Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Газов инжекцион - Въпроси!

Featured Replies

Е,защо да е спам?Интересува ме.Като гледам,автора също.

• Отговори 61
  • Прегледи 6,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Филипов
    Филипов

Да ви сложа сметката и да не пишете глупости, Ако го настроите да гори малко (преобеднена смес) ще гори клапани и ще се бъркате повече. На газаджиите им е работата да настроят стехиометрична смес. Кои

• Колкото ти е тежък десния крак толкова гори колата.

• Радул
    Радул

Не. Ще трябва да добавиш около 10% върху това. Лампичките на копчето не са много точни, та не смятай разход като светне червената. Може да имаш газ за 100 км още. Като гледам бутилката е 42 литра, нор

Да ви сложа сметката и да не пишете глупости, Ако го настроите да гори малко (преобеднена смес) ще гори клапани и ще се бъркате повече. На газаджиите им е работата да настроят стехиометрична смес. Които са си купили коли без хидрокомпенсатори да регулират клапани на 20 - 50000 км.

Расход газа
С точки зрения физики ввиду различной теплотворной способности расход пропан-бутановой смеси должен быть больше расхода бензина. Теоретически расход газа можно определить сравнив энергию единицы объема для разных видов топлива:
1) Пропан - 6100 ккал/л;
2) Бутан - 6834 ккал/л;
3) Бензин - 7718 ккал/л;
4) Пропан-бутановая смесь (50%х50%) - 6470 ккал/л;
5) Пропан-бутановая смесь (90%х10%) - 6175 ккал/л.
Таким образом получается, что одному литру бензина соотаетствует 1.19л пропан-бутановой летней смеси или 1,25л пропан-бутановой зимней смеси. На практике при правильной установке и регулировке расход газа может либо соответствовать расходу бензина, либо превышать расход бензина на 10-20%, в зависимости от условий (зима, активное вождение и т.д.), типа двигателя и газового оборудования.

Доколкото съм разпитал у нас се продава предимно смес 50:50 по т. 4.

Хубавата газ е около 104 октана, но някои слагат и други неща за да докарат ниска цена.

Цитат

Газ Ауто е с гарантирано минимално съдържание на пропан 35%, липса на вода и вредни за двигателя химични съединения (полиетилен, полипропилен), октаново число от минимум 89. Складово налягане от минимум 3 атмосфери, осигуряващи бързо и точно зареждане на бутилката.

Гледайте манометрите по колонките. Трябва да е около 12 атм. и като минимум 10. С по-малко ви лъжат.

Колкото коли съм имал на газ все, 13/100 са горяли, без значение стилът на каране. Автора на празно се паникьосва.

По въпроса колко мощна кола да си взема. Така. В България магистрали нямаме. Предимно се движим по двупосочни пътища, където си трябва пъргав автомобил. Може и 100 к.с. но с купе не повече  от 850кг. 

• Автор

На 310-тия километър датчика почна да пищи и отидох да заредя до горе.Този път побра 37литра.Това означава,че когато съм си взел колата от сервиза е имало около 3л газ за тестове и настройки на газовото,по тази сметка означава че колата гори към 12/100

• Автор
преди 6 часа, JKirilov написа:

Всъщност какъв ти е проблема? Че гори много или че гори малко и те е страх да не спре съвсем?

Тва питам и аз!! Дали е много или малко!?или е в норма

току-що, qqqqqqqqq написа:

Тва питам и аз!! Дали е много или малко!?или е в норма

Също така мога ли да спра тази пищялка като свърши газта!?

Тамън добре е. Сега може да се фалиш пред приятели, че гори и 8, тва си е в реда на нещата.

на 21.06.2022 г. в 7:57, qqqqqqqqq написа:

Също така мога ли да спра тази пищялка като свърши газта!?

Че тя не спира ли сама след малко? Тя ако не изпищи, няма да знаеш че ти е свършила газта и ше си мааш на бензин.

Ако я има тази опция, сама да си прехвърля на бензин, след като свърши газта. Иначе започва едно тресене и се тормози двигатела.

преди 7 минути, Христофор_първи написа:

Ако я има тази опция, сама да си прехвърля на бензин, след като свърши газта. Иначе започва едно тресене и се тормози двигатела.

Щом е газов инжекцион, със сигурност я има. А за конкретния (МG) гарантирам. Точно когато върне на бензин почва да писка. Връща по налягане на газта. Има датчик, който го измерва и при пад на налягането под определена стойност, минава на бензин. Аз лично ги оставям на 0,6 бара (тоест, ако налягането падне под 0,6, да върне на бензин). Така при връщането има достатъчно газ, за да не се получават претрисания и хълцания. Много колеги ги оставят на 0,4 бара, за да може да изхрарчва докрай газта в бутилката, но тогава има риск от тия хълцания, когато газта свършва. Италианците даже препоръчват на 0,8 да се оставя, но тогава пък, ако е по студено (в студено време налягането е ниско в бутилката) може да върне на бензин, при все че си имаш газ. Моят опит показва, че 0,6 бара е добър компромис, при който хем си изхарчаваш газта почти докрай, хем няма подскоци и приклякания. :)

преди 19 минути, Радул написа:

Щом е газов инжекцион, със сигурност я има. А за конкретния (МG) гарантирам. Точно когато върне на бензин почва да писка. Връща по налягане на газта. Има датчик, който го измерва и при пад на налягането под определена стойност, минава на бензин. Аз лично ги оставям на 0,6 бара (тоест, ако налягането падне под 0,6, да върне на бензин). Така при връщането има достатъчно газ, за да не се получават претрисания и хълцания. Много колеги ги оставят на 0,4 бара, за да може да изхрарчва докрай газта в бутилката, но тогава има риск от тия хълцания, когато газта свършва. Италианците даже препоръчват на 0,8 да се оставя, но тогава пък, ако е по студено (в студено време налягането е ниско в бутилката) може да върне на бензин, при все че си имаш газ. Моят опит показва, че 0,6 бара е добър компромис, при който хем си изхарчаваш газта почти докрай, хем няма подскоци и приклякания. :)

Карал съм предимно с Виале, и там това си ги спомням добре, че не прехвърляше автоматично и започваше да тресе, което ако го правиш често си заминава помпата.Преполагам, че всяка една автогазова уредба има широк набор опции за настройки, според желанието на клиента.

преди 3 минути, Христофор_първи написа:

Карал съм предимно с Виале, и там това си ги спомням добре, че не прехвърляше автоматично и започваше да тресе, което ако го правиш често си заминава помпата.Преполагам, че всяка една автогазова уредба има широк набор опции за настройки, според желанието на клиента.

В зората на газовите инжекциони беше така. Нямаше много опции и софтуера доста първобитен, от днешна гледна точка. В това отношение бяха като обикновените уредби- разбираш че газта е свършила, като спре да върви. Виале тогава връзваха нивомера на газта към този на бензина и на таблото ти показва колко газ има. В днешните системи също го има това отчитане, но то е на копчето на газта. Просто системите за отчитане на бензина станаха твърде много и твърде различни, и за да отчита газта на таблото трябва да се прави конкретен нивомер на газта за конкретния модел автомобил, което е едно излишно разточителство.

• Автор

Значи!!беше след като си тръгнах от работа ,запалих и тръгнах,но преди това последната лампичка светеше в червено около 100км..при тръгване се усети едно превключване сякаш палиш на скорост след това почна да пищи и карах 7км без да спре тази пущина ,докато не заредих и не рестартира MG бутона на копчето със лампичките

на 26.06.2022 г. в 23:12, qqqqqqqqq написа:

Значи!!беше след като си тръгнах от работа ,запалих и тръгнах,но преди това последната лампичка светеше в червено около 100км..при тръгване се усети едно превключване сякаш палиш на скорост след това почна да пищи и карах 7км без да спре тази пущина ,докато не заредих и не рестартира MG бутона на копчето със лампичките

Ако пищенето те дразни, натисни копчето и ще спре. Само след като заредиш газ, го натисни пак та да не караш на бензин.

• Автор
на 28.06.2022 г. в 23:11, Радул написа:

Ако пищенето те дразни, натисни копчето и ще спре. Само след като заредиш газ, го натисни пак та да не караш на бензин.

Благодаря за съвета 🙂!!!

• 2 седмици по-късно...
  • Автор

Здравейте хора!! Отскоро имам странен проблем.Едновременно ми гори газ и бензин възможно ли е!??

преди 10 минути, qqqqqqqqq написа:

Здравейте хора!! Отскоро имам странен проблем.Едновременно ми гори газ и бензин възможно ли е!??

Напълно възможно. Обади се на този който ти е монтирал уредбата да ти обясни какви настройки и е направил.

• Автор
преди 8 минути, plmen88 написа:

А върви ли повече като гори двете горива едновременно?

Ами не мисля

на 10.07.2022 г. в 14:18, qqqqqqqqq написа:

Няма начин да гори едноременно и газ и бензин. Грешката вероятно е в теб. Не бива да забравяш, че всяко палене е на бензин, а и когато е студена, караш на бензин докато загрее. Няма вариант, да не харчи хич бензин

на 10.07.2022 г. в 15:47, plmen88 написа:

А върви ли повече като гори двете горива едновременно?

Ако гори и двете едновременно поради някакъв проблем, ще върви доста зле.

Kакво е автомобил с директно впръскване и може ли да се монтира автомобилна газаова уредба

Газова уредба за двигател с директно впръскване - Google Търсене

Цитат
Какво е специфичното при газовия инжекцион за двигателите с директно впръскване?

При директното впръскване на бензин част от бензиновите инжектори са в горивната камера – място където поради горенето се образуват много нагари, които в комбинация с високата температура биха запушили и повредили бензиновите инжектори, които разчитат на постоянния дебит на бензин през тях за да се охлаждат и да премахват отлаганията. Това прави нежелателно пълното преустановяване на притока на бензин през тях повреме на работата на газ. Решението, което технологията на LANDI RENZO предлага е при всеки такт, заедно с газта да се впръсква и минимално количество бензин, което да охлажда и предпазва бензиновия инжектор от прегряване и нагари.

Има ли икономическа изгода, при условие, че има и разход  на бензин?

Да, в благодарение на специално разработената софтуерна стратегия и емулация на сензори, както и десетки хилядите часове тестове на пътя на автомобили, реалния разхода на бензин (от общия разход) при работата на газ е сведен до стойности в диапазона от 7 до 18 процента в зависимост от конкретния тип двигател и това дали се шофира в градски или извънградски условия. Това прави инвестицията в такъв инжекцион не по-малко рентабилна.

преди 8 часа, Joss Bomon написа:

Много хубаво, обаче конкретния автомобил не е с директно впръскване. При системите с нормално впръскване, също има много възможности за добавяне на бензин, но про конкретния автомобил това не е необходимо, в нито един режим на работа.

• Автор
преди 9 часа, Радул написа:

Няма начин да гори едноременно и газ и бензин. Грешката вероятно е в теб. Не бива да забравяш, че всяко палене е на бензин, а и когато е студена, караш на бензин докато загрее. Няма вариант, да не харчи хич бензин

Ако гори и двете едновременно поради някакъв проблем, ще върви доста зле.

Знам,това ми е ясно ,но от преди и сега се усеща голяма разлика ,затова имам съмнение за повече разход

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.