Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Добавките в горивото. Вършат ли работа или пара на вятъра(Размисли и страсти на един хобист с над един милион км на раменете)

Featured Replies

Добър вечер форум,

Светна чека, закачих я опаа знаех си….. Ламбда сонда. Или както вика мой авер механик от остров Кьорасал Ламбада Сонда.

Още преди да я закача, я усетих. От толко много кола през ръцете къде ми мина за тия години и толко километри, в главата съм цял компютър за диагностика. Няма тяга, гори малко повече, чат пат едни претрисания кратки. Викам си ламбадата се е предала или замърсила. По принцип може да се свали и почисти , понеже с времето се натрупват едни отлагания. Но нямам гараж, ако имам, си купа един подемник, и няма да виса по майстори и да го слушам и да ми се прави на велик.И се сетих за алтернативен вариант. Сетих се, че съм виждал някъде добавка , която уж прочиства катализатора и ламбадата. Обаче батки имам лош експирианс аз с тия добавки, купувал съм от тях за други затлачени проблеми турбини, клапани. Ясно е, че проблема, ако е механичен тя не може да го управи. Но, ако е замърсено, теоритично би трябвало да може да почисти. Като лимонената кисилина котления камък в кафемашината нали се сещате. Очаквам вашите отзиви и мнения по темата.

Взимай една Тесла от магазина, кво се занимаваш със този кош, а и там няма такива сонди!

преди 1 час, ined написа:

Пари за нова кола нямаш ли?

Ти пък голям баровец ще дойдеш ? За една сонда, цяла кола да сменям. То, не че е гаранция, че само ще сипваш и ще караш.

преди 1 час, ДзВяРа! написа:

Взимай една Тесла от магазина, кво се занимаваш със този кош, а и там няма такива сонди!

Мани ги тия боклуци градски варели. Река да отида на по-далеко да ми треперят гащите да ли ще ми стигне стока, къде ще заредя как и прочие. С тия кошове с вътрешно горене съм обиколил европата без проблеми.

преди 30 минути, Христофор_първи написа:

Ти пък голям баровец ще дойдеш ? За една сонда, цяла кола да сменям. То, не че е гаранция, че само ще сипваш и ще караш.

Мани ги тия боклуци градски варели. Река да отида на по-далеко да ми треперят гащите да ли ще ми стигне стока, къде ще заредя как и прочие. С тия кошове с вътрешно горене съм обиколил европата без проблеми.

Е па аз рекох от магаре на кон да те кача, нищо де, то и магарето е превоз. Тръгвам че частния ми самолет вече се форсира, сега ще си сипя едно и ще си запаля една пура, чака ме 40 минути полет до острова ми в Дубай!

преди 23 минути, ДзВяРа! написа:

Е па аз рекох от магаре на кон да те кача, нищо де, то и магарето е превоз. 

Остави ме аз да решавам на какво да се кача…….. Коня, ако е куц освен за луканка за друго не става……..  А, като съвсем окуцеят, може да се наложи внос на генетичен материал от чужбина……. Това го правят и в конезаводите…….:cool:

преди 1 минута, Христофор_първи написа:

Остави ме аз да решавам на какво да се кача…….. Коня, ако е куц освен за луканка за друго не става……..  А, като съвсем окуцеят, може да се наложи внос на генетичен материал от чужбина……. Това го правят и в конезаводите…….:cool:

Всички разбрахме, че грешни решения вземаш. Та затова се притеснявам за теб и твоето здраве. Хайде лека, че като истинат скаридите и сьомгата, ще ги метна в кофата за боклук. :P Ама хайверчето ще си го изям със Италианско Розе.:bye1:

само хората в русия иканада  и сащ ще карат коли ако нападнат венецуела

другите минават на колело кон сърп  и чук  и лопата 

новият световен ред 

преди 3 часа, ДзВяРа! написа:

Всички разбрахме, че грешни решения вземаш.

Така е….. Добре, че беше калдата да ме управи в живота………. За здравето ми не се коси. 85кг. съм, няколко пъти съм падал с мотор, две катестрофи съм преживял с коли, паднах от 3м. от скеле, погребах всички близки, преживях няколко фалита, ям по четири пъти на ден, включително по 1 кг. плодове и зеленчуци, изминавам всеки ден по 5км. пеш, правя по 50 лициви на юмруци, ева по 2 тека, пия по 2 бутилки сухо бяло вино, пуша по 2  Чърчил Сайса, джазкам сутрин по 3 еспресота къси, и единствените лекарства, които съм употребял у животу са парацетамол, коги омешам бялото вино с Метакса 7 звезди или ракия. Рефлекса и захватката  ми е на лъв, зрението на орел, слуха на вълк, а удара…. недай боже………. Така, че спи спокойно мамин…….

Още един от родата на Белгиеца. Страшно е. Абе, тия станаха много. Какво ше ги правим?! 

Явно оня е накарал цялата им семка да се регистрират тука и да ръсят умни мисли. 

Питай @Белгиеца, той ще ти кажа какво слага на Дачата. 

Редактирано от ostavime (преглед на промените)

преди 7 часа, Христофор_първи написа:

Така е….. Добре, че беше калдата да ме Управи в живота………. 

Тая буква "у" много я харесваш :lol6: 

Знаех си, че няма смисъл……. Технически форум, ама се е превърнал в клуб на инвалида и пенсионера, но само от злобни старчета.

• 2 седмици по-късно...

Вчера поръчах тази добавка, дори да не управи ламбдата барем ще изчисти цялата горивна система. За ламбдата имам съмнения, че е преключила курса.

CCB35C74-4BB3-4A02-8723-2A123DE27A9C.png

преди 35 минути, Христофор_първи написа:

... барем ще изчисти цялата горивна система.

CCB35C74-4BB3-4A02-8723-2A123DE27A9C.png

Навремето в България бях началник-работилница на високоволтови трансформатори. Полагаше се кашони с кореселин, за обесмасляване. В моята бригада работеше Заро-гъза - син на директора. Стругар-мотокарист и хоби - бракониерски риболов. Редовно крадеше туба бензин и 10 бутилки кореселин. Това се изливаше в резервуара на червения лебед. Подобна тунджа превръщаше Golf II GTI в стратосферен изтребител. Случайни пасажири на задната седялка се премятаха през облегалката в багажника при фас. Всеки път, когато сменях въздушен филтър се оглеждах в полиран дюралумин. Ауспухът блестеше като тиган на месечина тоже.

Не приканвам към подобен подход, просто споделям.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.