Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Свързване на рутер към мобилния абонаментен план

eees
Виж решението Разрешен от belefor,

Препоръчан отговор

Здравейте,

Към мобилния ми абонаментен план е включен неограничен интернет, който използвам чрез Personal Hotspot и на други устройства, когато се налага.

Въпросът ми е, има ли начин да се извади допълнителна сим карта (или eSim) на същия план, която да се използва от рутер,  поддържащ сим карта, вместо да пускам hotspot-a? И ако е възможно, има ли някакви особености?

Благодаря!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• Решение

Обикновенно договора за неограничен мобилен интернет е закачен към серийния номер на сим-картата. Няма да можеш да изкараш друга на същия договор.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 56 минути, Емил Костов написа:

Не!

преди 55 минути, belefor написа:

Обикновенно договора за неограничен мобилен интернет е закачен към серийния номер на сим-картата. Няма да можеш да изкараш друга на същия договор.

Специално за @belefor - явно не си чувал за услугата Extra SIM на А1.
За @Емил Костов знам - на него му е забранено, да коментира конкуренцията.

Всяка услуга - не само мобилния Интернет - е „закачена“ към абонатния номер на клиента, не към серийния номер на сим-картата. При смяна на пластиката (ако е физическа) - услугите се преместват!

Конкретно ...

преди 1 час, eees написа:

Здравейте,

Към мобилния ми абонаментен план е включен неограничен интернет, който използвам чрез Personal Hotspot и на други устройства, когато се налага.

Въпросът ми е, има ли начин да се извади допълнителна сим карта (или eSim) на същия план, която да се използва от рутер,  поддържащ сим карта, вместо да пускам hotspot-a? И ако е възможно, има ли някакви особености?

Благодаря!

Провери, дали не си в следната ситуация

Цитат

Считано от 30.04.2021 г. не е възможно ползването и активирането на достъп до мобилен интернет за допълнителни Екстра SIM карти, ако Главният номер се ползва с тарифен план, в който е включен неограничен обем мобилен интернет на максимална скорост в МВ.

Допълнителните EXTRA SIM карти, активирани след 30.09.2016 г. са с изключена услуга мобилен интернет. Активирането на мобилен интернет е възможно по всяко време в магазин на A1 или партньорската мрежа, срещу заплащане на съответната месечна такса за ползване на услугата. В този случай Extra SIM картата/тите ползват от мегабайтите на тарифния план на основната карта. Не е възможно ползването и активирането на достъп до мобилен интернет за допълнителни Екстра SIM карти, ако Главният номер се ползва с тарифен план, в който е включен неограничен обем мобилен интернет на максимална скорост в МВ.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

току-що, jhoro написа:

Специално за @belefor - явно не си чувал за услугата Extra SIM на А1.

"""Важно!

Считано от 30.04.2021 г. не е възможно ползването и активирането на достъп до мобилен интернет за допълнителни Екстра SIM карти, ако Главният номер се ползва с тарифен план, в който е включен неограничен обем мобилен интернет на максимална скорост в МВ. ""

????????????????????????

Дали не съм?

току-що, belefor написа:

"""Важно!

Считано от 30.04.2021 г. не е възможно ползването и активирането на достъп до мобилен интернет за допълнителни Екстра SIM карти, ако Главният номер се ползва с тарифен план, в който е включен неограничен обем мобилен интернет на максимална скорост в МВ. ""

????????????????????????

Дали не съм?

"""При смяна на пластиката (ако е физическа) - услугите се преместват!"" - Не трябва ли да се обадиш за да ти регистрират новата карта към стария договор? Реално ПАК ти регистрират договора към картата(серийния номер)...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 8 минути, belefor написа:

"""Важно!

????????????????????????

Дали не съм?

Казах, че не си - защото пишеш глупости!

преди 1 час, belefor написа:

Правиш ли разлика - между 15-цифрения номер, изписан на конкретната пластика IMSI (International Mobile Subscriber Identity) и абонатния номер на клиента?
SIM карта – Уикипедия

Пп. Цитираш текст, който съм посочил и аз. Но ...

Едно е - „не е възможно ползването и активирането на достъп до мобилен интернет за допълнителни Екстра SIM карти“, съвсем друго - „Няма да можеш да изкараш друга на същия договор“.
Ще може - но без мобилен интернет.

Всичко това - само при А1, а авторът не е казал за кой оператор става дума.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

За да активираш дадена сим карта (било тя и еСИМ) към даден потребителски договор, трябва да се влезне в администраторската част на мобилния доставчик на услуги. Там към дадената сим карта(сериен номер) се указва вида на договора на човека(в случая - тарифа неограниен интернет).

Останалото си е чисто заяждане:

преди 11 минути, jhoro написа:

Казах, че не си - защото пишеш глупости!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 минути, belefor написа:

За да активираш дадена сим карта (било тя и еСИМ) към даден потребителски договор, трябва да се влезне в администраторската част на мобилния доставчик на услуги. Там към дадената сим карта(сериен номер) се указва вида на договора на човека(в случая - тарифа неограниен интернет).

Ако не можеш да обясниш нещо достатъчно просто, значи не го разбираш достатъчно добре.“
Алберт Айнщайн
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Извинявам се, че не съм на интелектуалното ниво на Алберт Айнщайн. И браво на теб , че си на неговото ниво! 😉

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 4 минути, belefor написа:

Извинявам се, че не съм на интелектуалното ниво на Алберт Айнщайн. И браво на теб , че си на неговото ниво! 😉

Тогава просто си мълчи - виж, че обърка автора.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

току-що, jhoro написа:

Тогава просто си мълчи - виж, че обърка автора.

С кое точно съм го объркал?

Според мен ти го обърка.

И се извиних за интелектуалното ниво сравнимо с Алберт Айнщайн а не на теб!

Вземи си виж подписа , че да не станеш за смях.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 минути, belefor написа:

С кое точно съм го объркал?

Според мен ти го обърка.

И се извиних за интелектуалното ниво сравнимо с Алберт Айнщайн а не на теб!

Вземи си виж подписа , че да не станеш за смях.

Повтарям - точно думите ти

преди 1 час, belefor написа:

Обикновенно договора за неограничен мобилен интернет е закачен към серийния номер на сим-картата

са пълна простотия!

В момента разполагам с няколко (3 или 4) „чисти“ сим-карти. Всяка си има нейният IMSI номер, но е е обвързана с никой абонаментен или телефонен номер!
Идеята е - ако си загубя телефонния апарат или сим-картата ми се повреди - да си активирам нова сим-карта, без да ходя в офис на оператора.

Ако не знаеш, че има и такъв вариант ...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 минута, jhoro написа:

Повтарям - точно думите ти

са пълна простотия!

В момента разполагам с няколко (3 или 4) „чисти“ сим-карти. Всяка си има нейният IMSI номер, но е е обвързана с никой абонаментен или телефонен номер!
Идеята е - ако си загубя телефонния апарат или сим-картата ми се повреди - да си активирам нова сим-карта, без да ходя в офис на оператора.

Ако не знаеш, че има и такъв вариант ...

Ако не знаеш , да те светна , че ICCID number-a се води сериен номер на сим картата и 'дори без да ходиш' в офиса пак трябва по някакъв начин(дали с обаждане или USSD) да се свържеш с оператора да го активира на съответния план. 

В крайна сметка , автора зададе обикновен въпрос и получи от мен обикновен отговор. Престани да се заяждаш или погледни в огледалото и продължавай...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Това което иска постващият не може да стане. А вие може спокойно да продължите със спора. Има си отделни планове само за мобилен интернет. Да, тази карта можеш да я сложиш в рутер, но край с разговорите.

Редактирано от Емил Костов (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 49 минути, Емил Костов написа:

Да, тази карта можеш да я сложиш в рутер, но край с разговорите.

Това сега ли го измисли?

Или на Бибаком сте бамбашка.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 5 минути, jhoro написа:

Това сега ли го измисли?

Или на Бибаком сте бамбашка.

Кое да съм измислил?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Имах подобна дилема,  да сложа една екстра сим от А1 на друг телефон и оттам да ползвам неограничения интернет на 2 телефона. Оказа се, че А1 от горепосочената дата вече не позволяват на втората карта интернет, само разговори.  Съответно не става да сложиш първата карта на рутера, а втората във телефон, защото рутера не може да прекъсва интернета като се получи заявка за телефонно обаждане.  Явно тази мръсотийка се ползва и от другите оператори, поне нямам потвърждение, че работи на Виваком и Yettel. Евентуално, ако някой има информация, че това работи и го е тествал моля да напише. Може на някой да му свърши работа. Аз намерих друг начин да пусна интернет на втория телефон.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 31 минути, stanpet написа:

Имах подобна дилема,  да сложа една екстра сим от А1 на друг телефон и оттам да ползвам неограничения интернет на 2 телефона. Оказа се, че А1 от горепосочената дата вече не позволяват на втората карта интернет, само разговори.  Съответно не става да сложиш първата карта на рутера, а втората във телефон, защото рутера не може да прекъсва интернета като се получи заявка за телефонно обаждане.  Явно тази мръсотийка се ползва и от другите оператори, поне нямам потвърждение, че работи на Виваком и Yettel. Евентуално, ако някой има информация, че това работи и го е тествал моля да напише. Може на някой да му свърши работа. Аз намерих друг начин да пусна интернет на втория телефон.

За Виваком - този въпрос не стои. Засега нямам информация, да предлагат клониране на сим карти.
Yettel предлагат само eSIM.

При А1 - акцента е
„ако Главният номер се ползва с тарифен план, в който е включен неограничен обем мобилен интернет на максимална скорост“.
Тоест - ако Главният номер ползва тарифен план, в който е включен лимитиран обем мобилен интернет на максимална скорост - врътката ще сработи. Просто двете карти, ще си консумират едно и също количество данни.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

За Виваком - този въпрос не стои. Засега нямам информация, да предлагат клониране на сим карти.
Yettel предлагат само eSIM.

При А1 - акцента е
„ако Главният номер се ползва с тарифен план, в който е включен неограничен обем мобилен интернет на максимална скорост“.
Тоест - ако Главният номер ползва тарифен план, в който е включен лимитиран обем мобилен интернет на максимална скорост - врътката ще сработи. Просто двете карти, ще си консумират едно и също количество данни.

Айде де. И като сложиш картата в рутера да ползва мобилни данни как ще работи телефонът с ЕСИМ.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 4 часа, Емил Костов написа:

Кое да съм измислил?

Това

преди 5 часа, Емил Костов написа:

Да, тази карта можеш да я сложиш в рутер, но край с разговорите.

Да - докато стои в рутера, няма опция за телефония. Такъв рутер няма.
Но - това е само докато се ползва като дата-сим. Иначе услугата „включени минути“ си остава - до следващото преместване в нормален телефонен апарат.

току-що, Емил Костов написа:

Айде де. И като сложиш картата в рутера да ползва мобилни данни как ще работи телефонът с ЕСИМ.

Какво е ЕСИМ?

Задай си този въпрос сам и ... дано си отговориш.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

току-що, jhoro написа:

Това

Да - докато стои в рутера, няма опция за телефония. Такъв рутер няма.
Но - това е само докато се ползва като дата-сим. Иначе услугата „включени минути“ си остава - до следващото преместване в нормален телефонен апарат.

Значи си проспал тотално цялата тема. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

току-що, Емил Костов написа:

Значи си проспал тотално цялата тема. 

Ами не съм като някои от вас - да вися като паяк тук постоянно.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ами не съм като някои от вас - да вися като паяк тук постоянно.

АЗ не вися в тоя форум. Просто двете ми работи са свързани с работа с компютър и този сайт стои отворен. Когато не съм пред компютър не ползвам интернет. Казвал съм го поне 20 пъти. Както и да е. Първоначално съм дал отговор на постващият. Той сам си избира или решава! 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 12 минути, Емил Костов написа:

АЗ не вися в тоя форум.

Не съм казвал конкретни имена - а само

преди 16 минути, jhoro написа:

... някои от вас ...

Моите ангажименти в момента са далеч от компа и само поглеждам ... чат-пат.

А когато работя - до такива сайтове нямам достъп.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...