Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Програма за родителски контрол

Featured Replies

Здравейте, искаме да инсталираме програма за родителски контрол на телефона  на дъщеря ми без тя да разбира (забъркала  се е със съмнителен тип). Това, което знам е, че единият начин е чрез пряк достъп до телефона (тук проблемът се оказва паролата на телефона) а другият - дистанционно, който ми се струва по-удачен. Спряли сме се на конкретна програма, но не сме много добри с подобна тематика. Някакви идеи ?

• Автор
преди 39 минути, hjhj написа:

Няма как да инсталирате програма без пряк достъп до телефона. Поне не и тези до който обикновените потребители имат достъп.

Все пак не е невъзможно, доколкото знам...

Има начин да се заобиколи паролата, но трябва физически достъп до телефона. Т.е. да може да се закачи към комптър.

преди 1 час, morgan123 написа:

Все пак не е невъзможно, доколкото знам...

Явно познанието ви ви лъже

преди 2 часа, morgan123 написа:

Здравейте, искаме да инсталираме програма за родителски контрол на телефона  на дъщеря ми без тя да разбира (забъркала  се е със съмнителен тип). Това, което знам е, че единият начин е чрез пряк достъп до телефона (тук проблемът се оказва паролата на телефона) а другият - дистанционно, който ми се струва по-удачен. Спряли сме се на конкретна програма, но не сме много добри с подобна тематика. Някакви идеи ?

Няма как да има родителски контрол, а детето да не разбере въобще, ако почнете да ограничавате някакви неща, все пак до колкото разбирам детето ви е в напреднала младежка възраст? Аз ползвам стандартното приложение на Google - Family link , като освен за деца става и за възрастни родители да се добавят. С него приложение имате пълен контрол над телефона, дори да не ограничавате ползването на функциите и приложенията му е достатъчно, че знаете локацията и плейването на звук на телефона дори да е в тих режим за да го намерите или да подсетите да се пусне звука на телефона!

• Автор
преди 1 час, цър-вул написа:

Има начин да се заобиколи паролата, но трябва физически достъп до телефона. Т.е. да може да се закачи към комптър.

Явно познанието ви ви лъже

Наистина не сме кой знай колко запознати. Би могло да се осигури достъп до телефона, но ние не можем да се справим по-нататък. Затова търсим човек, който би могъл да го направи. 

На времето, родителите провеждаха контрол така. И не струваше скъпо. А и винаги действаше!

terapia-boi-s-prachki-138091-500x334.jpg.6f39911ca195c5f176feca6e0ff64e73.jpg

По принцип е лесно да се дават съвети отстрани, но по-добре намерете начин да говорите с дъщеря си. Разбере ли, че я следите по такъв начин, а тя със сигурност ще разбере край с доверието по между ви. Също така ако може проучете този "съмнителен тип", за да не се окаже че момчето е свестно, а сте се доверили на клюки или чуждо мнение.

преди 10 минути, Емил Костов написа:

По принцип е лесно да се дават съвети отстрани, но по-добре намерете начин да говорите с дъщеря си. Разбере ли, че я следите по такъв начин, а тя със сигурност ще разбере край с доверието по между ви. Също така ако може проучете този "съмнителен тип", за да не се окаже че момчето е свестно, а сте се доверили на клюки или чуждо мнение.

Точно така, най лесно е да скачаш и да сочиш с пръст, а после когато разбереш че си сгрешил нещата може вече да се непоправими.
Автора на темата вместо да прави щуротии да се поинтересува от тоаи "Съмнителен тип", но не от кварталните клюкарки, а да вържат лично с него контакт, ако трябва и да го поканят в къщи на един обяд или вечеря и да поговорят.

Верно е че днес кифлетата са страшна работа, но затова си имате вина родителите.

• Автор
преди 1 час, Емил Костов написа:

Това е извън темата, но ние не сме спирали да говорим. В тинейджърска възраст децата са склонни да се доверят на всекиго  в социалните мрежи. И никога не можеш да бъдеш сигурен кой всъщност се крие зад поредния профил. Точно поради тази причина милиони хора изпоолзват програми за родителски контрол.  Превенцията е винаги по-добрия избор.  Всеки родител иска да е наясно какво се случва около детето му и с кого се среща. А когато имаше сериозни основания - тези проглами стават задължителни.

преди 4 минути, morgan123 написа:

Това е извън темата, но ние не сме спирали да говорим. В тинейджърска възраст децата са склонни да се доверят на всекиго  в социалните мрежи. И никога не можеш да бъдеш сигурен кой всъщност се крие зад поредния профил. Точно поради тази причина милиони хора изпоолзват програми за родителски контрол.  Превенцията е винаги по-добрия избор.  Всеки родител иска да е наясно какво се случва около детето му и с кого се среща. А когато имаше сериозни основания - тези проглами стават задължителни.

Тези програми са абсолютна глупост и никога по никакъв начин не са имали ефект при ползването. Да не говорим, че дори не знаете какво и как да настроите или ползвате. Имам подобни случаи с познати и приятели резултатът е повече от лош и за двете страни.Но вие си знаете. 

• Автор
преди 3 минути, Емил Костов написа:

Тези програми са абсолютна глупост и никога по никакъв начин не са имали ефект при ползването. Да не говорим, че дори не знаете какво и как да настроите или ползвате. Имам подобни случаи с познати и приятели резултатът е повече от лош и за двете страни.Но вие си знаете. 

Няма да спорим. И изобщо не смятам грижата за детето  за глупост. Да ние не сме наясно точно как работят тези програми, затова търсим хора, които го могат. 

преди 4 минути, morgan123 написа:

Няма да спорим. И изобщо не смятам грижата за детето  за глупост. Да ние не сме наясно точно как работят тези програми, затова търсим хора, които го могат. 

Не спря с вас, просто давам мнение. JohnTRIVOLTA ви е дал примерна програма, тествайте я. После ако все още имате желание кажете резултата.

преди 10 минути, morgan123 написа:

Мдааа ех колко познато...
...после дребосъка идва кисел на даскало с дни, класния трябва да му изкара думите с ченгел за да разбере че родителите са направили такава простотия, същото не ще и да говори с тях и задачата да е психолог се пада на даскала който трябва да обяснява на родителите каква глупост са направили, накрая чавето истерясва защото от едната страна са родтелите му които упорстват като магарета мост и отказват да разберат не действат правилно, а от другата страна е даскала който каквото и да направи все ще е виновен.

Защо такъв огромен процент от днешните родители сте такива безхаберници? Ей това не мога да си обясня.
Ако й бяхте обръщали повече вниамние когато е била малка вместо да я държите на таблета/телефона за да не ви се пречка, ако бяхте си направили труда да поне да я научите да чете вместо да рови по фейсбуци и ютуби, днес нямаше да пускате подобна тема.

Отново - Не правете глупости, от това нищо добро няма да излезе.

И съжалявам ако коментара ми ви се е сторил твърде суров, но съм се нагледал на такива случаи и резултатите от тях.

• Автор
преди 5 минути, Bubbles написа:

Мдааа ех колко познато...
...после дребосъка идва кисел на даскало с дни, класния трябва да му изкара думите с ченгел за да разбере че родителите са направили такава простотия, същото не ще и да говори с тях и задачата да е психолог се пада на даскала който трябва да обяснява на родителите каква глупост са направили, накрая чавето истерясва защото от едната страна са родтелите му които упорстват като магарета мост и отказват да разберат не действат правилно, а от другата страна е даскала който каквото и да направи все ще е виновен.

Защо такъв огромен процент от днешните родители сте такива безхаберници? Ей това не мога да си обясня.
Ако й бяхте обръщали повече вниамние когато е била малка вместо да я държите на таблета/телефона за да не ви се пречка, ако бяхте си направили труда да поне да я научите да чете вместо да рови по фейсбуци и ютуби, днес нямаше да пускате подобна тема.

Отново - Не правете глупости, от това нищо добро няма да излезе.

И съжалявам ако коментара ми ви се е сторил твърде суров, но съм се нагледал на такива случаи и резултатите от тях.

Ще помоля коментиращите  да не излизат извън темата. Нямам нужда от морални наставления. Питането ми е конкретно. 

преди 29 минути, morgan123 написа:

Ще помоля коментиращите  да не излизат извън темата. Нямам нужда от морални наставления. Питането ми е конкретно. 

Класика.

За последно - Говорете с дъщеря си, говорете и си е момчето което си е харесала, друг начин няма, просто НЕ МОЖЕТЕ да я спрете, повярвайте ми.
Има една поговорка - Насила можеш да вземеш, но насила не можеш да дадеш. ;) 

преди 1 минута, Bubbles написа:

Класика.

За последно - Говорете с дъщеря си, говорете и си е момчето което си е харесала, друг начин няма, просто НЕ МОЖЕТЕ да я спрете, повярвайте ми.

Детето разбира че свещта пари, чак след като си постави ръката върху нея!

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.