Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Skoda Octavia II придърпване/вибрация...

Featured Replies

Здравейте, банда!
Имам проблем с Октавия 2 бензин, 150 к.с., 2.0 FSI, 2006-та година. При тръгване от спряло положение на загрят двигател има придърпване, което се усеща като вибрация на цялата предница и все едно губи мощност колата. Придърпването е моментно и се случва при дигане на оборотите при тръгване на първа предавка и смяна към втора. Колата е автоматик 6 степенен японски, беше рециклирано клапанното тяло преди две години. Не излизат никакви компютърни грешки. Когато трябваше да се рециклира клапанното тяло, ритането на колата беше различно от това придърпване,като усещане.
Да се надяваме да не е от скоростната кутия...
Има ли вероятност според вас да е от скоростната кутия? Такъв подобен проблем имах при дюзата, като трябваше да се сменя, но тогава излизаше компютърна грешка. Какви може да са основните причини за даден проблем? Ще съм много благодарен да чуя вашите мнения и съвети. Бъдете здрави!

Поздрави! :)

• Автор
преди 2 минути, plmen88 написа:

Запушен катализатор?

"Майстора", който ми направи обслужавенето на ангренажната верига на двигалетя наскоро не ми е споменал за проблем с катализатора. Единствено ми каза, че автоматика трябва да се провери и че проблем в двигателя няма. Тогава разбира се, ходих на друг майстор за автоматика и той каза, че скоростите са си окей няма проблем при тях. Ще се съветвам с някой от майсторите да проверят катализатора. Възможно ли е и да е проблем и при запушена и повредена дюза, а компютъра да не отчита грешката? Опитвам се да изключа всички възможни причини да не е от скоростите, защото ремонтите там са големички. Какво мислите за почистване на дюзите с ултразвук? 

Дюзата, ако е запушена при диагностика ще отчете, че дебита ѝ не отговаря. Ако е повредена със сигурност ще я засече диагностиката. Щом диагностиката не засича нищо, значи трябва да се търси механичен проблем.

Проверете ходовата част, т.е. може да е от някакви тампони по предницата. Също така трябва да се проверят и карданите накрайници. 

Успех!

Може проблемът да е в запалването, свещи, кабел и подобни. Относно дюзите при бензина с директно впръскване не съм уверен, но при дизелите, като се запали на студено и се остави да работи на празен ход оборотите играят. 

• Автор
преди 18 часа, lupis написа:

При скъсан тампон на двигателя се получава нещо подобно.

Тампоните са сменяни наскоро.

преди 11 часа, Soviet Soldier написа:

Може проблемът да е в запалването, свещи, кабел и подобни. Относно дюзите при бензина с директно впръскване не съм уверен, но при дизелите, като се запали на студено и се остави да работи на празен ход оборотите играят. 

Днес направихме отново диагностика. Компютъра отчете моментна грешка при вървежа, ама толкова за кратко беше, че не е могла да отчете точно и да излезе каква е грешката. Другото, което майстора каза, че проблема бил идвал от скоростната кутия, защото го прави единствено като превключва от 1-ва на 2-ра предавка и мноого малко се усеща от 2-ра на 3-та.  Защото като я понапънахме тръгни-спри с по интензивни тръгвания, скоростната кутия стигна 104-105 градуса и почна да придърпва от смяната на 1-ва и втора предавка. После като колата е на празен ход и на запален двигател, и на незапален - не го прави това придърпване. Трябва си време, да се покара колата и да почне да го прави. Прави го предимно на задръстванията. Майстора каза, че няма смисъл да се прави кутията, много скъп е ремонта така да си карам нищо няма да й има. Да, ама аз се притеснявам да не ме остави някъде. Преди година и половина две максимум бяхме рециклирали клапанното тяло "мозъка" на кутията и сега УЖ е почнало да рита пак. Да, но преди самото ритане беше ТОТАЛНО различно и НЕ го правеше от смяна на първа и втора предавка. И самото ритане се усеща повече като вибрация в момента, преди да рециклираме клапанното тяло си беше баш ритане и то здраво, но и на по-високи и по-ниски обороти и колата преди да спре си риташе. Сега е напълно различно, щом компютъра е отчел за кратък момент някаква грешка, може и да има вероятност проблема да не е от скоростите? 

преди 17 часа, JKirilov написа:

Вероятно кутията също има тампон(и).

При изгасен двигател включи на Р и внимателно бутай напред-назад.

Майстори изключи проблема да е от тампони, дюзи, бубини и т.н. Строго си твърди, че проблема идва от скоростите. 😔

преди 19 часа, plmen88 написа:

Дюзата, ако е запушена при диагностика ще отчете, че дебита ѝ не отговаря. Ако е повредена със сигурност ще я засече диагностиката. Щом диагностиката не засича нищо, значи трябва да се търси механичен проблем.

Диагностиката отчете грешка, докато караше колата майстора, ама беше моментна и не успя да улови проблема диагностиката. 

преди 19 часа, dioib написа:

Проверете ходовата част, т.е. може да е от някакви тампони по предницата. Също така трябва да се проверят и карданите накрайници. 

Успех!

Единственият тампон, който каза, че ми е за смяна е тампона на предният десен носач, преден тампон. Но, проблемът с придърпването нямал нищо общо с тампона.

Доколкото разбирам придърпването не е силно и автомобилът се ползва без проблем. Карайте си я така, пък ако вземе кутията съвсем да се скапе ще му мислите. И да ви остави на пътя не е страшно, има пътна помощ, пък и с напълно изправен автомобил може пак да се случи. 

Аз лично на Ваше место бих се пробвал да я продам, докато не се е скапала съвсем и повече не бих се свързвал с ВАГ. За мен това са силно прехвалени и много чупливи автомобили. Имам приятели с по-нови VW от Октавия 2 и постоянно нещо не им е в ред. 

Доколкото разбирам трансмисията при Вас е японска, сигурно е Aisin, и това е даже плюс. Обичайно на тия вагове стоят техни си DSG, дето даже не си изкарваха гаранцията. 

на 22.03.2022 г. в 17:50, lupis написа:

При скъсан тампон на двигателя се получава нещо подобно.

Лупка пак се изказваш неподготвен. При скъсан тампон мойка на двигатела става придърпване само  когато привключваш. При запушен катализатор, колата губи мощност и разхода се увеличава, тоест не е и това. Вероятно стъпковото моторче е зацапано или е приключило курса, то отговаря за оборотите. Сблъсквал съм се с този проблем и след почистване всичко заспа.

на 23.03.2022 г. в 13:46, TheFallenOne написа:

Единственият тампон, който каза, че ми е за смяна е тампона на предният десен носач, преден тампон. Но, проблемът с придърпването нямал нищо общо с тампона.

И защо не ги сменихте? = Сами се сетете, че при това, едното колело трепва, а от там пък системата за стабилизиране прави реакция и т.н. ...)

Принципно ако е от скоростната кутия (няма как да знаем какво е това придърпване = индивидуално усещане е...) [Моята Шкода е с ръчна и е 4х4 със същия двигател] то ви съветвам да се обърнете към оторизирания сервиз. Да, услугите в него са по-скъпи, но няма да се наложи в даден момент смяна на цялата скоростна кутия, ако някой не дотам специалист пипне в нея.  

Има вариант вид придърпване да е и в следствие на неработещ правилно датчик по горивната система или маркуч на вакуум регулатора, което да "лъже" компютъра, особено след като

на 23.03.2022 г. в 13:46, TheFallenOne написа:

Диагностиката отчете грешка, докато караше колата майстора, ама беше моментна и не успя да улови проблема диагностиката. 

И в тази връзка е пак съвета ми да посетите оторизирания сервиз. По мое мнение там ще имат "по-качествен" софтуер пригоден специално за Шкода. 

Замислете се колко пари сте "хвърлели" по незнайни майстори за момента?! Аз лично бих се позаинтересувал какво ще кажат от оторизирания сервиз по проблема ви. (Най-малкото -> ще си платя за тяхна консултация, защото те пряко са свързани с тази марка автомобили.)

Успех!  

п.п. Правя едно "голямо" уточнение: По моята Шкода пипа само един майстор!!! Понякога правя консултации в оторизиран сервиз. За по "сложни" ремонти (само веднъж ми се наложи, заради моя нехайност) = ползвах оторизирания независимо, че услугите са скъпи. 

• Автор
преди 1 час, dioib написа:

И защо не ги сменихте? = Сами се сетете, че при това, едното колело трепва, а от там пък системата за стабилизиране прави реакция и т.н. ...)

Принципно ако е от скоростната кутия (няма как да знаем какво е това придърпване = индивидуално усещане е...) [Моята Шкода е с ръчна и е 4х4 със същия двигател] то ви съветвам да се обърнете към оторизирания сервиз. Да, услугите в него са по-скъпи, но няма да се наложи в даден момент смяна на цялата скоростна кутия, ако някой не дотам специалист пипне в нея.  

Има вариант вид придърпване да е и в следствие на неработещ правилно датчик по горивната система или маркуч на вакуум регулатора, което да "лъже" компютъра, особено след като

И в тази връзка е пак съвета ми да посетите оторизирания сервиз. По мое мнение там ще имат "по-качествен" софтуер пригоден специално за Шкода. 

Замислете се колко пари сте "хвърлели" по незнайни майстори за момента?! Аз лично бих се позаинтересувал какво ще кажат от оторизирания сервиз по проблема ви. (Най-малкото -> ще си платя за тяхна консултация, защото те пряко са свързани с тази марка автомобили.)

Успех!  

п.п. Правя едно "голямо" уточнение: По моята Шкода пипа само един майстор!!! Понякога правя консултации в оторизиран сервиз. За по "сложни" ремонти (само веднъж ми се наложи, заради моя нехайност) = ползвах оторизирания независимо, че услугите са скъпи. 

Благодаря за отделеното време! Ще звънна на Еуратек и да се надяваме да открият бързо проблема и неговото решение. Поздрави! 

преди 19 минути, TheFallenOne написа:

Благодаря за отделеното време! Ще звънна на Еуратек и да се надяваме да открият бързо проблема и неговото решение. Поздрави! 

Моля! Може да не го намерят бързо, но поне не ще се лутате по мнения на неизвестни за мен майстори.

Успех! 

п.п. По-важното е те да предложат решение. После ... има по-евтини реализации. ;) 

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.