Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Истината за Социализма: Да, тогава беше по-добре отколкото е сега!

Featured Replies

преди 6 часа, Belefor написа:

Само в болните ви мозъци сега хората живеят по добре/спокойно от преди...

Това винаги ме е разсмивало, между другото. Абсолютно всеки по-възрастен човек, който питаш... ще ти каже, че едно време никой не си е заключвал вратите, просто защото не е имало нужда. Айде, да приемем, че в градовете хората не са знаели за кражбите, понеже е имало медиино затъмнение, ама когато една кражба се случи на село, абсолютно всички разбират за отрицателно време.

преди 5 часа, "Саша" написа:

По време на соца имаше по-ниска регистрирана престъпност защото милицията прикриваше, много неща не се водеха по дела, а медиите не съобщаваха нищо. Това не значи, че нямаше престъпност. Просто ние не виждахме, не знаехме и не ни се казваше за нея.

Тоя няма тема, по която да не пише тъпотии... Просто е уникален.

преди 5 часа, Belefor написа:

Хубаво коментираш, но прочете ли мненията на хората, че никой никъде нямаше огради, решетки и всички спяха спокойно без да се притесняват....

Той и да ги прочете, да не мислиш, че ще ги осмисли...

преди 5 часа, Belefor написа:

Кой, кога и къде е казал , че през социализма не е имало престъпност?!

Оня ден написа, че на майдана имало "милиони" украинци. Много е тежко положението там...

преди 5 часа, lebel написа:

Иначе... по повод гласността... пак ли да пиша за 8-9-те убити, мир на праха им и 10-15 ранени в студентските общежития 1974-та година. И че всичко беше покрито (а извършителят - гръмнат**) с бясна скорост и се разбра чак след 89-та. Разбирам, че доста от капацитетите по соца тук не са били родени тогава, но попитайте бащите си дали тогава са знаели нещо за това. Нещо извън изчерпателната информация на най-осведомените по това време "абе носи се слух, че май нещо е станало в студентските общежития". (едит: подозирам, че повечето и досега не знаят).

Тоя много рядко пише, ама тръгне ли да пише... постовете му се доближават до титани на мисълта като тираджията и Пламен Умния. То, че не е имало гласност, абсолютно никой не го поставя под въпрос. Не знам, разбрал ли си, не си ли... принципно трудно схващаш от първите 20 пъти. Относно останалото... никой не е и твърдял, че през соца не е имало НИКАКВА престъпност. Това е само в БОЛНИТЕ (нали ти зачекна темата) ви глави...

преди 4 часа, plamen.spam написа:

Ясно... значи няма да видим статистика. А уж беше готов да я изпляскаш "на масата".

Точно пък ти ли ще говориш за статистика? Ти дето даже нямаш акъл и да я "разчетеш" правилно...

преди 4 часа, plamen.spam написа:

Значи сега: никой не сигнализира на полицията, понеже никой не им вярва

Да, именно... Не ти се вярва, нали?

преди 4 часа, БаалБек написа:

Защо постоянно ме намесваш във всяка твоя фантазия?

Той не те намесва в никаква фантазия, просто прави намеци какво работиш...

преди 2 часа, kaldata1 написа:

Ти си представи сега да се скъса хвостохранилище, да отнесе половината областен град и да убие 500 човека.

Аз си представям умните демократи, да не могат, да поддържат построеното от "лошите" комунисти и стотици хиляди хора, да стоят без вода.

преди 1 час, plamen.spam написа:

По-малко от месец след вътрешнопартийния преврат на 10 ноември 1989 г, на 6 декември същата година, се провежда заседание на Политбюро на ЦК на БКП, за обсъждане на проект за доклад на ПБ за предстоящия пленум на ЦК на БКП.

Тоя пак с документите... 😆

преди 1 час, plamen.spam написа:

Това е истината за края на 80-те.

Извинявай, каква е новата мантра, която подхвана... 😆

преди 1 час, БаалБек написа:

Справките са относно приходите, разходите и салдата на различните стопански обединения (СО) в несоциалистическа, т.е. конвертируема валута, за деветмесечието на 1986 г.

Пламен Умния определено не се справи с "конвертируемата валута", да видим, дали Казанлъшката умница ще успее... 😆

преди 31 минути, plamen.spam написа:

Фалшиви ли са?

Те може и да не са фалшиви, просто може тоя дето ги поства, да няма никаква представа, за какво се отнасят. Сещам се за един такъв, дето от 200000 документа, нито един не разбра...

• Отговори 41,3k
  • Прегледи 1,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• По времето на социализма имало опашки за хляб. Колкото и да е странно понякога заради глупости при соца и това ставаше. Примерно от 1988 до 1993 живях в квартал. Владиславово и там някакъв "умник" беш

• Без коментар.... Само да питам: Вие ,младите какво точно направихте за България,че имате право да ръсите простотии за бащите и дядовците си!?

Публикувани изображения

преди 1 час, nusho73 написа:

А, това не е чак нещо лошо, стига да успеят да изгонят и краварите от военните им бази у нас, ама надали.

преди 6 часа, Belefor написа:

Винаги и навсякъде по света е имало 'лоши' хора, които правят престъпления.

Я разкажи за вашия вече бивш президент на Южна Африка - Джейкъб Зума!

Президентството му (2009-2018) през този период беше ли свързано с мащабна корупция, икономическа стагнация и провал на държавата?

Същия не се ли беше определил, като социалист? Бил е член на Южноафриканската комунистическа партия (SACP), преди да направи негова!

И защо бяха пред фалит държавната електрическа компания "Еском"?

А в изказване през 2019г. на конференция в Лондон следващия президент Сирил Рамапоса е казал - "Корупцията от годините на Зума, струва на ЮАР еквивалента на 10 процента от БВП на страната".

Това сте навсякъде по света "социалисти" и "комунисти". Всичко съсипвате.

преди 25 минути, communismatic написа:

...

Тоя много рядко пише, ама тръгне ли да пише... постовете му се доближават до титани на мисълта като тираджията и Пламен Умния. То, че не е имало гласност, абсолютно никой не го поставя под въпрос. Не знам, разбрал ли си, не си ли... принципно трудно схващаш от първите 20 пъти. Относно останалото... никой не е и твърдял, че през соца не е имало НИКАКВА престъпност. Това е само в БОЛНИТЕ (нали ти зачекна темата) ви глави...

...

Пацанчик.  Принципно нямам твърде високо мнение за човешкия род, но даже и в тази светлина, бих се изненадал, ако някой ти плаща за писания от сорта на... хайде горното е ясно - опитваш се да ме предизвикаш (вероятно са ти позараснали старите рани) със завидното умение на възпитаник от детска градина "Глухарче" (да ме прощават децата, ако се почувстват обидени)... Но корозиралите язовири, войнишките джобни и прочее мъдри мисловни конструкции, родени в и изтекли от глупостоема ти.... По-голяма файда митичният платец би имал, ако хвърли парите от балкона. Да не говорим, че след твърдението ти, че дядо ти разбрал, че бил член на "партията" едва след падането на соца, трее ти да го (митичния платец) обезщетиш за нанесени вреди и пропуснати ползи.

преди 1 час, communismatic написа:

Точно пък ти ли ще говориш за статистика? Ти дето даже нямаш акъл и да я "разчетеш" правилно...

Бакалското ти ниво в аритметиката много те заблуждава.
Помниш ли онази синя точка? Не си помръднал от там, г-н Експерт Любител Историк, с измамните спомени...

Тоя пак с документите... 😆

Извинявай, каква е новата мантра, която подхвана... 😆

Ммне... Това са твърдения на очевидци и част от главните действащи политически лица от епохата. 

Те може и да не са фалшиви, просто може тоя дето ги поства, да няма никаква представа, за какво се отнасят. Сещам се за един такъв, дето от 200000 документа, нито един не разбра...

Твърденията на живеещите по онова време не се ли "мачват" с концепцията ти за славното социалистическо минало и неговото велико наследство?

Пламен Умния определено не се справи с "конвертируемата валута", да видим, дали Казанлъшката умница ще успее... 😆

Нямаме вина, че нивото ти е катастрофално ниско и няма шанс да "вденеш" за какво иде реч.

преди 3 минути, lebel написа:

Да не говорим, че след твърдението ти, че дядо ти разбрал, че бил член на "партията" едва след падането на соца, трее ти да го (митичния платец) обезщетиш за нанесени вреди и пропуснати ползи.

Мери си приказките за дядо ми, отпадък жалък... Дядо ми е покойник от няколко месеца.

току-що, communismatic написа:

Мери си приказките за дядо ми, отпадък жалък... Дядо ми е покойник от няколко месеца.

Светла му памет. Този, който го обижда си ти. Убеден съм, че с нищо не е заслужил измишльотините ти.

преди 9 минути, plamen.spam написа:

Помниш ли онази синя точка?

Оная, в която се изкара прав, а всъщност не беше ли? Че даже си го сложи и на подписа... 😆

Това са твърдения на очевидци и част от главните действащи политически лица от епохата. 

Да, то и за яйцата от "мъртви кокошки" пак бяха "твърдения от очевидци". И там беше много наясно с нещата...

Твърденията на живеещите по онова време не се ли "мачват" с концепцията ти за славното социалистическо минало?

Викаш... по-добре е да вярвам на един ултрависокоинтелигентен съфорумец, дето няма акъл, даже да разбере документите, дето ги поства?

Нямаме вина, че нивото ти е катастрофално ниско и няма шанс да "вденеш" за какво иде реч.

Това звучи изключително забавно от човек, дето от 20000 твърдения, нито едно не успя, да докаже... Това по повод "нивото"...

преди 2 минути, lebel написа:

Този, който го обижда си ти.

Не, бе... аз не го обиждам, ти го намесваш постоянно в глупостите си... Специално тая история е пишеш за 20-ти път вече, толкова ли не ти стига акъла за нещо друго. Баси невменяемите хора в тоя форум. Ай, вазирай... Бих ти се изплюл в лицето.

преди 3 минути, communismatic написа:

... Ай, вазирай... Бих ти се изплюл в лицето.

'се така става. Викаш ме, а после да вазирам. 

Колкото до плюенето... едва ли, пацанчик.

току-що, lebel написа:

'се така става.

'се така, да. Предния път твърдеше, че нямало, да мога, да си взема апартамент, ако не е бил баща ми? Тъй ли беше? Жалкар гнусен...

преди 26 минути, communismatic написа:

Оная, в която се изкара прав, а всъщност не беше ли? Че даже си го сложи и на подписа... 😆

Мноого по-отдавна я заслужи. С това твърдение:

на 18.06.2025 г. в 23:58, plamen.spam написа:

В казармата след падането на строя, на теб някой давал ли ти е заплата?

Нямаше никаква идея, че това продължава до отпадането на задължителната наборна служба.
Пак си на същото място:
image.png

Да, то и за яйцата от "мъртви кокошки" пак бяха "твърдения от очевидци". И там беше много наясно с нещата...

К'во да коментираме човек, който до тази си възраст не е чувал за сарказъм..

Викаш... по-добре е да вярвам на един ултрависокоинтелигентен съфорумец, дето няма акъл, даже да разбере документите, дето ги поства?

Ти разбра ли, какво всъщност пише в стенограмата или както всеки път?

Това звучи изключително забавно от човек, дето от 20000 твърдения, нито едно не успя, да докаже... Това по повод "нивото"...

Я пак...🤦‍♂️
Късопаметнико, колко пъти image.pngv.s. image.png, че вече им изгубих бройката  😂

преди 1 минута, plamen.spam написа:

Нямаше никаква идея, че това продължава до отпадането на задължителната наборна служба.

Извинявай, нали именно ти написа, че въпросните "работници" не били получавали възнаграждение по "Кодекса на труда"? Да или не? 😆

преди 3 минути, plamen.spam написа:

К'во да коментираме човек, който до тази си възраст не е чувал за сарказъм..

Да, де... сарказъм. То и за ХИВ позитивните пак беше сарказъм, както и за конвертируемата валута... както и за СО МАТ, както и за Солженицин, както и за ленд-лийза... Все сарказъм... 😆

преди 4 минути, plamen.spam написа:

Ти разбра ли, какво всъщност пише в стенограмата или както всеки път?

Пламен Умния се мъчи, да се подиграва на някой... понеже не е разбрал документ. И това ли доживяхме... 😆

преди 5 минути, plamen.spam написа:

Късопаметнико, колко пъти image.pngv.s. image.png, че вече им изгубих бройката

Я дай три-четири примера, че ми е много интересно... Коя дискусия си спечелил по-точно? 😆

преди 1 минута, communismatic написа:

Я дай три-четири примера, че ми е много интересно... Коя дискусия си спечелил по-точно? 😆

Щом настояваш да се излагаш:
image.png

току-що, plamen.spam написа:

Щом настояваш да се излагаш:

Извинявай, колко жалък може да бъде човек... след като САМ ПРИЗНАВА, че буквално не е имал никакво понятие, какви тъпотии е писал, та сега да се изкарва мега знаещ, че и спечелил спор? Ти малоумен ли си, по дяволите? Ще спреш ли да разпространяваш лъжи? Ти изобщо нямаше никакво понятие от тая тема, та затова и над 200 пъти си променя тезата? Що се изкарваш прав в самата дискусия, това ме интересува? Що ме караш отново, да ти вадя старите постове, които нямат АБСОЛЮТНО НИЩО ОБЩО с мантрата, която сега подхващаш?

Може ли да съществува толкова жалък и примитивен човек, по дяволите!? Бахти дъното... 😆

преди 5 минути, communismatic написа:

Извинявай, колко жалък може да бъде човек... след като САМ ПРИЗНАВА, че буквално не е имал никакво понятие, какви тъпотии е писал, та сега да се изкарва мега знаещ, че и спечелил спор? Ти малоумен ли си, по дяволите? Ще спреш ли да разпространяваш лъжи? Ти изобщо нямаше никакво понятие от тая тема, та затова и над 200 пъти си променя тезата? Що се изкарваш прав в самата дискусия, това ме интересува? Що ме караш отново, да ти вадя старите постове, които нямат АБСОЛЮТНО НИЩО ОБЩО с мантрата, която сега подхващаш?

Може ли да съществува толкова жалък и примитивен човек, по дяволите!? Бахти дъното... 😆

Извинявай, но ти до последно си държеше на позицията и когато ти наврях всичко в лицето, при това във вид удобен за възприемане дори от теб, чак тогава взе да даваш заден..

Това ако не е "печелене на дискусия", какво е?

Кво си ми наврял, бе, неадекватен и примивен жалкар такъв? Кво си ми наврял? Искаш ли да ти изкарам старите постове, дето нямат абсолютно нищо общо със сегашната мантра, дето я въртиш? Кво ме караш пак да те поставям, точно там, където ти е мястото... Кога съм твърдял, че сме издържали РККА до 1949-та? КОГА? Казах, че след като са изклали кокошките, напълно логично е и да има спад в производството на яйца... Ти бавноразвиващ ли си? Може ли постоянно нещо, да не си разбрал? Споразуменията по договаряне? Че ти имаше ли понятие, кога са те? Ти даже за Парижкият мирен договор не беше и чувал? Ти ли ще ми говориш за договаряне, та нали ти въртеше мантрата, че не сме изплащали нищо на гърците, щото по границата се стреляли? 😆 А това последното може ли постоянно, да го тиражираш като твоя опорка? Та, нали ти твърдеше, че приключваме изплащането точно в началото на 60-те? Т.е. ти хем си прав, хем и не си прав, така ли? 😆

Накрая му постнах и глупостите за агнешкото месо, той и тогава даде назад... Евгения Калинова пък си била измисляла, имало и техническа грешка? Аз наистина не разбирам, може ли постоянно, да се навираш между шамарите, той дори тираджията разбра, че си тотално некомпетентен по тая тема, ама гледам... че продължаваш, да се изкарваш прав...

И това ли е истина? Репарацията от две стоки? 😆
Или това е полуистина? 😆
1.jpg

И това е истина, нали?

на 26.10.2025 г. в 14:56, plamen.spam написа:

Гърците, обаче си ги искат, а освен това, репарациите да са почти изцяло с доставки на агнешко месо. Това е продължило чак до 1964 г., когато е постигнато споразумение за прекратяване на изплащането, като са останали непогасени 7 млн. долара.

ПРИМИТИВЕН НА N-ТА СТЕПЕН... 😆

преди 36 минути, communismatic написа:

'се така, да. Предния път твърдеше, че нямало, да мога, да си взема апартамент, ако не е бил баща ми? Тъй ли беше? Жалкар гнусен...

Без кредит? Сигурно е било така. Ама ти почна първи...

на 15.12.2024 г. в 17:39, communismatic написа:

...  
... Аз самият си признавам, че ако не беше богатият ми баща, нямаше как да си взема жилище без кредит. Добре, че той ми удари едно рамо, та си взех.
...

Иначе, тая работа определено не е за теб. Лекувай си нервите някъде. Ще те мерне (или докладва) някой, ще те набабанят, ще ти спаднат доходите и пак аз ще изляза виновен.

А и всуе се мориш. 

току-що, lebel написа:

Без кредит?

Да, де... без кредит е едно, а че няма да си взема изобщо апартамент е нещо съвсем друго. Хубаво е малко, да се прави разлика между едното и другото. В смисъл... ако имаш повече от две мозъчни гънки, от които едната е да се пази равновесие.

преди 2 минути, communismatic написа:

Да, де... без кредит е едно, а че няма да си взема изобщо апартамент е нещо съвсем друго. Хубаво е малко, да се прави разлика между едното и другото. В смисъл... ако имаш повече от две мозъчни гънки, от които едната е да се пази равновесие.

Виж, бро, нормалните хора, като се осеpaт, отиват да се позаперат, позаплакнат... а не развяват кафявите гащи, като знаме. Определено някой от инструкторите ти си е направил тaшaк с теб. Но ти си знаеш. Щом те кефи...

преди 1 минута, lebel написа:

Виж, бро, нормалните хора, като се осеpaт, отиват да се позаперат, позаплакнат... а не развяват кафявите гащи, като знаме. Определено някой от инструкторите ти си е направил тaшaк с теб. Но ти си знаеш. Щом те кефи...

Т.е. не правиш разлика между едното и другото? Т.е. ти си малоумен и нямаш акъл за една стотинка? Кво работиш? Ровиш по кофите?

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 1

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.