Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Газов инжекцион - Въпроси!

Featured Replies

Здравейте колеги! от доста време не съм пускал тема във форума ,но дойде момент във който имам нужда пак от вас🙂Става вапрос за газов инжекцион коо се слканех да поставя

От доста време и ето кризата с горивата помогна това да стане факт вече🙃сложих някаква уж италианска за 1000к отделто доплатих за бутилка в резервната гума и зареждачка до бензиновата около 100к още и ми стъпи 1100лв.Всичко мина и отидох да я взема от газаджията и лампичката на нивомера светеше в резерва майстора каза че е заределил за 10лв за настройки само .Тръгнах и на първата колонка заредих до горе т.е на 80 % капацитет спирала да се зарежда побра точно  34л.Занулих километража и почнах да засичам колко ще мина в км.Около 200км градско в пловдив светна вече червена лампичка ,която се води резерва,карах още 60км и мисля че има още малко газ,защото майстора каза че когато е в резерва лампата почва да мига ида пищи преди да свърши газта.Колата е А3 8L АGN 1.8

125к. Ще дам снимка частите  на газовото ако мога. Според вас колко ще измине или би трябвало да измине .благодаря предварително 

20220618_093334.jpg

Редактирано преди 21 часа от www543
  • Отговори 61
  • Прегледи 6,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Филипов
    Филипов

Да ви сложа сметката и да не пишете глупости, Ако го настроите да гори малко (преобеднена смес) ще гори клапани и ще се бъркате повече. На газаджиите им е работата да настроят стехиометрична смес. Кои

• Колкото ти е тежък десния крак толкова гори колата.

• Радул
    Радул

Не. Ще трябва да добавиш около 10% върху това. Лампичките на копчето не са много точни, та не смятай разход като светне червената. Може да имаш газ за 100 км още. Като гледам бутилката е 42 литра, нор

Ако газовата е монтирана и настроена кадърно, би трябвало да ти прави разход близък до този на бензин, като + 5 - 10% отгоре си е в норма. Много зависи и от начина ти на шофиране, но... той трудно се променя. Зареждай по възможност на една и съща колонка и станция, за да елиминираш промяната в налягане от колонките и качества на сместа. 

Разхода ще си го засечеш, когато  изпразниш бутилката до край и преминеш на бензин, като си засечеш изминатите километри. Кое е сложното не разбрах...

току-що, qqqqqqqqq написа:

Въпроса ми е колко се предполага да измина с този мотор

преди 3 минути, Joss Bomon написа:

Ако газовата е монтирана и настроена кадърно, би трябвало да ти прави разход близък до този на бензин, като + 5 - 10% отгоре си е в норма. Много зависи и от начина ти на шофиране, но... той трудно се променя.

• Автор
преди 9 минути, Joss Bomon написа:

Бордовия компютър дали ще показва правилно защото отчита стойност  от около 11/100

преди 4 минути, qqqqqqqqq написа:

Бордовия компютър дали ще показва правилно защото отчита стойност  от около 11/100

Нормално е градско 11/100 125 коня газ/бензин!

преди 40 минути, qqqqqqqqq написа:

Не. Ще трябва да добавиш около 10% върху това. Лампичките на копчето не са много точни, та не смятай разход като светне червената. Може да имаш газ за 100 км още. Като гледам бутилката е 42 литра, нормално събира 34. Разхода изглежда нормален за градско. Всичко ти работи нормално. Карай и си свиркай.

Аз имам същата бутилка - 34 литра събира. Кола 1.8 116 к.с., 1125 кг. (изобщо не трябва да подценяваме теглото). Градско с нормално каране минавам 320 км. с резервата и бордовия компютър показва около 11 на 100 разход. Ако настъпа, а аз постоянно настъпвам, падам под 250 км. градско. Бордовия компютър ми измерва с моето каране между 13 и 15 на 100 разход градско. Според майстора газта лъже компютъра, защото той е настроен за бензин и според него може и повече да е разхода от това, което показва.

преди 1 час, qqqqqqqqq написа:

Не гледай разхода по компютър, а смятай литри от пълно до празно и изминати километри. Не вярвам, че такава елементарна сметка би затруднила някого, но... винаги се намира някой да го опровергае...

• Автор
преди 1 час, Радул написа:

Не. Ще трябва да добавиш около 10% върху това. Лампичките на копчето не са много точни, та не смятай разход като светне червената. Може да имаш газ за 100 км още. Като гледам бутилката е 42 литра, нормално събира 34. Разхода изглежда нормален за градско. Всичко ти работи нормално. Карай и си свиркай.

Точно за това пускам темата ,защото съм начинаещ и всяко мнение и съвет ми е от полза,благодаря ти за това😉

преди 1 час, plmen88 написа:

Аз имам същата бутилка - 34 литра събира. Кола 1.8 116 к.с., 1125 кг. (изобщо не трябва да подценяваме теглото). Градско с нормално каране минавам 320 км. с резервата и бордовия компютър показва около 11 на 100 разход. Ако настъпа, а аз постоянно настъпвам, падам под 250 км. градско. Бордовия компютър ми измерва с моето каране между 13 и 15 на 100 разход градско. Според майстора газта лъже компютъра, защото той е настроен за бензин и според него може и повече да е разхода от това, което показва.

Благодаря ,това не го знаех

преди 39 минути, Joss Bomon написа:

Не гледай разхода по компютър, а смятай литри от пълно до празно и изминати километри. Не вярвам, че такава елементарна сметка би затруднила някого, но... винаги се намира някой да го опровергае...

Не е нужно даже да смята. Като зареди бутилката примерно с 10 или 20 литра гад, като си нулира километража ще види за колко километра стигат. 

преди 3 часа, JKirilov написа:

Когато напиша купувайте си коли под 100 коня

Колко под?

• Автор
преди 28 минути, JKirilov написа:

По желание на клиента...

Щом има мерак за 20 литра/100, да кара.

Какво искаш да кажеш!!

• Автор
преди 2 минути, Joss Bomon написа:

Да си вземеш кола под 100 коня... :wub:

Защо си мислиш че ще гори по малко 

преди 9 минути, qqqqqqqqq написа:

Защо си мислиш че ще гори по малко 

Колегата е на това становище.

За мен, "достатъчните коне" са 150-170. Нагоре си е "лакомия", а надолу от тях изпреварванията са под въпрос... Това са си моите наблюдения и не ангажирам никого да ги споделя.

Със сигурност ще гори по-малко. Но ако имаш тежък крак, това си е чист мазохизъм.

преди 1 час, JKirilov написа:

По желание на клиента...

Щом има мерак за 20 литра/100, да кара.

По твоята логика,колко гори 220 коня?40?50?60?

преди 3 минути, The Rage написа:

По твоята логика,колко гори 220 коня?40?50?60?

220 коня бензин 6 или 8 цилиндъра си е просто страшно! 

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.