Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Да премина ли на 3G при интернет 2 мегабита

Featured Replies

Здравейте. Може ли съвет. Вчера преподписах договора си с мобилния оператор. Преминах на интернет мобилни данни със скорост 2 мегабита. В този случай, ако тази скорост е ниска, по-добре ли е да премина само на 3G мрежа, поне да си пестя батерията, като няма да имам силен интернет?

Това идва около 250 килобайта/секунда, доста ще е бавно. По-скоро харченето на батерията ще ти е по-голямо при чакане да се зареди нещо с такава бавна скорост. Най-добре тествай двата варианта и си прецени сам.

Does 4G Use More Battery Power Than 3G? (weboost.com)

Download Speeds: Comparing 2G, 3G, 4G & 5G Mobile Networks (kenstechtips.com)

Няма такъв договор за 2 мегабита. Да не са 2000 мегабайта на висока скорост?

преди 17 минути, Емил Костов написа:

Няма такъв договор за 2 мегабита. Да не са 2000 мегабайта на висока скорост?

А дали има договор за 3G ? до колкото знам на всички оператори всички нови договори започват от 4G

преди 4 минути, adersa написа:

А дали има договор за 3G ? до колкото знам на всички оператори всички нови договори започват от 4G

Ще те пляскам аз теб обещал съм ти :) . Да, има и договори където услугата на клиента е ограничена до 3G, но това е при фирми който ползват дата преносите за други неща. Давам ти пример - касов апарат или банкомат. За тях няма нужда услугата да е на висока скорост.

Редактирано от Емил Костов (преглед на промените)

преди 2 минути, Емил Костов написа:

Ще те пляскам аз теб обещал съм ти :) . Да, има и договори където услугата на клиента е ограничена до 3G, но това е при фирми който ползват дата преносите за други неща. Давам ти пример - касов апарат или банкомат. За тях няма нужда услугата да е на висока скорост.

това вече е друга бира . Остана автора да сподели дали е фирмен клиент :) 

Като не използвате мобилните данни ги изключвайте и така ще се пести батерия както правя аз :) 

Не ми казвайте, че няма такъв договор, когато ви казвам, че съм подписал такъв. Unlimited 2, Vivacom. 

Договор за 3G нямам. Имам настройки на връзката на телефона. Оттам мога да понижа.

преди 22 минути, aivanov1 написа:

Не ми казвайте, че няма такъв договор, когато ви казвам, че съм подписал такъв. Unlimited 2, Vivacom. 

Договор за 3G нямам. Имам настройки на връзката на телефона. Оттам мога да понижа.

Редактирах си поста. Да има такъв план. Спокойно можеш да си на 3G.

преди 3 часа, adersa написа:

Аз съм на 3g въпреки че телефона ми подържа 4g и Volte, не ги ползвам. На село където живея интернета на 3g става горе долу, но на 4g го няма никакъв, мъка голяма. Лично аз не виждам абсолютно никаква разлика като отида в града и си пусна телефона на 4г и Volte. Нито в пъргавината на нета, нито в качеството на звука.

преди 3 минути, Росен 2 написа:

Аз съм на 3g въпреки че телефона ми подържа 4g и Volte, не ги ползвам. На село където живея интернета на 3g става горе долу, но на 4g го няма никакъв, мъка голяма. Лично аз не виждам абсолютно никаква разлика като отида в града и си пусна телефона на 4г и Volte. Нито в пъргавината на нета, нито в качеството на звука.

Няма как да не виждаш разлика между 3 и 4G като отидеш на място, където и двете се поддържат. Това са глупости. Колкото до Volte това е ненужна простотия, която се пусна от операторите.

Разлика има в скороста на сваляне например като си пусна програма да меря, но иначе в сърфирането не се усеща. Поне аз не я усещам, еднакво бързо ми се отварят страниците на сайтовете които посещавам, ако има някакво забавяне с милисекунди в полза на 4 г то е направо пренебрежимо.

преди 1 час, Росен 2 написа:

Разлика има в скороста на сваляне например като си пусна програма да меря, но иначе в сърфирането не се усеща. Поне аз не я усещам, еднакво бързо ми се отварят страниците на сайтовете които посещавам, ако има някакво забавяне с милисекунди в полза на 4 г то е направо пренебрежимо.

На 3G се усеща точно браузването. Понякога бавят. За момента 4G напълно удовлетворява консумацията, която един телефон иска за работа и това ще е така доста дълго време. От тъпотията 5G в  момента няма никакъв смисъл, но трикове и реклами за балъците трябва да има.

Както и да е. При ситуацията на постващия спокойно може да стои на 3G.

Благодаря много на всички за отговорите. Значи минавам на 3G. С такава скорост не ми е нужна 4G конфигурация.

преди 3 минути, aivanov1 написа:

Благодаря много на всички за отговорите. Значи минавам на 3G. С такава скорост не ми е нужна 4G конфигурация.

Ами няма смисъл. Ти си с неогораничен мобилен интернет, но можеш да използваш скорост само до 2 мегабита.

преди 5 минути, Емил Костов написа:

Ами няма смисъл. Ти си с неогораничен мобилен интернет, но можеш да използваш скорост само до 2 мегабита.

Именно, да. И аз така мисля.

преди 9 минути, adersa написа:

Ако слушаш онлайн радио и ползваш навигацията на телефона 3Г не знам дали ще поеме такъв трафик

Не, няма!

Не мога да разбера каква е идеята да се мъчиш с бавен интернет, който както вече казах, ще ти хаби повече батерия докато чакаш да зареди нещо, отколкото да я пестиш. И има външни батерии за случаи, за които няма да можеш да изкараш докато намериш зарядно, те също не струват кой знае колко. За няколко лева на месец да се тормозиш и то за бизнес план, какъв е този бизнес, от който нищо не изкарваш? 10 мегабита е няколко лева по-скъп, защо не минеш на такъв план?

Unlimited - Мобилни услуги - Услуги - Бизнес клиенти | Vivacom | Най-голямата 5G мрежа в България

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.