Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 7 или 8 на Lenovo y520

Featured Replies

Здравейте, след последния самоъпдейт  на Windows 10, старата ми вярна машина Lenovo Y520 работи ужасно бавно. Трих каквото можах да изтрия от безполезните приложения и Service Host глупости, спрях Дифендъра, защото си имам лицензиран Nod32, но продължава . По-тежките програми за обработка на данни ми ги зарежда по няколко минути, а понякога не иска и да ги отваря. 

Преди година се опитах да инсталирам седмица, но се оказа, че няма драйвъри и докара само интерфейса и нищо не ми вървеше. 

Тъ, въпроса ми е, има ли някакъв друг Уиндоус, който мога  да сложа на Леновото, който има пълен пакет драйвъри? 

Диска механичен ли е или SSD? Покажи му SMART статуса, може например с CrystalDiskInfo - Crystal Dew World [en] (crystalmark.info)

Драйверите се теглят от сайта на леново.

laptops and netbooks :: legion series :: legion y520 15ikbn Lenovo PC Support - Lenovo Support BG

Избираш си ОС от падащото меню.

Има windows 7, не те знам откъде си теглил драйвери, но е много вероятно да имаш проблеми с диска.

QYv5Ore.jpg

Каквото е написал, това ми излиза в гугъл. Не мога да гадая на боб за точния и пълен модел на машината. Като го напише, ще видим има ли драйвери и за каква ОС.

преди 14 часа, Draska4ka написа:

работи ужасно бавно.

Не се ли сети да отвориш диспечера на задачите и да видиш коя е причината за това бавене. Явно компа е зает с нещо  и не може да отдели ресурс за други неща. Не вярвам уиндоуса да е виновен, не бързай да инсталираш други . Поогледай се, може и да тече актуализация или сканиране.

• Автор

Разбира се, че ги отворих, System, Registry и Antimaware на Уиндолса, няколко Service Host- а ми ядат диска и е постоянно  на 100% , каквото успях - изтрих, но някои функции на Дифендъра не се изключват, въпреки, че имам лиценз на ESET.

Иначе бях сложила в линк на спецификите, но явно не се е запазил. Това отдолу са му параметрите, харда е HDD 1 TB.

https://gadgets360.com/lenovo-leigon-y-ln-y520-15ikbn-5413

Преди година му сложих седмица, но се оказа, че част от железарията не поддържа драйвърите.

Не стана ясно какви са дисковете, няма го и SMART статуса. Във връзката е даден и SSD.

Мисля, че връзката е същата, но ето пак в сайта на леново - това са драйверите за модела, има и за Windows 7, все пак това е стар лаптоп - процесора поне е от преди 5 години, видеокартата също:

laptops and netbooks :: legion series :: legion y520 15ikbn - Lenovo Support SG

преди 1 час, Draska4ka написа:

е част от железарията не поддържа драйвърите.

Има шанс да не можеш да сложиш драйвера за Intel видеото (поне не тези от официалния сайт), което автоматично означава да не можеш да сложиш драйвера и на допълнителната видео карта. Което реално прави лаптопа неизползваем, но си има тънкости за да заобиколиш това. Остава да си наясно и с останалите неща.

Иначе глобално - лаптопа не е слаб и ако има SSD би трябвало да се справя с всички задачи. Да с повече оперативна памет ще е по-добре също.

• Автор
преди 4 часа, plamen_petrov_80 написа:

Има шанс да не можеш да сложиш драйвера за Intel видеото (поне не тези от официалния сайт), което автоматично означава да не можеш да сложиш драйвера и на допълнителната видео карта. Което реално прави лаптопа неизползваем, но си има тънкости за да заобиколиш това. Остава да си наясно и с останалите неща.

Иначе глобално - лаптопа не е слаб и ако има SSD би трябвало да се справя с всички задачи. Да с повече оперативна памет ще е по-добре също.

Да, мисля, че и за аудиото не успях да намеря драйвър и за USB-тата, но все пак реших да пробвам с форума, някой може  да е успял да го излъже. Иначе, харда не ми е SSD, не успях да разбера много от info32, но това е модела.

• Автор
преди 4 часа, Joss Bomon написа:

Деинсталирай ESET с този инструмент, включи си Дефендъра и инсталирай всички ъпдейти. Не стана ясно с коя точно версия на 10 си.

OS Name    Microsoft Windows 10 Pro
Version    10.0.19042 Build 19042

Нима Дефендъра е по-добър от Нод32?

Принципно няма смисъл да бориш 7-цата, тя остаря утре ще ти поиска някой софтуер по-нова версия на OS и отново ще трябва да слагаш 10-ка. Затова виж си бюджета, харесай си сервиз (добре е да се направи поне повърхностна хардуерна профилактика), избери си SSD според наличните възможности (замяна или добавяне), хубаво помисли и за обема и смени системния диск, сложи на ново читава и добре настроена OS и всичко ще си дойде на мястото.

• Автор

Сега като попрочетох коментарите и направих една бърза диагностика, проблема не е в Уиндолса, а в диска, защото ми дава доста грешки. Най-добре да се ориентирам към SSD.

Благодаря на всички за бързите отговори! 

преди 3 минути, Draska4ka написа:

Сега като попрочетох коментарите и направих една бърза диагностика, проблема не е в Уиндолса, а в диска, защото ми дава доста грешки. Най-добре да се ориентирам към SSD.

Благодаря на всички за бързите отговори! 

Сериозно? Ако ми беше прочела първия коментар, щеше да стигнеш до това решение мнооого отдавна!

преди 15 часа, Draska4ka написа:

OS Name    Microsoft Windows 10 Pro
Version    10.0.19042 Build 19042

Нима Дефендъра е по-добър от Нод32?

Версията ти е 20Н2, а текущата е 21Н2. Ако ще сменяш диск си инсталирай последната или направо 11.

От 10 нагоре, Дефендъра е достатъчно добър, че да не налага инсталиране на друга АВ за домашни нужди, освен ако не се търси многослойна защита, което пък води до забавяне на системата.

• Автор
преди 14 часа, Raze написа:

Сериозно? Ако ми беше прочела първия коментар, щеше да стигнеш до това решение мнооого отдавна!

Прочетох го и съм съгласна, просто схващам малко по-бавно...

преди 6 минути, Draska4ka написа:

Прочетох го и съм съгласна, просто схващам малко по-бавно...

Измисли план, обясни го тук преди да предприемеш действията. Изчакай за мнение.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.