Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Как да си направим сами тонколона с говорители и прочее...

Featured Replies

Интересуваме,когато се избират говорители за тонколона , освен ватовете и омовете, какво друго е важно?

Друго което ме вълнува е как да разбера даден говорител дали е нискочестотен , средночестотен и високочестотен?

И не на последно място искам да разбера какви платки ще са ми необходими за тяхната сглобка!
Да кажем,че говорителите които искам да сглобя ще бъдат до 60 вата!

Разрешен от Колев 74

• Автор
преди 5 часа, JKirilov написа:

По този начин все едно ще си изхвърлиш парите на боклука! Купи си нови колони или втора употреба, има страхотни!

И не става въпрос за кола, нали?

Тук въпроса не опира да си купя нови,или втора употреба,зная че има страхотни колони,просто искам да се науча как да си направя сам!
Не, не е за кола!

• Решение
преди 1 час, X-TEAM написа:

Тук въпроса не опира да си купя нови,или втора употреба,зная че има страхотни колони,просто искам да се науча как да си направя сам!
Не, не е за кола!

Ползвай този линк и избери първото заглавие от Google.Получаваш книгата на Димитър Попянев във PDF формат. Има всичко, което те интересува.

https://www.google.bg/search?q=Конструиране+на+озвучителни+тела&source=hp&ei=PCmLYruuGK-Z5OUP9vSn8AM&iflsig=AJiK0e8AAAAAYos3TM7id_qfvDOkugL1SUz3eOq-posS&ved=0ahUKEwi7vNfv_vT3AhWvDLkGHXb6CT4Q4dUDCAc&uact=5&oq=Конструиране+на+озвучителни+тела&gs_lcp=Cgdnd3Mtd2l6EAMyBQgAEIAEUPMNWPMNYJ8eaAFwAHgAgAFZiAFZkgEBMZgBAKABAqABAbABAA&sclient=gws-wiz

Щом си мераклия, опитай. Можеш да загубиш някоя и друга стотачка, но поне ще научиш много неща от нея.

В този раздел има такава тема от преди няколко години. Можеш да си я потърсиш и да прочетеш и други коментари.

Книгата на Попянен е много полезно чениво.

Като за първи опит пробвай да повториш някой проект при който всичко и изчислено. Примелно на визанон.

преди 1 час, AGD написа:

Като за първи опит пробвай да повториш някой проект при който всичко и изчислено. Примелно на визанон.

Да добавя още малко към поста на AGD

В България - София, има представителство на точно тази фирма "VISATON"която продава много широка гама от високоговорители - ниски, средни и високи. Също така има готови модели на "китове" за тонколони в зависимост какви говорители ще ползваш. И още много акцесоари, включително и готови филтри за отделните модели "китове" При положение че си уверен в себе си , че ще се справиш със задачата, силно ти я препоръчвам. Можеш да си поръчаш целият каталог или да го намериш на страницата на фирмата. Моята оценка за фирмата - много добри.

Линк:  https://www.tme.eu/bg/linecard/p,visaton_322/

Ето едно евтино китче ALTO I | Visaton . Ще получиш драйверите и филтрите. За кутията ще получиш пълно описание с размери и всичко. Започваш да режеш и да сглобяваш и резултата ще е гарантирано отличен. Всичко е сметнато оптимално за най-добър звук. Мощност 60-100 вата, 50-22000 Hz(-10dB) и  83 dB (1 W/1 m).

След като попрочетеш повечко инфо започваш с твои проекти, като ги сравняваш по звук с горното. Когато твоите започнат да звучат по-добре от визатона значи започваш да вдяваш за какво иде реч.

• Автор
преди 20 часа, Kolev72 написа:

Ползвай този линк и избери първото заглавие от Google.Получаваш книгата на Димитър Попянев във PDF формат. Има всичко, което те интересува.

https://www.google.bg/search?q=Конструиране+на+озвучителни+тела&source=hp&ei=PCmLYruuGK-Z5OUP9vSn8AM&iflsig=AJiK0e8AAAAAYos3TM7id_qfvDOkugL1SUz3eOq-posS&ved=0ahUKEwi7vNfv_vT3AhWvDLkGHXb6CT4Q4dUDCAc&uact=5&oq=Конструиране+на+озвучителни+тела&gs_lcp=Cgdnd3Mtd2l6EAMyBQgAEIAEUPMNWPMNYJ8eaAFwAHgAgAFZiAFZkgEBMZgBAKABAqABAbABAA&sclient=gws-wiz

Щом си мераклия, опитай. Можеш да загубиш някоя и друга стотачка, но поне ще научиш много неща от нея.

В този раздел има такава тема от преди няколко години. Можеш да си я потърсиш и да прочетеш и други коментари.

преди 16 часа, AGD написа:

Ето това ме интересуваше! Благодаря ви много!

Ако те интересува каталога и не можеш да го получиш, мога да ти предоставя една бройка от него. Малко старо издание, но компонентите почти не са се променили от тогава до сега. Има добър начин за да го получиш във Сливен. Трябва само да отидеш и да си го получиш от мой познат, който често е във Велико Търново. По подробно ще ти напиша на лично, ако проявиш интерес. Пожелавам ти приятен ден и съм те добавил в групата.  

Аудио и компютърна техника - въпроси и отговори

IMG_20220524_085846.jpg

• Автор
преди 3 часа, Kolev72 написа:

Ако те интересува каталога и не можеш да го получиш, мога да ти предоставя една бройка от него. Малко старо издание, но компонентите почти не са се променили от тогава до сега. Има добър начин за да го получиш във Сливен. Трябва само да отидеш и да си го получиш от мой познат, който често е във Велико Търново. По подробно ще ти напиша на лично, ако проявиш интерес. Пожелавам ти приятен ден и съм те добавил в групата.  

Аудио и компютърна техника - въпроси и отговори

IMG_20220524_085846.jpg

Благодаря ти Kolev72 ,че ме добави в групата Аудио и компютърна техника - въпроси и отговори! Засега каталога не ми е спешен,но ако по - късно ми потрябва,ще пиша на ЛС! Хубав ден и на теб от мен и честит 24 май!

на 24.05.2022 г. в 5:59, X-TEAM написа:

Ето това ме интересуваше! Благодаря ви много!

Като прочетеш книгата на Димитър Попянев да не вземеш да повтаряш проекти от нея! Не че не са добри, ами няма да намериш качествени драйвери останали от преди 40+ години. За да спестиш средства питай преди да се мяташ "по корем".

преди 6 часа, JKirilov написа:

"Драйвери" на път и под път, но авторът няма да се справи с дървената част. Затова е добре да отиде в аудиофорума и да чете, много да чете.

В посочената фирма по голямата част се предлагат и с дървената конструкция. Ти откъде си сигурен, че авторът не може да се справи? Вярно е, че ти наистина не можеш да се справиш.

За целта има дърводелци, които са много добри майстори в тази област Ти като четеш много аудиофорума, поне запомняй някои неща, че си смешен с твоите коментари.

И съм ти казал, че тази техника, не е за твоите ръце, за да даваш преценка кой какво може. Защо не посочи на колегата нещо, правено от теб?

Виж си отговорите из техническите раздели:

JKirilov

преди 10 часа, plamen_petrov_80 написа:

Е виж кой процес прави това.

!!!

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.