Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Защо замразиха минималната работна заплата?

Featured Replies

Ето следната логика. Вдигат цените. Работодателя и той вдига цените на продукцията и се компенсира веднага, като разчита, че ще има същото количество продажби или дори и по-малките продажби, заради високата цена ще възстановят баланса. Ако продажбите намалеят и нивото на печалбата пада алтернативата е да се вдигат още цените за да се компенсира намаления приход, като се разчита, че няма да има ще отлив в продажбите. Ако обаче с първото увеличение са намалели продажбите и съответно печалбите не са се компенсирали на старото ниво, като междувременно и ново увеличение не е имало желания ефект, какво правим? В това време не пипаме заплатите на работниците, защото ще го правим само ако си компенсираме загубите и може би излезем на печалба за увеличение на заплати.

А пък и защо ще вдига работодателя заплати, като и негови колеги не ги пипат? Работниците няма къде да избягат.

И докато работодателя има някакви опции да се адаптира към инфлацията, работника е най-онеправдан и алтернативите са му или стачка или търсене на друга работа.

преди 15 часа, bootlicker написа:

Защо ще замразяват растежа на минималната работа заплата, ако в България са най-бедните хора в Европа

Няма бедни! Има мързеливи!!!

Проблема на българина е Кирил и Методи и брат му!  Цял свят говори на латинеца, само Ганчо на кирилица. С тая кирилица ще си останете едни амбулантни търговци на Витошка и Пирутска. 

преди 7 часа, Христофор_първи написа:

Кои са мързеливи бе пръдльо?

Хората работят по заводите на три смени за смешни пари!

Като те мързи и не работиш според очакванията,  много скоро ти  прекратяват договора!

преди 2 часа, потребител01 написа:

Кои са мързеливи бе пръдльо?

Хората работят по заводите на три смени за смешни пари!

Като те мързи и не работиш според очакванията,  много скоро ти  прекратяват договора!

Като са глупави, ще работят не на три ами и на трийсет и три смени за смешни пари! Умният човек, като не му харесват условията и парите уволнява шефа си! А не да чакам аз гащника да си избира нов мерцедес, пък аз да нямам пари да си напълня резервоара. Аз по време на пандамията смених 7 различни работи за една година и пак не се оставих някой да ме изпозва.

преди 2 часа, Христофор_първи написа:

смених 7 различни работи за една година

И като отидеш на интервю какво става?

"последно работих 3 месеца във фирма 1; 2 месеца във фирма 2; 4 месеца във фирма 3...

Каква е причината да се задържите толкова малко на последните си 7 работни места?

Ами аз съм мега-хипер як работник и до сега всички работодатели ме цакат..."

Аз ако съм работодател много ще се замисля дали да взема на работа подобен кандидат.

преди 37 минути, потребител01 написа:

"последно работих 3 месеца във фирма 1; 2 месеца във фирма 2; 4 месеца във фирма 3...

Каква е причината да се задържите толкова малко на последните си 7 работни места?

Аз ако съм работодател много ще се замисля дали да взема на работа подобен кандидат.

Стана това, че се пълни моя джоб в момента, а пък вие се оплаквайте, колко била зле минималната, стойте си цял живот на една и съща работничка, и цял живот ще бъдете мачкани от началници и политици, защото се страхувате да надигнете глава! 

Наведена глава, сабя не я сече!

Това ви е набито в

мозъците още от турско робство! За това ще си останете роби!

време е Реджепа да вдига априлско априлско въстание...тъй де, той си пада по тези неща

преди 1 час, потребител01 написа:

ти като работодател си заинтересован  да не плащаш нищо като възнаграждение срещу много труд на работника
тук идва регулаторния орган на държавата....определящ минималния доход
та не работодателите са виновни "че са изяли баницата", виновни са управниците които са я дали

• Автор
на 20.04.2022 г. в 13:11, Христофор_първи написа:

Стана това, че се пълни моя джоб в момента, а пък вие се оплаквайте, колко била зле минималната, стойте си цял живот на една и съща работничка, и цял живот ще бъдете мачкани от началници и политици, защото се страхувате да надигнете глава! 

Ако надигнеш глава и се разбунтуваш, ще те уволнят и ще те заменят с някой удобен, който не се бунтува и не иска по-голяма заплата. Ти не знаеш ли, че така става? Искащите ги махат и ги заменят с по-малко искащи.

на 19.04.2022 г. в 23:53, Христофор_първи написа:

Грешка.

Има работливи и амбициозни, но няма перспективи в държавата, тъй като колонизаторите унищожиха всичко - спряха икономиката, унищожиха отраслите, и деиндустриализираха държавата. Държавата вече не е държава, а територия, при която хората са заставени да напуснат и да заминат в някоя друга държава.

В "държава" без перспективи, колкото и да си амбициозен, нищо няма да постигнеш, тъй като няма какво да се постигне в държавата, защото всичко е погубено и корумпирано.

ЕДИТ: Не получих отговор на основния въпрос по темата. Защо и на какво основание ще замразяват растежа на минималната заплата?

преди 2 часа, bootlicker написа:

Ако надигнеш глава и се разбунтуваш, ще те уволнят и ще те заменят с някой удобен, който не се бунтува и не иска по-голяма заплата.

И какво като ме уволнат, ще ме бият ли? Една врата се затваря, друга се отваря.

• Автор
на 21.04.2022 г. в 23:51, Христофор_първи написа:

И какво като ме уволнат, ще ме бият ли? Една врата се затваря, друга се отваря.

Няма да те бият. И все пак, ако те уволнят, има вероятност да не можеш да си намериш работа на време, в резултат на което да закъсаш финансово и да не можеш да си платиш сметките - това ще те вкара в безплатна шоу програма, включваща призовки, съдебни изпълнители, съдилища, и отчаяние.

До всички: И все още не съм получил отговор на основния въпрос по темата. Защо и на какво основание ще замразяват растежа на минималната заплата?

на 19.04.2022 г. в 12:52, ncl написа:

С какъв чип? Такъв като на царя? Нали знаеш, че рибата се вмирисва от главата?

И в случай кой избира главата?

преди 2 часа, bootlicker (Мазния) написа:

Няма да те бият. И все пак, ако те уволнят, има вероятност да не можеш да си намериш работа на време, в резултат на което да закъсаш финансово и да не можеш да си платиш сметките - това ще те вкара в безплатна шоу програма, включваща призовки, съдебни изпълнители, съдилища, и отчаяние.

И точно за това, шефа те държи на каишка. Страхът е най-ефективното оръжие за манипулация  на хора. Дори, ако си мишка до краен предел, само заради тая ти черта могат да те  изхвърлят. Един амбициозен шеф ще иска да работи с борбени хора със силни характери, а не с някакви зомбирани мекотелата. Случей лично преживян. Уволниха ме дисциплинарно от една фирма, която плащаше доста добре. Аз им теглих една дълга и широка и си хванах пътя, като ги заплаших с инспекция по труда. След няколко дена ми се обаждат, и ми казват, че са направили грешка и поискаха пак да ме назначат. Аз им отказах арогантно. И сега съм на място с много по-добри условия, много по-добро заплащане. Ако нямаш самоуважение и господ няма да те уважава.

Незамени хора няма. Както, аз съм заменим работник, така и моят работодател е заменим. Природата празни пространства не търпи. Единствения път към успеха, е да излизаш постоянно от зоната си на комфорт.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.