Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Ходене на гости без покана

Препоръчан отговор

Какво вие мнението за ходене на гости без покана манталитета на българина  категорично съм против. Отварям вратата на ВиК инкасатора и на домоуправителката да си платя.Не вярвам някоя жена да ми звъни за да ми предложи дъщерите си или някой да ме кани в неговия магазин за да ми дава всичко безплатно Който звъни ще ми иска нещо

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, krasimir.krstev написа:

Какво вие мнението за ходене на гости без покана манталитета на българина  категорично съм против. Отварям вратата на ВиК инкасатора и на домоуправителката да си платя.Не вярвам някоя жена да ми звъни за да ми предложи дъщерите си или някой да ме кани в неговия магазин за да ми дава всичко безплатно Който звъни ще ми иска нещо

Хайде пак глупости. За какъв манталитет говориш. Никой не обича ходене без показа поради ред причини. И докато тук все пак някой ще те покани отиди да видиш в чужбина как е. Даже и вратата няма да ти отворят.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 часа, krasimir.krstev написа:

така е и аз  се страхувам когато звънеца звънне 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, Емил Костов написа:

Хайде пак глупости. За какъв манталитет говориш. Никой не обича ходене без показа поради ред причини. И докато тук все пак някой ще те покани отиди да видиш в чужбина как е. Даже и вратата няма да ти отворят.

Верно е, тука като дойде за пръв път куриер у нас и аз го каня вътре, оня си мисли че ще го ям и нейстово се дърпа, зорлен един бонбон го почерпих, та да разбере че съм човек, останалите те гледат през решетката, мигат и само питат quoi, quoi(Какво).

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 10 минути, jhoro написа:

image.png.6b4fa4573e9ba31a34293e4e6b396a64.png

... и като пийнат и похапнат, да метнат и жена ти, и да те питат:  - Искаш ли ?

Айде мерси от такива точно "приятели"... /пък ти си ги идеализирай с определения като "истински"/...

Този който е написал това, е от "приятелите" които ходят, а не от тези, които посрещат !

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 46 минути, Bubbles написа:

Верно е, тука като дойде за пръв път куриер у нас и аз го каня вътре, оня си мисли че ще го ям и нейстово се дърпа, зорлен един бонбон го почерпих, та да разбере че съм човек, останалите те гледат през решетката, мигат и само питат quoi, quoi(Какво).

Тук не говорим за куриер, а да ти дойдат на гости. Има разлика.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 32 минути, Емил Костов написа:

Тук не говорим за куриер, а да ти дойдат на гости. Има разлика.

Е в такъв случай тук хората са гостоприемни, не колкото нас, но за познати вратата им винаги е отворена.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 47 минути, Bubbles написа:

Е в такъв случай тук хората са гостоприемни, не колкото нас, но за познати вратата им винаги е отворена.

... и най-вече - приятели!

преди 1 час, Joss Bomon написа:

... и като пийнат и похапнат, да метнат и жена ти, и да те питат:  - Искаш ли ?

Айде мерси от такива точно "приятели"... /пък ти си ги идеализирай с определения като "истински"/...

Този който е написал това, е от "приятелите" които ходят, а не от тези, които посрещат !

АМАН ОТ ПРОСТОТИИ!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Проблема на балканеца е, че не сме се научили да казваме ,,Не,, и да слагаме граници. За това и 33 години ни мачкат американските подлоги, ограбват труда ни, принуждават ни да бягаме от родината ни и да се скитаме не мили не драги по чуждите земи. 

Преди години, още когато емигрирах спомням си завързах доста познанства с хора от балкана. И един мой добър познат от Босна, човека на социал по цял ден свободен постоянно обикаляше по гостита всеки ден по познати и приятели балканци без покана. От сутринта до рано другата сутрин висеше по хората. И все чувах ми се оплакваха от него, че бил загори тенджера. Седи по хората с часове и не се сеща да си тръгне. Пие кафе по хората, обядва по хората, вечеря, накрая и бира ги праща да му купуват. И в нас се беше научил да идва без покана. И човека направо си иска Хайникен бира. Еваси навлека! 

Седеше в нас до 4 сутринта, аз тамън тогава карах за книжка, вика като купиш кола ще ме караш да у нас. Един ден просто спрях да му отварям. Той явно разбра и май се разсърди, за което ми дреме на сайдера. Важното е , че спря да идва.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

на преателЕ...само га им са заети ръцете-под едната мишница дамаджана, под другата полвин Ягне...минимум-отварям....

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...