Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Истината за Социализма: Да, тогава беше по-добре отколкото е сега!

Featured Replies

преди 3 минути, plamen.spam написа:

Тъпичкото ми, що пък да не се гордея, че публично съм опровергал лъжливите и заблуждаващи твърдения на един Експерт Любител Историк, с претенции за два вагона изчетена историческа литература?

Е, как... нали аз не ти бях приоритет? Т.е. аз не съм ти приоритет, ама се налага, да гледаш едночасово предаване в интернет за да ме "опровергаеш", че после и се "гордееш" с това, че си го направил? Т.е. ти признаваш, че си жалък? 😆

Тоя... няма нито един логически издържан пост. Всеки ден с нова версия за нещата... Уникален, заклевам се... Форумният Кирил Петков.

преди 5 минути, plamen.spam написа:

Имал съм общи познания по въпроса.

Да, де... Общите познания ти ги постнах снощи. Нищо общо с това, което говори Евгения Калинова в "История БГ". 😆

УНИКАЛЕН ФОРУМ! УНИКАЛЕН ФОРУМ! УНИКАЛЕН ФОРУМ!

• Отговори 41,4k
  • Прегледи 1,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• По времето на социализма имало опашки за хляб. Колкото и да е странно понякога заради глупости при соца и това ставаше. Примерно от 1988 до 1993 живях в квартал. Владиславово и там някакъв "умник" беш

• Без коментар.... Само да питам: Вие ,младите какво точно направихте за България,че имате право да ръсите простотии за бащите и дядовците си!?

Публикувани изображения

преди 24 минути, communismatic написа:

Е, как... нали аз не ти бях приоритет? Т.е. аз не съм ти приоритет, ама се налага, да гледаш едночасово предаване в интернет за да ме "опровергаеш", че после и се "гордееш" с това, че си го направил? Т.е. ти признаваш, че си жалък? 😆

Не си ми приоритет, естествено. Опровергавам лъжливите ти твърдения, когато на мен ми е удобно.
Ти си този, на който му е скучно без мен. 
Т'ва предаване да не е на VHS касета, че да чакам момента, в който ще се появи точната реплика във филма? След книгите, знаех какво търся и за няма и 5 мин. го намерих.

преди 27 минути, communismatic написа:

Да, де... Общите познания ти ги постнах снощи. Нищо общо с това, което говори Евгения Калинова в "История БГ". 😆

Ами да, общи познания, така както са ни преподавани по време на социализЪма.
Аз да не съм някой Експерт Любител Историк, с претенции за два вагона изчетена историческа литература?

За мен беше по-интересно, че Калинова не каза нищо за водата, а и в книгите им го споменават ей така "между другото" и без детайли.

преди 12 часа, plamen.spam написа:

Ако някой успее да приравни 'колективен орган на местно самоуправление' с 'търговец', да пише.
Ще се възползваме и в други градове, ако се наложи. 

КЗП се самосезира за цените на паркирането в София

Цитат

Във връзка с промените, предвиждащи увеличаване на цената за паркиране в синята и зелената зона в гр. София, Комисията за защита на потребителите изразява становище, че в конкретния случай са приложими разпоредбите на Закона за въвеждане на еврото в Република България (ЗВЕРБ)

на 13.11.2025 г. в 17:24, communismatic написа:

Супер, я ми обясни, как по-точно това ще стане... :) 

Защо не попиташ нушо в чата, това момче пръщи от слова и знания, попитай него. 😆

преди 22 часа, ivottoshev написа:

Я, и даже и @plamen.spam те лaйкнал...

Пламенчооо, сега да не земеш да извадиш някой документ, който да показва че в България има индиански племена? :giggle1:

С удоволствие и аз му намерих коментарите в за индианеца и ги лайкнах. След всичките твои коментари към него, че уж някой се е.....ал с него..... Май с теб се е...ат? 😆

преди 38 минути, ivottoshev написа:

КЗП се самосезира за цените на паркирането в София

Цитат

Във връзка с промените, предвиждащи увеличаване на цената за паркиране в синята и зелената зона в гр. София, Комисията за защита на потребителите изразява становище, че в конкретния случай са приложими разпоредбите на Закона за въвеждане на еврото в Република България (ЗВЕРБ)

На първо четене:

Чл. 15. (4) от ЗВЕРБ гласи:
В периода на двойно обозначаване търговците, които предлагат стоки и услуги на потребители, формират цените си добросъвестно и прозрачно, като всяко увеличение на цените следва да бъде обосновано от обективни икономически фактори. Търговците са длъжни при поискване да представят на контролните органи доказателства за наличието на обективни икономически фактори.

Номерът тук е, че продавач на услугата е "Център за градска мобилност" ЕАД, но цените на услугите му се определят от орган на местно самоуправление - Столичен общински съвет.

Чл. 17. (1) от ЗМСиМА гласи:
Местното самоуправление се изразява в правото и реалната възможност на гражданите и избраните от тях органи да решават самостоятелно всички въпроси от местно значение, които законът е предоставил в тяхна компетентност в сферата на:
1. общинското имущество, общинските предприятия, общинските финанси, данъци и такси, общинската администрация;

Може и да се получи, но се е случвало обжалванията срещу решенията на КЗП да са успешни. И то неведнъж.

преди 1 час, plamen.spam написа:

Може и да се получи, но се е случвало обжалванията срещу решенията на КЗП да са успешни. И то неведнъж.

То е ясно, че щом са го решили, това "такса100лв се превръща в такса 100€" ще се случи. Сутринта излезе един нагляр от СОС по Канал1 и обяви, че от 2012 до сега средната работна заплата в София се била повишила с 260%, демек сегашното увеличение всъщност било два пъти по-малко увеличение от колкото трябва (в линка долу от 55тата минута)

https://bnt.bg/news/byujetat-i-smetkite-v-upravlenieto-343748news.html

Въпросът е: Какво стана с обещанията на любимото ти Правителство, че ще се бори с подобни практики?

И друго ми е интересно: Утре ако отидат на проверка при някой обикновен търговец, ще хване ли дикиш същият довод, или това важи само за "наши хора"?

преди 4 минути, ivottoshev написа:

То е ясно, че щом са го решили, това "такса100лв се превръща в такса 100€" ще се случи. Сутринта излезе един нагляр от СОС по Канал1 и обяви, че от 2012 до сега средната работна заплата в София се била повишила с 260%, демек сегашното увеличение всъщност било два пъти по-малко увеличение от колкото трябва (в линка долу от 55тата минута)

https://bnt.bg/news/byujetat-i-smetkite-v-upravlenieto-343748news.html

Въпросът е: Какво стана с обещанията на любимото ти Правителство, че ще се бори с подобни практики?

И друго ми е интересно: Утре ако отидат на проверка при някой обикновен търговец, ще хване ли дикиш същият довод, или това важи само за "наши хора"?

Тошев, защо @Zolin ти се подиграва? 😆

преди 1 час, "Саша" написа:

С удоволствие и аз му намерих коментарите в за индианеца и ги лайкнах. 

Никой вече не се интересува кого и кога лайкваш. Беше интересен единствено когато от всичките си профили лайкваше основния, а после ни се хвалеше че си бил "топ потребител" за незнамсиколкоси дни поред. Да, тогава всички ти се смяхме :)

току-що, ivottoshev написа:

Никой вече не се интересува кого и кога лайкваш. Беше интересен, единствено когато от всичките си профили лайкваше основния, а после ни се хвалеше че си бил "топ потребител" за незнамсиколкоси дни поред. Да, тогава всички ти се смяхме :)

Тези всички, сега с теб в сатята ли са? 😆

преди 6 минути, "Саша" написа:

Тошев, защо @Zolin ти се подиграва? 😆

Той се опитва да се подиграва с всички, защото е ПЪЛЕН ИДИОТ. Ако не си го разбрал до сега - оставаш ненаучен

преди 13 минути, ivottoshev написа:

Какво стана с обещанията на любимото ти Правителство, че ще се бори с подобни практики?

Защо си стигнал до извода, че това Правителство ми е любимо?

преди 3 минути, "Саша" написа:

Тези всички, сега с теб в сатята ли са? 😆

Не, естествено. Защо половината форум трябва да е с мен в стаята ми?!?

---  ---  ---  ---  ---  ---  ---  ---

преди 2 минути, plamen.spam написа:

Защото защитаваш мерките и решенията му.

Той се опитва да се подиграва с всички, защото е ПЪЛЕН ИДИОТ. Ако не си го разбрал до сега - оставаш ненаучен

Ами не съм го разбрал. Причината е, че никога от както съм се регистрирал, @Zolin не е написал нещо за мен. 🙂 За теб доста пише..... 🤭

преди 2 минути, plamen.spam написа:

Защото е супер прост и си си измисля несъществуващи неща. Профилите най-много ме кефят, например на @Мери) назовава Зверо?!?!? .....😆

преди 3 минути, ivottoshev написа:

Не всички.
Защитавам решения, които са взети много преди това правителство. Някои от тези решения бяха под заплаха, точно заради бездействие на това правителство.

преди 4 минути, ivottoshev написа:

Не, естествено. Защо половината форум трябва да е с мен във стаята ми?!?

Половината форум? 😆 Ехооо, ти и дядо Джони заедно с Грухи и Белгиеца, сигурно мозъка на великата група от половин форум е Сергеев? 😆😆😆😆😆

А черешката на тортата, с която завършва цялата група от половин форум е девствена на 76 години минимум, с въображение на еднорози и с култ към новата религия на путлерини? Или Z религията, убий за да ти се кланим. 😆😆

преди 7 минути, "Саша" написа:

Половината форум? 😆 Ехооо, ти и дядо Джони заедно с Грухи и Белгиеца, сигурно мозъка на великата група от половин форум е Сергеев? 😆😆😆😆😆

А бре, ти си регистриран преди година. Ако нямаш други профили както твърдиш, от къде знаеш за Сергеев, Грухи?

Не е истина колко си прост и как сам си сереш в устата :laughing5:

преди 1 минута, ivottoshev написа:

А бре, ти си регистриран преди година. Ако нямаш други профили както твърдиш, от къде знаеш за Сергеев, Грухи?

Не е истина колко си прост и как сам си сереш в устата :laughing5:

Жалък си Тошев! 😏

Що? Щото пак те хванах в издънка и няма как да се измъкнеш ли  :laughing5:

Тошев, теб Господ те е наказал вече. Мен не ме гледай, има една много хубава приказка, която не е Българска, но въпреки това ще я споделя с теб. Приказката гласи "Гледай себе си!", едва ли имаш толкова акъл да ме разбереш, при положение, че живота ти е виртуален, а не реален.😏

преди 40 минути, ivottoshev написа:

Забравил си, че много харесах един твой пост:

на 25.09.2025 г. в 13:22, plamen.spam написа:
на 25.09.2025 г. в 13:19, ivottoshev написа:

Няма как да има по-голямо зло за България от тандема Бочко-Шиши. Щом предпочиташ те да те управляват - твоя воля. Недей обаче да ревеш заради този свой избор, и да ми се изкарваш "жертва"

Не съм вярвал, че ще го кажа, но харесвам този твой пост!

преди 8 минути, plamen.spam написа:

Тошев помни само това, което му помага да използва срещу другите. 

Редактирано от "Саша" (преглед на промените)

преди 45 минути, "Саша" написа:

Тошев, теб Господ те е наказал вече.

Ама по въпроса за наказанията от господ не дискутирахме ли с "Мери", което уж не е твой акаунт :giggle1:

преди 45 минути, "Саша" написа:

едва ли имаш толкова акъл да ме разбереш, при положение, че живота ти е виртуален, а не реален.😏

Е, да, иска ти се да имаш поне на половината от социалният ми живот, ама това нема как да стане, докато караш курсове с тир-а по цели седмици. То за това си с десетнайсет профила тук, ако на единият никой не ти обръща внимание да включиш другия, та ега некой захапе та да си общува с теб. Сигурно е кофти да нема с кой да обелиш две приказки по тир-паркингите у чужбинско. Разбирам те донякъде. Знам че и подигравките са вид внимание за теб, щото ако и без тях останеш, ще трябва да си прережеш вените ритуално и да изчезнеш безкрайно...

---  ---  ---  ---  ---  ---  ---  ---  ---  ---  ---  ---  ---  

преди 23 минути, plamen.spam написа:

Не си спомням да си бил "за" нито една кауза, която е против Правителството.

Колкото до "харесването" на онзи мой пост - изключението само потвърждава правилото. Харесал си само един от може би стотиците постове, в които се изказвам против управляващите.

преди 11 минути, ivottoshev написа:

Ама по въпроса за наказанията от господ не дискутирахме ли с "Мери", което уж не е твой акаунт :giggle1:

Е, да, иска ти се да имаш поне на половината от социалният ми живот, ама това нема как да стане, докато караш курсове с тир-а по цели седмици. То за това си с десетнайсет профила тук, ако на единият никой не ти обръща внимание да включиш другия, та ега некой захапе та да си общува с теб. Сигурно е кофти да нема с кой да обелиш две приказки по тир-паркингите у чужбинско. Разбирам те донякъде. Знам че и подигравките са вид внимание за теб, щото ако и без тях останеш, ще трябва да си прережеш вените ритуално и да изчезнеш безкрайно...

Тошев, не знам с кой какво си дискутирал, все пак не ти чета всичките глупости. Не живея като теб виртуално, но съм готов да се обзаложим нотариално, навит ли си?🙂

преди 25 минути, "Саша" написа:

Не живея като теб виртуално, но съм готов да се обзаложим нотариално, навит ли си?🙂

За какво искаш да се "обзалагаш нотариално"?!?

- Че нямаш десетнайсет профила тук (от които поне три са ти активни всекидневно)?

- Че имаш някакъв социален живот извън форума?

- Че повечето от хората, влизащи в този раздел не те смятат за полуидиот?

Е? За какво точно искаш да се "обзалагаш нотариално"?

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.