Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

отказаха монетизация на канала в youtube

Featured Replies

здравейте! пиша тази тема в този форум защото не открих по-подходящ за тази тема, както и че ще намеря най-компетентни отговори тук.

направих си канал в Тубата който за 15 дена постигна 4000 часа гледане и 1000 абоната, кандидатствах за монетизацията и след 3 дена ми я отказаха.

в общи линии клиповете са ми copy/paste с аудио съдържание със снимка изтеглена от google, в прикачения файл ще видите обяснението им което е с общ характер.

няма никакво конкретно обяснение кой клип или кои клипове не отговарят на "калпавите" условия. иначе като си деактивирам AdBlock  и си пусна някой от клиповете се вижда че

те си пускат рекламките и си вземат паричките за това , но не искат да ги делим( тука възниква и един друг въпрос: защо те могат да си правят пари със съдържанието което публикувам, а аз не? лицемерно е това). ако някой разбира от темата и може да сподели информацията за проблема "им" на тия ще съм благодарен.

държа да подчертая че не си правя реклама на моя канал или реклама конкурентния канал, просто нямам нужда от това. линк 1 е моя канал , а линк 2 е на конкурента(монетизиран), и линк 3 е на друг конкурент който според https://socialblade.com/ също е с възможност за монетизация т.е. не е монетизиран все още. за пояснение ще добавя че с конкурента от линк 3 стилът на клиповете се покрива на 99%  с моя само снимките различни и не са пипани, а конкурентът от линк 2 само аудио съдържанието е като моето иначе той си е поиграл със снимките (пипани).

ако съм сигурен че е  заради визуалната част от клипът ми то бтова не е проблем, и аз ще ги променя . 

мисля че с тези нови правила дето си ги изсмукаха буквално от калта под ноктите се цели да се дели печалбата с по-малко партньори. понеже преди не пускаха реклами на немонетизирани канали, после го промениха това на да си пускат реклами на всички клипове които си поискат.

линк 1: https://www.youtube.com/channel/UCeiyVCc1EEghTomD9yAf3oA

линк 2: https://www.youtube.com/channel/UCTkbD8gN-yixkPuj11E-50g

линк 3: https://www.youtube.com/channel/UC0pRhrzNkBkoNcWNXVUnTAw

Екранна снимка 2022-09-24 043623.png

Чичо Гошо не дава лесно пари. Той само взима.

А възможно ли е  това да се получава при теб, защото чичо гошо приема, че твойте клипове и клиповете на конкурентите ти са едни и същи. Тоест имат еднакво съдържание поне в по- голямата си част. В правилата пише това "Съдържание качено многократно от други създатели."

Искаш с чужда пита помен да правиш, много ясно са ти го написали защо са ти отказали.

преди 3 часа, ined написа:

Искаш с чужда пита помен да правиш, много ясно са ти го написали защо са ти отказали.

+1.

ЛОЛ . Хванал те е Гошо. А идеята ти е добра, дори много.

Опита ли да редактираш клиповете и тук там да набуташ и твои кадри? Например - кратки рекламки и тн.

Ако качиш чужди клипове - никога няма да ти даде ОК.

Абе аз не мога да разбера защо се занимавате с качване в ютуб?
Не разбрахте ли че там виреят само идиоти тип Киро Брейка, Славчо Клишето, Айдебг(или нещо такова), Пръдни-пай и още камари знайни и незнайни олигофрени.
Е ок има има и изключения като онзи с канала "Скритата история", но са огромна рядкост.

От другата страна разбира се няма как да очакваш монетизация когато използваш чуждо съдържание. За тези цели ютуб има лист със свободни за ползване музики или си композираш твоя, снимките ги пипваш тука там и така...

• Автор
преди 2 часа, Bubbles написа:

Не разбрахте ли че там виреят само идиоти тип Киро Брейка, Славчо Клишето, Айдебг(или нещо такова), Пръдни-пай и още камари знайни и незнайни олигофрени.
Е ок има има и изключения като онзи с канала "Скритата история", но са огромна рядкост.

От другата страна разбира се няма как да очакваш монетизация когато използваш чуждо съдържание. За тези цели ютуб има лист със свободни за ползване музики или си композираш твоя, снимките ги пипваш тука там и така...

бачкам за 850 лева , според сайтът  https://socialblade.com/ мога да правя извън работно време от  60 до 1000 лева. засега нямам конкретна ниша в която да  вляза с оригинално съдържание и да развия канала. тази ниша сега е гореща 80% от аудиторията ми  е над 40 годишни. и  тея  дето си ги изброил ако нямаха стойност щяха да ги забравят, не съм им фен но ги уважавам защото не се провалят(с гръм и трясък) има мазни лигави 1червеи (няма да им споменавм имената) които имат слаботокова аудитория  но и те правят доста МАНГИЗИ. благодаря за отделеното внимание, всеки коментар си оказва влиянието.

преди 8 часа, ined написа:

мииии... не точно. благодаря за коментара.

преди 4 часа, Bubbles написа:

Ндообре, какво предлагаш??? Киро, Славчо и др. монетизират! Ти къде монетизираш и/или - къде предлагаш?

преди 52 минути, dimy написа:

Ндообре, какво предлагаш??? Киро, Славчо и др. монетизират! Ти къде монетизираш и/или - къде предлагаш?

Ами нали точно това казвам, там могат да монетизират само такива като тях, казано с други думи трябва да правиш глупости за да се котираш там. От тези които изброих мога единствено да се замисля за Слави понеже има и доста образователни видеа с интересна информация, НО това е друга тема.
Колкото до мен, аз монетизирам в училище. :)
И бих предложил да си направиш собствена платформа или да пробваш други видео платформи а ютуб да използваш само за реклама. Със сигурност ще е по-трудно да пробиеш, но пък знаеш че няма да осъмнеш с блокиран канал от което са застрашени всички ютубъри без изключение. Има и вариант пейтриън или друга подобна платформа, аз например по-едно време се заплеснал по фенбокса но той е за хора които умеят да рисуват. :)
Накратко варианти много, важното е да имаш желание.

преди 2 часа, zonaxxx1 написа:

бачкам за 850 лева , според сайтът  https://socialblade.com/ мога да правя извън работно време от  60 до 1000 лева. засега нямам конкретна ниша в която да  вляза с оригинално съдържание и да развия канала. тази ниша сега е гореща 80% от аудиторията ми  е над 40 годишни. и  тея  дето си ги изброил ако нямаха стойност щяха да ги забравят, не съм им фен но ги уважавам защото не се провалят(с гръм и трясък) има мазни лигави 1червеи (няма да им споменавм имената) които имат слаботокова аудитория  но и те правят доста МАНГИЗИ. благодаря за отделеното внимание, всеки коментар си оказва влиянието.

мииии... не точно. благодаря за коментара.

Желая ти успех! :)

преди 2 часа, mr mcwolf написа:

Дори за да крадеш се иска пипе. 

Не дори-задължително.

• Автор
на 24.09.2022 г. в 16:26, mr mcwolf написа:

За да правиш мангизи ти трябва акъл. Дори за да крадеш се иска пипе. 

ти сигурно си умникът на мама

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.