Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Къде е увеличението при ваучерите за храна?

Featured Replies

Аз, като всеки горд пролетариатник, лизач на шефски, капиталистически, и буржоазни задни части, получавам огромната сума от 60 лева, веднъж месечно, ваучери за храна от Sodexo, НЕ-капиталистическо нещо, което обича хората, и затова им дава ваучери, да ги спаси от глад, мизерия, и болести.

60 лева са толкова много, че се чудя какво да купя с тях. Купих си Ферари и Порше, а сега искам и частен самолет. За да си купя частен самолет, обаче, сумата трябва да нарасне на повече от 60 лева.

В доста новини и статии прочетох, че ваучерите ще се увеличават и сумата ще стане над 60 лева. Въпреки това, сумата, която получавам в момента, е същата като сумата, която получавах преди време, като се уредих на работа във фирмата.

Е, може ли някой да ми обясни защо вземам 60 лева ваучери веднъж месечно, след като се има предвид, че сумата на ваучерите е увеличена, и сега трябва да получавам повече от 60 лева от капиталистическия си шеф и капиталистическата му фирма, която прави удръжки за застраховки, такси и данъци, с цел да пере пари през НПО-та и политически партии, и министерства, както прави вероятно всяко предприятие, тъй като прането на пари и краденето на пари е целта на удръжките?

Кога ще ми бъде увеличена сумата?

Доколкото си спомням, увеличиха максималната стойност за която може да се дават ваучери за храна. Това не значи, че ще взимаш повече. Зависи от работодателя ти.

преди 8 минути, bootlicker написа:

Кога ще ми бъде увеличена сумата?

Този въпрос - към шефовете ти!!!!!!!!!!!!
https://www.sodexo.bg/food-vouchers-200lv/

Цитат

Можете да предоставите ваучери до 200 лева със задна дата, включително за януари и февруари

Можете, а не длъжни сте(работодателите)!

В Българията имате един сериозен проблем с тези купони или ваучъри(кой както му е удобно) - В нормалните страни тези хартийки се дават като допълнение към заплатата и такова е официалното им предназначение и в родината, ОБАЧЕ българския работодател ги дава ВМЕСТО част от заплатата, дето се вика "Хубава работа, ама българска".

Нинова направи някаква врътка с това увеличение ама още не знам каква. Предполагам прибират яко пари от печатането им.

В нашата работа имаме по 10 лева за храна на ден. 80 ни ги даваха на ваучери другите към заплатата. От януари вече взимаме 200 лева ваучери за сметка на кешовицата. Уж е за народа, ама печели фирмата която ги печати и работодателя от спестени данъци.

преди 15 минути, ncl написа:

Ние нямаме ваучери за храна. Мислех, че се дават само на социално слаби и инвалиди...

на теб не се полагат, щот нищо не произвеждаш

преди 24 минути, Bubbles написа:

ОБАЧЕ българския работодател ги дава ВМЕСТО част от заплатата, дето се вика "Хубава работа, ама българска".

спестяват се данъци, осигуровки и такси
а после ще викаш що ми е малка пенсията
не мое така," ем агнето да е сито ем вълка да е цял" :giggle1:
дъйбъ всичкото депутат, все невинни агънца съ издокарват

преди 6 минути, ncl написа:

А автора какво произвежда?!

не знам, ама определено е в предприятие в което се произвежда някаква продукция
дъщеря ми и тя не получава валчери, защото е машинен конструктор...тъй де, седи на бюро и дебелее
а мъжо ѝ програмист, ама и неговата фирма не произвежда сирене

преди 14 минути, Овню написа:

спестяват се данъци, осигуровки и такси

а после ще викаш що ми е малка пенсията
не мое така," ем агнето да е сито ем вълка да е цял" :giggle1:
дъйбъ всичкото депутат, все невинни агънца съ издокарват

Има частни пенсионни фондове, можеш да си внасяш и цялата заплата, за да ти е висока пенсията 😄

преди 8 минути, baitexpo написа:

Има частни пенсионни фондове, можеш да си внасяш и цялата заплата, за да ти е висока пенсията 😄

ако си на фотосинтеза и пак ней гаранция
"доверие", краднаха пари на пенцинери и ся духат супата

преди 8 минути, ncl написа:

Доколкото знам  е охранител.

ам не знам как стоят нещата при тях
ено време, нашти охранители, получаваха заплата от фирмата и си получаваха по 3 кинта на ден под формата ваучери

пп
имаше условие...могат да пазаруват с тех само от Кауфланд

Редактирано от Овню (преглед на промените)

преди 7 минути, Овню написа:

Ако са крали, защо не са ги закрили, а още се внасят вноски там?

току-що, ncl написа:

щот са невинни агънца

преди 1 минута, Bubbles написа:

Безсмислени теми по форумите.

важното е шоуто да продължи
:giggle1:

преди 2 минути, BANKATA написа:

Ваучерите не са длъжни по кодекса на труда. Затова някои имат други нямат. Зависи от управителя на фирмата.

ами те по същество са бартер

• Автор
преди 1 час, baitexpo написа:

Доколкото си спомням, увеличиха максималната стойност за която може да се дават ваучери за храна. Това не значи, че ще взимаш повече. Зависи от работодателя ти.

След като сумата е увеличена, защо работодателите не дават по-голяма сума към ваучерите?

преди 1 час, цър-вул написа:

Можете, а не длъжни сте(работодателите)!

Защо не е задължително? Ако не е задължително, то тогава никой няма да даде повече пари.

преди 1 час, Bubbles написа:

ОБАЧЕ българския работодател ги дава ВМЕСТО част от заплатата, дето се вика "Хубава работа, ама българска".

Да, забелязах това... Лоша работа, все търсят начин да те прецакат и да ти вземат парите...

преди 1 час, Coco1 написа:

Като на достоен и горд пролетариатник - никога

Като не можеш да кажеш нищо смислено, по-добре си замълчи.

преди 1 час, BANKATA написа:

Нинова направи някаква врътка с това увеличение ама още не знам каква. Предполагам прибират яко пари от печатането им.

В нашата работа имаме по 10 лева за храна на ден. 80 ни ги даваха на ваучери другите към заплатата. От януари вече взимаме 200 лева ваучери за сметка на кешовицата. Уж е за народа, ама печели фирмата която ги печати и работодателя от спестени данъци.

Да, за печалба е всичко. Уж е за народа, а всъщност тези, които получават големите печалби, са фирмите които печатат, и фирмите които имат договор с тях, и после вземат 60 лева от истинската ти заплата, дават ти хартийките, и задържат истинските пари за тях, а на теб ти оставят ваучерите...

преди 38 минути, Овню написа:

не знам, ама определено е в предприятие в което се произвежда някаква продукция
дъщеря ми и тя не получава валчери, защото е машинен конструктор...тъй де, седи на бюро и дебелее
а мъжо ѝ програмист, ама и неговата фирма не произвежда сирене

Не съм в предприятие и не произвеждам нищо. Работя като въоръжена охрана през лятото (на опасни места), и като невъоръжена охрана през останалите сезони (на малко по-безопасни места). Фирмата е частна - това го отбелязвам в случай, че ваучерите се падат по различни начини при частни предприятия и държавни такива.

преди 39 минути, baitexpo написа:

Ако внасяш от заплатата ти, ще ти останат ли пари, с които да живееш? Доколкото знам, вноските по пенсиите се правят от работодателите, а не от работниците. Не стига, че заплатите в България са малки и едва стигат за сметки, данъци и оцеляване, а сега остава и вноски по пенсията да се дават от тези малки заплати... то накрая само жълти стотинки ще останат.

преди 40 минути, Овню написа:

Губят ли си потребителите? Наскоро "ДСК-Родина" дойдоха в нашата фирма, където всички бяха към "Родина", и ни казаха да подписваме там едни документи... и така всички ни прехвърлиха към "ДСК-Родина".

преди 33 минути, ncl написа:

Защото кражбите са легални НЕформално, и нелегални формално. Правителства, полиции, партии, прокуратури, компании, корпорации, НПО-та, фондации - всички са заедно в играта. Няма такова нещо като "нелегално". Когато имаш пари и власт, нелегалните действия ти се разминават много лесно.

преди 34 минути, Bubbles написа:

Безсмислени теми по форумите.

Ти кога произведе и една смислена тема? И защо смяташ, че темите ми са безсмислени?

преди 31 минути, BANKATA написа:

Ваучерите не са длъжни по кодекса на труда. Затова някои имат други нямат. Зависи от управителя на фирмата.

Капиталистите трябва със закон да бъдат принудени да дават ваучери. Ако не са принудени, няма да ги дадат доброволно. Умираме от глад, искаме храна, искаме я сега!

преди 2 минути, bootlicker написа:

Защо не е задължително?

В грешната посока се обръщаш!
Правилната посока - онагледявам с картинка, 'щот' иначе схващаш трудно:
Парламент: Как работи Народното събрание? | Pravatami.bg

преди 1 час, Bubbles написа:

В Българията имате един сериозен проблем с тези купони или ваучъри(кой както му е удобно) - В нормалните страни тези хартийки се дават като допълнение към заплатата и такова е официалното им предназначение и в родината, ОБАЧЕ българския работодател ги дава ВМЕСТО част от заплатата, дето се вика "Хубава работа, ама българска".

Тези ваучери не се облагат с данъци. Ако ти ги бутнат тия 60 лв към заплатата, реално ще получиш по-малко. А до автора- шефовете ти решават колко да дават, кога да дават или дали да дават. На българин не можеш да се угодиш.

преди 6 минути, bootlicker написа:

Капиталистите трябва със закон да бъдат принудени да дават ваучери. Ако не са принудени, няма да ги дадат доброволно. Умираме от глад, искаме храна, искаме я сега

това е голяма грешка...труд срещу храна
работодателя трябва да ти дава цялата заплата в парична равностойност
това че иска да спести разходи не е в твоя полза

преди 13 минути, bootlicker написа:

След като сумата е увеличена, защо работодателите не дават по-голяма сума към ваучерите?

Увеличена е максималната сума, която е необлагаема. Не ти дават повече, защото не можеш да донесеш повече печалба на собственика

преди 15 минути, bootlicker написа:

Защо не е задължително? Ако не е задължително, то тогава никой няма да даде повече пари.

А защо да ти дава повече? Да не би, като ти дадат повече, ти ще докараш 2 пъти повече пари на фирмата?

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.