Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Истината за Социализма: Да, тогава беше по-добре отколкото е сега!

Featured Replies

преди 5 минути, communismatic написа:

Сега обаче има някаква нова статистика, дето досега не я бяхме показвали (доколко е истинска е отделна тема)... 

Плиткоумен късопаметнико, статистиката не е нова. Данните ги има в този пост отпреди 20 дена.
Явно числата са ти били в повечко и нищо не си разбрал, затова сега, с цветни тебешири привличам вниманието ти върху периода, за който от самото начало говоря, както и хронологията на събитията и тенденциите през това време.

преди 12 минути, communismatic написа:

1/ Комунистите са мега некадърни, но изведнъж стават супер кадърни? Така ли е?

Свръхкадърността се изразява в спиране "изпаряването" на носачки. И като се има предвид, че започват да носят след четвъртия месец, производството на яйца е сред тези с най-бързо възстановяване.
След първите две години на възстановяване, "свръхкадърността" явно се изчерпва, защото за 4 (четири) последователни години е налице впечатляващият сумарен ръст от 11.8%

преди 15 минути, communismatic написа:

Не изплащаме репарациите на Гърция, понеже били в гражданска война и се гърмяли по границата?

Късопаметнико... защото НЯМА С-П-О-Р-А-З-У-М-Е-Н-И-Е

Относно репарациите от ВСВ от 70 млн. долара, Югославия опрощава на България през 1948 г. своята част от вземанията. С Гърция нещата обаче остават и дълго време нищо не се предприема. В Гърция има първо гражданска война, а после отношенията ни остават обтегнати.
проф. Даниел Вачков, директор на Института за исторически изследвания при БАН 

преди 17 минути, communismatic написа:

А как страните във война си доставят всякакви стоки?

През граници (сухопътни или морски), по които не се водят бойни действия.

Пращат им ги чрез пощенски гълъби, дето са невидими?

🤦‍♂️ 
Със stealth дронове 🤣

• Отговори 41,3k
  • Прегледи 1,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• По времето на социализма имало опашки за хляб. Колкото и да е странно понякога заради глупости при соца и това ставаше. Примерно от 1988 до 1993 живях в квартал. Владиславово и там някакъв "умник" беш

• Без коментар.... Само да питам: Вие ,младите какво точно направихте за България,че имате право да ръсите простотии за бащите и дядовците си!?

Публикувани изображения

преди 15 часа, БаалБек написа:

Президентството му (2009-2018) през този период беше ли свързано с мащабна корупция, икономическа стагнация и провал на държавата?

Същия не се ли беше определил, като социалист? Бил е член на Южноафриканската комунистическа партия (SACP), преди да направи негова!

И защо бяха пред фалит държавната електрическа компания "Еском"?

А в изказване през 2019г. на конференция в Лондон следващия президент Сирил Рамапоса е казал - "Корупцията от годините на Зума, струва на ЮАР еквивалента на 10 процента от БВП на страната".

100% Истина.

преди 15 часа, БаалБек написа:

Това сте навсякъде по света "социалисти" и "комунисти". Всичко съсипвате.

100% лъжа.

Сирил Рамапоса е социалист и откакто пое управлението, ЮАР върви на добре. В момента се приготвяме за приемането на Г-20 - целия Йоханесбург свети от чистота и подреденост....

Преди две седмици ходих на благотворителна вечер със Сирил Рамапоса.... Имам и снимки с него как се здрависваме и говорим...

преди 46 минути, plamen.spam написа:

Явно числата са ти били в повечко и нищо не си разбрал, затова сега, с цветни тебешири привличам вниманието ти върху периода, за който от самото начало говоря, както и хронологията на събитията и тенденциите през това време.

Не, че не съм ги разбрал, бе, Пламене. Аз не съм ти. Просто изобщо не влагам никакво усилие, да ти чета малоумщините, понеже ти си един изключително болен и примитивен тип, дето постоянно върти и суче без да осъзнава, че продължава, да затъва и да затъва в глупостите си. Тъй, де... Кво се опитваш да докажеш отново? Каква ти е тъпата теза, която се мъчиш, да защитаваш? Щото до момента си смени тезата над 200 пъти, та коя е новата... Щото после ще има и друга нова, после пак друга... И освен това, точно ти, да се присмиваш на някой, че не бил разбрал нещо е такава смехория. Писах ти го вече 200 пъти. Ти си толкова невменяем, че изобщо нямаш акъл, даже да осмислиш собствените си документи. Прави сметка за какъв дегенерат става дума. От малцинството ли си, между другото? Щото почнах наистина да се съмнявам...

преди 49 минути, plamen.spam написа:

Свръхкадърността се изразява в спиране "изпаряването" на носачки. И като се има предвид, че започват да носят след четвъртия месец, производството на яйца е сред тези с най-бързо възстановяване.

Тъй... Дегенерат Дегенератов, първо 200 пъти ти писах, че ти изобщо нямаш никаква идея, какво се е случило. Ти даже нямаше идея и за собствената си статистика, дето постваш, че после има ръст в производството. Та, кво разбираш ти от тая тема, поначало? Ти нямаш акъл за две стотинки? И освен това, пак не разбирам логиката ти - т.е. те са толкова некадърни, че взимат нещата в свои ръце и после има ръст в производството? Т.е. ти си абсолютен дебил, дето твърди нещо, а доказва нещо съвсем друго? Т.е. ти си идиот? Това ли призна току що?

преди 50 минути, plamen.spam написа:

Късопаметнико... защото НЯМА С-П-О-Р-А-З-У-М-Е-Н-И-Е

Невменяемият, пак ли даваш назад от тъпата си теза? Да ти постна пак тъпотиите за стрелбите по границата? Пак ли си жалък, бе, човек? Ай спри се малко... Имай поне малко достойнство, дявол да го вземе... Той дори тираджията не е толкова жалък.

преди 52 минути, plamen.spam написа:

През граници (сухопътни или морски), по които не се водят бойни действия.

Аха, т.е. гражданската война е обхванала абсолютно всяко кътче граница в Гърция. Вероятно в гражданската война са участвали към 6-7 милиарда гърци... 

УНИКАЛЕН! УНИКАЛЕН! 😆

преди 38 минути, communismatic написа:

Аз не съм ти.

Естествено, че не си.

Ти си образец за дебилен, вербално агресивен комплексар.

преди 4 часа, plamen.spam написа:

Естествено, че не си.

Умен Пламене, що даваш назад отново от малоумните си твърдения?😆

преди 4 часа, plamen.spam написа:

Ти си образец за дебилен, вербално агресивен комплексар.

Недей, че ще взема много да се засегна... 😆

преди 7 минути, communismatic написа:

Недей, че ще взема много да се засегна... 😆

Защо? Би трябвало да се гордееш, че си образец. 
Нали искаш да си пръв? Ето, на... В това отношение си го постигнал.

преди 14 часа, communismatic написа:

Сигурен съм, че не се засягаш от мен. Диренето из другите форуми доказва, че съм ти тотално безразличен...

Обикновенно червеите ги ползвам за стърв! 😆

преди 6 часа, plamen.spam написа:

Нали искаш да си пръв? Ето, на... В това отношение си го постигнал.

Защо му обръщаш внимание, не забелязваш ли, че он няма желание да води дискусия? Неграмитен психопат, който няма никакви знания и само се заяжда...... ? Няма смисъл. 

преди 12 часа, nusho73 написа:

😆😆😆 Изплиска легена...... АХАХАХАХАХАХАХАХАААААА 😆😆😆😆😆😆😆😆😆

преди 13 часа, nusho73 написа:

Нуша на кило първак ли си

току-що, "Саша" написа:

Нушата е объркал темата с тази за чалгата.... :lol6:

Днес са му платили с първак :drunk:

Е тоя неграмотен комунист с съветската ушанка умря и сега е на концерта на Кобзон. 

преди 9 часа, plamen.spam написа:

Що запецна по темата? Нещо рязко спря, да отговаряш? Що така... Нали уж беше много наясно с нещата... а-у? 😆

преди 9 часа, plamen.spam написа:

Нали искаш да си пръв?

Мда, определено аз искам да съм пръв, че даже и си слагам някаква тъпотия в подписа, за да представя пред форума, че съм твърдял неща, които никога не съм твърдял. Та и после след като ме напънат, та да отказвам повече, да коментирам, понеже съм едно болно и жалко момче... Нали? :) 

преди 2 часа, "Саша" написа:

Обикновенно червеите ги ползвам за стърв!

Нямам никаква идея, какво означава думата "стърв", ама обикновено ти си "стръв" за всички останали, та това е и причината, да пишеш от 200 акаунта едновременно, някои от които да ги триеш. То голямо гаврене е падало...

преди 2 часа, "Саша" написа:

Неграмитен психопат, който няма никакви знания и само се заяжда...... ?

Мда... 😆

преди 5 часа, communismatic написа:

Що запецна по темата? Нещо рязко спря, да отговаряш? Що така... Нали уж беше много наясно с нещата... а-у? 😆

С какво още искаш да се изложиш, г-н Експерт Любител Историк?

Двата вагона с книги, в крайна сметка чел ли си ги, бутал ли си ги, подреждал ли си ги или само на картинка си ги виждал?

на 7.12.2024 г. в 22:18, communismatic написа:

Искра Баева и Евгения Калинова са най-добрите специалисти в периода 1944-1989, просто са доказани капацитети.

на 29.12.2024 г. в 22:49, communismatic написа:

Иначе, на Баева и Калинова (те винаги работят двете) им имам всички книги.

И?
Тези книги за украса ли ги ползваш?

Или не си ги чел, или не си ги разбрал, или по малко и от двете. Не си чел прочел всичко, а каквото си прочел, не си го разбрал.
Само до такъв извод води тотално погрешната ти първоначална теза.

Това не е някакво предаване или филм, че да кажеш: това съм го пропуснал или това не съм го чул. 
Това са книги, в които на десетки страници хронологично се описват и сравнително подробно се разясняват събитията от периода.

Няма как, от една страна да си ги чел и разбрал, а от друга, да останеш с толкова изкривени спомени.
С кое беше наясно? С периода на РККА, с клаузите на Парижкия договор, с репарациите към СФРЮ и т.н.

преди 51 минути, plamen.spam написа:

С какво още искаш да се изложиш, г-н Експерт Любител Историк?

Ми до момента тоя дето се излага си единствено ти. Точно заради това и 24 часа отнеха за да НЕ отговориш на въпросите ми, та да ги задам отново...
1/

преди 22 часа, communismatic написа:

Тъй, де... Кво се опитваш да докажеш отново? Каква ти е тъпата теза, която се мъчиш, да защитаваш? Щото до момента си смени тезата над 200 пъти, та коя е новата... Щото после ще има и друга нова, после пак друга... И освен това, точно ти, да се присмиваш на някой, че не бил разбрал нещо е такава смехория. Писах ти го вече 200 пъти. Ти си толкова невменяем, че изобщо нямаш акъл, даже да осмислиш собствените си документи. Прави сметка за какъв дегенерат става дума. От малцинството ли си, между другото? Щото почнах наистина да се съмнявам...

2/

И освен това, пак не разбирам логиката ти - т.е. те са толкова некадърни, че взимат нещата в свои ръце и после има ръст в производството?

3/

Аха, т.е. гражданската война е обхванала абсолютно всяко кътче граница в Гърция. Вероятно в гражданската война са участвали към 6-7 милиарда гърци... 

4/

Невменяемият, пак ли даваш назад от тъпата си теза? Да ти постна пак тъпотиите за стрелбите по границата? Пак ли си жалък, бе, човек? Ай спри се малко... Имай поне малко достойнство, дявол да го вземе... Той дори тираджията не е толкова жалък.

преди 53 минути, plamen.spam написа:

Тези книги за украса ли ги ползваш?

Калинова нали не беше достоверен източник? Ти пак ли смени мантрата бе? Ми, да... то крайно време беше... бяха минали няколко дни от предното ти твърдение. 😆

преди 1 час, plamen.spam написа:

Не си чел прочел всичко, а каквото си прочел, не си го разбрал.

Пламен Умния говори за "четене" и за "разбиране"... Майко мила! 😆

Той Пламен по-добре направо да се самозастреля... Там е много тежко положението. 😆

1/

Тъй, де... Кво се опитваш да докажеш отново? Каква ти е тъпата теза, която се мъчиш, да защитаваш? 

image.png

на 26.10.2025 г. в 21:56, plamen.spam написа:

Резултатите от некадърното управление в животновъдството са видими през 1949 - 1950 г. и се доказват категорично от всички изнесени документи.
Опитите ти да припишеш резултатите на причини като окупация или покриване на репарации, не минават...

Въпроси по т. 1 имаш ли?

преди 34 минути, communismatic написа:

2/

преди 23 часа, communismatic написа:

И освен това, пак не разбирам логиката ти - т.е. те са толкова некадърни, че взимат нещата в свои ръце и после има ръст в производството?

Пропуснал си за упадъка (картинката с тебешири) преди "после има ръст".
Обяснявал съм ти го:

на 2.11.2025 г. в 15:06, plamen.spam написа:

правиш реформи, без да си взел мерки за негативните последствия (за които предварително би трябвало да си знаел), не контролираш последствията и резултатът е - упадък.

През 1951 г. става очеизкормващо, че нещата отиват "в киреча". Сменят се ръководни кадри, променят се планове. Спира се с поголовното клане.

преди 50 минути, communismatic написа:

3/

4/

image.png

Трудно ли ти е да се ориентираш по карта?

Гражданската война и наличието на две правителства в Гърция (до 1949 г.), се използва от нашата дипломация, като основателна причина изобщо да не се стартират преговори за СПОРАЗУМЕНИЕ по погасяването на репарациите.
Ние сме тези, които имат интерес да протакат процеса, максимално да се отлага, а в удобен момент да се договорят максимално добри условия.
Ако причината не беше основателна, "великите сили" веднага щяха да ни "натиснат", за да се започнат преговорите.

преди 1 час, communismatic написа:

Калинова нали не беше достоверен източник? Ти пак ли смени мантрата бе? Ми, да... то крайно време беше... бяха минали няколко дни от предното ти твърдение. 😆

Статиите, бре момко... статиите...
Има ли разминаване между Спогодбата, книгите и статиите с интервютата и на проф. Калинова, и на проф. Вачков - има.

Точно затова постнах резюме на задълженията, според Спогодбата от 1964 г.

преди 2 часа, plamen.spam написа:

Не си чел прочел всичко, а каквото си прочел, не си го разбрал.

Пламен Умния говори за "четене" и за "разбиране"... Майко мила! 😆

Ако го беше разбрал, нямаше 200 страници да пишем за погрешните ти спомени.

Ти си толкова невменяем, че изобщо нямаш акъл, даже да осмислиш собствените си документи. Прави сметка за какъв дегенерат става дума. От малцинството ли си, между другото?

Настоятелно те съветвам, да престанеш с обидните персонални квалификации.
Съмнявам, че би искал тотално да се изложиш.

преди 1 минута, plamen.spam написа:

Въпроси по т. 1 имаш ли?

Нещо пак ти е трудно, да ми осмислиш въпроса? Т.е. комунистите са толкова некадърни, че след спада в производството се вземат в ръце, вземат нужните мерки и после има огромен ръст в производството? Т.е. ти си тъпоъгълник, дето няма и два грама акъл в главата? Така ли да разбирам?

преди 2 минути, plamen.spam написа:

Трудно ли ти е да се ориентираш по карта?

Извинявай, пак ти е нещо много трудно, да ми осмислиш въпроса? Ти твърдиш, че нямало как да се доставят стоките по репарациите, понеже имало гражданска война и се гърмяли по границата? Така ли беше? Сега що даваш назад? Т.е. ти си дебил, дето няма и два грама акъл в тиквата? Така ли да разбирам? Ти си някакъв с акъл на земноводно?

преди 3 минути, plamen.spam написа:

Ако го беше разбрал, нямаше 200 страници да пишем за погрешните ти спомени.

Да, де... Личи си, кой не е разбрал нещо. Човека дето над 20000 пъти си смени тезата само и само да е "компетентен". Нали? 😆

преди 4 минути, plamen.spam написа:

Съмнявам, че би искал тотално да се изложиш.

Мхм, до момента аз се излагам, да. А не ти...

Чакам си отговорите на въпросите. Гаврата очевадно ще продължи с пълна сила... :) 

Мхм, до момента аз се излагам, да. А не ти...
Чакам си отговорите на въпросите.

На каквото трябваше да ти се отговори, вече е отговорено. 
Неспособността ти за осмисляне на фактите, те кара да циклиш на едно място.

Гаврата очевадно ще продължи с пълна сила... :) 

Личната гавра с теб тепърва ще започне.

преди 1 час, Sliderum2 написа:

Брей пламката нарича любител историк колегата, а си е написал в профилното име .spam,  хихихи!

По-важно ти е името на профила ми, а не същността на постовете ми?

Нещо такова ли демонстрираш?
image.png

Ако не друго, изглежда напоследък гейпросащесср трололинките подобряват качеството на тролене. Все повече изглежда, сякаш включват собствена мисъл и повече фактология... докато всъщност, поне така ми се струва, че преповтарят многократно информации*, които вече са публикували и преди, когато използуването им беше...по-плахо. В смисъл, докато фейка хване дикиш и започне да изглежда като истина, след натрупване на преповтаряне като брой и като времеви диапазон.

*фашингтон мейд

преди 58 минути, plamen.spam написа:

На каквото трябваше да ти се отговори, вече е отговорено. 

Мда. Жалкаря избяга позорно от дискусията, както винаги... Каква изненада само! 😆

преди 58 минути, plamen.spam написа:

Неспособността ти за осмисляне на фактите, те кара да циклиш на едно място.

Да, аз не мога, да осмислям фактите, а ти за пореден път си на*ран и бягаш. Странна работа... 😆

преди 59 минути, plamen.spam написа:

Личната гавра с теб тепърва ще започне.

Мда. Ще чакам с нетърпение. Интересно как мога, да бъда "гаврен" от човек с акъл на земноводно, ама... 😆

Интересно как мога, да бъда "гаврен" от човек с акъл на земноводно, ама... 😆

... каза комплексираното милионерско синче, което изкарва предостатъчно пари и сам-самичък, ама не му стигат левчетата здравните осигуровки да си плати..

Кифла с претенции!

преди 1 час, Sliderum2 написа:

Ако не друго, изглежда напоследък гейпросащесср трололинките подобряват качеството на тролене. Все повече изглежда, сякаш включват собствена мисъл и повече фактология... докато всъщност, поне така ми се струва, че преповтарят многократно информации*, които вече са публикували и преди, когато използуването им беше...по-плахо. В смисъл, докато фейка хване дикиш и започне да изглежда като истина, след натрупване на преповтаряне като брой и като времеви диапазон.

*фашингтон мейд

Още от самото начало комунизмът насърчава хората да отхвърлят традицията, да отменят моралните ограничения и да се отдадат на низки страсти, в името на революцията и „освобождението“. Според комунистическата логика социалните проблеми, породени първоначално от упадъка на човешкия морал, могат да се припишат на частната собственост. Комунизмът кара хората да вярват, че ако частната собственост стане обща, хората няма да се карат за нея. Но дори ако цялата собственост се споделя, хората пак могат да влизат в конфликти заради съпрузите си. Ето защо утопичните социалисти открито проповядват промискуитет (безразборни сексуални отношения с множество различни партньори, без наличието на трайна емоционална или обвързваща връзка) и „свободна любов“ като решение на сексуалното желание.

След като болшевиките завземат властта в Русия, те въвеждат практиката на „споделяне на съпруги“. Съветският съюз по онова време може да се разглежда като пионер на сексуалната свобода. Една година преди разпадането на СССР, държавното руско списание „Родина“ публикува статия, описваща явлението „споделянето на съпруги“ по време на ранното съветско управление. В статията е разгледан личният живот на съветските ръководители Лев Троцки, Николай Бухарин, Александра Колонтай и други, като е отбелязано, че в сексуалните отношения били „безразборни като кучета“. Още през 1904 г. Ленин пише с пренебрежение по темата: „Похотта може да освободи енергията на духа; този съсирек трябва да бъде премахнат не заради псевдосемейните ценности, а за победа на социализма“.

В писмо до Ленин от 1911 г. Троцки пише: „Без съмнение, сексуалното потисничество е основното средство за поробване на човека. Докато съществува такова потисничество, не може да се говори за истинска свобода. Семейството, като буржоазна институция, е напълно изживяло времето си. Трябва повече да се говори за това пред работниците“. Ленин отговаря: „И не само семейството. Всички забрани, свързани със сексуалността, трябва да бъдат премахнати. … Имаме какво да научим от суфражетките: дори забраната върху еднополовата любов трябва да се отмени“.

преди 2 минути, plamen.spam написа:

... каза комплексираното милионерско синче, което изкарва предостатъчно пари и сам-самичък, ама не му стигат левчетата здравните осигуровки да си плати..

Кифла с претенции!

Ето това вече е разумен диалог с въпросният профил, защото он не е способен да води по-различен за нормален няма споменавам. 🙂

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 1

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.