Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Истината за Социализма: Да, тогава беше по-добре отколкото е сега!

Featured Replies

преди 2 часа, communismatic написа:

Не съм писал никога, че СДС е затрило селото през социализма, а че го затри след него. Това, че на теб акъла ти стига до подобен извод, не е моя вината. Дори съм обяснил, защо СДС затри селското стопанство. То ти и тогава не ме разбра...

Аз гледам какво пишеш, до там ми стига акъла, другото са твоите свободни съчинения за които край няма, там си ненадминат. Защо не си записваш, не е толкова сложно :

ТКЗС.png

Когато ти обяснявах как унищожаването на българското село започва през 60-те и 70-те, ти реши, че СДС правило тези реформи. Това са твоите думи, аз само те цитирам като един истински класик тука 🤣

• Отговори 45,9k
  • Прегледи 1,5m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• По времето на социализма имало опашки за хляб. Колкото и да е странно понякога заради глупости при соца и това ставаше. Примерно от 1988 до 1993 живях в квартал. Владиславово и там някакъв "умник" беш

• Без коментар.... Само да питам: Вие ,младите какво точно направихте за България,че имате право да ръсите простотии за бащите и дядовците си!?

• @dimy Не знам в кой град си живял, но  в моят малък, провинциален бе така: След училище ходих да се редя за хляб, даваха максимум 2 бр. или средно по половин хляб на член семейство. За месо бе су

Публикувани изображения

преди 36 минути, Gencho 123 написа:

Ако имахме все още златния лев, сигурно щеше да е така. Ама нали сме с еврото - ей го на резултата, виждаме го всички 🤣Еврото е виновно, искаме си лева ! И социализма ако може 😂

Лева беше част от нашата национална идентичност и трябваше да бъде запазен или най малкото попитан народа иска или не евро.

преди 2 минути, Gencho 123 написа:

Аз гледам какво пишеш, до там ми стига акъла, другото са твоите свободни съчинения за които край няма, там си ненадминат.

Ами, не знам, дали ти минава през акъла, че 90-те години по принцип са винаги след 60-те и 70-те... На Мелмак не знам как е, ама при нас, земляните е така...

Иначе, малко offtopic... ама "Господарите" отново удариха едно мощно рамо на партия "Петрохан". Аз съм направо потресен. "Претоплен Петрохан преди изборите"!?!?!??!?!??!?!??! Ми, то и август месец да бяха излезли с информацията за Ивайло Калушев, то пак щеше да е "преди изборите"...

току-що, AAUUXX написа:

Лева беше част от нашата национална идентичност и трябваше да бъде запазен или най малкото попитан народа иска или не евро.

Това казвам и аз, искаме си златния лев, сега ни вземат лева, утре азбуката. Това не са българи 🤣Да се връща социализма и да приключваме с всичко, там е истината. Няма друго решение - виждаме всички на запад се тресат и деградират, докато в Северна Корея имат истински лидер, който мисли за народа. Там няма нито сътресения нито глад, там е светлото бъдеще за всички нас 😁Венсеремос !

През 1988 година по времето на Горбачов в Москва, Петербург и Киев миенималната работна заплата беше 80 рубли -като навсякъде в СССР. По това време война в УССР между бандеровци и казаци си беше напълно невъзможна. Амнистирани от Хрушчов националисти вече са се стремили към всякакви управленски постове в КПСС. Дали сега за милионите загинали и пострадали е по-добре? Горбачов ги е забъркал нещата - заради своята майка украинка. Подписал им е независимост при условие за неутралитет и извънблоков статут при разпада на СССР през 1991 година.

преди 2 минути, Gencho 123 написа:

Това казвам и аз, искаме си златния лев, сега ни вземат лева, утре азбуката. Това не са българи 🤣Да се връща социализма и да приключваме с всичко, там е истината. Няма друго решение - виждаме всички на запад се тресат и деградират, докато в Северна Корея имат истински лидер, който мисли за народа. Там няма нито сътресения нито глад, там е светлото бъдеще за всички нас 😁Венсеремос !

Какво общо има соца с това да ползваш националната си валута за разплащане ? Всяка нация трбва да пази своите национални ценности.

току-що, communismatic написа:

Ами, не знам, дали ти минава през акъла, че 90-те години по принцип са винаги след 60-те и 70-те... На Мелмак не знам как е, ама при нас, земляните е така...

На Мелмак живот си живеем - истински комунизъм е при нас. Всичко е на държавата, на всеки според потребностите, от всеки според възможностите. Никой не може да избяга от Мелмак, но и никой не опитва, щастливи сме с това което имаме и когатото го имаме. Малко но от сърце както се казва 🤣

Не знам и на теб дали ти минава през акъла, но пред 60-те и 70-те нямаше СДС. Очевидно някой друг е бил зад унищожаването на селото и вземането на земята на хората (макар и ти да си държиш на своето). Можеш сам да погледнеш, че от тогава започва намаляването на селското население в България. Тези 200 души които си виждал само на една от улиците в твоето село никак не се връзват с реалността която виждаме (освен ако на тази улица не са живели половината от жителите на селото).

Ти не вярваш, че днес в селата живеят около 1/4 от хората в България, но нямаш и довод в обратната посока т.е. какво доказва, че са по-малко освен, че ти така си решил ?

Смяташ, че трябвало още хора да отидат на живеят на село (при положение, че в момента има към милион и половина), като това ще доведе до увеличение на хората заети със селско стопанство. Явно според теб милион и половина хора живеещи на село е малко, трябва още. Както и това, че 5% са заети в с.стопанство ти се струва малко сигурно.. колко трябва да бъдат ? Дали наистина завръщането на хора в селото ще увеличи като цяло родното производство, както ти смяташ.. не знам. Скептичен съм, че би се случило такова нещо и смятам, че и в момента при 26% селско население имаме достатъчно потенциал като хора.

Очевидно, че има спад в производството на български продукти, но според мене очакванията да се върнат повече хора днес на село, които задължително да се включат в селското стопанство са имагинерни. Не ми звучи изобщо рационално, че така биха се оправили нещата. Трябва да имаме ефективно и конкуретно селско стопанство, при което производителите да имат стимул да са в този бранш, и да произвеждат повече. Иначе пак ще ядем френски картофи, вместо наши родно производство :(

Между другото още една статистика която показва като цяло намаляването на обработваемите площи у нас. Не съм експерта да каже как да се увеличат или пък да имаме повече родно производство, но промяна е нужда. Статистиката очевидно показва спад, особенно в сравнение с пика през 1978 година (62К кв. км) спрямо 2023 година (50К кв. км) т.е. с около 20% по-малко обработваеми площи има днес.

https://statbase.org/data/bgr-agricultural-land/

преди 10 минути, Sliderum2 написа:

Ооо, Генчо, докараха кренвиршите.

- Сипи една пътечка.

Ти си знаеш, и психиатрията отвориха. Всички с трабантите отидоха вече, само ти се бавиш 🤣

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 1

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.