Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Къде е разликата между създаване на Windows 10 медия с Rufus и Media Creation Tool?

PigMan9GolqmotoPrase

Препоръчан отговор

Искам да създам инсталационна медия, че да инсталирам Windows 10 на втория компютър. Ще използвам първия компютър, за да създам bootable USB drive. Кой метод да използвам:

1. Сваляне на .ISO файла и използването на Rufus да създам инсталационната медия.

2. Използването на Media Creation Tool да свърши цялата работа автоматично.

Кое е по-добре?

И вярно ли е, че media creation tool може да направи така, че ОС-а да не може да се инсталира на друг компютър, тъй като може да пригоди ОС-а само за логическото разделение, което се използва на машината, на която е инсталирана и използвана програмата - media creation tool?

Ако компютъра, на който е създадена медията, използва солиден диск, а компютъра, на който ще се инсталира медията, използва твърд диск, ОС-а ще може ли да се инсталира? Обяснете ми това и ми кажете кой от двата метода е по-добър и къде е разликата между двата метода.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

току-що, FatMan9 написа:

Искам да създам инсталационна медия, че да инсталирам Windows 10 на втория компютър. Ще използвам първия компютър, за да създам bootable USB drive. Кой метод да използвам:

1. Сваляне на .ISO файла и използването на Rufus да създам инсталационната медия.

Кое е по-добре?

И вярно ли е, че media creation tool може да направи така, че ОС-а да не може да се инсталира на друг компютър, тъй като може да пригоди ОС-а само за логическото разделение, което се използва на машината, на която е инсталирана и използвана програмата - media creation tool?

Ако компютъра, на който е създадена медията, използва солиден диск, а компютъра, на който ще се инсталира медията, използва твърд диск, ОС-а ще може ли да се инсталира? Обяснете ми това и ми кажете кой от двата метода е по-добър и къде е разликата между двата метода.

На тия въпроси не е ли отговорено в сайтовете на съответните програми?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 11 минути, vpvelev написа:

На тия въпроси не е ли отговорено в сайтовете на съответните програми?

Не.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 23 минути, Coco1 написа:

Защо не

Защо питаш мен? Питай хората, които са създали сайтовете и програмата.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Аз ползвам единствено от 7-8 години старото тулче на Microsoft. Никога до сега не ме е подвеждало и работи със системи от Win 7, нагоре. За линукс ползвам - RUFUS.

Единственото, което иска е да имаш инсталиран NetFrameworks - версия - 2.0. Малко по обем, около 2,5 мегабайта и няма никакви настройки. Стартираш и с 4 клика, образа е записан на флаш памет или на DVD - диск. Ти си избираш носителя. Качи го на компютъра и направи няколко тренировки с различни операционни системи на първо време, за да се убедиш, че всичко е вярно, което съм ти написал. Предварително обаче трябва да си инсталирал  Framework, версия 2.о Долните две изтегляния са:

1 Тулчето за направа на Boot флашка

2. NetFramework - версия 3,5, която като я стартираш ще ти напомни, че преди нея трябва да инсталираш  - версия 2.0. Версията е заедно с другата - 3,5

Успех и докладвай, какво си направил

dotnetfx35

https://dox.abv.bg/download?id=402afc8ac7

Windows7-USB-DVD-Download-Tool-Installer-en-US.exe

Ако ще инсталираш Win 11, ще ползваш метода с Rufus, за прескачане на ограниченията, който ти е показал Joss,в другата тема.

Ето ти темата:   

ScreenShot012.jpg

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

И двете програми правят едно и също, а именно буутваща медиа. Разликата е, че едно само посочваш файла, а другото има повече настройки.  Край.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 часа, FatMan9 написа:

Кое е по-добре?

https://www.kaldata.com/forums/topic/310451-създаване-на-инсталационна-медия-за-windows-10/

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, S197 написа:

И двете програми правят едно и също, а именно буутваща медиа. Разликата е, че едно само посочваш файла, а другото има повече настройки.  Край.

Ясно.

Ако използвам Media Creation Tool, след това инсталатора ще промени ли файловата система на твърдия диск? Ще я направи ли NTFS? И какво използва, MBR или GPT?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 15 минути, FatMan9 написа:

Ясно.

Ако използвам Media Creation Tool, след това инсталатора ще промени ли файловата система на твърдия диск? Ще я направи ли NTFS? И какво използва, MBR или GPT?

Според теб коя файлова система използва Уиндоус? EXT4?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...