Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Съвет за компютър за home office

Featured Replies

Разрешен от JKirilov

Ей,ще го излъжете...

Сега се рових,за детето на приятел на приятел.Намерих един,за 500 лева.Двупроцесорен,2х6+12.RAM 24.Спазарих го,за 450 без видеокарта.Сега му търся...Нещо от сорта на rx 480,550.

И намерена-GIGABYTE rx480 4GB-220 лева.

преди 25 минути, Orgasmatron написа:

Ей,ще го излъжете...

Сега се рових,за детето на приятел на приятел.Намерих един,за 500 лева.Двупроцесорен,2х6+12.RAM 24.Спазарих го,за 450 без видеокарта.Сега му търся...Нещо от сорта на rx 480,550.

И намерена-GIGABYTE rx480 4GB-220 лева.

Не всеки харесва out-of-date хардуер особенно , ако си изкарва хляба с негово съдействие. Да не говорим, че новият софт си иска в доста случаи нов хардуер. И не на последно място, новото спестява време - не случайно е изчислено , че компютърната техника трябва да се сменя на 5г. ... да, да и моят първи компютър с "мендоцино ъпгрейтнат с катмeй" не съм го изхвърлил и все още работи :newspaper:

Намерена... дърта копачка без гаранция... вероятно с моднат биос... може и претоплена на фурна... Втора ръка видеокарта се взима единствено след обстойни тестове /каквито в повечето случаи няма възможност да се направят при получаване/, или  с действителна остатъчна гаранция към коректен вносител.

Двупроцесорна работна станция има "мускули", но такива са необходими и за пренасяне и преместване... 

Всеки си има разбирания и приоритети, но за конкретния случай, моето предпочитание е за нова машина с 5600G. Нито никем ми плаща, нито ще седна да рева, че някой е направил избор, различен от моя.

преди 1 час, JohnTRIVOLTA написа:

Не всеки харесва out-of-date хардуер особенно , ако си изкарва хляба с негово съдействие. Да не говорим, че новият софт си иска в доста случаи нов хардуер. И не на последно място, новото спестява време - не случайно е изчислено , че компютърната техника трябва да се сменя на 5г. ... да, да и моят първи компютър с "мендоцино ъпгрейтнат с катмeй" не съм го изхвърлил и все още работи :newspaper:

Аз от ей такива, дето още работят, вече съм тръгнал да раздавам ... алтернативата е да си построя къща и да се изнеса там, с всичките си компютри. И хобита, въобще. Жената каза. :D

преди 1 час, Rammkopf написа:

Аз от ей такива, дето още работят, вече съм тръгнал да раздавам ... алтернативата е да си построя къща и да се изнеса там, с всичките си компютри. И хобита, въобще. Жената каза. :D

Гледай жена ти да не види това... :dollars:

преди 1 час, цър-вул написа:

Голям гараж/маза няма ли?

Имам таванско. Пълно е с какво ли не, включително кашони със саунд бластери, разни Matrox-и, S3-йки и какво ли още. Тез в насипно състояние - как да е. Ама компютрите, дето са асемблирани и само ги подритваме, те са проблемът.

преди 5 минути, Joss Bomon написа:

Гледай жена ти да не види това... :dollars:

Аз такива само ги гледам през сълзи и си мечтая да им попадна в депото, само за 1 час. :D И да ми позволят да изляза оттам, с каквото си поискам. Ама не е здравословно ...

преди 10 минути, Rammkopf написа:

И да ми позволят да изляза оттам, с каквото си поискам

Точно обратното имах предвид - да осребриш сметта за сливи...

преди 4 минути, Joss Bomon написа:

Точно обратното имах предвид - да осребриш сметта за сливи...

Разбрах аз, разбрах, ама мен все ме тегли да събирам. Имах една мечта навремето: да имам голяяяяма къща, в която да си имам голяяяяяма зала, където да си държа зад стъклен похлупак по един колекционерски "брилянт" от всяка епоха - процесори, памети, видеа ... пълни простотии, с две думи. :D

• Автор

Пичове, благодарско на всички за съветите!

преди 3 часа, JohnTRIVOLTA написа:

Не ме разбирай погрешно.И аз винаги съм,за новото.Но,като не си подготвен с кинти...Както в случея.

От друга страна-само като видиш сайта на никем.Модел 2002 година,разработка на ученик,по трудово обучение.За хардуерна фирма-малко несериозно.И постоянните им няманици...

преди 36 минути, Orgasmatron написа:

От друга страна-само като видиш сайта на никем.

Те и офиса им беше никакъв, но толкова години успяват да държат добри цени и клиентела. 

Разбирам, че имаш лични негативи някакви, но аз пък имам само позитиви. Изгледа на сайта е лек, удобен и елементарен за търсене и поръчки, а това е по-важно според мен от натруфени шарении. Ebay от какъв ученик е правен... ?

Да ползвам темата на колегата - ако искаме поддръжка на PCIe Gen4, трябва да качим дъното на 550-та серия, но пък и процът трябва да е без графиката, т.е. 5600, което налага допълнително дискретно видео? Не че много ще ми ограничи скоростите на Сами-то 980 Pro... Или да се изчака Raphael архитектурата на черен петък след някой месец, но вградената графика ще става ли за нещо?

Изпратено от моят Mi A2 с помощта на Tapatalk

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.