Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

~1000лв Нова конфигурация / ъпгрейд

Featured Replies

Здравейте съфорумници!

Обмислям да подменям старата машинка с нещо по-модерно. Попринцип се целя във възможно най-доброто в съотношение performance/dollar. Не търся най-евтиното, а най-заслужаващото си. Не играя кой-знае какво, но процесорчето започна да си показва годините, а и RAM-a няма смисъл да го сменям с 2х8 DDR3, че ще дойде на цената на DDR4, да не кажа и по-скъпо.
И така от 2018-2019 не успявам да се прежаля. Хем не ми се дават толкова пари, при положение, че този си работи, хем на моменти си стига лимита.

Идеята ми е нова кутия, дъно, процесор, рам и нещо м.2. Бюджетът е ориентировъчен.
В друга тема видях това предложение, което може да ползвате като ориентир за това какво търся. Без претенции съм за AMD/Intel.

В далечната 2013 взех това и в момента към него има:

Монитор (Packard Bell Maestro 236Dbd, IPS панел, FULL HD LED, 5 ms) и още един нещо на DELL (1703FPs - 17", 1280x1024, TFT, има DVI и VGA), който ползвам като допълнителен монитор за discord/facebook/whatsapp, докато на другия играя или гледам нещо.

Ще си взема дисковете (или поне HDD-то, ако няма място и за SSD-то) със сигурност.

Кутията я държа на земята (ако е от значение) и имам изискване да има преден панел за слушалки с микрофон (3.5мм) и USB (без значение 2.0/3.0)

Това, дето си го дал от другата тема, е без видеокарта, а процесора няма вградена. Ако имаш видеокарта, можеш да си я ползваш на първо време.

• Автор
преди 27 минути, Raze написа:

Това, дето си го дал от другата тема, е без видеокарта, а процесора няма вградена. Ако имаш видеокарта, можеш да си я ползваш на първо време.

Аз имам видео карта и ще я ползвам. Затова съм изброил всички чаркове, които имам :)

По конкретно посоченото предложение (ориентир):

- избери по-добро дъно

- вземи читав охладител за процесора

- m.2 за какво ти е сега, нали имаш налично SSD?

- какъв е проблема със сегашната ти кутия?

• Автор

Ок, нека се абстрахираме от предложението, което взех от друга тема. Кажете какво си заслужава в момента да се вземе горе-долу около този бюджет.

Сегашното SSD е малко. В момента на него имам общо взето OS + "дреболии", всички игри са на HDD. Затова мисля, че е по-добре да взема или 500 или 1TB M.2, приемайки че ще има слот на дъното.

Сегашната кутия мисля да я продавам, заедно с другите неща (дъно, процесор, рам, някой хард, че имам поне 5-6 размотаващи се из вкъщи, даже и няколко китайски SSD-та). Ако ги пусна "голи", по-трудно ще ги продам. А като си е цял работещ компютър има по-голям шанс. Поне така мисля, ддз. 

Предложението от другата тема е супер. Имаш процесор с най-добра производителност и цена за момента от последно поколение и достатъчно бърза памет. Евентуално ако някой компонент от темата няма да ти трябва, може да вземеш по-добро дъно. Охладител винаги можеш да си вземеш допълнително, ако не ти харесва как работи стоковия.

Абстрахираме се ...

Избрания процесор е може би най-доброто цена параметри, ако не гледаш по-старо поколение.

250GB SSD и имаш само OS+ "дреболии" и е пълно? Също така имаш няколко китайски SSD-та и въпреки това не ги ползваш за игрите - защо?

Сложно е да се каже кое за колко можеш да продадеш и дали комплект или по отделно ще се вземат по-бързо нещата.

Едно е сигурно - когато продаваш - до даваш като втора употреба, когато купуваш го плащаш като ново ...

Ако имаш 250GB (а ти го имаш) + 2 х 120GB китайски SSD = 500GB ( но новото SSD ти е 120+ лв.), а тези ги имаш - прецени кое кога е удачно да смениш.

• Автор
преди 27 минути, plamen_petrov_80 написа:

250GB SSD и имаш само OS+ "дреболии" и е пълно? Също така имаш няколко китайски SSD-та и въпреки това не ги ползваш за игрите - защо?

Ако имаш 250GB (а ти го имаш) + 2 х 120GB китайски SSD = 500GB ( но новото SSD ти е 120+ лв.), а тези ги имаш - прецени кое кога е удачно да смениш.

В момента се бия по челото. Изобщо не ми беше минавало през ум. Отивам се скрия в някоя дупка.

Не знам какво би било "по-добро дъно". Следващите опции са х2

Според вас заслужава ли си да се изчака да видим как ще отговорят от AMD на 12ххх?

Не съм се разбързал, но пък и така си минаха и 3-4 години. "Чакай да видя как ще е 3600Х, може би тогава 2600Х няма да си заслужава..", "Нека паднат малко цените..", "Я, ще пускат 5600Х... ааа не не, много пари". "Виж виж Интел какво направиха.."

За процесора в същата тема, дъното ще е достатъчно. Прецени си дали са ти достатъчни слотовете за памет, изходите за звук, конекторите за дискове и така нататък. Иначе, това е доста по-добре - има поне охлаждания на vrm, повече слотове за памет и допълнителен PCI-E слот. Иначе, за момента тези дъна са доста скъпи, а евтините са супер оголени. Виж и тук например - има по-голям избор: Компоненти > Дънни Платки от Vario.bg

• Автор

Първи цени на новите предложения на AMD. Май няма никакъв смисъл да се чака, не вярвам 5600X да падне с 200 лева, което пак не е особено конкурентна цена на 12400/F

https://videocardz.com/newz/amds-new-ryzen-7-5800x3d-5700x-cpus-listed-by-first-retailers

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.