Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Глоба за скорост - има ли къде да видя точното нарушение и сумата на глобата?

Featured Replies

Здравейте,

Преди 2 седмици, на Цариградско (посока центъра), се бях заприказвал с човека до мен и не успях овреме да намаля на камерата (тази, която е преди орлов мост) и съответно минах покрай нея с малко под 60 км/ч, а не както е ограничението - 50 км/ч. Точно тогава обаче, от ляво ме задминаваше някакъв джиБ и когато светкавицата светна, предположих че е снимала или мен или джиБа. Преди няколко дни, реших да проверя тук дали имам някакви глоби. Според сайта им и нямам и имам (гениално е направен...). По-лошото обаче е, че не пише нищо за това какво е нарушението и каква е глобата (т.е. за мен реална полза от този сайт няма). Въпросът ми е, дали има някакъв друг начин, по който да проверя или единствения е да ходя до КАТ (или да чакам глобата някога да ми я изпратят по пощата)?
kat.png.e2895e4277f34bfb6093a249aa441898.png

преди 1 час, Петър Ангелов написа:

Според сайта им и нямам и имам (гениално е направен...).

Нямаш неплатени задължения, но имаш невръчен фиш.

Когато получиш фиша /в КАТ или ти го донесат до вратата "някой ден"/, тогава започва да тече срока за плащане и тогава ще ти се появи в първото поле. Затова не ти излиза в полето за неплатени глоби, защото не ти е връчен.

Не е нужно да ходиш до КАТ. Спираш до първата спряла патрулка и искаш да ти проверят шофьорската книжка за нарушения. Там вече ти казват ориентировъчна сума за глобите/актовете и къде са направени. Но ако го направиш автоматично започва да ти тече срока за плащане.

преди 10 минути, plmen88 написа:

Не е нужно да ходиш до КАТ. Спираш до първата спряла патрулка и искаш да ти проверят шофьорската книжка за нарушения. Там вече ти казват ориентировъчна сума за глобите/актовете и къде са направени. Но ако го направиш автоматично започва да ти тече срока за плащане.

По-добре да отиде на място, особено ако има разминаване в сайта.

Няма нужда никъде да ходи. Нека се научат да си събират задълженията. Докато не му го връчат в къщи или при рутинна проверка на пътя, срок за плащане не тече!

преди 4 минути, Joss Bomon написа:

Няма нужда никъде да ходи. Нека се научат да си събират задълженията. Докато не му го връчат в къщи или при рутинна проверка на пътя, срок за плащане не тече!

По-добре да отиде, че после ще се види в чудо. Няма да обяснявам за едни 20 лева в какви приключения се забърках!

• Автор
преди 46 минути, JKirilov написа:

Значи някога ще ти го връчат, на входа! :)

Само ако някоя от алтернативните личности, които живеят в мен е взела превес в този момент, тогава ще е на (или във) Входа със сигурност. 

преди 3 часа, Емил Костов написа:

Отиваш в КАТ и питаш. 

И за какъв ... такъв е този сайт???
В КАТ ходехме преди 40 години!

преди 2 часа, Joss Bomon написа:

Нямаш неплатени задължения, но имаш невръчен фиш.

Невръчен фиш е нещо като писмо до Дядо Коледа.

Уж има нещо, ама няма нищо!
Нито се знае - какво пише вътре, ниго тече срокът за обжалване.

преди 3 часа, Петър Ангелов написа:

kat.png.e2895e4277f34bfb6093a249aa441898.png

Това - на картинката е тотална глупост!!!
Емо казва - отиваш в КАТ, ама в кой КАТ?
Защото

Цитат
Чл. 93. (4) Български граждани, живеещи в чужбина, които не са вписани в регистъра на населението и не могат да посочат постоянен адрес в Република България, се вписват служебно в регистъра на населението от район "Средец" на гр. София.
Закон за гражданската регистрация

Човек - който живее в чужбина - в кой КАТ да отиде?

Аз не карам никой насила. Дал съм мнение, постващият е на пангара. Даже ако иска да спре една полицейска кола и да напсува полицаите. Все ми е тая.При тая бюрокрация в държавата да не отделиш няколко часа, за да си спестиш неприятности си е лично решение на всеки от вас!

преди 8 минути, Емил Костов написа:

Аз не карам никой насила. Дал съм мнение, постващият е на пангара. Даже ако иска да спре една полицейска кола и да напсува полицаите. Все ми е тая.При тая бюрокрация в държавата да не отделиш няколко часа, за да си спестиш неприятности си е лично решение на всеки от вас!

Нищо не правиш - само вдигаш пушилка!

Виж какво пише - „има НЕВРЪЧЕНО НП“! Защо мислиш, че служителите в патрулката ще знаят нещо?

Автора казва - „кола“, „превишена скорост“, „камера“ и „електронен фиш“! Асети се - на кого се издава този фиш???

Цитат
Чл. 187а. (1) При установяване на нарушения по чл. 179, ал. 3 - 3б в отсъствие на нарушителя се счита, че пътното превозното средство е управлявано от собственика му, а в случаите, в които в свидетелството за регистрация на пътното превозно средство е вписан ползвател - от ползвателя, освен ако бъде установено, че пътното превозно средство е управлявано от трето лице.
(2) Ако собственикът на пътното превозно средство е юридическо лице или едноличен търговец, за допускане движението на пътното превозно средство, без да са изпълнени задълженията по установяване размера и заплащане на съответната такса по чл. 10, ал. 1 от Закона за пътищата, на собственика се налага имуществена санкция, както следва:
1. по чл. 179, ал. 3 - в размер 300 лв.;
2. по чл. 179, ал. 3а - в размер 1800 лв.;
3. по чл. 179, ал. 3б - в размер 2500 лв.
(3) Когато в свидетелството за регистрация на пътното превозно средство е вписан ползвател, имуществената санкция по ал. 2 се налага на него. Ако вписаният ползвател е физическо лице, се прилага ал. 1.
(4) Вписаният собственик, съответно ползвател, се освобождава от административнонаказателна отговорност по ал. 1 и 2 във връзка с административни нарушения по чл. 179, ал. 3 - 3б, ако в срок от 7 дни от връчването на акта за установяване на административно нарушение или електронния фиш представи декларация, в която посочи данни за лицето, което е извършило нарушението, и копие от свидетелството му за управление на моторно превозно средство.
(5) В случаите по ал. 4 въз основа на първоначално издадения акт за установяване на административно нарушение не се издава наказателно постановление и административнонаказателното производство се прекратява, а първоначално издаденият електронен фиш се анулира. В тези случаи се образува административнонаказателно производство срещу лицето, за което са установени данни, че е извършило нарушението.

Начи ... първо се връчва (на собственика), после се уточнява - коя кола е заснета и кой е шофирал, и чак тогава се говори за пари.
Отделно - от датата на връчване текат всички срокове.

преди 6 минути, jhoro написа:

Нищо не правиш - само вдигаш пушилка!

Виж какво пише - „има НЕВРЪЧЕНО НП“! Защо мислиш, че служителите в патрулката ще знаят нещо?

Автора казва - „кола“, „превишена скорост“, „камера“ и „електронен фиш“! Асети се - на кого се издава този фиш???

Начи ... първо се връчва (на собственика), после се уточнява - коя кола е заснета и кой е шофирал, и чак тогава се говори за пари.
Отделно - от датата на връчване текат всички срокове.

Продължавай да цитираш закони, които не се спазват. Като изядеш уя друга песен ще пееш. Както и да е! Дал съм мнение, постващият е свободен да прави ама каквото си поиска.

преди 13 минути, Емил Костов написа:

Продължавай да цитираш закони, които не се спазват. Като изядеш уя друга песен ще пееш. Както и да е! Дал съм мнение, постващият е свободен да прави ама каквото си поиска.

Мислех те за културен и възпитан човек!!!

Нищо няма да ям - не съм гладен!

Пп. За протокола - имам връчен хартиен фиш (полицая го писа „на коляно“ и го подписах) от 2010 година!
Вече е в графа „задължения, отписани по давност“!

преди 2 минути, jhoro написа:

Мислех те за културен и възпитан човек!!!

Нищо няма да ям - не съм гладен!

Пп. За протокола - имам връчен хартиен фиш (полицая го писа „на коляно“ и го подписах) от 2010 година!
Вече е в графа „задължения, отписани по давност“!

Аз съм културен човек. Знаеш какво съм написал. А тая давност е просто пълен ташак. Посъветвай се с адвокат.

преди 2 минути, Емил Костов написа:

Аз съм културен човек. Знаеш какво съм написал. А тая давност е просто пълен ташак. Посъветвай се с адвокат.

Цитат

В автобуса:
- Съжалявам, че ви безпокоя, но ще слизам на следващата спирка. Може ли да мина?
Другият го поглежда и казва:
- Е, и какво като си шибан интелектуалец?
- Ни най-малко. Същият боклук като теб съм.

преди 5 часа, Петър Ангелов написа:

Преди 2 седмици

Миналата година имах същия случай, пратиха ми писмо след 9 месеца, вътре пише всичко подробно. В момента който го получиш почва да ти тече срок да го платиш или обжалваш. Аз го платих в срока за 3/4 от номинала на глобата.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.