Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

как е в магазините в чужбина

Featured Replies

прави ми впечатление че в българските магазини понякога пазачите искат да гледат в чантите  раниците торбите на хората да не се откраднали нещо 

та 

как е на запад  ?

европата

или на изток 

не били трябвало да гледат на  камерите и когато засекат някой  тогава да  го джобят а не ""профилактично"" ?

Не знам, къде е това джобене. Във всеки магазин има място, където да оставиш багаж ( външен). И нормално да проверяват. Не всичко се вижда на камерите. Като влязат 200 човека вътре нали се сещаш какво става. А и не случайно се правят такива проверки. Има си причина.

Наскоро имах ситуация в Кауфланд - носех сменена клавиатура от Техномаркет (неразмагнитена) - датчикът на касата им подлудя от раницата ми... :)

преди 29 минути, цър-вул написа:

Наскоро имах ситуация в Кауфланд - носех сменена клавиатура от Техномаркет (неразмагнитена) - датчикът на касата им подлудя от раницата ми... :)

И аз съм имал подобен случай гел за мишници. Купен от Лайф и ползван. При едно минаване покрай касата датчикът изпищя. Аз показвам на всички, че съм го влез от тук и че е ползван и те не вярват. Но никога охрана не се е заяждала с мен или нещо от тоя сорт.

Моля запознайте се със закона за частната охранителна дейност! Тук споделяте някакви случаи и инциденти, има си регламент и ред в тази държава...😂

преди 25 минути, nickolaycho написа:

Моля запознайте се

И к'воо?
1. Не можем да си споделяме случки?
2. Никой не е тръгнал да се съди..
3. Като толкова настояваш да беше ни насочил към четиво...
Постът ти много прилича на фойерверк, да не употребя други определители. 😎

преди 6 часа, Banesc написа:

прави ми впечатление че в българските магазини понякога пазачите искат да гледат в чантите  раниците торбите на хората да не се откраднали нещо 

та 

как е на запад  ?

европата

или на изток 

не били трябвало да гледат на  камерите и когато засекат някой  тогава да  го джобят а не ""профилактично"" ?

Има цивилни пазачи, които са уж клиенти, преструват се на клиент на магазина, и те следят, има и пазачи в стаята с камерите, има и пазачи вън.

Има аларма на касата, на касиерката показваш, че нищо нямаш в количката, ако имаш торба те пита, откъде са тези покупки и показваш касов бон, че си купил от другото място. И се моли да ги няма същите артикули, ако си без касов бон. Иначе най-малко глоба. 100 евро. Примерно кока кола има навсякъде. И ако не докажеш, че НЕ си я купил от тях. Глоба.

Пита те дали торбата е купена от тях, трябва да имаш маркер и подпис.

Поне при мен е така.

Ако пийваш вода, отвориш си минерална вода и пийваш, преди да я платиш в магазина се счита за кражба, но виждам, че често го правят и няма такива разправии. Както и отварят пакетите, което също не е допустимо.

Но се води кражба, защото не си я платил и принадлежи на магазина. Тъй, че зависи от ситуацията.

• Автор
преди 1 час, АСПЕКТ написа:

Има цивилни пазачи, които са уж клиенти, преструват се на клиент на магазина, и те следят, има и пазачи в стаята с камерите, има и пазачи вън.

Има аларма на касата, на касиерката показваш, че нищо нямаш в количката, ако имаш торба те пита, откъде са тези покупки и показваш касов бон, че си купил от другото място. И се моли да ги няма същите артикули, ако си без касов бон. Иначе най-малко глоба. 100 евро. Примерно кока кола има навсякъде. И ако не докажеш, че НЕ си я купил от тях. Глоба.

Пита те дали торбата е купена от тях, трябва да имаш маркер и подпис.

Поне при мен е така.

Ако пийваш вода, отвориш си минерална вода и пийваш, преди да я платиш в магазина се счита за кражба, но виждам, че често го правят и няма такива разправии. Както и отварят пакетите, което също не е допустимо.

Но се води кражба, защото не си я платил и принадлежи на магазина. Тъй, че зависи от ситуацията.

в германия е диктатура

веднъж ми  се е  случвало

да влезна през в хода и да изляца през входа  за 5 сек  и една пазачка започна да ме джоби а много добре знаеше че нищо не съм откраднал защото ме гледаше през цялото време  докато влизам и излизам 

просто имитираше дейност и работа 

преди 5 часа, Емил Костов написа:

Във всеки магазин има място, където да оставиш багаж ( външен).

има но не бачкат нито заключване нито отключване  евентуално на информация може да си го оставиш и да ти дадът номер инача ДА но ако имаш  някъкъв багаж

преди 1 час, АСПЕКТ написа:

И се моли да ги няма същите артикули, ако си без касов бон. Иначе най-малко глоба. 100 евро. Примерно кока кола има навсякъде. И ако не докажеш, че НЕ си я купил от тях. Глоба.

защитавай си правата

кажи да ти покажат доказателства че  си я откраднал от там 

да ти покажат видеозапис как я слагаш в чантата

преди 6 минути, Banesc написа:

в германия е диктатура

веднъж ми  се е  случвало

да влезна през в хода и да изляца през входа  за 5 сек  и една пазачка започна да ме джоби а много добре знаеше че нищо не съм откраднал защото ме гледаше през цялото време  докато влизам и излизам 

просто имитираше дейност и работа 

има но не бачкат нито заключване нито отключване  евентуално на информация може да си го оставиш и да ти дадът номер инача ДА но ако имаш  някъкъв багаж

защитавай си правата

кажи да ти покажат доказателства че  си я откраднал от там 

да ти покажат видеозапис как я слагаш в чантата

Да, и да ми наложат забрана никога повече да не посещавам магазина им, техните клонове и после да ми го пишат в досието. Да не мога повече да тегля кредит, да не мога да взема нещо на изплащане, да не мога наема жилище,...

Не искам разправии, затова си взимам касов бон. Те да си бъркат, колкото искат.

• Автор
преди 1 минута, АСПЕКТ написа:

Да, ми наложат забрана никога повече да не посещавам магазина им и после да ми го пишат в досието. Да не мога повече да тегля кредит, да взема нещо на изплащане, да наема жилище...

и без  право на работа  и черен печат в паспорта 

учи се

развивай се

преди 16 часа, Banesc написа:

В днешно време се налага да се ползва видео наблюдение, защото независимо, че в съда нямат стойност въпросните, ТО сред раследващите имат смисъл, не да локализират престъпника, а да го видят. ;) 

Разпознаването е трудност, но все пак има ефект, че за да извършиш престъпление си трябва да си умен, а не да се довериш на интернет. :) 

п.п.. Ако жеалаеш да не те приберат на топло и/или да се усъвършенстват, за да станеш рецидив. :) 
Ех, нямои са заседнали в своята цикличност до смърт/ :) 

Така е живота, т.е. да може след глупост продължиш!!!  А, не да зациклиш и обвиняваш друг!!!

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.