Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Препорчайте соларен часовник

Featured Replies

Искам да си взема соларен часовник за ръка досега съм нямал такъв, ако сте доволни от някой или знаете някой качествен препоръчайте.Бюджет до 200лв

За тея пари няма голям избор, ще вземеш каквото има

примерно https://www.emag.bg/citizen-inoksov-chasovnik-eco-drive-s-kozhena-kaishka-srebrist-cheren-bm8550-14a/pd/D6812FMBM/?

или https://www.emag.bg/search/Casio STL?ref=effective_search

преди 13 часа, Milkydead написа:

Искам да си взема соларен часовник за ръка досега съм нямал такъв, ако сте доволни от някой или знаете някой качествен препоръчайте.Бюджет до 200лв

Каква е причината за това искане? За солар. Ползването на такъв тип часовник е с цел по-евтина поддръжка (батерията се сменя на много по-голям интервал) и естествено това води до опазване на околната среда. Но качествен часовник за 200 левчета няма, камо ли с такава технология. Ситизен и Сейко са популярни тук, но да си вземеш що годе читав механизъм на Миота - поне 500-600 BGN. За 200 търсиш обикновен кварц (то и соларните са кварцови).

П.П. Аз лично никога не бих закупил ръчен часовник онлайн. Или по препоръка от форум. 

Това със смямата на батерията не е много сигурно. Да - на аналоговите кварцови цасовници им слагат батерийки с малък капацитет дето често и една година не изкарват. Само дето кондензатора на соларните часовници също не е вечен и докато батерийки под път и над път и ако не си с две леви ръце и сам можеш да си я смениш. То кондензаторите се водят резервна част която трябва да е точно за твоя часовник, a и не са никак евтини, https://www.esslinger.com/citizen-miyota-rechargeable-watch-cell-capacitors/

И реално не изкарват и чак толкова много 4 ~ 5 години, рядко повече. При изцяло цифровите цасовници има повече място и със стандартна литиева (лесна за намиране и евтина CR2016 или CR2025) някой изкарват 10 години и повече - на практика понеже и часовника евтин го пенсионираш просто защото ти е омръзнал без дори и веднъж да си му сменял батерията. И къде отива екологията от соларния часовник?

преди 7 минути, ined написа:

И реално не изкарват и чак толкова много 4 ~ 5 години

Толкова издържат калпавите, които не съм препоръчвал мисля в темата. Чети по-внимателно преди да бързаш с клавиатурата. 

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.