Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Истината за Социализма: Да, тогава беше по-добре отколкото е сега!

Featured Replies

току-що, "Саша" написа:

И на мен ми е интересно защо навсякъде където пишеш, всички ти се подиграват и те обиждат? 😆 Това харесва ли ти? 😆

Ми, не помня някой да ми се е подигравал, ама карай. Принципно, това се случва тук с теб... Иначе е прелюбопитно, как човек, дето твърди, че аз го мразя, съвсем открито си признава (при това неведнъж), че ми чете постовете из другите форуми. Да си вманиачен по някакъв виртуален тип, принципно е валидно основно за болните хора, но както и да е.

• Отговори 41,3k
  • Прегледи 1,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• По времето на социализма имало опашки за хляб. Колкото и да е странно понякога заради глупости при соца и това ставаше. Примерно от 1988 до 1993 живях в квартал. Владиславово и там някакъв "умник" беш

• Без коментар.... Само да питам: Вие ,младите какво точно направихте за България,че имате право да ръсите простотии за бащите и дядовците си!?

Публикувани изображения

преди 22 часа, communismatic написа:
преди 22 часа, plamen.spam написа:

Пробва ли да си преведеш текста след звездичката?

Преведох го, Умен Пламене.

Мхм...превел си го, да - чак след като те хванаха за поредния фейк. 🤡

преди 1 минута, БаалБек написа:

Мхм...превел си го, да - чак след като те хванаха за поредния фейк. 🤡

Баалбек, точно ти да пишеш за фейкове... Айде, моля ти се... 😆

току-що, communismatic написа:

Ми, не помня някой да ми се е подигравал, ама карай. Принципно, това се случва тук с теб... Иначе е прелюбопитно, как човек, дето твърди, че аз го мразя, съвсем открито си признава (при това неведнъж), че ми чете постовете из другите форуми. Да си вманиачен по някакъв виртуален тип, принципно е валидно основно за болните хора, но както и да е.

Аха....😆 Харесват ми жалките ти опити да се измъкнеш от батака. 😆 Кажи защо е така, имаш ли обяснение защо в другите форми ти се подиграват и те обиждат? 😆

преди 1 минута, "Саша" написа:

Харесват ми жалките ти опити да се измъкнеш от батака.

Това звучи доста яко от тип, дето така и не отговаря на въпроса, защо вчера си изтри поста, дето беше пощурял, понеже го ебавах... 😆

Кажи защо е така, имаш ли обяснение защо в другите форми ти се подиграват и те обиждат?

Отговорих ти, не съм виновен, че нямаш капацитет, да осмислиш написаното от мен. Как си взел книжка за тираджия, продължава, да ми е непонятно. Явно вече взимат дори и пациенти от Карлуково. Голяма криза на кадри е настанала у нас.

Това звучи доста яко от тип, дето така и не отговаря на въпроса, защо вчера си изтри поста, дето беше пощурял, понеже го ебавах... 😆

Отговорих ти, не съм виновен, че нямаш капацитет, да осмислиш написаното от мен. Как си взел книжка за тираджия, продължава, да ми е непонятно. Явно вече взимат дори и пациенти от Карлуково. Голяма криза на кадри е настанала у нас.

АХАХАХАХАХАХАААА. 😆 Според теб, никой не може да осмисли лъжите и пропагандата която бълваш като змей. 😆 Нали ти казах, че разбирам само факти, а не мисли. Забрави ли? 😆 Никой не е длъжен да разбира твоите измислици, кога ще напишеш нещо вярно? 😆

преди 5 минути, communismatic написа:

нямаш капацитет

Тоя па. Не знае значението на думата, ама тръгнал акъл да раздава. Тотално се изложи. Защо ти се подиграват навсякъде, където пишеш?

Нали ти казах, че разбирам само факти, а не мисли. Забрави ли?

От доста време съм забелязал, че не разбираш "мисли"... То ти и нямаш "мисли" поначало... 😆

--------------
Това е уникално! :)
https://www.ucljersey.com/products/1986-retro-bulgaria-home-football-shirt-1-1-thai-quality?cfb=af54e0db-59b6-406c-97dd-5686099c5a7e&scm=collection.v38.177.202.203.204&score=1&ssp=-&spm=..collection_db3ea1e8-4734-4e25-a915-507479049d1d.collection_detail_1.2&utm_source=fb&utm_medium=paid&utm_campaign=120235135795120543&utm_term=120235136402910543&utm_content=120235136402950543&utm_id=120235135795120543

https://www.ucljersey.com/products/1986-retro-bulgaria-away-football-shirt-1-1-thai-quality-xdu4?cfb=b77bce04-4b63-4418-9a07-2e176688cfbb&ifb=b77bce04-4b63-4418-9a07-2e176688cfbb&scm=search.v39.101.954.957.104&score=0.5&ssp=&spm=..product_b1688dc3-642d-4462-8ef4-5af81ba7ddc4.header_1.2&spm_prev=..collection_db3ea1e8-4734-4e25-a915-507479049d1d.collection_detail_1.2

преди 1 минута, БаалБек написа:

Не знае значението на думата, ама тръгнал акъл да раздава.

Не, бе... знам значението на думата. Просто по заобиколен начин ти обяснявам колко си умна. Получава ми се, де... Щом замествайки "акъл" с "капацитет" ми пишеш, че не съм знаел значението на думата... 😆

Мислите си ги запази за себе си! Когато започнеш да говориш с факти, тогава ще започнат всички да ти отговарят нормално. Без да ти се подиграват и да те обиждат.... 😉

Когато започнеш да говориш с факти, тогава ще започнат всички да ти отговарят нормално.

Че аз ти "говоря" (всъщност е пиша, ама карай) с факти... Просто ти нямаш капацитет за нормална дискусия. Още не си ми отговорил за ползите от еврото. Що не можеш, да дадеш някаква причина, да го въвеждаме? Дай поне нещо от "Свободна Европа"...

преди 1 минута, communismatic написа:

Че аз ти "говоря" (всъщност е пиша, ама карай) с факти... Просто ти нямаш капацитет за нормална дискусия. Още не си ми отговорил за ползите от еврото. Що не можеш, да дадеш някаква причина, да го въвеждаме? Дай поне нещо от "Свободна Европа"...

Много ме мрази това момче. 😆

Редактирано от "Саша" (преглед на промените)

преди 4 минути, communismatic написа:

Щом замествайки "акъл" с "капацитет" ми пишеш, че не съм знаел значението на думата...

Това ли ти написа ИИ да отговориш? И веднага го копира. Защо ти се подиграват по всички теми, където пишеш?

преди 2 минути, "Саша" написа:

Много ме мрази това момче. 😆

Кажи, де... Що бягаш толкова от дискусии с мен, толкова ли съм страшен? Ти си един от най-яростните привърженици на еврото, а в същото време нямаш понятие, що го искаш това евро? Не е ли странно? Някой ще вземе, да си помисли, че нямаш акъл за пет стотинки...

преди 3 минути, БаалБек написа:

Това ли ти написа ИИ да отговориш? И веднага го копира. Защо ти се подиграват по всички теми, където пишеш?

Остави го да се гърчи, не му отговаряй и не отваряйте линковете които публикува. Може да минават през логър сайтове.

Редактирано от "Саша" (преглед на промените)

преди 2 минути, БаалБек написа:

Защо ти се подиграват по всички теми, където пишеш?

Ми, принципно... забелязъл, че на теб ти се подиграват, ама как да очаквам адекватно мислене от човек, дето няма понятие, че "капацитет" и "акъл" могат, да се използват като синоними.

преди 6 минути, "Саша" написа:

Остави го да се гърчи, не му отговаряй и не отваряйте линковете които публикува. Може да минават през логър сайтове.

Това, комунетата са с някакво умствено заболяване. След промените много "строители на социализма" мистериозно се озоваха в ЕС, САЩ, Южна Африка. Явно там е бил специалният им партиен курорт за пенсионирани номенклатурчици. След всички бели, които натвориха в България, сега горките се чудят как да обяснят колко чудесно било при соца. Разбира се, когато темата стане неудобна - примерно за празните магазини, "Народния съд" или за това кой точно "строеше" - те веднага скачат на нова релса или почват да обиждат всички, които им опонират. Всичко друго, само не истината за собствените им подвизи.

току-що, БаалБек написа:

Това, комунетата са с някакво умствено заболяване.

Ти "комуне" ли си? Не бях забелязал...

преди 7 минути, communismatic написа:

от човек, дето няма понятие, че "капацитет" и "акъл" могат, да се използват като синоними.

Ама това пак ли ИИ ти го написа, като единствен и възможен вариант? Бря...ти да видиш...Умното ми Комунистче...

преди 2 минути, БаалБек написа:

Ама това пак ли ИИ ти го написа, като единствен и възможен вариант?

Виждам, че пак намесваш ИИ. Да знаеш, че нормалните хора не го ползват. Знам, че е доста странно за теб, ама това е факт... Не си ли на работа по това време? Тираджиите смърдят ли много тая вечер?

Понеже болнавите от последните постове са фенчета на еврото (въпреки, че нямат идея защо), та да го постна...

Цитат

За поредно вдигане на държавни такси между 10 и 30 пъти от 1 януари алармират браншови организации, съобщи БНТ. Този път става дума за парите, които всички фермери, хранителни магазини и ресторанти плащат на Агенцията по храните. Например за заведение или магазин събираните суми от 34 лева се увеличават на 230 евро.

Е, важното е, че вече сме в "клуба на богатите"...

на 15.11.2025 г. в 16:08, БаалБек написа:

Какво е социализЪма? Обяснено като за деца!

"Накарай детето си да върши домакинската работа и давай 50% от джобните му на мързеливи, непознати деца от квартала и за по-голяма мотивация му обясни, че докато е жив ще е все така."

глупусти

преди 13 часа, communismatic написа:

Между другото... понеже стана дума за опашките...

Това също е интересно...

German carmakers are playing a dangerous game – TopAuto

Germany Is Just Making Too Much Money in China to Back Away Now | Financial Post

Our engagement in China - BASF

Shanghai | Bosch Engineering

Ивайло Ценкулов -  През 1980 г. Завърших института на МВР и от 1980 до 1994 г. съм работил в охранителна и криминална полиция. Най-тежките престъпления бяха взломните кражби, като най впечатляваха кражбите на видео и марков телевизор. Тогава имаше силна превантивна работа и целият контингент беше непрекъснато под око, за разлика от сега. Хората тогава и по тъмно се разхождаха спокойно. Криминално проявените обявиха контрола над поведението им за репресия и първи се вляха в редиците на борците за демокрация. После всичко се изтърва и те вече са в "елита на нацията" и даже във властта.

Пламен Василев - Имаше престъпност, но по вратите и прозорците, нямахме решетки, не се заключвахме, спяхме на отворени прозорци без решетки.

Костадин Иванов - Убийства, пиянски скандали, побоища, изнасилвания винаги е имало. Убийства от ревност, курвалъци и прочие, но убийците убиваха по веднъж, изнасилвачите също, защото Народната милиция решаваше доста неща и без съд. Незнам, но ние не се заключвахме ако пък отидем някъде ключа под изтривалката, а баба на село нямаше ключ. Луди винаги е имало и ще има, но тогава бяха в лудницата. От 10 г обикалях Пловдив сам, до село си пътувах сам, в Столипиново и Аджа сана ходихме да си купуваме ластици за жилка, на стоп сме пътували. Сега ме е страх да пусна детето до магазина. Майка трепери сама в село. Ами да ти е*а и демокрацията!!!

Мирослав Топузов - От 1981 г до 2005 г работих в криминална МВР. Престъпност винаги е имало. По време на Соца в пъти по малка. Да убийства имаше, но неразкрити единици. Битовата престъпност дребни кражби разкривани много бързо. Много се наблягаше на превантивната дейност. ДА СТЕ ЧУВАЛИ ТОГАВА ПО МИЛИЦИЯТА ДА ХВЪРЛЯТ КАМЪНИ.

Стоян Георгиев - Аз и такива, като мен знаем, че сега е актуално да се плюе предишния режим,но аз не намирам сегашния за по-добър,или по-точно досегашния,особено с досегашния МЕРЗАВЕЦ.

Михайл Василев - Преди имаше престъпност но къде по малко и този когото хванат си получаваше заслуженото ! Да имаше страх и не се тръбеше както сега ! Имаше една милиция и това е сега хиляди охрани !

Боряна Йосивова - Във всяка комунистическа държава престъпността е на минимално ниво но сега във България престъпността е на най виско ниво корупцията е на всички етажи на властта бедността е на високо ниво това е майка България

Кирил Кирилов - Sega ima mnogo po-goliama prestapnost.Statistikata na xorata koito sa v zatvora go pokazva.Pri komunizma nikoga ne ni otkradnaxa ni6to.Pri kapitalizma i taka nare4enata demokratzia 4 pati ni obraxa ka6tata na selo a zadarjani prestapnitzi niama.Tova e taka za6toto sega bezrabotitzata e mnogi po-goliama.Mizeriata porajda prestapnost.

Лъчезар Сотиров - Абе наоследък много взехте да се занимавате със соца. Дали за да ни отвлечете вниманието от мръсната действителност? ПРИ ПО ГОЛЯМО НАСЕЛЕНИЕ ТОГАВА В НРБ ИМАШЕ В ЪТИ ПО-НИСКА РЕСТЪПНОСТ. Само в мутренските войни и циганските набези загина повече народ отколкото за 45 г социализъм.

Антон Калчев - Защо не направите една проста сметка и ще видите, че престъпленията извършени за една година по време на социализма, сега такъв брой престъпления в днешно време на капитализма се извършват за една седмица , като освен всичко друго днешните са далеч по-безкрупулни и жестоки от предишните !

Спиридон Кьосев - Ние спяхме с отключена врата. А сега врата е с три резета и ,сод и паник бутон ,а и решетки да не забравя. Е ВЕЧЕ МОЖЕ САМИ ДА СИ НАПРАВИТЕ ИЗВОДА.

Няма смисъл да продължавам повече...

Само в болните ви мозъци сега хората живеят по добре/спокойно от преди...

Хора, ясно е, че всеки помни младостта си като по-спокойна. Това е нормално. Но фактите са малко по-различни от преди и сега. 

преди 5 минути, Belefor написа:

German carmakers are playing a dangerous game – TopAuto

Germany Is Just Making Too Much Money in China to Back Away Now | Financial Post

Our engagement in China - BASF

Shanghai | Bosch Engineering

Ивайло Ценкулов -  През 1980 г. Завърших института на МВР и от 1980 до 1994 г. съм работил в охранителна и криминална полиция. Най-тежките престъпления бяха взломните кражби, като най впечатляваха кражбите на видео и марков телевизор. Тогава имаше силна превантивна работа и целият контингент беше непрекъснато под око, за разлика от сега. Хората тогава и по тъмно се разхождаха спокойно. Криминално проявените обявиха контрола над поведението им за репресия и първи се вляха в редиците на борците за демокрация. После всичко се изтърва и те вече са в "елита на нацията" и даже във властта.

Пламен Василев - Имаше престъпност, но по вратите и прозорците, нямахме решетки, не се заключвахме, спяхме на отворени прозорци без решетки.

Костадин Иванов - Убийства, пиянски скандали, побоища, изнасилвания винаги е имало. Убийства от ревност, курвалъци и прочие, но убийците убиваха по веднъж, изнасилвачите също, защото Народната милиция решаваше доста неща и без съд. Незнам, но ние не се заключвахме ако пък отидем някъде ключа под изтривалката, а баба на село нямаше ключ. Луди винаги е имало и ще има, но тогава бяха в лудницата. От 10 г обикалях Пловдив сам, до село си пътувах сам, в Столипиново и Аджа сана ходихме да си купуваме ластици за жилка, на стоп сме пътували. Сега ме е страх да пусна детето до магазина. Майка трепери сама в село. Ами да ти е*а и демокрацията!!!

Мирослав Топузов - От 1981 г до 2005 г работих в криминална МВР. Престъпност винаги е имало. По време на Соца в пъти по малка. Да убийства имаше, но неразкрити единици. Битовата престъпност дребни кражби разкривани много бързо. Много се наблягаше на превантивната дейност. ДА СТЕ ЧУВАЛИ ТОГАВА ПО МИЛИЦИЯТА ДА ХВЪРЛЯТ КАМЪНИ.

Стоян Георгиев - Аз и такива, като мен знаем, че сега е актуално да се плюе предишния режим,но аз не намирам сегашния за по-добър,или по-точно досегашния,особено с досегашния МЕРЗАВЕЦ.

Михайл Василев - Преди имаше престъпност но къде по малко и този когото хванат си получаваше заслуженото ! Да имаше страх и не се тръбеше както сега ! Имаше една милиция и това е сега хиляди охрани !

Боряна Йосивова - Във всяка комунистическа държава престъпността е на минимално ниво но сега във България престъпността е на най виско ниво корупцията е на всички етажи на властта бедността е на високо ниво това е майка България

Кирил Кирилов - Sega ima mnogo po-goliama prestapnost.Statistikata na xorata koito sa v zatvora go pokazva.Pri komunizma nikoga ne ni otkradnaxa ni6to.Pri kapitalizma i taka nare4enata demokratzia 4 pati ni obraxa ka6tata na selo a zadarjani prestapnitzi niama.Tova e taka za6toto sega bezrabotitzata e mnogi po-goliama.Mizeriata porajda prestapnost.

Лъчезар Сотиров - Абе наоследък много взехте да се занимавате със соца. Дали за да ни отвлечете вниманието от мръсната действителност? ПРИ ПО ГОЛЯМО НАСЕЛЕНИЕ ТОГАВА В НРБ ИМАШЕ В ЪТИ ПО-НИСКА РЕСТЪПНОСТ. Само в мутренските войни и циганските набези загина повече народ отколкото за 45 г социализъм.

Антон Калчев - Защо не направите една проста сметка и ще видите, че престъпленията извършени за една година по време на социализма, сега такъв брой престъпления в днешно време на капитализма се извършват за една седмица , като освен всичко друго днешните са далеч по-безкрупулни и жестоки от предишните !

Спиридон Кьосев - Ние спяхме с отключена врата. А сега врата е с три резета и ,сод и паник бутон ,а и решетки да не забравя. Е ВЕЧЕ МОЖЕ САМИ ДА СИ НАПРАВИТЕ ИЗВОДА.

Няма смисъл да продължавам повече...

Само в болните ви мозъци сега хората живеят по добре/спокойно от преди...

По време на соца имаше по-ниска регистрирана престъпност защото милицията прикриваше, много неща не се водеха по дела, а медиите не съобщаваха нищо. Това не значи, че нямаше престъпност. Просто ние не виждахме, не знаехме и не ни се казваше за нея.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 2

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.