Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Климатикът духа силно преди да спре

Featured Replies

Здравейте, защо климатикът в режим отопление докато работи и когато постихне желаната температура преди да изключи започва да духа за 4-5 секунди много силно. Вентилатора се включва на максимум след това утихва. Като спадне температурата се включва нормално духа топло и преди да изключи пак се повтаря същото. Това е много шумно вечер не може да се спи. На студен режим не го прави. Как може да се изключи това издухване или как да го нарека не знам.  

Този климатик има ли марка и модел, какви са ако не е  тайна? Нещо в упътването пише ли по въпроса? Имал и промяна ако вентилатора е на автоматични и ръчно зададени обороти? Ако се включи тих режим пак ли е така?

преди 35 минути, jica3 написа:

Здравейте, защо климатикът в режим отопление докато работи и когато постихне желаната температура преди да изключи започва да духа за 4-5 секунди много силно. Вентилатора се включва на максимум след това утихва. Като спадне температурата се включва нормално духа топло и преди да изключи пак се повтаря същото. Това е много шумно вечер не може да се спи. На студен режим не го прави. Как може да се изключи това издухване или как да го нарека не знам.  

При дъртите конвектори е така- нищо страшно няма - нали топли?

преди 1 час, NewRedDragon написа:

При дъртите конвектори е така- нищо страшно няма - нали топли?

Това може да е някакъв чек тест при преминаване в друг режим. Дай точен модел на климатика, за да проверим.

Забравих да климатикът е Haier и е голям 24-ка, аз не разбирам много, но мисля, че е инверторен. Иначе е стар да на поне 7-8 години. И винаги го е правил това в режим отопление щом достигне температурата преди да спре включва вентилаторите на макс за 4-5 секунди дори и в тих режим. После като падне температурата се включва пак нормално и като я достигне пак вентилаторите на макс и утихва и така през 15-20 минути всичко се повтаря. 

Моделът не знам какъв е за съжаление. Намерих някакъв сериен номер отдолу но не откривам нищо по него в Гугъл, то и не е ясно на него кое е нула, кое е буквата О.

Ето снимки на серийния номер и дистанционното 

1.thumb.jpg.c5d64e8fd90a7a87b6b67f91ec4e23d0.jpg2.thumb.jpg.2af0168e4b44a083765b4b09189020c6.jpg3.thumb.jpg.6bf02f67dfe3de663f5d0e28c4c0cc12.jpg

преди 1 минута, jica3 написа:

Забравих да климатикът е Haier и е голям 24-ка, аз не разбирам много, но мисля, че е инверторен. Иначе е стар да на поне 7-8 години. И винаги го е правил това в режим отопление щом достигне температурата преди да спре включва вентилаторите на макс за 4-5 секунди дори и в тих режим. После като падне температурата се включва пак нормално и като я достигне пак вентилаторите на макс и утихва и така през 15-20 минути всичко се повтаря. 

Моделът не знам какъв е за съжаление. Намерих някакъв сериен номер отдолу но не откривам нищо по него в Гугъл, то и не е ясно на него кое е нула, кое е буквата О.

Ето снимки на серийния номер и дистанционното 

1.thumb.jpg.c5d64e8fd90a7a87b6b67f91ec4e23d0.jpg2.thumb.jpg.2af0168e4b44a083765b4b09189020c6.jpg3.thumb.jpg.6bf02f67dfe3de663f5d0e28c4c0cc12.jpg

Голям, малък - това не може да е инвертор - не, че има значение. Ако толкова те дразни шума от вентилатора - свали от скобите "вътр. тяло" и сложи минерална грес по зъбаците - в всички са pvc някакво

преди 24 минути, NewRedDragon написа:

Голям, малък - това не може да е инвертор - не, че има значение. Ако толкова те дразни шума от вентилатора - свали от скобите "вътр. тяло" и сложи минерална грес по зъбаците - в всички са pvc някакво

То шумът идва от завихрянето, а не от скърцане на нещо 

преди 19 часа, jica3 написа:

Иначе е стар да на поне 7-8 години. И винаги го е правил това

Значи 8 години ти трови нервите, и чак сега реши да питаш, и то във форум, където дори и да получиш обяснение, климатика пак ще продължи да си работи както е работил до сега. Щом така е работил в началото, значи това не би трябвало да е повреда или да има нужда от обслужване.

• 2 седмици по-късно...

Възможно е през определен период да включва "дефрост" режим. 

Проверете това "силно духане" какво е -> топло или студено???  

Принципно, ако е стар климатик, то би било добре да му направите една профилактика. 

Може и някакъв датчик на външното тяло да е повреден и да отчита, че въпросното е замръзнало. 

Успех!

п.п. Или пък да включва за малко режим за изсушаване ... 

Според мен това е направено от призводителя, понеже климатика е относително мощен, за да може да обдуха радиатора на вътрешното тяло след като е изключил, за да не остава горещ и да отдава топлината си на електрониката, която е във върешното тяло.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.