Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Търся игра шах за компютър

ozic

Препоръчан отговор

Компютърът ми е с Windows 10 Home 64-bit.

Търся си играта шах. Начинаещ съм и не ми трябва игра за професионалисти като "Фриц". Търся игра, която да не натоварва системата, да е безплатна и да има различни нива на трудност. Преди години имаше една вградена в Уиндоуса, но вече я нямам и не мога да я намеря. Тя ми вършеше отлична работа и сега искам някоя като нея.

Благодаря.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Препоръчвам ти тази, освен че има нива на трудност, има и турнири срещу компютри като с всеки кръг нивото се покачва а на финала се предполага че компютъра е на нивото на самия Каспаров, има също и уроци и задачи(ситуации) за решаване :

23uugeu.jpg

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 22 минути, ozic написа:

Търся си играта шах. Начинаещ съм и не ми трябва игра за професионалисти като "Фриц"

Въпросната е с нива и започва от beginner,така че не виждам какъв е проблема,на https://www.chess.com/ също има игра срещу компютър с много нива,там може да играеш и с други опоненти на живо,като ти се подбират опоненти с адекватна на теб сила.Не се и товари компютъра,това всичко се зарежда в браузъра..........

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

"Каспаров" е хубава игра, но съм твърде "малък" за нея, а и иска сериозен системен ресурс. Ще сваля от магазина на Уиндоус. Благодаря :).

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 6 часа, ozic написа:

"Каспаров" е хубава игра, но съм твърде "малък" за нея, а и иска сериозен системен ресурс. Ще сваля от магазина на Уиндоус. Благодаря :).

Мини игра с две нива на трудност. Само веднъж е портвана за Windows системата. Високата трудност обучава и те кара да станеш по-добър. Така че не се сърди, че винаги ще те бие. Размер - 840 кб. Търси в тракера за Flash.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 13 часа, ozic написа:

Компютърът ми е с Windows 10 Home 64-bit.

Търся си играта шах. Начинаещ съм и не ми трябва игра за професионалисти като "Фриц". Търся игра, която да не натоварва системата, да е безплатна и да има различни нива на трудност. Преди години имаше една вградена в Уиндоуса, но вече я нямам и не мога да я намеря. Тя ми вършеше отлична работа и сега искам някоя като нея.

Благодаря.

Заповядай ----> https://oldgamesdownload.com/chess-titans/

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 часа, X-TEAM написа:

преди 2 часа, ozic написа:

X-TEAM, великан си!

Chess Titans позволява да развиваш своите ходове при най-високото ниво. Тоест да поведеш. Казано инак - прави грешки. За да си доволен ти, да си мислиш колко перфектен си на върха. Не познавам някой, който иска да играе тъп шах. Развивай мисловната си дейност и се учи. Ако опиташ последния флаш от Замунда, може да случиш на най-доброто и да станеш шахматист дори. :) 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Клонинг, това не го разбрах: "Ако опиташ последния флаш от Замунда, може да случиш на най-доброто и да станеш шахматист дори."

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 9 часа, ozic написа:

Клонинг, това не го разбрах: "Ако опиташ последния флаш от Замунда, може да случиш на най-доброто и да станеш шахматист дори."

Потърси думичката "flash". Играта е вътре.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 9 минути, Клонинга написа:

Потърси думичката "flash". Играта е вътре.

Ти си много далеч от шаха(лесно се разбира),та не ми е ясно защо се опитваш и съвети да даваш?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 11 минути, Слави Маринов написа:

Ти си много далеч от шаха(лесно се разбира),та не ми е ясно защо се опитваш и съвети да даваш?

Безпредметни забележки от теб, сякаш някой насила е вадил думите ти с ченгели. Такъв род безсмислени бележки са натурален 100-процентов ФЛУД и то не от кой да е! Прочети дефиницията за флуд, за да преговориш и да се коригираш след като се препознеш.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 39 минути, Клонинга написа:

Такъв род безсмислени бележки са натурален 100-процентов ФЛУД

Никакви дефиниции не ми пробутвай,зададох ти ясен въпрос-защо,след като е очевадно,че не отбираш от материята(шах)се опътваш да даваш съвети?Твойте питанки са безмислени,както и съвета ти между другото..............

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 42 минути, Слави Маринов написа:

зададох ти ясен въпрос-защо,след като е очевадно,че не отбираш от материята(шах)се опътваш да даваш съвети?

Къде видя, че не разбирам на Шах? :getout:

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• 1 месец по-късно...
на 24.07.2022 г. в 19:00, ozic написа:

търся си играта шах

За да започнеш да играеш шах , ТРЯБВА да почетеш малко повече за стратегия и тактики в шаха ,поне основното/което е недостатъчно/ Като стратегия имам предвид различните дебюти /гамбити , защити. Като тактика имам предвид ,двоен шах,открит шах,различни жертви за позиция и т,н, Шахът НЕ е само местене на фигури ,а сложна УМСТВЕНА игра . Иска се много четене и разглеждане на типови партии и разбира се ИГРА! Ако не го направиш ще си МНОГО лесна плячка!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 5 часа, bigiadri написа:

За да започнеш да играеш шах , ТРЯБВА да почетеш малко повече за стратегия и тактики в шаха ,поне основното/което е недостатъчно/ Като стратегия имам предвид различните дебюти /гамбити , защити. Като тактика имам предвид ,двоен шах,открит шах,различни жертви за позиция и т,н, Шахът НЕ е само местене на фигури ,а сложна УМСТВЕНА игра . Иска се много четене и разглеждане на типови партии и разбира се ИГРА! Ако не го направиш ще си МНОГО лесна плячка!

По радио и телевизия преди месец обявяваха учебни заведения за подрастващите, на които им подсигурявали треньори по Шах. Учудих им се. :) 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• 3 месеца по-късно...
на 15.09.2022 г. в 14:27, bigiadri написа:

Не ме разбирай погрешно, но четенето за стратегии, идава доста по-напред във времето, мисля. Изразявам лично мнение, не се заяждам и не търся конфликт:)  Към авотра на темата - За да започнеш да игареш, просто трябва да дадеш шанс на играта да ти подскаже за невероятните й способности за развитие, стига да знаеш правилата. Сам ще разбереш колко е необятна. Съветвам те да намериш поне един съмишленик на твоето ниво и заедно да се забавлявате :) Сайтовете за шах са страхонти в днешно време. По-горе препоръчаха chess.com  Аз също го препоръчвам.

Аз бях много малък, когато се научих да играя на шах. (Не съм добър, но и отдавна не съм играл). Когато видях, че играта с моите приятелчета не задоволява  любопитството ми (а тогва интернет нямаше), отворих книгите. Тогава изборът на книги беше единстевено библиотеката на баба и училищната библиотека. Е книгите, които имаше не бяха за моето ниво на шах. :D

Та , съветвам те просто, играй до момента, в който не пламнат емоциите. Другото ще дойде с времето и сам ще разбереш, дали искаш да отидеш "по-натам" :D Не убивай ентусиазма ако си още в самото начало с теория и книги, а се наслаждавай.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...