Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Истината за Социализма: Да, тогава беше по-добре отколкото е сега!

Featured Replies

преди 3 минути, Miusuka написа:

Ти какво искаш? Да не си на СПА? На село и в градините и полята е така. Да видиш къде растат дините. Че едно питаше майка си какви ли дебели клони имат дърветата на които растат тия едри дини...

Ти отиваш да помагаш на село, хората и на теб разчитат. Учат те и на труд. А той иска топло и меки завивки.

Безплатна работна ръка бяха бригадите. Но военното обучение си го спомням с хубаво - мачкахме се със съученичките вечер.

edit А да ти напомням ли Строителни войски, КЕЧ? Колко набора бачкаха за без пари и после ми редите, че соц-а ми построил.

• Отговори 45,9k
  • Прегледи 1,5m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• По времето на социализма имало опашки за хляб. Колкото и да е странно понякога заради глупости при соца и това ставаше. Примерно от 1988 до 1993 живях в квартал. Владиславово и там някакъв "умник" беш

• Без коментар.... Само да питам: Вие ,младите какво точно направихте за България,че имате право да ръсите простотии за бащите и дядовците си!?

• @dimy Не знам в кой град си живял, но  в моят малък, провинциален бе така: След училище ходих да се редя за хляб, даваха максимум 2 бр. или средно по половин хляб на член семейство. За месо бе су

Публикувани изображения

преди 4 минути, Miusuka написа:

Ти какво искаш? Да не си на СПА? На село и в градините и полята е така. Да видиш къде растат дините. Че едно питаше майка си какви ли дебели клони имат дърветата на които растат тия едри дини...

Ти отичаш да помагаш на село, хората и на теб разчитат. Учат те и на труд. А той иска топло и меки завивки.

Труд...ОК. Ама не ангарив. Сключва де договор. Тсм е описано и какво ще получиш, в каква валута и т.н

И аз съм бил на бригада, ама....имах кола /западна/ и си организирах частна лавка - цигари, бренди...далавера си беше

преди 11 минути, parmobil написа:

И кой пречи да се връщат хората и да земеделстват? Някой забранява?

Ми не знам, факт е, че до 1989-а селското население е било в пъти повече отколкото в момента, а да не говорим за численост на агнета, кокошки, свине и прочее... Та, защо не се връщат хората, какво ти е обяснението от камбанарията на бизнесмен? Ти си ходил навсякъде по света, изнасяш машини и за Марс... та, коя е причината?

преди 5 минути, parmobil написа:

Безплатна работна ръка бяха бригадите. Но военното обучение си го спомням с хубаво - мачкахме се със съученичките вечер.

edit А да ти напомням ли Строителни войски, КЕЧ? Колко набора бачкаха за без пари и после ми редите, че соц-а ми построил.

Не стига че ги (те) обучават, ами и пари искаш да ти дават. Знаеш ли сега колко пари трябва да дадеш за да те научат на строителство?

Неблагодарници!

Ами то и на учениците ли искаш да плащат дето ги тормозят и ги карат да ходят на училище?

преди 1 минута, communismatic написа:

Ми не знам, факт е, че до 1989-а селското население е било в пъти повече отколкото в момента, а да не говорим за численост на агнета, кокошки, свине и прочее... Та, защо не се връщат хората, какво ти е обяснението от камбанарията на бизнесмен? Ти си ходил навсякъде по света, изнасяш машини и за Марс... та, коя е причината?

Ми не знам. Няколко пъти се пусна доклад на Петър Младенов, в който се засяга темата. Ти не си го поглеждал, предполагам.

Като континент не съм посещавал само Антарктида, но и не ме влече.

преди 6 минути, NewRedDragon написа:

Труд...ОК. Ама не ангарив. Сключва де договор. Тсм е описано и какво ще получиш, в каква валута и т.н

И аз съм бил на бригада, ама....имах кола /западна/ и си организирах частна лавка - цигари, бренди...далавера си беше

Ама аз ти говоря за ученици. Те още се учат. И това че отиват да помогнат на село е към обучителния и ако щеш възпитателен процес.

По твоята логика да плащат на кандидат шофьора че вози инструктора с колата из града...

преди 2 минути, Miusuka написа:

Не стига че ги (те) обучават, ами и пари искаш да ти дават. Знаеш ли сега колко пари трябва да дадеш за да те научат на строителство?

Неблагодарници!

Ами то и на учениците ли искаш да плащат дето ги тормозят и ги карат да ходят на училище?

Без пари...има такива кът теб, некадърници да копат

преди 2 минути, Miusuka написа:

Ама аз ти говоря за ученици. Те още се учат. И това че отиват да помогнат на село е към обучителния и ако щеш възпитателен процес.

По твоята логика да плащат на кандидат шофьора че вози инструктора с колата из града...

Всичко се плаща. Не е задължително с пари.

преди 3 минути, Miusuka написа:

Неблагодарници!

Тези ми ги пишеш, щото не си бил в такива войски.

преди 7 минути, parmobil написа:

Ми не знам. Няколко пъти се пусна доклад на Петър Младенов, в който се засяга темата. Ти не си го поглеждал, предполагам.

Да, кво пише там? Я обясни...

преди 4 минути, parmobil написа:

Тези ми ги пишеш, щото не си бил в такива войски.

Сега щях да зная да мажа, да слагам кофраж и плочки и щях да съм под пари. И то безплатно обучение.

Сега щях да зная да мажа, да слагам кофраж и плочки и щях да съм под пари. И то безплатно обучение.

И за колко време мислиш, че се усвоява това? Университет и магистратура?

преди 53 минути, parmobil написа:

И за колко време мислиш, че се усвоява това? Университет и магистратура?

Не. За 2 години в КЕЧ-а. Кралските Елитни Части...

Не, нямаше да знаеш. Прекалено си НЕостър

Да бъркаш матРяЛ..... 2 години? Леле мале....ама наистин си тъп

преди 2 минути, NewRedDragon написа:

Не, нямаше да знаеш. Прекалено си НЕостър

Да бъркаш матРяЛ..... 2 години? Леле мале....ама наистин си тъп

Така се учи занаят. И то безплатно. Само при социализма всичко беше безплатно.

преди 5 минути, Miusuka написа:

Ще ги чака някой две години? Още преди клетвата брат ми лепеше при теб в "Тракия" тапети.

Костов? Бизнесменино? Кажи, що нямаме селско стопанство, кво е казал Петър Младенов? Нещо пак избягахме от темата...

преди 9 минути, parmobil написа:

Ще ги чака някой две години? Още преди клетвата брат ми лепеше при теб в "Тракия" тапети.

Занаят не се учи лесно.

преди 5 минути, communismatic написа:

Костов? Бизнесменино? Кажи, що нямаме селско стопанство, кво е казал Петър Младенов? Нещо пак избягахме от темата...

Не съм Костов, ама да ти кажа:

Нямате селско стопантство,ото МЕН не ме интересува. Имам си телефон и ми нодят взичко селско

Къв телефон имаш, ти интернет нямаш даже... Ай, да не ти вадя пак старите постове.

преди 9 минути, communismatic написа:

Къв телефон имаш, ти интернет нямаш даже... Ай, да не ти вадя пак старите постове.

А50. На този етап ми върши работа.

За поръчки, не трябва нет....

преди 26 минути, parmobil написа:

...

Кво стана, тигър?! Гледам, че си особено активен в темата за СВО-то, ама нещо пак ми пропускаш питанката? Да нямаш някакви много важни поръчки за бизнеса? Оня въображаемият?

преди 6 минути, communismatic написа:

Кво стана, тигър?! Гледам, че си особено активен в темата за СВО-то, ама нещо пак ми пропускаш питанката? Да нямаш някакви много важни поръчки за бизнеса? Оня въображаемият?

??? Какво трябва да ти разяснявам? Четеш доклада.

току-що, parmobil написа:

??? Какво трябва да ти разяснявам? Четеш доклада.

Кажи, де? Какво казва Петър Младенов, нали уж си супер наясно с нещата... Що ли ми се струва, че това е поредната тема, по която си жалък и смешен...

Е, поне, че си бизнесмен не излъга грам... Там беше искрен...

😆😆😆😆😆

преди 27 минути, Miusuka написа:

Занаят не се учи лесно.

преди 4 минути, communismatic написа:

Кажи, де? Какво казва Петър Младенов, нали уж си супер наясно с нещата... Що ли ми се струва, че това е поредната тема, по която си жалък и смешен...

😆😆😆😆😆

Ами чети! Защо се опитваш да ме вкараш в обяснителен режим, коуч? Пробвай се при друг!

преди 5 минути, communismatic написа:

😆😆😆😆😆

Проблема на комунизма е, че се дава власт на отрепки като теб! ;)

Затова няма бъдеще в него!

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 2

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.