Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Истината за Социализма: Да, тогава беше по-добре отколкото е сега!

Featured Replies

току-що, communismatic написа:

Ми... чудя се, как да водя диалог с теб. Ти очевидно си на Мелмак.

Поредния УНИКАЛЕН отговор, виж ако искаш пак ще ти го повторя, понеже доказа, че не си адекватен да разбереш какво ти се пише. 

преди 8 минути, "Саша" написа:

ПЗависимоста на Европа от русия умря..... 😆

?

• Отговори 41,4k
  • Прегледи 1,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• По времето на социализма имало опашки за хляб. Колкото и да е странно понякога заради глупости при соца и това ставаше. Примерно от 1988 до 1993 живях в квартал. Владиславово и там някакъв "умник" беш

• Без коментар.... Само да питам: Вие ,младите какво точно направихте за България,че имате право да ръсите простотии за бащите и дядовците си!?

Публикувани изображения

Да, де... ти можеш, да си преповтаряш мантрата до втръсване, ама това няма да го направи истина. Както и твърдението ти например, че не пишеш от 200 акаунта, това всички знаем, че не е така.

преди 9 минути, communismatic написа:

Не ти ли е минавало през акъла, че основната причина за разликата в детската смъртност... е, че просто вече не се раждат толкова деца?

Пак се обаждаш неподготвен.

Това знаеш ли какво е?

преди 1 минута, plamen.spam написа:

Пак се обаждаш неподготвен.

Това ти ли ще го напишеш по-точно? 😆

преди 1 минута, plamen.spam написа:

Това знаеш ли какво е?

Аха, то било в промили. Щото гледах само графиката. Та... каква ти е теорията? Дай да видим? В смисъл... медицината през соца е била слаба?

преди 4 минути, communismatic написа:

Да, де... ти можеш, да си преповтаряш мантрата до втръсване, ама това няма да го направи истина. Както и твърдението ти например, че не пишеш от 200 акаунта, това всички знаем, че не е така.

Сигурен ли си, че са 200 акаунта? 😆😆😆  Не, просто не мога...... баси и шемета, за какво говорим, а он какво отговаря.... 😆 Всячески извърта диалога червея, само и само да се измъкне и да не отговори или продължи диалога. 😆

преди 1 минута, "Саша" написа:

Всячески извърта диалога червея, само и само да се измъкне и да не отговори или продължи диалога.

Kъв диалог водя, аз просто ти се подигравам. Ти още не си го разбрал явно... Ти даже не можеш, да осмислиш собствените си статистики за БВП, какво да коментираме повече...

преди 34 минути, communismatic написа:

По какъв начин, да ти обясня нещата... Чисто математически или исторически? Ако искаш и двете... Нямаш никакви проблеми.

Ами то какво да ми обясняваш друже и практически да ми ги обясниш, хората живели по онова време знаят че и тогава беше всичко за елита, а останалите еднакво бедни.

Тогава ни вменяваха едни неща, сега други. Тогава влияние на Съветския съюз, сега на Европейския съюз. Живях в тогавашния, живея и сегашния. И стигнах до един много важен извод - пълно щастие няма, но няма нищо по ценно от свободата на човека, защото хората търпяха, приеха, блъскаха за жълти стотинки и бяха затворени като говеда в хамбар! За много неща не се говореше/беше забранено/, и ако се говореше беше на маса след 2 чашки и тайно!

преди 6 минути, asp1re написа:

Ами то какво да ми обясняваш друже и практически да ми ги обясниш, хората живели по онова време знаят че и тогава беше всичко за елита, а останалите еднакво бедни.

Не, бе... ще ти обясня. За разлика от болшинството тук, аз съм човек, който винаги се аргументира... Първо математически... Когато идва 10-ти ноември 1989-а, у нас има 900 000 членове на БКП. В момента страната ни е има-няма 6 милиона, от които 1 милион са цигани и 1 милион български турци. Извинявай, ама... как по-точно, да се проведе някаква лустрация? Че то хора няма да останат? Кво ще лустрираш? Тия комунисти имат деца, внуци, роднини и прочее... Пълен абсурд.
Второ, исторически. Абсолютно всяка власт от Освобождението насам е гледала, да се облагодетелства. Като почнем с далаверите на Стефан Стамболов около оръжията след Руско-турската война и парцелите около столицата, когато изравняват София... Минем през Стамболийски и как столичните парцели отиват все у "наши" хора. После същите тези парцели отиват при Военния съюз след като го свалят. После минем през далаверите по време на антисемитизма у нас. Общо-взето всичко живо е крало като изоглавено. Фердинанд как придобива "Врана" по-точно?

преди 3 минути, "Саша" написа:

България не е Европа. съжалявам за правописната грешка, незабавно ще редактирам за твое успокоение и това няма да промени ФАКТИТЕ и ситуацията. Не, правилно съм го написал, България не представлява Европа. Няма да редактирам.

Как така не е? Ай стига глупости. Какво е това не представлява Европа? Друг е въпроса ,че в страните от ЕС има разлики в култура , икономика и прочие.

Глупости пишеш.

преди 24 минути, communismatic написа:

Аха, сега вече оправдания, че много малко бил министър. Мхм... 😆

Аха, а си измиваме ръцете с него от 1989 до 1998 ?

преди 3 минути, parmobil написа:

Аха, а си измиваме ръцете с него от 1989 до 1998 ?

Именно, да. Абсолютно същите далавери, както и след 1998-ма, нали това обяснявам. Крал е и той като всички останали. Пак повтарям - знам, че той ти е много болна тема, ама това е положението.

преди 7 минути, nikssi написа:

Що тя нерви бре?  😁 

Е, кво няма да се нерви като болшинството от тук го смятат за тираджия с детски акъл...

Иначе... по темата...

преди 24 минути, nikssi написа:

Начи нЕма нужда да влиза в Еврозоната. Ко прай и в шенген? 😅 

kopejki.png

:newspaper:

преди 3 минути, БаалБек написа:

kopejki.png

:newspaper:

Не се занимавай, не си заслужава. То като няма никой в главата....... няма смисъл. 😆

Редактирано от "Саша" (преглед на промените)

преди 13 минути, communismatic написа:

Именно, да. Абсолютно същите далавери, както и след 1998-ма, нали това обяснявам. Крал е и той като всички останали. Пак повтарям - знам, че той ти е много болна тема, ама това е положението.

8г. ли му приписваш?

Аз съм наясно, че червените ребята се оправдават за всичко с предишните, ама да припишеш 8 г. да на Костов е пълна простотия и безмозъчност.

току-що, parmobil написа:

8г. ли му приписваш?

Аз съм наясно, че червените ребята се оправдават за всичко с предишните, ама да припишеш 8 г. да на Костов е пълна простотия и безмозъчност.

Тъй, пак да обясня, понеже очевадно си с акъл на земноводно. Аз нищо не му приписвам, над 200 пъти съм ти писал, че всички са крали като изоглавени. Казвам, че и той е крал като такъв, защото когато е финансов министър през 1992-ра започват първите приватизации... и о, чудо... абсолютно същите нагли далавери. Това е, дали на теб ти харесва или не, ми е през оная работа...

на 9.11.2025 г. в 14:43, communismatic написа:
За някои 10 ноември е „ден на бананите“. Защото те преди 1989 г. си имаха свободата, която ценят - да са робовладелци и господари на по-свестните от тях. Тя е тяхното Безценно, да използвам Толкиновия термин.
След 10 ноември 1989 г. робите им получиха свобода от тях, поне донякъде. Затова те никога няма да го забравят или простят. Нито да спрат да мразят този ден, да го оплюват и да му се подиграват. Колкото и добре да знаят, че без него България щеше да рухне икономически и да повлече на дъното и тяхното благоденствие. Той ги лиши от това, което за тях е по-скъпо дори от това те да са добре.
И никога няма да спрат да лъжат бившите си роби, че на този ден са получили банани, а не свобода. И че от банани се вълнуват само маймуните. Защото това е надеждата им да излъжат по-свестните от тях да им станат роби отново - а те никога няма да спрат и да мечтаят, и да действат за това.
Затова гледайте за кого това е „ден на бананите“. Това е неговият начин да ви каже какъв е бил преди 1989 г., той или родителите му, дори ако ви лъже, че не е така. И какъв продължава да е отвътре, и търси начин да бъде отново ваш господар и робовладелец... Не забравяйте, че той никога няма да се промени, че винаги ще търси начин да ви превърне в свои роби. И се пазете от него и не му го позволявайте.
А за нас, достойните хора, 10 ноември е Ден на свободата. От тези, за които това е „ден на бананите“.
Честито!

преди 1 час, communismatic написа:

Не, мойто момче. Ти пак не си разбрал. Когато за да заобикаляш санкциите се налага, да взимаш руски газ и петрол чрез трети страни и да се набутваш допълнително, понеже икономиката ти е колабирала, това значи, че ти си зависим от тях. Обяснявам ти го като на бавноразвиващ.

В момента руснаците внасят електроника и автомобили основно от Китай, а на тях им дават ресурси за да захранват икономиката си. За какъв Запад се говори, не е много ясно. С фармацевтиката нещата са по-сложни, но доколкото знам основните лекарства си ги произвежда сама.

Ти си тотал щета. Дано нямаш деца, че материала не става

преди 12 минути, NewRedDragon написа:

Ти си тотал щета. Дано нямаш деца, че материала не става

Недей, че много ще взема, да се засегна от теб.

преди 4 минути, communismatic написа:

Недей, че много ще взема, да се засегна от теб.

Засягаш се много, всеки нормален човек би се засегнал.

Редактирано от "Саша" (преглед на промените)

току-що, "Саша" написа:

Засягаш се много, всеки нормален човек би се засегнал.

Всеки нормален човек би се засегнал от мнението на банда непознати, за които му е през оная работа? Верно? 😆

преди 1 час, plamen.spam написа:

И нататък:

2015 г. - 6.6‰
2016 г. - 6.5‰
2017 г. - 6.4‰
2018 г. - 5.8‰
2019 г. - 5.6‰
2020 г. - 5.1‰
2021 г. - 5.6‰
2022 г. - 4.8‰
2023 г. - 4.9‰
2024 г. - 4.5‰

Източници:
https://www.nsi.bg/file/26379/Children2023.pdf
https://www.nsi.bg/file/28719/Children2024.pdf

току-що, communismatic написа:

Всеки нормален човек би се засегнал от мнението на банда непознати, за които му е през оная работа? Верно? 😆

Истината засяга! Това много добре го знаеш. 

току-що, plamen.spam написа:

И нататък:

Тъй, де... Какво се опитваш, да постигнеш с тия тъпотии? Не можах, да разбера?

току-що, "Саша" написа:

Истината засяга! Това много добре го знаеш. 

Мхм, ОК... Сега разбирам, защо ме следиш из другите форуми... Явно моето мнение ти е от особена важност. 

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.