Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Истината за Социализма: Да, тогава беше по-добре отколкото е сега!

Featured Replies

преди 11 минути, communismatic написа:

Кво си ми наврял, бе, неадекватен и примивен жалкар такъв? Кво си ми наврял? Искаш ли да ти изкарам старите постове, дето нямат абсолютно нищо общо със сегашната мантра, дето я въртиш? Кво ме караш пак да те поставям, точно там, където ти е мястото... Кога съм твърдял, че сме издържали РККА до 1949-та? КОГА?

Заповядай:

на 26.10.2025 г. в 14:12, plamen.spam написа:

plamen.spam: и едната, и другата страна са все комунисти, т.е. все комунисти са виновни за срива (на животновъдството) през 1949 и 1950 г.
communismatc: - Те са виновни, че държавата ни е била във война? Верно?
plamen.spam: -  к'ва война ти е виновна за 1949-1950 г., след като още през 1948 г. броя на животните е до стигнал или задминал нивата от 1939 г.?
communismatc: - T.e. изведнъж тия животни са изчезнали рязко? 
plamen.spam: - И какво общо има войната с това?
communismatc: - Ми не знам, нали уж четеш документи

В документите, които чета, пише, че войната е приключила 1945 г.
Затова питам, защо след като през 1948 г. вече е достигната предвоенната бройка на животните, през 1949-1950 г. има значителен спад?
Какво общо има войната с този спад?

image.png

на 26.10.2025 г. в 14:15, communismatic написа:

Ми не знам, бе. Нали уж твърдиш, че си много наясно с нещата!? Ти не знаеш елементарни работи, тръгнал, да ми коментира комунизма? Ти даже не можеш, да осмислиш собствените си документи, които ги вадиш... Постоянно ти хвърлям въдицата и постоянно кълвеш. Не знам, как не ти писна, да се излагаш постоянно...

на 26.10.2025 г. в 14:17, plamen.spam написа:

Плиткоумний въдичарю, да разбирам ли, че освен да лаладжийстваш, по тази тема нямаш какво да кажеш?

Ей тук чети много внимателно:

на 26.10.2025 г. в 14:21, communismatic написа:

Ми, наясно ли си, че изплащаме репарации примерно? И че издържаме войски на наша територия (това даже ти го бях писал)? Аз ти казвам, че ти грам понятие нямаш по темата, ама продължаваш, да кълвеш като шаран на гола кука.

---

преди 13 минути, communismatic написа:

нали ти въртеше мантрата, че не сме изплащали нищо на гърците, щото по границата се стреляли? 😆 А това последното може ли постоянно, да го тиражираш като твоя опорка?

Тъпичкото ми...
Дори и да е било постигнато споразумение, как си представяш транспорт на стоки при тази ситуация:

image.png

Април 1947 г.:

image.png

Октомври 1948 г.:

image.png

Докъде да се закарат стоките? Кой ще ги охранява?

• Отговори 41,4k
  • Прегледи 1,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• По времето на социализма имало опашки за хляб. Колкото и да е странно понякога заради глупости при соца и това ставаше. Примерно от 1988 до 1993 живях в квартал. Владиславово и там някакъв "умник" беш

• Без коментар.... Само да питам: Вие ,младите какво точно направихте за България,че имате право да ръсите простотии за бащите и дядовците си!?

Публикувани изображения

преди 1 час, communismatic написа:

... Бих ти се изплюл в лицето.

преди 55 минути, communismatic написа:

Тъй ли беше? Жалкар гнусен...

преди 31 минути, communismatic написа:

Може ли да съществува толкова жалък и примитивен човек, по дяволите!? Бахти дъното... 😆

преди 24 минути, communismatic написа:

Кво си ми наврял, бе, неадекватен и примивен жалкар такъв? Кво си ми наврял?  

Тц тц цък цък цък.... Само толкова ли можеш? Нещо нервен ми се виждаш? 😆 Днес в колко форума те обиждаха и подиграваха? 😆

преди 5 минути, plamen.spam написа:

Затова питам, защо след като през 1948 г. вече е достигната предвоенната бройка на животните, през 1949-1950 г. има значителен спад?

Пламен Умния пак се мъчи, да разсъждава... Пак да питам... Има значителен спад, след две години има ръст на производството с над 20%? Т.е. те са били некадърни две години, а после стават свръхкадърни? Баси неадекватното и жалко създание... Тоя направо е за освидетелстване... 😆

Дори и да е било постигнато споразумение, как си представяш транспорт на стоки при тази ситуация:

Пламен Умния пак се мъчи, да разсъждава. Тъй... пак да обясня, понеже ти си на един акъл с тия, дето смятат, че Витоша е поникнал след моловете в София. Само мега невменяем тип, може да смята, че понеже имало гражданска война, та затова и България нямало да изплаща репарации към Гърция. Ама кво да обяснявам на човек, който дори не знае значението на думата "дипломатически отношения".

Тъй... Пак да питам... Що си постнал тия неща като твои верни твърдения, при положения, че преди това си твърдял нещо съвсем различно? Т.е. ти си бил прав, ама до едно време, преди това не си бил прав, така ли? 😆😆😆

преди 2 минути, "Саша" написа:

Днес в колко форума те обиждаха и подиграваха?

Ми не знам, ти кажи... Нали сам си призна, че ме следиш.

Докъде да се закарат стоките? Кой ще ги охранява?

Няма кой, да. В Гърция хора няма... 😆

Аз сега се сетих за друго твое попадение. РККА бомбардирала България... понеже картите й били стари. Била станала голяма грешка. 😆

преди 9 часа, Gaming_Solutions написа:

глупости

Следващият път ще те докладвам :D

преди 8 часа, "Саша" написа:

А от какво да се притесняват? 😆 Всички тогава имахме едно и също

Ми не е така. Примерно у махалата само вие сте били с телевизор, щото сте били от лачените роми :)

преди 6 минути, communismatic написа:

Ми не знам, ти кажи... Нали сам си призна, че ме следиш.

Пак ли започна с жалки опити за внушение на нещо, което не е вярно? 😆 Би ли бил така добър да ми покажеш къде съм признал, че те следя?😆 

Редактирано от "Саша" (преглед на промените)

преди 1 минута, "Саша" написа:

Пак ли започна с жалки опити за внушение на нещо, което не е вярно?

Не е вярно ли?

на 2.11.2025 г. в 21:09, "Саша" написа:

Кефи ме колко е тъп и не съм го подхванал все още за нашата, Българската азбука - кирилицата. Там четох негови коментари в друг форум, където твърди абсурдни неща. 

преди 1 минута, communismatic написа:

Не е вярно ли?

Не е вярно! Никъде не съм признавал, че те следя в други форуми. Това е твоя измислица. 😆

току-що, "Саша" написа:

Не е вярно! Никъде не съм признавал, че те следя в други форуми. Това е твоя измислица. 😆

Да, сигурен съм, че съвсем случайно си стигнал до въпросният форум и съвсем случайно си се натъкнал на мои постове (и то при положение, че така се пиша единствено тук)...

преди 4 часа, lebel написа:

Винпром е на +

едит: ама бая повече е треело да се изпие по план ... за оставащото тримесечие... не знам

Както викаше Румен Белчев - "Малко се пие в тая държава"

Прав е Румен Белчев:

image.jpeg.38299b81a45adc822b76a68f0dd6277e.jpeg

току-що, communismatic написа:

Да, сигурен съм, че съвсем случайно си стигнал до въпросният форум и съвсем случайно си се натъкнал на мои постове (и то при положение, че така се пиша единствено тук)...

Във въпросния форум, регистрацията ми от преди твоята. Забранено ли да чета какво пишат другите? 😆 Не че ако бях на твое място нямаше да се срамувам, като знам как те обиждат.... 😆

току-що, "Саша" написа:

Във въпросния форум, регистрацията ми от преди твоята. Забранено ли да чета какво пишат другите? 😆 Не че ако бях на твое място нямаше да се срамувам, като знам как те обиждат.... 😆

Мхм, да знаеш, че малко остана и да повярвам... 😆

преди 15 минути, communismatic написа:

Т.е. не правиш разлика между едното и другото? Т.е. ти си малоумен и нямаш акъл за една стотинка? Кво работиш? Ровиш по кофите?

Изглеждаш сякаш те тормози вагинален дискомфорт? Предполагам е много изнервящо. Съжалявам (кого ли лъжа), ако съм допринесъл с нещо за общото ти състояние... не съобразих първоначално.

Мхм, да знаеш, че малко остана и да повярвам... 😆

Това си е твой проблем.😆

преди 1 минута, lebel написа:

Изглеждаш сякаш те тормози вагинален дискомфорт?

Абсолютно нищо не ме тормози, подигравам се на акъла ти просто... Не си особено по-различен от сбирщината посредственяци, дето пишат тук...

току-що, "Саша" написа:

Това си е твой проблем.😆

Не, всъщност е твой проблем. Щом съм ти толкова важна част от живота, че да отделяш толкова време за мен... или по-точно за моите постове в интернет.

Абсолютно нищо не ме тормози, подигравам се на акъла ти просто... Не си особено по-различен от сбирщината посредственяци, дето пишат тук...

Едва ли си сляп, след като отговаряш на потребителите, които те обиждат и ти се подиграват И в този форум. 😆 Май много станаха форумите? Що така? 😆

преди 1 минута, "Саша" написа:

Едва ли си сляп, след като отговаряш на потребителите, които те обиждат и ти се подиграват И в този форум. 😆 Май много станаха форумите? Що така? 😆

Опитай се поне веднъж в годината, да напишеш някакъв пост, дето да е граматически, пунктуационно, правописно и логически издържан... Поне веднъж в годината ще бъде някакво огромно постижение за теб.

преди 2 минути, communismatic написа:

Опитай се поне веднъж в годината, да напишеш някакъв пост, дето да е граматически, пунктуационно, правописно и логически издържан... Поне веднъж в годината ще бъде някакво огромно постижение за теб.

Не разбрах, защо и в този форум ти се подиграват и те обиждат? 😆 

преди 17 минути, communismatic написа:

Пламен Умния пак се мъчи, да разсъждава... Пак да питам... Има значителен спад, след две години има ръст на производството с над 20%? Т.е. те са били некадърни две години, а после стават свръхкадърни? Баси неадекватното и жалко създание... Тоя направо е за освидетелстване... 😆

Кажи де, признай си... Какво отговори на този въпрос: защо след като през 1948 г. вече е достигната предвоенната бройка на животните, през 1949-1950 г. има значителен спад?
Не беше ли: че изплащаме репарации примерно? И че издържаме войски на наша територия 

Нали питаше: Кога съм твърдял, че сме издържали РККА до 1949-та? КОГА?

Късопаметнико, ...
Свръхкадърността се изразява в спиране "изпаряването" на носачки. И като се има предвид, че започват да носят след четвъртия месец, производството на яйца е сред тези с най-бързо възстановяване.
След първите две години на възстановяване, "свръхкадърността" явно се изчерпва, защото за 4 (четири) последователни години е налице впечатляващият сумарен ръст от 11.8%

Помниш ли за млякото?

• 7 (седем) години (1949-1955) нивото е по-ниско от това през 1948 г.
  • 5 (пет) последователни години (1950-1954) нивото е по-ниско дори от това през 1939 г.
току-що, plamen.spam написа:

Кажи де, признай си... Какво отговори на този въпрос: защо след като през 1948 г. вече е достигната предвоенната бройка на животните, през 1949-1950 г. има значителен спад?

Да призная кое? Казах ти, че е напълно нормално да има спад, след като кокошките са били изклани, нали издържаме РККА на наша територия. Това вярно ли е или не? И не разбирам, що пак изместваш темата? Питам те вече за 20-ти път... След това има ръст на производството с 22-23%? Т.е. те са некадърни, после изведнъж стават свръхкадърни? Т.е. ти си бавноразвиващ? Т.е. ти си дебил? Т.е. ти си тъпоъгълник с два пръста чело?

преди 1 минута, plamen.spam написа:

Свръхкадърността се изразява в спиране "изпаряването" на носачки. И като се има предвид, че започват да носят след четвъртия месец, производството на яйца е сред тези с най-бързо възстановяване.

Ае, невменяем... ти изобщо нямаше никаква идея, каква статистика си постнал, кво ми се правиш на голям разбирач, че даже и си разбрал, коя е причината за "свръхкадърността"? Ти малоумен ли си? На кого ги разправяш тия? Ти нямаш акъл даже да осмислиш собствената си статистика, кво да коментираме за нещо по-сериозно...

Кажи за Гърция и гражданската война? Т.е. няма как да се вкара стока в Гърция? По време на война няма как да се вкара никаква стока, понеже се гърмят по границата? Интересно, как по-точно страни, които са нападнати си правят импорт... Сигурно им го пращат от Марс чрез парашути... 😆

Елементарен на n-та степен... 😆

преди 29 минути, NewRedDragon написа:

АЗ те следя - не онлайн пространството. Следя те реално!

Искам и аз от тая благинка. Примерно утре вечер съм на караоке. Би ли ме проследил около 2-3 часà от Студентски град до Лозенец? Може да не включваш апарата, направо ти давам една двайсетунка :)

Пиши ЛС да се разберем.

преди 8 минути, ivottoshev написа:

Искам и аз от тая благинка. Примерно утре вечер съм на караоке. Би ли ме проследил около 2-3 часà от Студентски град до Лозенец? Може да не включваш апарата, направо ти давам една двайсетунка :)

Пиши ЛС да се разберем.

На олигофрени, не отговарям!

преди 3 минути, NewRedDragon написа:

На олигофрени, не отговарям!

Отношенията ти с Дзверо а.к.а "Саша", не ме интересуват  :no-no:

преди 4 часа, communismatic написа:

Аз си представям умните демократи, да не могат, да поддържат построеното от "лошите" комунисти и стотици хиляди хора, да стоят без вода.

Ами ако ни управляваха "умните демократи", можеше и да се построи нещо.

Уви, управляват ни децата на "лошите комунисти" и освен цоцане на европари и крадене, не ги търси за нищо. Ген, какво да правиш. Бащите им направиха няколко комбината насред плодородни земи, един куп нерентабилни завода и пречиствателната станция на София в манастир, що чаветата да са по-добре?

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.