Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с оптична мрежа и скорост на сваляне!

Featured Replies

Здравейте,имам следния проблем,минах на оптика преди 6 месеца и сега от близи 2 седмици
имам следният проблем,почвам да свалям торен от даден сайт и тръгва супер добре да сваля
с 35 мв/с и изведнъж почва да пада на 1 мв/с,това повишаване и понижаване на скороста се случва 15-20 мин.постоянно
докато се стабилизира скороста на сваляне.Има и друго като отворя примерно даден сайт докато
се сваля торента и скороста на сваляне пак пада и трудно ми отваря страниците.
Моля за съвет как да оправя нещата!

Ограничи скорстите на ъплоад и доунлоад на торент клиента, така няма да ти претоварва връзката и ще ти остава капацитет да си гледаш и сайтовете докато се сваля нещо. Какви скорости ще са подходящи за 35мб/с нямам представа ще трябва да пробваш различни и сам да си избереш.

• Автор

Аз и като не гледам сайтове се получава това нещо,а само съм отворил торент клиента и следя свалянето на даден торент.И защо да ограничавам скороста на клиента,нали това е целта повече скорост по бързо сваляне. И как да се справя с претоварването на връзката.

Това с директна връзка с кабел ли става или през wifi адаптер и рутер? Ако се ползва друго устройство, може в него да е проблема.

А ако сложи ОС на отделно SSD няма ли да се оправи проблема с отварянето на страниците?

• Автор

Оптиката минава през рутер TP-Link Archer C80, AC1900, и от там с кабел в компа.

ОС е на ssd и свалям на други 2 ssd-та

преди 13 минути, Sepia11111 написа:

Оптиката минава през рутер TP-Link Archer C80, AC1900, и от там с кабел в компа.

ОС е на ssd и свалям на други 2 ssd-та

Оптиката Ви минава през някакъв медиа конвертор и от него по кабел към рутера. От рутера към компа - също по кабел. Откачи кабела от рутера и го включи в изхода на медиа конвертора. Сега провери какво е положението, но за по дълъг период от време ( 1,2 часа) като переодически наблюдаваш  торент клиента за скорост. Трябваше с тези работи да започнеш поста си - с какви устройства е изградена мрежата ти в къщи и техните модели.

• Автор
преди 6 минути, Kolev72 написа:

Оптиката Ви минава през някакъв медиа конвертор и от него по кабел към рутера. От рутера към компа - също по кабел. Откачи кабела от рутера и го включи в изхода на медиа конвертора. Сега провери какво е положението, но за по дълъг период от време ( 1,2 часа) като переодически наблюдаваш  торент клиента за скорост. Трябваше с тези работи да започнеш поста си - с какви устройства е изградена мрежата ти в къщи и техните модели.

Значи свързването е следното:

Влиза кабела на оптиката в стаята

от там в една бяла кутийка,която била за оптиката казаха техниците

от там в рутера и от там в компа

Значи предлагаш да откача кабела от рутера и директно в компа!

преди 1 минута, Sepia11111 написа:

Значи свързването е следното:

Влиза кабела на оптиката в стаята

от там в една бяла кутийка,която била за оптиката казаха техниците

от там в рутера и от там в компа

Значи предлагаш да откача кабела от рутера и директно в компа!

Още веднаж. Откачи кабела от страна на рутера ,от който получаваш сигнал към компютъра и го закачи в тази "кутийка". Трябва предварително да разкачиш кабела от кутийката към рутера. Това ти написах да направиш за сега. И тогава направи проверка за по дълго време. Това, дето си написал  35мб/с  го напиши както трябва за да се разбере дали е мегабити или Мегабайти. От едното до другото разликата е цели 8 пъти. И напиши каква ти е скоростта по договор.

• Автор
преди 20 минути, Kolev72 написа:

Още веднаж. Откачи кабела от страна на рутера ,от който получаваш сигнал към компютъра и го закачи в тази "кутийка". Трябва предварително да разкачиш кабела от кутийката към рутера. Това ти написах да направиш за сега. И тогава направи проверка за по дълго време. Това, дето си написал  35мб/с  го напиши както трябва за да се разбере дали е мегабити или Мегабайти. От едното до другото разликата е цели 8 пъти. И напиши каква ти е скоростта по договор.

• Интернет скорост download до - 300 Mbps
  • Интернет скорост upload до - 300 Mbps

Колега единия край на кабела е в кутийката,а другия край е в рутера като откачиш и двата края се губи всякаква връзка.

Сигнала идва от кутийката с кабел и отива в рутера

Абе човек. Прочети какво ти пиша, но мисли. Кабела, закачен на компютъра го включи ДИРЕКТНО в "кутийката" .Едва ли има някой, който да пише по разбрано от мен.

По този начин изключваш рутера от системата.

• Автор
преди 7 минути, Kolev72 написа:

Абе човек. Прочети какво ти пиша, но мисли. Кабела, закачен на компютъра го включи ДИРЕКТНО в "кутийката" .Едва ли има някой, който да пише по разбрано от мен.

Е направих го де изооообщо не тръгва интернет

преди 4 минути, Sepia11111 написа:

Е направих го де изооообщо не тръгва интернет

Сериозно? А тази "кутийка" има ли си модел. Я я поогледай отгоре, отдолу и напиши. От медия конвертора(кутийката) кабела влиза направо в компютъра? И няма интернет?

• Автор
преди 4 минути, Kolev72 написа:

Сериозно? А тази "кутийка има ли си модел. Я я поогледай отгоре, отдолу и напиши. От медия конвертора(кутийката) кабела влиза направо в компютъра? И няма интернет?

[img]https://i.postimg.cc/sDHm8fdh/IMG-20220611-162135.jpg[/img]

преди 3 минути, Sepia11111 написа:

[img]https://i.postimg.cc/sDHm8fdh/IMG-20220611-162135.jpg[/img]

Това за какво ми го пускаш?

Викай техниците от фирмата доставчик на интернет да се оправят с положението. Жълтия кабел го откачи от рутера и го включи към компютъра.

• Автор
току-що, Kolev72 написа:

Викай техниците от фирмата доставчик на интернет да се оправят с положението.

Искаше кутийката да видиш,и ти я пратих

преди 4 минути, Kolev72 написа:

Викай техниците от фирмата доставчик на интернет да се оправят с положението. Жълтия кабел го откачи от рутера и го включи към компютъра.

Жълтия кабел е оптиката и няма как да го включа към компа,защото няма къде!

преди 8 минути, Sepia11111 написа:

Искаше кутийката да видиш,и ти я пратих

Жълтия кабел е оптиката и няма как да го включа към компа,защото няма къде!

Правилно! Не обърнах внимание. Става въпрос за белият, тогава. На него виждам FTP кабел. Извинявам се.

• Автор
преди 3 минути, Kolev72 написа:

Правилно! Не обърнах внимание. Става въпрос за белият, тогава. На него виждам FTP кабел. Извинявам се.

Нали ти казах че пробвах и въобще няма нет.

Техницине като ми прекарваха оптиката ми казаха че задължително трябва да мине през рутера инача не става връзката

Техницине като ми прекарваха оптиката ми казаха че задължително трябва да мине през рутера инача не става връзката

Трябваше да го кажеш това много по рано. Остава ти едно. Ако имаш 24/7 дни поддръжка, викни ги сега или в най лошия случай в понеделник, за да ти видят медиа конвертора (кутийката). Ще се справят за 5 минути. Ако той излезе виновника, ще ти го сменят с друг. Ако е от рутера и е техен - също. Ако ли не, ще му погледнат настройките и ще го оправят. Я изключи захранването на рутера и "кутийката" за 5-10 минути и отново ги включи в положението, както всичко си е било при теб. Да видим дали ще имаш някаква разлика.

Пробвай и да намалиш броя на връзките към даден торент, в торент клиента ти трябва да го има някъде из опциите. На utorrent е това, при мен съм го направил по следния начин:

9lLXXb0.png

преди 3 часа, Sepia11111 написа:

Здравейте,имам следния проблем,минах на оптика преди 6 месеца и сега от близи 2 седмици
имам следният проблем,почвам да свалям торен от даден сайт и тръгва супер добре да сваля
с 35 мв/с и изведнъж почва да пада на 1 мв/с,това повишаване и понижаване на скороста се случва 15-20 мин.постоянно
докато се стабилизира скороста на сваляне

Преди да започнеш да теглиш от даден сайт гледаш ли колко сййдъри има това е от голямо значение . Трябва да има поне над 100 сййдъра , че да имаш читава скорост . Ако тръгнеш да дърпаш торент с 5 6 сийдъра не очаквай чудеса .

преди 10 минути, adersa написа:

Преди да започнеш да теглиш от даден сайт гледаш ли колко сййдъри има това е от голямо значение . Трябва да има поне над 100 сййдъра , че да имаш читава скорост . Ако тръгнеш да дърпаш торент с 5 6 сийдъра не очаквай чудеса .

Това не е гаранция, теглил съм торенти с 1-2 сийдъри с доста високи скорости. Не винаги информацията за това в сайтовете е актуална, евентуално може да се види при зареждане на самия торент и свързването със сийдърите. Пускаш да се тегли и ако има скорост - има, колкото толкова.

преди 1 минута, Raze написа:

Това не е гаранция, теглил съм торенти с 1-2 сийдъри с доста високи скорости

може да си хванал сийдър клиент на твоят доставчик .А много се дразня като пишат подобни сайтове , че са за СПОДЕЛЯНЕ !

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.