Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Евентуален проблем с хард диск

Featured Replies

Здравейте,миналата година изрових стар компютър,на който единствено смених хард диска.Ползваше се известно време.Днес реших да го пусна,че да закърпя до покупката на нов.Но след проверката на биоса,изкара грешка за диск,но от целият компютър,само той е нов.Къде да търся проблема?Знам,че ви трябва характеристики на компютъра,но не съм сигурен за тях.

IMG_20220808_180555.jpg.cc0abd5851025f5834b44a19ffc2ee3a.jpg

Другите снимки са по големи от 3мб

https://dox.abv.bg/download?id=2df94da21d#

https://dox.abv.bg/download?id=a2b401bfb3#

Благодаря предварително 

• Автор
преди 54 минути, Joss Bomon написа:

Провери си реда на бутващите устройства в биос и виж дали диска се вижда там.

В биоса не съм бутал след като настроих реда.Но сега ще пробвам да вляза

Ами не ме допусна до била,ако не бъркам клавиша за HP.Даде ми проверка на хард диска.

IMG_20220808_193403.jpg.0c55c8e3f6e6ce790949ff46338db4fb.jpgIMG_20220808_193316.jpg.eda2a42457ce997a113f1deb8fb35668.jpgIMG_20220808_193403.jpg.0c55c8e3f6e6ce790949ff46338db4fb.jpg

IMG_20220808_193423.jpg

преди 1 час, Joss Bomon написа:

Нито в биос е влязъл, нито е закачал диска на друга машина, но иначе си категоричен...

"Harddisk error" още в pre-boot диагностиката. И аз клоня към нов диск.

преди 2 часа, Joss Bomon написа:

Нито в биос е влязъл, нито е закачал диска на друга машина, но иначе си категоричен...

99% това е проблема, според съобщението. Ако иска да го тества и на друга машина или в сервиз, но аз не бих хранил някакви надежди.

• Автор

Благодаря ви,все се надявах да не е най новата част от компа.Тази вечер,ще потърся друго пц да го закача.Странното е,че умря, ако е така,без никакви симптоми 

Ако устройството е SSD, особено в бюджетния сегмент - Kingston A400, ADATA SU650 и подобните им, не е невъзможно да умре внезапно, макар още ново. Аз съм имал такъв случай с устройства от споменатите серии.

• Автор
на 9.08.2022 г. в 14:20, Rammkopf написа:

Ако устройството е SSD, особено в бюджетния сегмент - Kingston A400, ADATA SU650 и подобните им, не е невъзможно да умре внезапно, макар още ново. Аз съм имал такъв случай с устройства от споменатите серии.

Не е,хард диск е Баракуда.И незнайно как,тръгна.Това е след опит на друга машина да се пусне и после на нашата.След като го закачихме,тръгна.Явно си заминава.Но е само на 2г.

Затова се купуват дискове с 5+ години гаранция и важните данни се държат минимум на още 2-3 или повече отделни носителя. По-добре дай малко повече пари отгоре, но поне ще имаш по-голям период в който ако стане нещо с диска, ще ти го заменят.

• Автор
преди 59 минути, JKirilov написа:

Диск на 2 години, обаче

???

Най-новата част в умрялото пц.При условие,че имам дискове на по 10г и 5г,не мислех,че почти 2 годишен диск ще изтрещи

Надявам се да не започне нова дискусия.

• Автор
преди 1 час, JKirilov написа:

Пробвай го на друго РС с кутия или адаптер.

Благодаря,вече е пробвано и заработи.Като го върнахме на нашето пц,също работи.Вече няма нищо важно на него.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.