ти полезни. Единственият ти шанс е да надушиш нещо по RTSP (порт 554), ако поне стрийма са ѝ оставили

• Автор
преди 9 часа, Rammkopf написа:

"Снимките" са колажи, не са реални. Този тип камери разчитат изцяло на облачна услуга и няма да стане директно през WiFi. Камерата е страхотен боклук, между другото.

Можеш да се опиташ да mirror-неш безжичния интерфейс и да видиш с Wireshark какво прави камерата. С повече късмет, може и да хванеш декриптирани (или слабо криптирани) потребител и парола. Но тъй като камерката няма уеб-сървър, тези неща няма да са ти полезни. Единственият ти шанс е да надушиш нещо по RTSP (порт 554), ако поне стрийма са ѝ оставили

ясно. Значи трябва да търся камера с rj-45. Там вече нещата трябва да си станат

По принцип - да. Де факто, пак не е много сигурно. Един съсед ми подари неговата камера, която навремето е ползвал за бебефон. Камерата е с WiFi + RJ-45. Има си приложение за нея, но скан на портовете показва, че и 34567 е отворен, а той се ползва от NETIP - протоколът на най-масовите китайски камери от XM Tech. Вързах я аз за XM-ския софт за Windows, за секунда се показва образ, след което камерата просто забива. През нейното си приложение, обаче, няма проблем. А то работи само през облак.

Въобще, повечето такива камери са направени да работят с cloud, това им е основната концепция. Просто е и най-лесно за реализиране, тъй като най-широката аудитория за тези камери са хората, които искат просто да я включат и да си я гледат на телефона, където и да се намират.

• Автор
преди 21 часа, Rammkopf написа:

По принцип - да. Де факто, пак не е много сигурно. Един съсед ми подари неговата камера, която навремето е ползвал за бебефон. Камерата е с WiFi + RJ-45. Има си приложение за нея, но скан на портовете показва, че и 34567 е отворен, а той се ползва от NETIP - протоколът на най-масовите китайски камери от XM Tech. Вързах я аз за XM-ския софт за Windows, за секунда се показва образ, след което камерата просто забива. През нейното си приложение, обаче, няма проблем. А то работи само през облак.

Въобще, повечето такива камери са направени да работят с cloud, това им е основната концепция. Просто е и най-лесно за реализиране, тъй като най-широката аудитория за тези камери са хората, които искат просто да я включат и да си я гледат на телефона, където и да се намират.

Ползвам на Hamrolte 2mp ip камера и там няма ядове. Пускаш си я в ЛАН-а, отваряш я по ип и си я настройваш. Пак през браузъра

по ип можеш да си я гледаш. Близо 50лв е в алито и никак не са лоши. Даже и нощното е достатъчно добро

Ако е Hamrolte от линията iCSee (като приложението за телефон), значи е с карантия и заводски фърмуер на XM и тогава става през браузър, да. Но ако е YCC365, Tuya или YooSee - никакъв шанс.

• Автор
преди 2 часа, Rammkopf написа:

Ако е Hamrolte от линията iCSee (като приложението за телефон), значи е с карантия и заводски фърмуер на XM и тогава става през браузър, да. Но ако е YCC365, Tuya или YooSee - никакъв шанс.

Xmeye ползваме, но си стават през браузъра - изпитано :)

Така е, iCSee и XMEye са базирани на едно и също SDK. Щом минаваш през XMEye, ще става и през браузър. Тъпото е, че работят само през умиращия вече Internet Explorer, заради факта, че ползват ActiveX. Има вариант и с Chrome версия 45, но не съм го пробвал на практика. А и не е ясно какво ще се случва, като утрепят Internet Explorer окончателно (уж).

• Автор
на 11.03.2022 г. в 13:01, Rammkopf написа:

Така е, iCSee и XMEye са базирани на едно и също SDK. Щом минаваш през XMEye, ще става и през браузър. Тъпото е, че работят само през умиращия вече Internet Explorer, заради факта, че ползват ActiveX. Има вариант и с Chrome версия 45, но не съм го пробвал на практика. А и не е ясно какво ще се случва, като утрепят Internet Explorer окончателно (уж).

е, аз го ползвам на стара машина с XP ;)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.