Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Истината за Социализма: Да, тогава беше по-добре отколкото е сега!

Featured Replies

току-що, communismatic написа:

Aбсолютно всичко това са факти, това че не можеш да разбереш написаното... не е моя вина.

Мхм... Клоуна на форума се присмива на някой заради мислене. И това ли доживях... 😆

Mи деазнам... Спори с тия от ВВС, може и те да разпространяват руска пропаганда... Къде бягат най-много? Май в Русия, а? :) 

Извинявай, умен тираджия... Кво значение има за бюджета, дали е война или СВО? Толкова акъл трудно ще се срещне у друг...

Умен тираджия... то населението и в Япония намалява, ама това няма никаква връзка с това, дали държавата била рай или не. Ама един турски тираджия, дето гласува за Тиквата, откъде да ги знае тия неща.

Ти си наясно с цените, по които руснаците продават газ на Индия ли? С Вовата си говориш всекидневно предполагам?

Факти значи? Добре. Само се чудя защо, когато поискам поне един конкретен ти започваш с умни тираджии, клоуни, тиквата, BBC и каквото друго ти хрумне. Май фактите ти свършват точно когато трябва да ги покажеш. :lol6: Значи украинците бягали масово в Русия? Колко дай число? 😆 Бюджетът нямал значение ако е война или СВО? Прекрасно, това е официалната финансова логика на… никоя икономика. Но щом ти така казваш.... сигурно си я измислил вчера между две опорки. Сравнението с Япония е гениално? Държава с 5-та по сила икономика в света, 90+ години стабилни институции и технологични гиганти и Русия, която спира износ, внос, технологични компоненти и тиква цензура. Една идея различни категории, но разбирам трябват ти примери, за да не трепериш само с пропагнда. 🤭 За газовите отстъпки щом питаш дали говоря всеки ден с Вовата, явно ти говориш с него, защото знаеш цените, така ли? Ще ми кажеш ли цените, а отстъпката? 😆😆😆😆 Уникален шемет! :hush:

• Отговори 41,3k
  • Прегледи 1,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• По времето на социализма имало опашки за хляб. Колкото и да е странно понякога заради глупости при соца и това ставаше. Примерно от 1988 до 1993 живях в квартал. Владиславово и там някакъв "умник" беш

• Без коментар.... Само да питам: Вие ,младите какво точно направихте за България,че имате право да ръсите простотии за бащите и дядовците си!?

Публикувани изображения

Тоя направо бие всички антирекорди по неадекватност... заклевам се.

Иначе... "Фактчек" намериха оправдание и за масовото бягане на украинци към Русия. Били "отвлечени"...

Цитат

Проверено:

Вярно е, че 2.8 милиона украинци се намират в Русия от началото на войната, но не е ясно каква част от тях са били принудени от руските власти да се установят там. Само по данни на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа към месец юли над 1.2 млн души, са били насилствено изселени. Според международното право това представлява военно престъпление.

преди 3 минути, communismatic написа:

Тоя направо бие всички антирекорди по неадекватност... заклевам се.

Иначе... "Фактчек" намериха оправдание и за масовото бягане на украинци към Русия. Били "отвлечени"...

Толкова ли ти беше капацитета? 😆Поне ми кажи ако ти самият вярваше в фактите си, защо бягаш от всеки мой въпрос като попарен? 😆 Да не би да е защото пропагандата няма отговор на тях? 🤭

Редактирано от "Саша" (преглед на промените)

преди 13 минути, communismatic написа:

Къде бягат най-много? Май в Русия, а? :) 

Тъпичкото то...
Пробва ли да си преведеш текста след звездичката?

*Refugee numbers in Russia believed to include those relocated involuntarily

От никой въпрос не съм бягал, отговорих ти. Просто не ми се занимава с хора, дето са с акъл на земноводно. Аз ти казваш, че ти няма откъде да знаеш, на каква цена продават руснаците газ за Индия, ти ми отговаряш, че то и аз не съм знаел. Ми, кво да се занимавам повече с теб?! Ти си на едно ниво с тия от малцинството, дето гласуват за твоят идол.

преди 1 минута, plamen.spam написа:

Пробва ли да си преведеш текста след звездичката?

Преведох го, Умен Пламене. Ако искаш да дискутираме пак? :) 
Имаш ли идея, как функционира ВСУ от началото на СВО-то? Докажи поне един път, че не си с акъл на земноводно...

преди 1 минута, communismatic написа:

От никой въпрос не съм бягал, отговорих ти. Просто не ми се занимава с хора, дето са с акъл на земноводно. Аз ти казваш, че ти няма откъде да знаеш, на каква цена продават руснаците газ за Индия, ти ми отговаряш, че то и аз не съм знаел. Ми, кво да се занимавам повече с теб?! Ти си на едно ниво с тия от малцинството, дето гласуват за твоят идол.

Преведох го, Умен Пламене. Ако искаш да дискутираме пак? :) 
Имаш ли идея, как функционира ВСУ от началото на СВО-то? Докажи поне един път, че не си с акъл на земноводно...

Не знам за вас, но лично аз за първи път в живота си чета за ФАКТИ, които трябвало да се разберат?!?!?!??????   АХАХАХАХАХАХАХА............. Шец..... жива да не бях. Фактите трябвало да се разберат.  :lol6:

Умен Пламене, кво стана? Снощната гавра пак нещо не ти стигна, та идваш за още... Кажи ми как функционира ВСУ по време на руските нападения? Бях сигурен, че точно ти ще се закачиш за въпросното твърдение от ВВС. Та... Забавата явно ще продължи. Тоя е един от най-умните тук, определено. Доказано. Особено след снощните му мъки... 😆

Кажи ми как функционира ВСУ по време на руските нападения?

Нямам идея, но знам как беше предвидено руското нападение.
Гледах на живо предаването на Симонян:

image.png

Умен Пламене, кво стана? Снощната гавра пак нещо не ти стигна, та идваш за още... Кажи ми как функционира ВСУ по време на руските нападения? Бях сигурен, че точно ти ще се закачиш за въпросното твърдение от ВВС. Та... Забавата явно ще продължи. Тоя е един от най-умните тук, определено. Доказано. Особено след снощните му мъки... 😆

Защо не искаш да водиш диалог с мен? Остави го Пламен. Смяташ ли тази година да отговориш поне на един от въпросите ми или пак ще четем за тираджията и там другите ти простотии? Пропагнадата защо не помага? Вагонеткака с книжки също?  🤭

току-що, "Саша" написа:

Защо не искаш да водиш диалог с мен?

Защото не ми се води диалог с катеричка.

Нямам идея, но знам как беше предвидено руското нападение.

Аха, нямаш идея. То ти имаш ли идея за нещо изобщо? Поне от нещо разбираш ли? Дай някаква тема, по която да си компетентен? Една година пиша тук, досега не си написал нито едно вярно нещо... Строителство? Миене на кенефи? Миене на стъкла? Миене на автомобили?

преди 1 минута, "Саша" написа:

Смяташ ли тази година да отговориш поне на един от въпросите ми или пак ще четем за тираджията и там другите ти простотии?

Отговорих ти, просто не съм виновен, че си на един акъл с децата от детската градина.

преди 1 минута, "Саша" написа:

Кво????  😆😆😆😆😆

Именно, да. Това говоря и аз.

Именно, да. Това говоря и аз.

Ти нямаш право на глас! Ти си никой веее! 😆 Кажи за вагонетката с книжки, само я бута или? Успя ли поне да прочетеш заглавията на някоя от книжките? АХАХАХАХАХАХАХААААА 😆😆😆

току-що, "Саша" написа:

Ти нямаш право на глас! Ти си никой веее! 😆 Кажи за вагонетката с книжки, само я бута или? Успя ли поне да прочетеш заглавията на някоя от книжките? АХАХАХАХАХАХАХААААА 😆😆😆

Тоя човек как изобщо е взел книжка за да кара тир? Той направо си е за освидетелстване... 

Една година пиша тук, досега не си написал нито едно вярно нещо...

🤦‍♂️

image.pngv.s. image.png
... и така няколко пъти  

току-що, plamen.spam написа:

🤦‍♂️

image.pngv.s. image.png
... и така няколко пъти  

Е, да, де... То снощи се видя за какво става дума. Накрая се оказа, че имало и "техническа грешка". Що още ти стои подписа, между другото? Поне някаква капка достойнство? 😆

преди 5 минути, communismatic написа:

Що още ти стои подписа, между другото?

Пречи ти да спиш спокойно ли?

btw, това е повече от 20 дена преди спора ни за птици, яйца, добитък, тютюн... каквото се сетиш

на 3.10.2025 г. в 17:34, communismatic написа:

Изплащаме задължения към СФРЮ...

Вярно ли е?

току-що, plamen.spam написа:

Пречи ти да спиш спокойно ли?

Не, просто ми е смешно, докъде човек може да падне... То това е и причината постоянно, да те подпитвам. Просто наистина не проумявам, как е възможно, човек толкова да иска, да бъде жалък...

Вярно ли е?

Т.е. да продължаваме да нищим старата тема, след като вчера доказа по категоричен начин, че нищо не си знаел по темата... и че общо-взето си на един акъл с тираджията? Пречи ти да спиш спокойно ли? Плиткоумний? Тъпичкото ми? 😆

преди 14 минути, communismatic написа:

Тоя човек как изобщо е взел книжка за да кара тир? Той направо си е за освидетелстване... 

Ей, смешник, следващия път когато решиш да обиждаш си помисли. Разбра ли ме? 

току-що, "Саша" написа:

Ей, смешник, следващия път когато решиш да обиждаш си помисли. Разбра ли ме? 

Умен тираджия, пий си хапчетата...

преди 1 час, БаалБек написа:

Ти, Николоффф, Флаша, Макстънката, Велката, Шарки, НИБ….

И?

Флаша е Сергеев, профила му е banesc или нещо от тоя род. 😉  Уникален глупак. 😆

преди 3 минути, communismatic написа:

Т.е. да продължаваме да нищим старата тема, след като вчера доказа по категоричен начин, че нищо не си знаел по темата...

Защо не отговори на въпроса за твърдението ти от 3-ти октомври?
Нямаш ли чест и достойнство?

Късопаметнико?
Твърдение №1 - Опровергано след 29 минути
Твърдение №2 - Опровергано след 7 минути
Твърдение №3 - в частта за СФРЮ опровергано след 35 минути

Поне да беше чел заглавията на книжките...

преди 6 минути, communismatic написа:

общо-взето си на един акъл с тираджията?

Имаш някаква обсесия заради тия тираджии...
Има ли нещо общо, че толкова много тираджии преминават през Русе?
Да не живееш близо до някой от големите транзитни булеварди и нощно време да са те "стреснали"?

Нямаш ли чест и достойнство?

Kва чест и достойнство, бе, ЕЛЕМЕНТАРНИК!? 300 пъти ти писах, че ДОКОЛКОТО СИ СПОМНЯМ се плаща почти веднага след 1947-ма? Ти малоумен ли си? Колко пъти, да ти го пиша? Никога не съм го крил, аз за разлика от теб, не съм някакъв елементарен и болен тип, дето да се кефи, че бил УЖ "затапил" някакъв във форум и после да си го поства в подписа, щото е голямата работа. И ти не си затапил никой, ти просто си изгледал някакво предаване и после просто си промени мнението. Абсолютно доказано, даже вчера пак виеше като карпатски вълк, та затова и тая вечер пак си изтрещял. Толкова си примивен и жалък, че чак е тъжно...

преди 3 минути, plamen.spam написа:

Имаш някаква обсесия заради тия тираджии...

Пробвай с нещо по-умно, следващият път. Щото наистина си на един акъл с въпросният тираджия. 

преди 8 часа, communismatic написа:

Това е твоя измислица. Покажи ми къде съм казал, че имам изобщо шофьорска книжка или каквато и да е книжка изобщо? 😆 Така работи пропагандата дето я пишеш, внушава на хората неща, които не са верни. Но при мен това не минават, имунизиран съм срещу пропаганда... 😆 Вагонетката с книжки на това ли те научи? 😆😆😆

300 пъти ти писах

Не бяха ли 200 ? 😆

на 16.11.2025 г. в 22:35, plamen.spam написа:

Аз пиша за разминаване в детайлите, ти го квалифицираш като "тая нищо не разбирала".
Ами ако е било техническа грешка?

на 16.11.2025 г. в 22:38, communismatic написа:

Аха, сега пък имало и техническа грешка. Брато, метни се направо от някой небостъргач... Честно! 😆

на 16.11.2025 г. в 22:49, plamen.spam написа:

Разглеждам възможни причини за разминаването. 

Е, да, де... То снощи се видя за какво става дума. Накрая се оказа, че имало и "техническа грешка".

При положение, че статията e от 2015 г., при това интервю, което значи, че първо се пише както го е разбрал интервюиращият, а после минава и през редактор...
Едва ли Калинова е била на твоята фаза "доколкото си спомням" и затова съм по-склонен на варианта "техническа грешка" относно 7-те процента.
Като се има предвид, че пет години по-рано (2010 г.) пише всичко както си е - и за процентите, и за водата...
Или пък... като доцент е била по-старателна? 😁

"Изследвания по история на социализма в България" (ISBN 978-954-92194-8-7)
БАЛКАНСКАТА ПОЛИТИКА НА БЪЛГАРИЯ – ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВАТА ОТ ЗАПАД И ОТ ЮГ (1944-1989 г.), Евгения Калинова 

image.png

Kва чест и достойнство, бе, ЕЛЕМЕНТАРНИК!? 300 пъти ти писах, че ДОКОЛКОТО СИ СПОМНЯМ се плаща почти веднага след 1947-ма? Ти малоумен ли си? Колко пъти, да ти го пиша? Никога не съм го крил, аз за разлика от теб, не съм някакъв елементарен и болен тип, дето да се кефи, че бил УЖ "затапил" някакъв във форум и после да си го поства в подписа, щото е голямата работа. И ти не си затапил никой, ти просто си изгледал някакво предаване и после просто си промени мнението. Абсолютно доказано, даже вчера пак виеше като карпатски вълк, та затова и тая вечер пак си изтрещял. Толкова си примивен и жалък, че чак е тъжно...

Пробвай с нещо по-умно, следващият път. Щото наистина си на един акъл с въпросният тираджия. 

Е и? Какво очакваш, дечко?
Да изръкопляскаме и да възкликнем:
"Ауу, колко умно е това дете! То е ученолюбиво и всичко си знае...С'я... че го е разбрало и запомнило погрешно... К'во толкова"

Тръгна да защитаваш теза с изцяло грешни аргументи. По-голямата част от аргументите ти бяха моментално оборени.
Вместо да се замислиш, дали не грешиш за останалото (имаше достатъчно основания), ти изригна с обиди и квалификации, сипеше огън, жупел, змии и гущери. Стигна дори до етнически обиди.

. . . . . . с претенции!
Оставям те сам да си попълниш празното място с някоя обидна квалификация

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 2

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.