Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Коя SD карта е най-добра и съвместима с устройството ми?

Featured Replies

Искам да купя SD карта, на която да съхранявам изображения и клипове. Набелязал съм 3 карти, но не можа да разбера коя е най-добра и съвместима с устройството, което е Xiaomi Redmi 9A.

Това са картите:

https://www.emag.bg/karta-pamet-sandisk-ultra-microsdxc-128gb-120mb-s-a1-class-10-uhs-i-sd-adapter-sdsqua4-128g-gn6ma/pd/DZ8YNDMBM/?

https://www.emag.bg/karta-pamet-sandisk-ultra-microsdxc-128gb-100mb-s-class-10-uhs-i-sdsqunr-128g-gn6mn/pd/DG8YNDMBM/?

https://www.emag.bg/karta-pamet-microsd-kingston-canvas-select-plus-128gb-100mb-s-sdcs2-128g/pd/DGN4SGBBM/?

Прегледайте картите, и кажете коя е най-добрата.

И има ли някакво значение дали слота на телефона е за microSD или за microSDXC? Ако слота е само за един тип карти, то само един тип карти ли ще са съвместими, или все пак може и двата типа да работят на телефона - microSD и microSDXC?

преди 8 минути, bootlicker (Мазния) написа:

Искам да купя SD карта, на която да съхранявам изображения и клипове. Набелязал съм 3 карти, но не можа да разбера коя е най-добра и съвместима с устройството, което е Xiaomi Redmi 9A.

Това са картите:

https://www.emag.bg/karta-pamet-sandisk-ultra-microsdxc-128gb-120mb-s-a1-class-10-uhs-i-sd-adapter-sdsqua4-128g-gn6ma/pd/DZ8YNDMBM/?

https://www.emag.bg/karta-pamet-sandisk-ultra-microsdxc-128gb-100mb-s-class-10-uhs-i-sdsqunr-128g-gn6mn/pd/DG8YNDMBM/?

https://www.emag.bg/karta-pamet-microsd-kingston-canvas-select-plus-128gb-100mb-s-sdcs2-128g/pd/DGN4SGBBM/?

И има ли някакво значение дали слота на телефона е за microSD или за microSDXC? Ако слота е само за един тип карти, то само един тип карти ли ще са съвместими, или все пак може и двата типа да работят на телефона - microSD и microSDXC?

Защо са те пуснали още в сряда?

• Автор
преди 4 минути, NewRedDragon написа:

Защо са те пуснали още в сряда?

Центъра за психично здраве е препълнен и няма места. Пускат хората с по-леки увреждания, за да настанят тези, които са с по-тежки увреждания. Сега доволен ли се, след като ти дадох отговор?

преди 1 минута, цър-вул написа:

Слагай една 512-ка и си свиркай.

Доста са скъпи. Аз имам пари, но ги давам за картофи, домати, краставици, сирене, месо, бонбони, сокове, енергийни напитки, и всякакви такива. Разходите са големи, затова бавно събирам пари. Но скоро, преди края на годината, ще имам пари и за такава SD карта, че даже може и една от 1,000ГБ да си взема. Но сега съм фокусиран върху събирането на пари за нов компютър.

Е, @цър-вул, коя карта да избера? Коя е най-добрата, според теб?

преди 29 минути, bootlicker (Мазния) написа:

, че даже може и една от 1,000ГБ да си взема.

От 1 ГБ вече не продават, ама имам една стара, мога да ти я подаря.

преди 51 минути, bootlicker (Мазния) написа:

Това е като задача-домашно,за първи курс.

преди 52 минути, bootlicker (Мазния) написа:

Мисля че Raze ти отговори,в далечната минала седмица.Когато още,изучаваше компютрите.Вече си,на цели десетина дни експиеренс. Цък

Зае“““““““ ги тях, има една ,ще ти пасне идеално, картата на света.Има един остров, Танзания. там ще те научат,как може да се оправяш без карти. Но пъво скопяват ии после поглеждат към задното отверстие,и веднага научаваш, каква карта, какъв комп,какви вазелини,билета за отиване от мен.

Другарю, най-добрата карта е партийната!!!! :) 

От няколко месеца съм с този Кингстън и няма проблеми. Имам още два Кингстъна купувани преди 2-3 години, но по 64ГБ, с тях също няма проблеми.

Ти не разбра ли, че информацията се съхранява поне на две места. Няма надеждна или ненадеждна SD карта. Може всеки един хардуер да умре по всяко време. Затова му се дава и гаранция.

преди 5 минути, Емил Костов написа:

Може всеки един хардуер да умре по всяко време.

Ако нещо може да се повреди, то рано или късно се поврежда.

преди 36 минути, цър-вул написа:

Аз по принцип не разчитам на SD карти. Колко мои познати изгоряха със снимки и клипчета заради подобно нещо.

• Автор
на 11.05.2022 г. в 22:28, lupis написа:

От 1 ГБ вече не продават, ама имам една стара, мога да ти я подаря.

Казах 1,000ГБ, ни 1ГБ.

на 12.05.2022 г. в 9:45, Емил Костов написа:

Ти не разбра ли, че информацията се съхранява поне на две места. Няма надеждна или ненадеждна SD карта. Може всеки един хардуер да умре по всяко време. Затова му се дава и гаранция.

Това не е вярно. Едно неща няма кака да се развали, ако няма фабричен дефект или дефект, който е причинен от потребителя. Във всеки случай, няма как да се получи повреда без причина. Така че, не, няма как дадено устройство да се развали по всяко време.

на 12.05.2022 г. в 9:50, цър-вул написа:

Как може едно нещо да се повреди, ако няма движещи се части, които да се изнасят? Примерно, ако една SD карта няма движещи се части, кое би могло да се повреди, че картата да умре преди да се износи от достигане на 100 процентова фрагментация?

на 12.05.2022 г. в 10:27, Емил Костов написа:

Аз по принцип не разчитам на SD карти. Колко мои познати изгоряха със снимки и клипчета заради подобно нещо.

Какво точно се случи, че изгоряха?

И на какви носители на информация разчиташ?

на 12.05.2022 г. в 8:37, цър-вул написа:

Пише, че гаранцията е доживотна. Това вярно ли е?

преди 23 минути, bootlicker (Мазния) написа:

Как може едно нещо да се повреди, ако няма движещи се части, които да се изнасят?

Кой ги изнася? Къде ги изнася?
Телевизорите имат ли движещи се части? Ама има сервизи за тях...
Само ако се прочетеш какви идиотии пишеш...

преди 10 часа, bootlicker (Мазния) написа:

Казах 1,000ГБ, ни 1ГБ.

Това не е вярно. Едно неща няма кака да се развали, ако няма фабричен дефект или дефект, който е причинен от потребителя. Във всеки случай, няма как да се получи повреда без причина. Така че, не, няма как дадено устройство да се развали по всяко време.

Как може едно нещо да се повреди, ако няма движещи се части, които да се изнасят? Примерно, ако една SD карта няма движещи се части, кое би могло да се повреди, че картата да умре преди да се износи от достигане на 100 процентова фрагментация?

Какво точно се случи, че изгоряха?

И на какви носители на информация разчиташ?

Пише, че гаранцията е доживотна. Това вярно ли е?

Сериозно ли го мислиш това? При самото ползване SD картата се разваля. И когато се развали, а тя умира изведнъж ще бъдеш изненадан какво ще правим със загубената информация.

на 13.05.2022 г. в 23:25, цър-вул написа:

Кой ги изнася? Къде ги изнася?
Телевизорите имат ли движещи се части? Ама има сервизи за тях...
Само ако се прочетеш какви идиотии пишеш...

Не му противоречи,той е най-умния на тази планета.Или беше най-глупавия,обърках се вече....

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.