Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Подсветка на телевизор Neo led-32z1t2

Featured Replies

Здравейте реших да си поиграя и да видя защо старият телевизор не тръгва. Включва се но екрана изобщо не светва или премигва. 

Предположих, че проблема е от диодната лента. Разглобих го много внимателно и свалих лентата. Но преди да поръчам нова имам 2 въпроса и искрено се надявам за малко помощ.

1. Последният лист който отразява светлината видях, че има 2 леки чупки. Още преди да го разглобя беше така. И това голям проблем ли е ?

2. От Lcd панела от едната страна излизат 3 лентови кабела или поне приличат на такива. Ще кача снимки. Те няма къде да се включат. Просто бяха отстрани загънати на доло. Каква функция играят и трябва ли някъде да се допрът ?

Хоби ми е да разглабям неща. Особено такива които никога не съм отварял. И съчетавам приятното с полезното. Но някои неща без чужда помощ са невъзможни.

Благодаря предварително.

IMG_20220425_134251.jpg

IMG_20220425_134330.jpg

IMG_20220425_134337.jpg

IMG_20220425_134414.jpg

IMG_20220425_134449.jpg

преди 1 час, Ndishev написа:

Предположих, че проблема е от диодната лента

Колко всичко диодни ленти има? Преди да се набеди подсветката, се проверява дали останалото работи, т.е. дали има образ. Става. като се гледа отстрани под 45 градуса 9или отпред отблизо и с една по-силна светлина в стаята, става и със слънчева светлина. Ако няма образ, тогава се започва от захранването!

• Автор
преди 1 час, JKirilov написа:

Колко всичко диодни ленти има? Преди да се набеди подсветката, се проверява дали останалото работи, т.е. дали има образ. Става. като се гледа отстрани под 45 градуса 9или отпред отблизо и с една по-силна светлина в стаята, става и със слънчева светлина. Ако няма образ, тогава се започва от захранването!

Гледах под различни ъгли и светлина. Светих с фенер и на слънце но не виждам образ. По захранващият блок не виждам нищо не редно. Няма нищо нагоряло. Всички кондензатори са здрави. И при включване диода светва в зелено, както трябва. 

Взех 6 волта зарядно и с кабел подадох ток на всеки един диод. Но нито един не искаше да светне. А не ми се вярва да изгорят всичките. 

IMG_20220425_173743~2.jpg

• Автор
преди 4 часа, JKirilov написа:

Намираш схема на захранващия блок и проверяваш всички напрежения дали са в норма.

Добре благодаря, ще потърся. Ако всичко е наред тогава ще премина към лед лента. 

• Автор
преди 8 часа, JKirilov написа:

Не, няма да пипаш никакви ленти, само ще го дочупиш!

Лошото е че няма никъде в интернет схема. Проверих стотици сайтове, но за съответният модел няма нищо. 

А защо да го дочупя ? Мисля, че както следва слагам лентата, после редя останалите листа (по-същият ред) и слагам lcd панела и рамката. И накрая зглобявам отзад. 

Поне така си мисля. Знам, че не е лесна работа и пипкава. Но щом успях да го разглобя.

И другото е че ако викна майстор да го зглоби може да се окаже, че съм згафил и съм наранил някой лист или lcd. И само ще си дам парите. 

И благодаря за кореспонденцията и бързите отговори!

""Лошото е че няма никъде в интернет схема. Проверих стотици сайтове, но за съответният модел няма нищо. ""

Това значи, че не си проверил както трябва или не си написал какво точно ти трябва.

Гледам, по темата участие е взел само JKirilov - защо не го помолиш той да ти я изтегли и пусне в следващия пост.

И другото е че ако викна майстор да го зглоби може да се окаже, че съм згафил и съм наранил някой лист или lcd. И само ще си дам парите

За какво ти е майстор, след като сам си се хванал да го ремонтираш?      Цената на телевизора е под 200 лева

Трябваше да пуснеш снимки на платките в по голям размер а не на коритото(капака) на телевизора. Теи си имат номерация и по нея можеш да намериш всяка една от тях.

• Автор
преди 57 минути, Kolev72 написа:

""Лошото е че няма никъде в интернет схема. Проверих стотици сайтове, но за съответният модел няма нищо. ""

Това значи, че не си проверил както трябва или не си написал какво точно ти трябва.

Гледам, по темата участие е взел само JKirilov - защо не го помолиш той да ти я изтегли и пусне в следващия пост.

И другото е че ако викна майстор да го зглоби може да се окаже, че съм згафил и съм наранил някой лист или lcd. И само ще си дам парите

За какво ти е майстор, след като сам си се хванал да го ремонтираш?      Цената на телевизора е под 200 лева

Трябваше да пуснеш снимки на платките в по голям размер а не на коритото(капака) на телевизора. Теи си имат номерация и по нея можеш да намериш всяка една от тях.

В интернет не намерих но всъщност аз не знам по-кой номер да търся. Звънях на КСП Електроникс, но нямат схема. 

Дори да не успея, важното е че съм опитал и ще науча нещо ново. 

Да и ще помоля JKirilov ако е възможно да намери схема. Аз ще кача снимка на основната платка. 

Отново благодаря за всеки коментар. Наистина ми е от голяма помощ!

IMG_20220426_104743.jpg

IMG_20220426_104922.jpg

Какво да се коментира евтино китайче? Дали е подсветка се разбира веднага с прост мултицет. Измерва се напрежението на куплунга към нея. Ако е прекъснала е доста по-високо от нормалното.

На самите ленти имаш надписи - виж какво пише. Сменят се комплект и телевизорът става като нов. От КСП съм купувал такива. Направо с лентата при тях.

• Автор
преди 32 минути, Филипов написа:

Какво да се коментира евтино китайче? Дали е подсветка се разбира веднага с прост мултицет. Измерва се напрежението на куплунга към нея. Ако е прекъснала е доста по-високо от нормалното.

На самите ленти имаш надписи - виж какво пише. Сменят се комплект и телевизорът става като нов. От КСП съм купувал такива. Направо с лентата при тях.

Просто ми трябваше евтин телевизор за двор. Като го купувах беше 330лв и беше в бюджета.  Също така от КСП намерих точните ленти. Но е хубаво както каза JKirilov първо да измеря напрежението. Понеже проблема може да се окаже, че не е от лентите.

Къде е проблемът е очевадно. А за да трае повече се намалява токът през диодите. Тези са хептен лесни - през сервизно меню. Backlight от 30 до 50.

• Автор
преди 19 минути, Филипов написа:

Къде е проблемът е очевадно. А за да трае повече се намалява токът през диодите. Тези са хептен лесни - през сервизно меню. Backlight от 30 до 50.

Добре а може ли до споделите според Вас къде е проблема ? Както казах не разбирам и пробвам, ако стане стане. Ако не тръгне ще съм научил нещо ново. 

• Автор

Много съм горд от себе си и искам да се похваля. Успях да сменя лентата и подкарах телевизора. Не съм засегнал нищо от и под lcd панела. И да лед лента се оказа. 

И благодаря на всички за помощта!

IMG_20220426_165414.jpg

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.