Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Как да нулирам настройките на DVR-а от снимката.

Препоръчан отговор

Не знам какво му стана, но от админския акаунт вече не мога да достъпвам настройките. Влизам в него мога да гледам камери, записи, и др. но не мога да му манипулирам настройките.

Изхвъля ме на началния екран и пак трябва да въвеждам парола и така всеки път.

Устройството се достъпва през IP и се съмнявам че има нерегламентирано влизане в него. 

Ако има начин да го нулирам и после ако достъпя настройките да направя в White list само моя адрес и да не се достъпва от други.

Преди време му флашнах фърмуера и не ми и харесваше новия интерфейс. Та и него ако го върна ще е супер.

DVR-а е стар, но ако има начин да се позарепи машината. 

И през XMeye.net не мога да го достъпя... Преди го достъпвах.

Ако може да се нулират настройките, то каква е системната парола. 

Помагайте, моля.

6_210205_30.09.2022.jpg

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Виж дали от тук може нещо да ти помогне. 

Успех!

п.п. Или потърси ръководство за точния модел. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Погледни на дъното за бутон/джъмпър за нулиране.
Пробвай със сваляне за минута-две на CR2032 батерията
Дай точен модел.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 28 минути, цър-вул написа:

Погледни на дъното за бутон/джъмпър за нулиране.
Пробвай със сваляне за минута-две на CR2032 батерията
...

+ даване на късо...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Това е което може да дам като инфо за машината:

7_082357_01_10_2022.jpg.8b93142e681f1d333e48a163cd8db21e.jpg

Ще го отворя, ще сваля батерията, копче ще търся, джъмпери и дн. Ще дам и скрийншот за да видите дали няма и други места където да се даде на контакт(късо) за да се нулира.

На DVR-а му флашвах преди време фърмуера за да смени серийния номер(не го смени). Причината е че от някакво IP имаше нерегламентирано влизане видях от лог файловете.

Явно някакви ботове или други по серийните номера си цъкат и ако се закачи някой.

Добавих го в черния списък, в белия дадох само това от което го достъпвам. Но след време настройките бяха премахнати и сега въпреки сложните пароли не достъпвам конфигуриращите настройки:

8_083246_01_10_2022.jpg.b7c9a2aa661473d4342ce2cb2665e462.jpg

Ако мога да му нулирам настройките и да го настроя наново(понеже админския профил се държи като user и ме изхвъря от браузъра като кликна на DeviceGfg).

Само най-вероятно ще има еднин акаунт със системна парола и ще трябва да я уцеля. Ако му включа монитор и офлайн го достъпя дали ще може да му манипулирам настройките?

Това са все варианти които ще пробвам, ще пиша.

Ако паролата по подразбиране е NULL, това нули или паузи е и колко на брой?  4, 6..

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

На тоя DVR няма ли стикер с марка и модел?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 5 минути, Емил Костов написа:

На тоя DVR няма ли стикер с марка и модел?

Не. Машината е стара...

преди 5 минути, цър-вул написа:

е празна парола

Вероятно. Срещал съм го и мисля че с 4пъти спейс бара стана, но не съм 100% сигурен.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Пробвай с някой от тези генератори: 1, 2, 3, 4

Генерираните пароли обикновено са валидни само за датата, която показва DVR-a - не за точната дата

Сега се сетих, че за някои дърти DVR-и ми е помагало и това:

Copy of password-reset-.xls

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Този модел никъде ли няма бутон за хардуерен ресет?!

Поне ти намерих модела

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

https://www.emimikos.gr/Documents/QIHAN/Datasheets/Qihan_AHD_1080N_User Manual.pdf

Цитат

Password protection:
If the password is continuous wrong three times, the alarm will start. If the password is continuous wrong five times, the account will be locked. (After reboot or half an hour, the account will be unlocked automatically).

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Много Благодаря!

Толкова качествена информация. Супер сте!

Рестартирах го DVR-а вчера, но аз си влизам в админския профил. Просто не е явно админски(същото се получава като си влезна в user - профила. При цък на  DeviceСfg ме изхвърля до начален екран и трябва да се логвам отново) та, проблема и че не мога да влизам в конфигурационното меню. Един човек ми вика, някой ако направи един ривърс шел и каквито пароли и да са не може да се спасиш. А и влизат чрез серийните номера.

Ще го извадя кабела на интернета и ще го достъпвам през монитор директно в DVR-а докато не го оправя. Даже може и там да е по-достъпно конф.меню....

Като поисках вчера да сложа IP-адреси в White List, не ми ги запомня...

Хакнат ли е, или друго... Та затова ще го рисетна. Мисля че имам някъде конфигурационен файл от преди и ще си го импортна ако ми се получи да вляза после. Също и помня настройките как са горе долу на изуст...

А аз февруари го флашнах с един гаден фърмуеър и сега ми е с тъп интерфейс, ама дали ще го върна и как не знам(то това не е голям зор, ама ако имам време ще се боря....😀).

13_192441_01_10_2022.jpg.378c4e2c32202b8a7a60cb373ce40519.jpg

Ето от тук изтеглих фърмуера: https://www.xiongmaitech.com/en/index.php/service/down_detail1/13/1

1430120994_00000142(AHB7004T-MH-V2)-.jpg.a92e597ce7e98980eec0e108dde051be.jpg

Аз ако си намеря предишен или стария ще го флашна.

Тук пък друг сайт с фърм: https://securitycamcenter.com/h264-dvr-firmware/

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Никак не е хакнат. Просто си му е дошло времето софтуерно да умре ( както вече започват да слагат така наречените софтуерни бомби самите производители, за да се купува новото). Дано не съм прав! 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Не, в понеделни ще го гледам.

Ако не е хакнат, това е добре. Сега като вече и е дошло времето ще го сменя с  DAHUA 16 канален Tribrid HCVR или  LITE PENTABRID. Не са мн. скъпи по около (~300лв.), а и с подобен съм работил. 

Е, до тогова ще правя опити, може и да тръгне...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Отидох при DVR-a и го достъпих на място от компютъра който осново го ползва и си достъпвам настройките. Пуснах и на един лаптоп и пак влизам. 

Но, от моя лаптоп не достъпвам настройки, иначе както писах влизам.

Мрежите и IP-тата са еднакви и пак от помя не се получава. 

Няма такава настройка и не мисля че съм пипал.... 

Значи, влизам през интеренет от лаптоп и настолен компютър там където е DVR-a, а през моя лаптоп вързан към същия интернет не мога...

Много интересно.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 20 минути, aoxomoxoa написа:

Отидох при DVR-a и го достъпих на място от компютъра който осново го ползва и си достъпвам настройките. Пуснах и на един лаптоп и пак влизам. 

Но, от моя лаптоп не достъпвам настройки, иначе както писах влизам.

Мрежите и IP-тата са еднакви и пак от помя не се получава. 

Няма такава настройка и не мисля че съм пипал.... 

Значи, влизам през интеренет от лаптоп и настолен компютър там където е DVR-a, а през моя лаптоп вързан към същия интернет не мога...

Много интересно.

Кой знае какво и къде е пипано. Закачи един монитор на този DVR и му нулирай конфиг-а (задай настройки по подразбиране) през неговия си GUI. След това си го конфигурирай, според твоите нужди

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Да, влязох и си нацъках пак почти същите, но ги запазих и така. 

Но, явно машината е много стара и се замислям за един нов 16-КАНАЛЕН DVR DAHUA. 

От по-евтините. 300-400лв.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

на 5.10.2022 г. в 11:27, aoxomoxoa написа:

Да, влязох и си нацъках пак почти същите, но ги запазих и така. 

Но, явно машината е много стара и се замислям за един нов 16-КАНАЛЕН DVR DAHUA. 

От по-евтините. 300-400лв.

Колко и какви камери закачаш към този DVR?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Освести се машината. Засега работи добре. 

Благодарен съм за съдействието и отзивчивостта.

П.П.

И, ...още един въпрос.

Камера от този тип ще може ли да работи на него? Дахуата на снимката мисля че е 1.0Мегапиксел.

Устройството е (както разбрах е модел: DVR, QIHAN QH-D7116AHM, Aналогов HD (AHD) видеорекордер 16-канален, [email protected]/D1, H264, HDMI, VGA, LAN

с параметри(друго не открих):

Входове: 16 канала
Операционна система: Linux
Видео система: NTSC/PAL
HDMI изход: 1 канал
VGA изход: 1 канал
Аудио вход/изход: 4/1 канал
Аларма вход/изход: 4/1 канал
Формат на компресия H.264
2 бр. USB2.0 порта
Поддръжа 2 бр. SATA HDD, макс. 4TB
Скорост на запис: PAL: 16CH [email protected], NTSC: 16CH [email protected]
Видео търсене по: време, дата, събитие, канал
Отдалечен достъп: IE, Windows XP/WIN7/WIN8, IOS, Android
Сервизни мрежи: TCP/IP, PPPOE, DDNS, FTP, NTP UPNP
3G външен модул: Да, през USB 2.0 Port
WAN RJ45: 10/100Mbit/s
WIFI външен модул: Да, през USB 2.0 порт, 100 метра (съвместим с модел QH-WU-01)
PTZ протокол: PELCO-D, PELCO-P, и други 17 вида протоколи
RS-485 за управление на PTZ камери
Захранване DC12V/2A

31_112531_10.10.2022.jpg

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 часа, aoxomoxoa написа:

Освести се машината. Засега работи добре. 

Благодарен съм за съдействието и отзивчивостта.

П.П.

И, ...още един въпрос.

Камера от този тип ще може ли да работи на него? Дахуата на снимката мисля че е 1.0Мегапиксел.

Устройството е (както разбрах е модел: DVR, QIHAN QH-D7116AHM, Aналогов HD (AHD) видеорекордер 16-канален, [email protected]/D1, H264, HDMI, VGA, LAN

с параметри(друго не открих):

Входове: 16 канала
Операционна система: Linux
Видео система: NTSC/PAL
HDMI изход: 1 канал
VGA изход: 1 канал
Аудио вход/изход: 4/1 канал
Аларма вход/изход: 4/1 канал
Формат на компресия H.264
2 бр. USB2.0 порта
Поддръжа 2 бр. SATA HDD, макс. 4TB
Скорост на запис: PAL: 16CH [email protected], NTSC: 16CH [email protected]
Видео търсене по: време, дата, събитие, канал
Отдалечен достъп: IE, Windows XP/WIN7/WIN8, IOS, Android
Сервизни мрежи: TCP/IP, PPPOE, DDNS, FTP, NTP UPNP
3G външен модул: Да, през USB 2.0 Port
WAN RJ45: 10/100Mbit/s
WIFI външен модул: Да, през USB 2.0 порт, 100 метра (съвместим с модел QH-WU-01)
PTZ протокол: PELCO-D, PELCO-P, и други 17 вида протоколи
RS-485 за управление на PTZ камери
Захранване DC12V/2A

31_112531_10.10.2022.jpg

Не виждам причини, каквато и да е аналогова кмера, да не работи с този ДВР. Друг е въпроса, че наливането на пари в аналогови системи, в момента е безсмислено - според мен

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...