Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Истината за Социализма: Да, тогава беше по-добре отколкото е сега!

Featured Replies

преди 1 минута, BANKATA написа:

Аргумент е за хората с накърнено его. Сега няма такива мегаломански фирми. Същата работа  че и повече се върши от малки и много на брой.

Т.е. няма такива медии, които да пишат за нас подобни неща вече!? Ясно... Е, благодаря ти, че доказа отново, че съм бил прав. Давай следващата тема, по която да те гавря...

• Отговори 41,4k
  • Прегледи 1,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• По времето на социализма имало опашки за хляб. Колкото и да е странно понякога заради глупости при соца и това ставаше. Примерно от 1988 до 1993 живях в квартал. Владиславово и там някакъв "умник" беш

• Без коментар.... Само да питам: Вие ,младите какво точно направихте за България,че имате право да ръсите простотии за бащите и дядовците си!?

Публикувани изображения

току-що, communismatic написа:

Т.е. няма такива медии, които да пишат за нас подобни неща вече!? Ясно... Е, благодаря ти, че доказа отново, че съм бил прав. Давай следващата тема, по която да те гавря...

Що пък да няма? Това че не се парадира с подобни новини не значи че няма.

Ето ти една от 2003 хвалба към България

https://www.investor.bg/a/5-balgariya/8614-spisanie-forbs-pohvali-balgariya

Извинявай, аз мисля, че говорим за логистиката? Ти май вече си тотално безпомощен, а? 😆

Защо в "развития" социализъм, особено в СССР, постоянно е имало такива плакати?

piyanitsi.png

Каква е била целта на създателите им? Осмивали са капитализма или е имало някакви вътрешни проблеми?

:popcorn2:

преди 3 минути, communismatic написа:

Извинявай, аз мисля, че говорим за логистиката? Ти май вече си тотално безпомощен, а? 😆

Защо пък трябва да ни хвалят? Това ли е важно или какво показват цифрите?

Не напразно ти казах че егото не е показател, ама ти не спираш само него да подмяташ, понеже нищо от цифрите не е в твоя полза и само тази сламка ти остана. Единственото в което съм безпомощен е да ти налея акъл. Там щом образователната система и семейството ти не са успяли да ти помогнат, и аз не мога.

преди 4 минути, BANKATA написа:

Защо пък трябва да ни хвалят?

Аз не съм искал никой да ни хвали, ти твърдиш мега малоумщината, че СО МАТ е била някаква фирма-посмешище, затова и ти поствам статия от западен източник, който веднага те опровергава. Искам и от теб, да ми посочиш нещо подобно - ти естествено не можеш, та затова и почваш да увърташ. Ние говорим за логистиката, ти изведнъж ми постваш някаква статия от "Форбс" относно икономиката ни? Извинявай, кой е жалък? Аз или ти?

преди 5 минути, BANKATA написа:

Не напразно ти казах че егото не е показател, ама ти не спираш само него да подмяташ, понеже нищо от цифрите не е в твоя полза и само тази сламка ти остана.

Кои цифри бе Умен Иване? Кои? Аз ти показах, чрез твоята статистика, че СО МАТ е вършела кажи-речи същата работа с 14-15 пъти по-малко превозни средства. Освен това е абсолютна смехория, да се сравнява транспортна фирма сега и тогава, понеже камионите най-малкото вече са много по-технологично напреднали. Не знам, дали го разбра, ама... И дори и да е така, факт е, че СО МАТ е била нещо изключително, останалото са обяснения на хора от Карлуково. 

преди 7 минути, BANKATA написа:

Единственото в което съм безпомощен е да ти налея акъл.

Това го твърди човека, който е абсолютно посмешище по всяка една тема, която тръгне, да защитава. Включително и тази. 

Кои цифри бе Умен Иване? Кои? Аз ти показах, чрез твоята статистика, че СО МАТ е вършела кажи-речи същата работа с 14-15 пъти по-малко превозни средства. Освен това е абсолютна смехория, да се сравнява транспортна фирма сега и тогава, понеже камионите най-малкото вече са много по-технологично напреднали. Не знам, дали го разбра, ама... И дори и да е така, факт е, че СО МАТ е била нещо изключително, останалото са обяснения на хора от Карлуково. 

Аз статистика за работата на СОМАТ не съм показвал. Ама ти пак не си разбрал и интерпретираш както сметнеш за добре показаното.

Това бяха единствените еднакви данни които намерих и за двата периода.

Нима? 😆

на 29.09.2025 г. в 17:35, BANKATA написа:

Ето, даже и показателя е един и същ тона километър.

18 000 1989 година за автомобилният транспорт.

26 000 сега. 

Screenshot_20250929_002126_Chrome.thumb.jpg.b451ac80df8dc3389e01a5ae04655445.jpg

Аз сега се сетих и за последното оправдание по тая тема, щото и там беше надупен яко. Трябвало да се гледа "пика", а не последната година и последната година от рухването на социализма. Защо? Нещо не стана ясно... 😆

преди 20 минути, БаалБек написа:

Защо в "развития" социализъм, особено в СССР, постоянно е имало такива плакати?

piyanitsi.png

Каква е била целта на създателите им? Осмивали са капитализма или е имало някакви вътрешни проблеми?

:popcorn2:

Ти да видиш........Нещо да кажеш за дрогата,за балоните с райски газ...нещо за циганията по чалготеките в западната "ценностна" система? Май само осмиването няма да свърши работа тук...за съжаление ви е криворазбраната демокрация...

п.с.

Гледам яко наблягаш на пуканките,сигурно са гарнирани с нещо,щом пускаш такива нелепици...и не виждаш какво се случва ...

Нима? 😆

И какво съм показал?

Ти с този си пост само потвърждаваш вече казаното от мен, че хал хабер си нямаш какво има в тези таблици и си ги интерпретираш както ти е кеф.

Ама нормално, как да очаквам човек да разбере моите таблици като той не разбира своите които публикува.

току-що, BANKATA написа:

И какво съм показал?

Ми не знам, ти кажи. Дълго време въртеше мантрата, че това било показател. Даже понеже не ти отърваше, после се извъртя и написа, че било важно да се гледат годините в пика. Кое е вярното последно? Щото аз коментирам единствено и само твоите тъпотии, които именно ти постваше тук... Та, кое е вярно последно?

преди 4 минути, Proshark написа:

Ти да видиш........Нещо да кажеш за дрогата,за балоните с райски газ...нещо за циганията по чалготеките в западната "ценностна" система? Май само осмиването няма да свърши работа тук...за съжаление ви е криворазбраната демокрация...

п.с.

Гледам яко наблягаш на пуканките,сигурно са гарнирани с нещо,щом пускаш такива нелепици...и не виждаш какво се случва ...

Тоест, нямаш обяснение, защо са били такива плакатите в развития социализъм? Ясно! Или не е угодно на Кремълските ти господари да коментираш и ти разпоредиха да преместиш фокуса. ОК!

Тогава, защо въобще пишеш? Заработваш ли? Или се подмазваш?

преди 10 минути, Proshark написа:

не виждаш какво се случва

Какво се опитваш да внушиш пропагандно като всеки комунист

преди 5 минути, communismatic написа:

Ми не знам, ти кажи. Дълго време въртеше мантрата, че това било показател. Даже понеже не ти отърваше, после се извъртя и написа, че било важно да се гледат годините в пика. Кое е вярното последно? Щото аз коментирам единствено и само твоите тъпотии, които именно ти постваше тук... Та, кое е вярно последно?

Че е показател, показател е, ама защо реши че е показателно за СОМАТ и да ми го показваш не става ясно. 

преди 1 минута, BANKATA написа:

Че е показател, показател е, ама защо реши че е показателно за СОМАТ и да ми го показваш не става ясно. 

Аха, сега вече било показател. И показател е и да се гледа пика, а не последните години. Т.е. направо си правим някакви си свои стъкмистики, колкото там да ни излезе тезата вярна. 😆

преди 1 минута, communismatic написа:

Аха, сега вече било показател. И показател е и да се гледа пика, а не последните години. Т.е. направо си правим някакви си свои стъкмистики, колкото там да ни излезе тезата вярна. 😆

Които и години да вземеш те показват едно и също бре. Сега е по-добре. Дали ще е с 50 или 100%, пак не е в полза на '80. 

току-що, BANKATA написа:

Които и години да вземеш те показват едно и също бре. Сега е по-добре. Дали ще е с 50 или 100%, пак не е в полза на '80. 

Да, само дето тогава имаш в пъти повече транспортни средства. Ама това вече не е важно за статистиката, нали? Тия неща не ги гледаме, както не гледаме и по-модерните технологии в днешно време... 😆

току-що, communismatic написа:

Да, само дето тогава имаш в пъти повече транспортни средства. Ама това вече не е важно за статистиката, нали? Тия неща не ги гледаме, както не гледаме и по-модерните технологии в днешно време... 😆

Това че ти си решил че сега имаме повече транспортни средства пак потвържддава че не четеш какво се публикува, а си плякаш така.

преди 7 часа, АСПЕКТ написа:

САЩ като нямаха яйца и нямат яйца, нищо не каза нали?

РОБЕ на англосаксонската клика и паплач, що нищо не каза?

https://www.investor.bg/a/520-zemedelie/409884-yaytsata-v-sasht-sa-poskapnali-dvoyno-za-godina-zaradi-nedostig-no-vnosat-e-truden

https://www.dw.com/bg/trmp-ima-problem-s-ajcata-i-moli-evropa-za-pomos/a-71930256

Американците имат проблем с яйцата. Заради птичия грип САЩ изпитват остър недостиг на яйца, а цената им скача до небесата. Сега Вашингтон моли Европа за помощ - въпреки обтегнатите отношения насред търговската война.

Хем си посочил от какво е породен недостиг, а се пънеш.

А руснаците оправдаха липсата на масло (което внасяха ребрандирано от Украѝна) с повишеното ядене на сладолед.

току-що, BANKATA написа:

Това че ти си решил че сега имаме повече транспортни средства пак потвържддава че не четеш какво се публикува, а си плякаш така.

Т.е. нямаме повече транспортни средства? В момента транспортните средства са по-малко? 😆

преди 4 минути, communismatic написа:

Т.е. нямаме повече транспортни средства? В момента транспортните средства са по-малко? 😆

Коментирам нещата за които имам данни, нямам кристална топка като теб. 

току-що, BANKATA написа:

Коментирам нещата за които имам данни, нямам кристална топка като теб. 

Аха, ОК... 😆

Какъв живот какъв разкош :giggle1:

Може да бъде изображение с 2 души и текстово съобщение

преди 9 часа, БаалБек написа:

Тоест, нямаш обяснение, защо са били такива плакатите в развития социализъм? Ясно! Или не е угодно на Кремълските ти господари да коментираш и ти разпоредиха да преместиш фокуса. ОК!

Тогава, защо въобще пишеш? Заработваш ли? Или се подмазваш?

Предупредих те да не прекаляваш с пуканките...пречат ти на мисленето....и  заприличаш на платена радиоточка...

преди 20 часа, plamen.spam написа:

А ти разбра ли?
Че пари нема, и в склада привършват, и от Съюза не могат да изпратят скоро, и че затова БНБ иска да печата и други хартийки, с които да се разплаща.

Отново ще трябва да те поправя, не парите, а банкнотите са привършвали!

Не правиш разлика между пари и банкноти.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 1

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.