Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Помощ за настройки на картината на Samsung

Препоръчан отговор

Здравейте! Закупих си телевизор Samsung UE43AU7172UXXH UHD - 4K 43'  

Не мога да разбера как да настроя картината така че да се запълни целия екран. В момента стой в горен ляв ъгъл.

Благодаря предварително!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Направи снимка, за да разберем, какво имаш предвид.

В настройките за картината, имаш ли опция за аспекта: 16:9, 4:3 и т.н.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Човек докато не си поиграе сам и го разучи не помагат много четива и форуми или докато ти се отговори вече си го разучил, иначе 16 към 9 си е стандарт.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

В телевизора има упътване, прочете ли го? Може да потърсиш такова и в сайта на самсунг: Купи AU7000 UHD 4K смарт телевизор (2021) UE43AU7172UXXH | Samsung България

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря на всички които се отзоваха. Проблема се оправи но не от настройките тях ги разгледах поне 100 пъти. картината се оправи когато реших да сменя HDMI входа. Няма логика но уви и аз съм учуден.

на 17.04.2022 г. в 18:19, Mr. ?? написа:

Направи снимка, за да разберем, какво имаш предвид.

В настройките за картината, имаш ли опция за аспекта: 16:9, 4:3 и т.н.

IMG_20220417_164402.jpg

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 7 часа, JKirilov написа:

Не си указал източника, но понеже той не е 4К се получава колизия с HDMI Port 1, който е за 4К.

Предполагам сега си на HDMI Port 2?

Никаква 'колизия' не може да се получи! Дори на HDMI 2.1 порт можеш да му зададеш каквато искаш резолюция, телевизора си разширява образа според това. Няма порт, който да е за 4К и отделен за по-ниска резолюция.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

току-що, JKirilov написа:

Разбирам, дървен философ си, но можеше да прочетеш User Manual!

Май ти си дървения философ - на всяка тема само безсмислени постове! На мен не ми е нужно да чета упътване, за да знам спецификациите на портовете. Покажи ми модел телевизор, който има отделен порт само за 4К резолюция?!? Такова животно няма!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ти се учи! Все още не си казал кой порт не поддържа 4К, каквото питах! Ясно е, че щом е 4К телевизор, всички портове ще поддържат 4К резолюция. Аз имам LG OLED55B13LA и на него има портове, които поддържат 4К@120 Hz (HDMI 2.1), но на тях също мога да ползвам и 4К сигнал с по-ниска резолюция.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Вместо да продължаваш със спама, накарай автора на темата да върне обратно в HDMI IN 1. ;)

По принцип аз също смятам, че с настройки щеше да се отвори на цял екран, но това е трудничко по форуми...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 29 минути, Raze написа:

4К сигнал с по-ниска резолюция.

Няма как да ползваш 4к пък с по-ниска резолюция.

Ползваш 4к но Hz не са 120 а са 60Hz по-другите HDMI

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Да, грешка, имах в предвид, че на HDMI, който е за 4К @120 Hz мога да задам по-ниска резолюция и честота и нищо не е свито. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Аз пък имах във на подпредвид, че авторът на темата не можа! Аз, с дистанционното в ръка, мисля, че ще успея, гаранция над 95%. ;)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

на 19.04.2022 г. в 15:46, Raze написа:

Ти се учи! Все още не си казал кой порт не поддържа 4К, каквото питах! Ясно е, че щом е 4К телевизор, всички портове ще поддържат 4К резолюция. Аз имам LG OLED55B13LA и на него има портове, които поддържат 4К@120 Hz (HDMI 2.1), но на тях също мога да ползвам и 4К сигнал с по-ниска резолюция.

Преди няколко години не всички HDMI портове на 4K (60 Hz HDR) телевизорите бяха HDMI. 2.0 (2.1 стандарт нямаше).

Сега е възможно пак да има подобно ограничение от производителя за бюджетните и някой среден клас UHD TV.

Примерно X телевизор има 4 HDMI порта. Само един или два са HDMI 2.0/2.1. Останалите са HDMI 1.4.

Така че това, че се казва 4K (UHD), телевизор не означава автоматично , че ТВ задължително може да "пуска" 4K сигнал през всичко.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Интересна теза, покажи ми модели телевизори с такива портове.

Хем телевизора да е 4К, хем да има портове, които не приемат 4К резолюция.

Дори и HDMI 1.4 може да приеме 4К резолюция, макар и на по-ниска честота:

HDMI – Уикипедия (wikipedia.org)

Цитат

HDMI 1.4 е пуснат на 28 май 2009, а първите HDMI продукти са били достъпни през втората половина на 2009. HDMI 1.4 увеличава максималната резолюция до 4К х 2К 4096х2160 на 24Hz (която е резолюцията използвана при дигиталните театри) или 3840х2160 (Ултра HD) на 24Hz/ 25Hz/ 30Hz, добавена на HDMI Ethernet Channel, което позволява 100Mbit/s Ethernet връзка между двете HDMI свързани устройства.

И дори и да е така, за някой ултра-супер-бюджетен телевизор от последните 2-3 години, още повече на samsung, пак не би трябвало да има проблем със 1080p сигнал.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

При тоя спамърски инат друго трябва да ти се покаже на тебе...

Обади ли се на автора на темата за подробности или цяло лято ще ръсиш глупости?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• 6 месеца по-късно...

Здравейте.извинявам се че не е по темата.ако може някой запознат да ми отговори. телевизора е samsung  UE50AU8072UXXH. Тел. Няма pip картина в картина .може ли с някакво устройство или друг начин да се постигне картина в картина

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 6 минути, Марин Мораров написа:

Здравейте.извинявам се че не е по темата.ако може някой запознат да ми отговори. телевизора е samsung  UE50AU8072UXXH. Тел. Няма pip картина в картина .може ли с някакво устройство или друг начин да се постигне картина в картина

Може с външен тунер, който да има такава опция или друг телевизор.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...