Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Истината за Социализма: Да, тогава беше по-добре отколкото е сега!

Featured Replies

преди 1 час, M.Николов написа:

Отново ще трябва да те поправя, не парите, а банкнотите са привършвали!

Не правиш разлика между пари и банкноти.

Ако изпаднеш в ситуацията от т.6, съм сигурен на 99.9999%, че ще си искаш парите, а не банкнотите, паричните знаци или паричните средства

image.png

• Отговори 41,4k
  • Прегледи 1,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• По времето на социализма имало опашки за хляб. Колкото и да е странно понякога заради глупости при соца и това ставаше. Примерно от 1988 до 1993 живях в квартал. Владиславово и там някакъв "умник" беш

• Без коментар.... Само да питам: Вие ,младите какво точно направихте за България,че имате право да ръсите простотии за бащите и дядовците си!?

Публикувани изображения

преди 3 часа, M.Николов написа:

Не правиш разлика между пари и банкноти.

Той и за СО МАТ пак много балалайкаше... естествено хал-хабер няма какво фактически твърди. А защо печатането на пари е проблем за него, при положение, че това си е традиционна практика навсякъде по света!? Странна работа... Малко като Ванко Даскала, СО МАТ била фирма-посмешище, но западните медии я хвалили. Западните медии вече нас не ни хвалят, но той намери оправдание и за това, понеже по негови оценки, това не било нищо особено. По-важният критерий бил колко пренасяли, но в същото време, той няма понятие колко са пренасяли СО МАТ. Но и това не било важно, щото така или иначе пренасяли повече. Само дето... малко е комично, да се сравняват логистични услуги през 80-те с тия 40-45 години по-късно по обясними причини, които съм изтъкнал вече. Преди това пък беше... трябвало да си избираме години, по които да ги сравняваме. Т.е. данните трябва да са абсолютно нелогични и на свободноизбираем принцип.

Такова е нивото тук...

преди 23 минути, communismatic написа:

Той и за СО МАТ пак много балалайкаше... естествено хал-хабер няма какво фактически твърди. А защо печатането на пари е проблем за него, при положение, че това си е традиционна практика навсякъде по света!? Странна работа... Малко като Ванко Даскала, СО МАТ била фирма-посмешище, но западните медии я хвалили. Западните медии вече нас не ни хвалят, но той намери оправдание и за това, понеже по негови оценки, това не било нищо особено. По-важният критерий бил колко пренасяли, но в същото време, той няма понятие колко са пренасяли СО МАТ. Но и това не било важно, щото така или иначе пренасяли повече. Само дето... малко е комично, да се сравняват логистични услуги през 80-те с тия 40-45 години по-късно по обясними причини, които съм изтъкнал вече. Преди това пък беше... трябвало да си избираме години, по които да ги сравняваме. Т.е. данните трябва да са абсолютно нелогични и на свободноизбираем принцип.

Такова е нивото тук...

Ти ли имаш представа за СОМАТ?

ПП: критерият ти за това дали един отрасъл е добре или не може да го предложиш на НСИ. Тази смотана методология където я ползват за нищо не става. Твоята обаче е топ.

преди 1 минута, BANKATA написа:

Ти ли имаш представа за СОМАТ?

Ми, мисля, че ти дадох данни за западните източници и какво твърдят за фирмата-посмешище. Само, не знам... що и това не е никакъв критерий за теб. Общо-взето си избираме май само кое да бъде критерий и кое не. Специално по темата за СОМАТ, ти толкова пъти си въртя гъзицата, че накрая не стана ясно, по кой критерий да съдим.

преди 4 минути, BANKATA написа:

Твоята обаче е топ.

Е, всеки случай не съм си въртял гъзицата по 200 пъти, понеже иначе няма да мога, да си натъкмя тезата, както ми се иска...

преди 5 минути, communismatic написа:

Ми, мисля, че ти дадох данни за западните източници и какво твърдят за фирмата-посмешище. Само, не знам... що и това не е никакъв критерий за теб. Общо-взето си избираме май само кое да бъде критерий и кое не. Специално по темата за СОМАТ, ти толкова пъти си въртя гъзицата, че накрая не стана ясно, по кой критерий да съдим.

Защото не е критерии. 

За тази работа има цифри, нещо което няма как да бъде субективно. Като сравняваш 2 и 1 няма как да се объркаш кое е по-голямо от другото.

Това кой кого похвалил ти обясних къде намира приложение.

Т.е. по-добър критерий е да сравняваме логистиката сега с тая от преди 40-45 години без да си даваме сметка, че тогава дори превозните средства освен, че са били по-бавни, не са могли да носят толкова товар... те са били и по-малко като численост. Мхм, ясно...

преди 7 минути, communismatic написа:

Т.е. по-добър критерий е да сравняваме логистиката сега с тая от преди 40-45 години без да си даваме сметка, че тогава дори превозните средства освен, че са били по-бавни, не са могли да носят толкова товар... те са били и по-малко като численост. Мхм, ясно...

Казах ти къде ти е грешката пък ти си сравнявай каквото щеш. Не че много хора четата темата, ама излагацията си е твоя.

току-що, BANKATA написа:

Казах ти къде ти е грешката пък ти си сравнявай каквото щеш. Не че много хора четата темата, ама излагацията си е твоя.

Ти казваш на мен, къде ми е грешката? Човека с хилядата бисера? Верно ли? Ми дай да сравняваме тогава производството на едновремешният Москвич в СССР с китайският Москвич сега? Що не?

Между другото, що по темата за Одеса пак би отбой? Имаш ли понятие украинската сган колко хора изби тогава? Да или не? Твърдиш, че си супер наясно?

преди 13 минути, communismatic написа:

Ти казваш на мен, къде ми е грешката? Човека с хилядата бисера? Верно ли? Ми дай да сравняваме тогава производството на едновремешният Москвич в СССР с китайският Москвич сега? Що не?

Между другото, що по темата за Одеса пак би отбой? Имаш ли понятие украинската сган колко хора изби тогава? Да или не? Твърдиш, че си супер наясно?

Добре, сравнявай.

За Одеса....какво там? Нямам спомен са си ме питал нещо.

преди 2 минути, BANKATA написа:

Добре, сравнявай.

Ми да, то по твоята логика...

преди 2 минути, BANKATA написа:

За Одеса....какво там? Нямам спомен са си ме питал нещо.

Тъй ли?

преди 1 час, communismatic написа:

Виж сега. За бомбенето на болници... мисля, че вече обясних. Ако не си разбрал... това вече е отделна тема. Относно "лошите взаимоотношения", аз продължавам, да недоумявам, след като ти буквално хал-хабер нямаш, за това, какво се е случило от рухването на съветската система до началото на СВО-то между Източната част на Украйна, сиреч украинците с руско самосъзнание и промитите бандеровци от Западна Украйна, това как имаш акъл, да виеш на умряло срещу руските атаки по украинските градове? Ти значи си тотално некомпетентен по тая тема... Примерно, имаш ли понятие за горенето на живи хора в Одеса по време на майдана? 

преди 8 минути, communismatic написа:

Ми да, то по твоята логика...

Тъй ли?

Ама кой те спира, сравнявай си.

Само гледай поне марките да са еднакви.

току-що, BANKATA написа:

Ама кой те спира, сравнявай си.

Ми, нали такава е твоята логика, ве... лаладжия. Ти пак ли не можеш, да зацепиш...

Кажи за Одеса, стига ми бяга по тъча... Нали все виеш на умряло срещу руснаците? Оказа се, че хабер нямаш за отношенията между Русия и Украйна преди началото на СВО-то. Поредният заблуден...

преди 1 минута, communismatic написа:

Кажи за Одеса, стига ми бяга по тъча... Нали все виеш на умряло срещу руснаците? Оказа се, че хабер нямаш за отношенията между Русия и Украйна преди началото на СВО-то. Поредният заблуден...

Сложни са им били взаимоотношенията, затова.

„Златният век“ на русофилите и соц-носталгиците – мит, изграден върху чужди ботуши

Русофилите и соц-носталгиците обичат да повтарят като папагали: „При соца беше добре, тогава беше златният век на България.“ Но нека погледнем фактите.

Този „златен век“ започва с танковете на Червената армия през септември 1944 г., с окупация, която никой не ни е питал дали искаме. Започва с десетки хиляди избити българи без съд и присъда, със стотици хиляди пратени в лагери за „превъзпитание“ – разбирай робски труд при нечовешки условия.

Започва с Народния съд, който осъжда и разстрелва офицери, интелектуалци, политици – хората, които изграждаха модерна и независима България.

„Златният век“ продължава с бригади – милиони деца и младежи са пращани по полета и фабрики да работят като роби, вместо да учат или почиват.

Продължава с икономическо безумие – цялата качествена продукция отива за износ на безценица към СССР, а за българите остават стоките „втора ръка“. Плащахме двойни цени за руския петрол, подарявахме тонове храна, добитък и злато на Москва, а нашите семейства брояха стотинки за захар и олио.

„Златният век“ означаваше също така забрана да пътуваш свободно, забрана да четеш каквото искаш, забрана да говориш свободно. Цялата страна беше превърната в един затвор зад Желязната завеса.

И когато днес някой соц-носталгик или русофил ви каже: „При соца беше хубаво“, нека си припомни:

бригадите, където децата работеха без пари, празните магазини и купоните за хляб, лагерите и разстрелите, факта, че България беше васал, а не свободна държава.

Това ли е „златният век“? Не, това е епоха на мизерия, страх и унижение.

Днес живеем в България, която е част от Европа, свободна и независима. Можем да пътуваме, да избираме, да говорим. Това е истинската ценност. А който още мечтае за „майка Русия“ и за „соца“ – нека първо отиде да поживее малко в днешна Русия. Там ще намери „златния век“, за който копнее.

558057090_122234407910170735_37970703209

Сложни са им били взаимоотношенията, затова.

Ми като са им сложни взаимоотношенията, що виеш на умряло срещу руснаците сега? Кви са тия двойни аршини от човек, дето до оня ден нямаше грам понятие, че украинската сган, разбирай "бандеровците" убиваха деца в Донбас?! Нещо, много двойни стандарти станаха...

Ми като са им сложни взаимоотношенията, що виеш на умряло срещу руснаците сега? Кви са тия двойни аршини от човек, дето до оня ден нямаше грам понятие, че украинската сган, разбирай "бандеровците" убиваха деца в Донбас?! Нещо, много двойни стандарти станаха...

Ти намеси децата като оправдание за зверствата на руснаците. Аз единствената сган която познавам са руснаците. Едни леко тъпички пияници  по това се познават.

Подпишете петицията❗️За възстановяване на държавния контрол върху незаконно ползвания от Русия имот на язовир „Искър“ до София:

541167337_797119466148956_28115707957691

Ти намеси децата като оправдание за зверствата на руснаците. Аз единствената сган която познавам са руснаците. Едни леко тъпички пияници  по това се познават.

Ти май нещо не ме разбираш отново? Да взема, да го напиша пак? Едните вършат зверства, другите също. Едните убиват деца, другите също. Що за едните виеш на умряло, а за другите не? Даже нямаше и грам понятие, че "бандеровците" убиваха деца в Донбас? Зададох ти въпрос и имаш ли идея, какво е съотношението при цивилните жертви в Израел, и в Украйна. И там би отбой... Та, чакам си отговорите на въпросите. Много балалайкаш иначе, оказа се, че това е поредната тема, по която си бос.

преди 18 минути, communismatic написа:

Децата са жертви на оркските бандюги,които влизат в някой жилищен блок,стрелят оттам,и от ответният огън на редовната украинска армия имаше жертви и от мирното население! Това го каза Стрелков/Гиркин-един от организаторите на рускатата намеса,полковник,разприказвал се и го опандизи изродът путлер

549203776_4164180497232863_5087868574095614685_n.jpg.bfc30569b4fda50170c614bcb86016c1.jpg

преди 2 минути, nnnkjkklllk; написа:

Децата са жертви на оркските бандюги,които влизат в някой жилищен блок,стрелят оттам,и от ответният огън на редовната украинска армия имаже жертви и от мирното население!

Верно ли ве, промит от пропаганда умник такъв? Руснаците влизали в блоковете и стреляли, а не обратното? Верно? Я пак си помисли... Я ми обясни, това чудо, какво прави в междублоковото пространство? https://t.me/boris_rozhin/122493

Ти май нещо не ме разбираш отново? Да взема, да го напиша пак? Едните вършат зверства, другите също. Едните убиват деца, другите също. Що за едните виеш на умряло, а за другите не? Даже нямаше и грам понятие, че "бандеровците" убиваха деца в Донбас? Зададох ти въпрос и имаш ли идея, какво е съотношението при цивилните жертви в Израел, и в Украйна. И там би отбой... Та, чакам си отговорите на въпросите. Много балалайкаш иначе, оказа се, че това е поредната тема, по която си бос.

Разбирам те. Ама не си прав. :)

току-що, BANKATA написа:

Разбирам те. Ама не си прав. :)

Естествено, по най-елементарният начин се изнизва за пореден път. Това е положението... 😆

току-що, communismatic написа:

Естествено, по най-елементарният начин се изнизва за пореден път. Това е положението... 😆

Не, ако кскаш мога като теб да пиша глупости на килограм. Да обяснясам всяко нещо за което ми е трудно примерно със сложни взаимоотношения. Лесно и ненапрягащо, като за човек с две мозъчни гънки.

преди 7 минути, BANKATA написа:

Не, ако кскаш мога като теб да пиша глупости на килограм.

Ми като са глупости - обори ги. Ама нещо не можеш и само балалайкаш, колкото да се намираш на приказка. Факт е, че изобщо нямаш никаква идея, какви са били взаимоотношенията между Русия и Украйна. Ми като нямаш идея, кво виеш на умряло срещу руснаците тогава? Нали това те питам...

преди 7 минути, BANKATA написа:

Лесно и ненапрягащо, като за човек с две мозъчни гънки.

Недей, че ще взема, много да се засегна от теб...

Ми като са глупости - обири ги. Ама нещо не можеш и само балалайкаш, колкото да се намираш на приказка. Факт е, че изобщо нямаш никаква идея, какви са били взаимоотношенията между Русия и Украйна. Ми като нямаш идея, кво виеш на умряло срещу руснаците тогава? Нали това те питам...

Недей, че ще взема, много да се засегна от теб...

Аз съм го оборил всичките ти. Който желае може да види. 

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 1

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.