Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Геймърски компютър

Featured Replies

Здравейте,

След 7 много дълги и тежки години за моят комп дойде и време за една дълга почивка. Сега обаче идва моята битка и тя е да си намеря хубав "гейминг комп" между 2.5 и 3к лева :Д
Мен в правенето на къстъм компютри ме бива,както ме биваше и  с математика в колежа (абе закъсал съм го).

Та,да се върнем на темата.Това успях да измъдря за сега. (G12)

(Линка към сайта) -> https://desktop.bg/grigs-powered_by_cougar-grigs_twister_l_white_intel_gen12

Процесор -> Intel Core i7-12700F

ОХЛАДИТЕЛ -> Arctic Freezer 34 eSports DUO White

ВИДЕОКАРТА -> MSI GeForce RTX 3050 Ventus 2X 8G OC

ДЪННА ПЛАТКА -> MSI PRO B660-A DDR4

ОПЕРАТИВНА ПАМЕТ ->16GB (2x8GB) DDR4 3200MHz Crucial Ballistix RGB

SOLID STATE DRIVE (SSD) -> 1TB Crucial P5 Plus Gen4 PCIe NVMe SSD

ТВЪРД ДИСК- 2TB 7200rpm Western Digital Blue

ЗАХРАНВАНЕ- be quiet! System Power 9 Bronze 600W

ДОПЪЛНИТЕЛЕН ВЕНТИЛАТОР- bonus Arctic P12 PWM PST A-RGB White 3 pack

Това струва 3001лв. (колкото макс бих дал за един компютър)

-Та въпроса ми е дали за същите пари (или за по-малко) мога да намеря нещо  по-хубаво и дали не трябва да добавям/сменям някоя част.

Това как ти изглежда? Двата вента са за кутията за горна позиция да отвеждат топлият въздух. Естествено могат да се подменят охладител с друг, по-слабо захранване до към 650w, или друга кутия и т.н., но горе тази 3050 си е за малко по-нисък клас компютри или по-малък бюджет!

На Asrock B660 Pro RS не бих сложил нищо повече от 12400

goshkoime2 Имаш ли предпочитания AMD vs Intel?

Редактирано от Gaming_Solutions (преглед на промените)

Аз не бих взел i7-12700F, игрите нямат нужда от новите Е-ядра, дори страдат от тях. Този месец и аз сглобих нова машина, купих i5-12400F и изобщо не се оплаквам от процесора. Хлади се лесно, доволно производителен е и има само P-ядра. За разликата в парите между i5 и i7, можеш да си купиш по-хубава дънна платка и/или видеокарта. Или пък да инвестираш в по-качествено захранване. Можеш и паметта да смениш с не-RGB такава (сериозно ли ще ги гледаш тези шаренийки, докато играеш?!), като оттам ще можеш да пренасочиш още малко пари към някой по-значим момпонент.

И още един съвет - не си купувай 2-терабайтови харддискове, че тези масово са правени по SMR-технология, както стана ясно неотдавна. Като си харесаш диск, първо проверявай дали е SMR или CMR. Освен това, ако искаш надежден диск от WD за съхранение на данни, купи си, я червен (за NAS), я жълт (за сървър) - смятани са за високи натоварвания и в десктоп-машина издържат много време без проблеми. Малко по-скъпо, но надеждно в дългосрочен план. Синята серия са утайката на продуктовата им гама за десктоп. Това са просто мои лични съображения. Всеки сам си решава.

Tази видеокарта си е за core i3 процесор. Намали  процесора на core i5 и иди поне на 3060 Ti.

• Автор
преди 3 часа, Gaming_Solutions написа:

На Asrock B660 Pro RS не бих сложил нищо повече от 12400

goshkoime2 Имаш ли предпочитания AMD vs Intel?

По скоро съм за Intel

преди 1 час, ivaylo71 написа:

Tази видеокарта си е за core i3 процесор. Намали  процесора на core i5 и иди поне на 3060 Ti.

Коя 'тази'? Ако визираш RTX 3060, напълно адекватна си е, особено за 1080p, зависи и от играта.

И сега и в близко време игрите искат възможно по-добра видеокарта, 6/12 процесор и 16GB RAM. 8 и нагоре ядрен процесор за игри при ограничен бюджет е овъркил.

Само след няколко седмици AMD вадят нови процесори, а малко по-късно и Intel. Друг е въпроса, че не е добре да се купуват новоизлезли платформи, докато не се натрупат мнения и тестове за тях. Ако не ти се чака, ориентирай се към последните серии на AMD или Intel.

Според мен, избора ти за видеокарта трябва да е между 3060Ti и 6700XT.

преди 2 часа, goshkoime2 написа:

По скоро съм за Intel

А видео картата поне може ли да е АМД :)
На каква резолюция ще играеш?

• Автор
преди 5 часа, Gaming_Solutions написа:

А видео картата поне може ли да е АМД :)
На каква резолюция ще играеш?

Може да е АМД.

1920x1080

Понеже бюджета го позволя ще ти предложа конфигурация, която е подходяща и за гейминг на 2к резолюция, става и за 4к, но с малко компромиси в настройките за да е комфортна играта. За 1920х1080 си е овъркил ако няма да сменяш монитора скоро. Може да се смени картата и с 6600/6650 xt за твоята резолюция, съответно и захранването няма да е нужно да 750W, ти си решаваш. Така ще спестиш около 500лв.

1. Intel Alder Lake Core i5-12400F

2. MSI PRO B660-A DDR4

3. XFX RX 6750 XT Speedster MERC 319 Black 12GB GDDR6

4. Team Group T-Force Delta RGB Black DDR4 - 16GB (2x8GB) 3200MHz CL16-18-18-38 1.35V

5. SSD Kingston 1TB NV1 M.2 2280 NVMe

6. TOSHIBA HDD 2TB P300

7. MSI MPG A750GF 750W, 80 PLUS Gold

8. DeepCool CPU Cooler AK400

9. DeepCool CC560

Силно препоръчвам ако не са нужни 3ТБ общ обем вместо SSD-то и хард диска да вземето едно SSD от 2TB, например това: SSD KINGSTON NV1 M.2-2280 PCIe NVMe 2000GB

Аз от както нямам механичен диск се родих.

Общо всичко излиза 2965лв. Доставката, сглобяването и тестване за стабилност са безплатни. Термо пастата, която ползваме при асемблирането за процесора е Kingpin. Ще ви направим и подарък екстендър кабели за по-ефектна визия.

на 24.08.2022 г. в 20:49, Gaming_Solutions написа:

Понеже бюджета го позволя ще ти предложа конфигурация, която е подходяща и за гейминг на 2к резолюция, става и за 4к, но с малко компромиси в настройките за да е комфортна играта. За 1920х1080 си е овъркил ако няма да сменяш монитора скоро. Може да се смени картата и с 6600/6650 xt за твоята резолюция, съответно и захранването няма да е нужно да 750W, ти си решаваш. Така ще спестиш около 500лв.

1. Intel Alder Lake Core i5-12400F

2. MSI PRO B660-A DDR4

3. XFX RX 6750 XT Speedster MERC 319 Black 12GB GDDR6

4. Team Group T-Force Delta RGB Black DDR4 - 16GB (2x8GB) 3200MHz CL16-18-18-38 1.35V

5. SSD Kingston 1TB NV1 M.2 2280 NVMe

6. TOSHIBA HDD 2TB P300

7. MSI MPG A750GF 750W, 80 PLUS Gold

8. DeepCool CPU Cooler AK400

9. DeepCool CC560

Силно препоръчвам ако не са нужни 3ТБ общ обем вместо SSD-то и хард диска да вземето едно SSD от 2TB, например това: SSD KINGSTON NV1 M.2-2280 PCIe NVMe 2000GB

Аз от както нямам механичен диск се родих.

Общо всичко излиза 2965лв. Доставката, сглобяването и тестване за стабилност са безплатни. Термо пастата, която ползваме при асемблирането за процесора е Kingpin. Ще ви направим и подарък екстендър кабели за по-ефектна визия.

човек добре са но що на всичките слагаш тоя смотан ссд ...............

на 400 лева проц 300 лева дъно , балансирай там и сложи по-нормален ссд , тва е с къса гаранция и му бочат qlc

преди 21 минути, kopkaa написа:

на 400 лева проц 300 лева дъно , балансирай там и сложи по-нормален ссд , тва е с къса гаранция и му бочат qlc

Предлагам го, защото е най-бюджетното и до сега не сме имали рекламация от него, върши работа. Колеги търговци също не се оплакват. Гаранцията му е 36м. А2000 изчезнаха от пазара, също бяха добри. Разбира се за повече пари има и по-хубави.

преди 4 минути, Gaming_Solutions написа:

Предлагам го, защото е най-бюджетното и до сега не сме имали рекламация от него, върши работа. Колеги търговци също не се оплакват. Гаранцията му е 36м. А2000 изчезнаха от пазара, също бяха добри. Разбира се за повече пари има и по-хубави.

пиша не е за всяка система и може да балансираш още с други неща, в превод боклук си е

преди 14 минути, kopkaa написа:

пиша не е за всяка система и може да балансираш още с други неща, в превод боклук си е

На Кинстър продуктите са добри и бюджетни. Имам такова само че 515 ГБ и не съм имал никакви проблеми. Да не говоря че постоянно му записвам файлове и т.н. и не ме е предал. 

преди 1 час, kopkaa написа:

иска да се отърве от него заема място в склада 

преди 19 минути, adersa написа:

Работим само онлайн, нямаме физически магазин и нямаме нужда от склад. Не поддържаме склад с много малки изключения (това NVMe не е от тях).

преди 4 часа, Rammkopf написа:

Така написано, наистина звучи като бюджетка от AliExpress. :D

Мхм. Виж как знае нещата. Ама нещата на споменати от теб сайт, задругите си като гервече. ;)

преди 4 часа, adersa написа:

Всеки е свободен да купува от където си иска и каквото си поиска. А защо си толкова знаещ, ползва ли си въпросния продукт, че даваш оценка за него. Със сигурност не си, просто да трупаш мнения и да бъдеш интересен. Ама и ти си едно сладко геврече, какво да се прави. ;)

преди 6 часа, KnoX написа:

На Кинстър продуктите са добри и бюджетни. Имам такова само че 515 ГБ и не съм имал никакви проблеми. Да не говоря че постоянно му записвам файлове и т.н. и не ме е предал. 

само се виж как си написал марката ве

то остава да не можеш му запишеш файлове

изобщо големи доводи вкара
добре не се е включил оня другия вратарчето дето ми реагира да предложи някое дъно за 120 лв та да стане ептен таралясник :D

преди 29 минути, kopkaa написа:

само се виж как си написал марката ве

то остава да не можеш му запишеш файлове

изобщо големи доводи вкара
добре не се е включил оня другия вратарчето дето ми реагира да предложи някое дъно за 120 лв та да стане ептен таралясник :D

Колко си зле само. Говориш неща и сам си ги вярваш. Какво ли и да ти обесням. Стена ще ме разбера по - добре, отколкото ти. Дерзай, ве !

преди 52 минути, KnoX написа:

Колко си зле само. Говориш неща и сам си ги вярваш. Какво ли и да ти обесням. Стена ще ме разбера по - добре, отколкото ти. Дерзай, ве !

наистина по-добре недей обяснява че хардуера го гледаш като индианец пишеща машина :lol6: иначе КИНСТЪР са топа :lol6:

преди 14 часа, kopkaa написа:

наистина по-добре недей обяснява че хардуера го гледаш като индианец пишеща машина :lol6: иначе КИНСТЪР са топа :lol6:

Пишеш и сам си вярваш. А по - лошото е, че и сам се смееш, това пък въобще не е добър признак. ;)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.