Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Пътуване с кола до Холандия ?

Препоръчан отговор

Здравейте, 
Предстои ми пътуване с кола на LPG от София до Холандия на 21.08.2022г. сутринта трябва да съм там!
За първи път ще пътувам през западна Европа с толова много километри, граници, държави (ходил съм в Гърция и Турция) и съответно имам много въпроси. Ще съм ви много благодарен
 ако ми помогнете (най-вероятно не само на мен) с актуална информация.
Прочетох всички форуми и се обърках още повече, защото най-важно е маршрута да се съобрази с движението и чакането по границите, сега е активния сезон на гастарбайтерите и се чудя от 
къде да мина. През Румъния не ми се минава заради лошите пътища и шофьори. 
Мисля си за Сърбия - Унгария - Словакия - Чехия - Германия - Холандия за да избегна поне малко срещите с гастарбайтерите по пътя и бензиностанциите.

1.Маршрут и гранични пунктове ?
2.Резервирал  съм спане по средата на пътя до Будапеща на 19.08.2022г. , ако тръгна през ноща ще стигна ли до 15.00 часа ?
3.Има ли достатъчно газ станции , като с едно зареждане минавам 400 км. Слизте ли от магистралата за по-евтино гориво ? Имам GPS Garmin , ще ми показва ли бензиностанциите ?
4.Накрайници за зареждане на газ разбрах, че е необходима допълнителна приставка все още ли е така и за къде ?
5.Видеорегистратори позволени ли са в Европа ?
6.Къде трябва да са включени къси светлини на фаровете , имам дневни, които не се изключват ?
7.Застраховка на пътници и "Европейска здравноосигурителна карта" вадите ли си за 10 дни  ?
8.Навсякъде ли може да се плаща с карта и за къде ми трябват пари в брой ?
9.Има ли забранени стоки (или количества) цигари, алкохол, храна, вода ?
10.В Сърбия как е най-изгодно да се плаща горивото и таксите ?
11.Сега нали няма Covid-19 ограничения ?

Винетка за Унгария ще си купя онлайн 14,94 EUR за да не се бутам с гастарбайтерите, (за Австрия 9,20 EUR онлайн винетката трябва да бъде закупена най-малко 18 дни преди планираното пътуване) или Словакия и Чехия на място.

Ако не съм се сетил за нещо важно моля пишете.

Извинявам се ако съм станал досаден :) Но по-добре да съм наясно.

Приятен ден на всички !!!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• 2 седмици по-късно...
на 1.08.2022 г. в 1:32, JKirilov написа:

Когато газът свърши, караш на биндзин до следващия газ.

Абе Таранколууу има си карта на всички газстанции в Европа, както и точно описание за коя държава какъв адаптер ще ти трябва. Ех Кирилов, човек, ако те слуша теб, най-много да се убие по пътя или да му свърши горивото.

на 31.07.2022 г. в 18:04, Tyrtei написа:

Здравейте, 
Предстои ми пътуване с кола на LPG от София до Холандия на 21.08.2022г. сутринта трябва да съм там!
За първи път ще пътувам през западна Европа с толова много километри, граници, държави (ходил съм в Гърция и Турция) и съответно имам много въпроси. Ще съм ви много благодарен
 ако ми помогнете (най-вероятно не само на мен) с актуална информация.
Прочетох всички форуми и се обърках още повече, защото най-важно е маршрута да се съобрази с движението и чакането по границите, сега е активния сезон на гастарбайтерите и се чудя от 
къде да мина. През Румъния не ми се минава заради лошите пътища и шофьори. 
Мисля си за Сърбия - Унгария - Словакия - Чехия - Германия - Холандия за да избегна поне малко срещите с гастарбайтерите по пътя и бензиностанциите.

1.Маршрут и гранични пунктове ?
2.Резервирал  съм спане по средата на пътя до Будапеща на 19.08.2022г. , ако тръгна през ноща ще стигна ли до 15.00 часа ?
3.Има ли достатъчно газ станции , като с едно зареждане минавам 400 км. Слизте ли от магистралата за по-евтино гориво ? Имам GPS Garmin , ще ми показва ли бензиностанциите ?
4.Накрайници за зареждане на газ разбрах, че е необходима допълнителна приставка все още ли е така и за къде ?
5.Видеорегистратори позволени ли са в Европа ?
6.Къде трябва да са включени къси светлини на фаровете , имам дневни, които не се изключват ?
7.Застраховка на пътници и "Европейска здравноосигурителна карта" вадите ли си за 10 дни  ?
8.Навсякъде ли може да се плаща с карта и за къде ми трябват пари в брой ?
9.Има ли забранени стоки (или количества) цигари, алкохол, храна, вода ?
10.В Сърбия как е най-изгодно да се плаща горивото и таксите ?
11.Сега нали няма Covid-19 ограничения ?

Винетка за Унгария ще си купя онлайн 14,94 EUR за да не се бутам с гастарбайтерите, (за Австрия 9,20 EUR онлайн винетката трябва да бъде закупена най-малко 18 дни преди планираното пътуване) или Словакия и Чехия на място.

Ако не съм се сетил за нещо важно моля пишете.

Извинявам се ако съм станал досаден :) Но по-добре да съм наясно.

Приятен ден на всички !!!

Виж сега, първо страната се казава  Нидерландия, а не Холандия. Холандия са провинции в страната Нидерландия. Това първо. Второ. Къпиш директно София-Сърбия-Унгария-Австрия, и вече през Германия зависи точно къде искаш да отидеш в Нидерландия. Аз съм в най-северната част и къпя Рехенсбург, Нюренйерг, Франкфурт, Кьолн, Оснабрук, Олденбург и излизам в най-северната част на Нидерландия. В Словакия пътищата са разбити, и карат като идиоти. Чехия също на места са скапани пътищата и ще излезеш много на горе към Лайпциг и Берлин. Ако не идваш към най-северната точка на Нидерландия заобикаляш така много. Дет са вика питай патило, а не старило. И се информирай какви адаптери за газ  за коя държава ще са ти нужни. Да не караш от София до Нидерландия само на бензин.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• 3 седмици по-късно...

Така и не каза ходи ли, върна ли се? . . . . . . .

Късно видях темата, началото на юли ходих до Чехия на Masters of Rock.. 1200 км. на посока, това ти е половината път. Въпросите ти са по стари писания от преди над 20 години. От Унгария нататък граници няма, шенген и евросъюз сме. ЕЗОК ми я изкараха на момента за 5 минути. Румъния пътищата са доста по-хубави от нашите. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...